Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
convict
#90126 Re: Liverpool FC
Do kraja cemo jos ispusiti i plasman u UCL, i tek onda mozemo zaboraviti na bilo kakva pojacanja na ljeto.
- Pandakonda
#90127 Re: Liverpool FC
Ne vjerujem da su toliko ludi da sada puste Robertsona bez da dovedu zamjenu. Osim ako ne gledaju cisto finansijsku korist da sad mogu uzet barem nesto mala para jer na ljeto moze ici dzabe a Tsimikas da pokrije sa Kerkezom do kraja sezone
- no_sekirli
#90128 Re: Liverpool FC
Pokrij ovo-zakrpi ono, rotiraj tamo-promijeni ovamo. Ne izbore li CL, a istu ne mogu osvojiti, PL je vec izgubljen, kako misle poboljsati evidentno slabu ekipu, uz saznanje da 3 najbolja igraca, pri tome u obzir uzimam i Beckera, su 33+ godina?
Konate ako ide, ode za 0, ako ostane za potpis ce traziti bar 20 miliona i platu cca 300 000.
Sobi lagani curi ugovor, nece ni on vise igrati za klikere, obzirom koliko drugi uzimaju.
Uslo se u jebeni loop, iz kojeg se ne moze iscupati, barem sljedecih 3-4 sezone, jer Ameri nece bacati pare zbog komada lima u vitrini.
Nisam gledao konferenciju sinoc iza tekme, zali li se strucnjak mozda na golove iz prekida, obzirom da smo oba dali tako sinoc?
Konate ako ide, ode za 0, ako ostane za potpis ce traziti bar 20 miliona i platu cca 300 000.
Sobi lagani curi ugovor, nece ni on vise igrati za klikere, obzirom koliko drugi uzimaju.
Uslo se u jebeni loop, iz kojeg se ne moze iscupati, barem sljedecih 3-4 sezone, jer Ameri nece bacati pare zbog komada lima u vitrini.
Nisam gledao konferenciju sinoc iza tekme, zali li se strucnjak mozda na golove iz prekida, obzirom da smo oba dali tako sinoc?
- Pandakonda
#90129 Re: Liverpool FC
Ma ne vjerujem da se uslo u loop, mislim da je samo dosao period tranzicije koji mora proci. Isto kao i City. Klopp je u zadnjoj sezoni napravio tranziciju veznog reda i plod toga je vidio tek naredne sezone kad smo uzeli titulu. Sa Hendersona, Fabinha i Ginija si dosao na Szobu, Gravena i Alexisa.
Na red je sad doslo da se tranzicija napravi za napad i odbranu gdje se jedan dio posla vec odradio. Frimpong i Kerkez umjesto Robertsona i Arnolda, ostaje VVD da leti i da se napravi odluka za Konatea. U napadu si doveo Ekitikea i Isaka umjesto Diaza i Nuneza, ostaje da zamjenimo Salaha i Gakpa sa normalnim krilima.
Za ovo će trebati jos malo vremena i ne vidim razlog zasto da Slot leti kad evo i Guardiola ima isti problem i niko mu nista ne govori i imaju povjerenja u njega. Liverpool je ove sezone otprilike kao sto je City bio prosle.
Na red je sad doslo da se tranzicija napravi za napad i odbranu gdje se jedan dio posla vec odradio. Frimpong i Kerkez umjesto Robertsona i Arnolda, ostaje VVD da leti i da se napravi odluka za Konatea. U napadu si doveo Ekitikea i Isaka umjesto Diaza i Nuneza, ostaje da zamjenimo Salaha i Gakpa sa normalnim krilima.
Za ovo će trebati jos malo vremena i ne vidim razlog zasto da Slot leti kad evo i Guardiola ima isti problem i niko mu nista ne govori i imaju povjerenja u njega. Liverpool je ove sezone otprilike kao sto je City bio prosle.
- no_sekirli
#90130 Re: Liverpool FC
Ja uopce vise nisam za otkaz Slotu, to sam vec napisao, neka se koprca do kraja sezone, taman ispali.
Zar postoji kakva budaletina da bi preuzela ovaj tim sada? Jedino mozda Bjelica ili Amar Osim ako su slobodni
Pep i Slot ne mogu stati u istu recenicu, tako da usporedba njih 2 nema nikakvog smisla.
Zar postoji kakva budaletina da bi preuzela ovaj tim sada? Jedino mozda Bjelica ili Amar Osim ako su slobodni
Pep i Slot ne mogu stati u istu recenicu, tako da usporedba njih 2 nema nikakvog smisla.
- Pandakonda
#90131 Re: Liverpool FC
Ne govorim ovo konkretno tebi nego za sve ove sto su pisali da Slot treba letiti jos u novembruno_sekirli wrote: ↑25/01/2026 14:37 Ja uopce vise nisam za otkaz Slotu, to sam vec napisao, neka se koprca do kraja sezone, taman ispali.
Zar postoji kakva budaletina da bi preuzela ovaj tim sada? Jedino mozda Bjelica ili Amar Osim ako su slobodni![]()
Ovo kada sam upoređivao njih dvojicu pokusao sam reci da i Guardiola trpi period tranzicije iako je jedan od najboljih trenera, i jos je imao bolju ekipu od Liverpoolove sa kojom je uzeo sve ove zadnje titule. Ako on ima problema onda sigurno ne mozemo bolje ocekivati od Liverpoola
- no_sekirli
#90132 Re: Liverpool FC
E vidis, ja sam bio taj koji je rekao da treba letjeti tada, odmah poslije poraza od Uniteda
Ali OK, svi se nadamo boljem, samo iz tekme u tekmu, nema tu bas nekih poboljsanja.
Niti jedan segment igre nije poboljsan (napad, obrana, tranzicija, kontre, prekidi, presing), niti jedna linija u timu nije napredovala (obrana, sredina, napad, krila), ne vidimo nikakve konkretne i efikasne takticke ideje sa klupe.
Ne znam na cemu se temelji optimizam? Na mladim igracima kojih uopce nemamo? Na novim pojacanjima koji se nigdje ne spominju? Na kupovini Juda, nakon svega sta se proslo s njim?
Ali OK, svi se nadamo boljem, samo iz tekme u tekmu, nema tu bas nekih poboljsanja.
Niti jedan segment igre nije poboljsan (napad, obrana, tranzicija, kontre, prekidi, presing), niti jedna linija u timu nije napredovala (obrana, sredina, napad, krila), ne vidimo nikakve konkretne i efikasne takticke ideje sa klupe.
Ne znam na cemu se temelji optimizam? Na mladim igracima kojih uopce nemamo? Na novim pojacanjima koji se nigdje ne spominju? Na kupovini Juda, nakon svega sta se proslo s njim?
- Capajebo
#90133 Re: Liverpool FC
Ja mislim da ce ga pustiti do kraja sezone, i ako ne bude neko značajno poboljšanje igre da leti a Xabi preuzima.
Ne bih se iznenadio da za rotacije na stoperu dovedu Senesija iz Bournemoutha, ističe mu ugovor na kraju sezone mislim.
Ne bih se iznenadio da za rotacije na stoperu dovedu Senesija iz Bournemoutha, ističe mu ugovor na kraju sezone mislim.
- AmiĐa_Idriz
#90134 Re: Liverpool FC
Tipujem i ja da ga neće dirati do ljeta, ova sezona je bačena niz vodu i to je to, ne žele talasati i bacati novog trenera u totalno nemirne vode. U međuvremenu će iza zavjese vjerovatno dogovoriti zamjenu. A možda i neće, ne znam. Nije mi najjasnije u kojem pravcu ovaj brod plovi.
- Gandalf
#90135 Re: Liverpool FC
Slot nije trener za Liverpoola i to je činjenica a ostaće sa nama do kraja sezone, jer uprava neće baš totalni cirkus u klubu, nego ovako pomalo se brukamo, pomalo nekog i pobijedimo i sezona se privodi kraju lagano, debelo neuspješna, naravno.
Kupovati će morati pametnije i jeftinije. Ja sam i na početku ove sezone pisao da bi nas onakvo finansijsko bahaćenje ljetos moglo koštati neuspjeha narednih 4-5 sezona.
Bojim se da ćemo prije upasti u niz crnih sezona gdje se borimo za 4-8 mjesto, nego što će ovo ljeto exell ekipica naći perfektne zamjene za Salaha, Virgila, Robertsona itd.
A ni Slot neće postati ništa manje ljigav u pristupu utakmicama, ambicijama na terenu i izvlakušama nakon poraza.
Kupovati će morati pametnije i jeftinije. Ja sam i na početku ove sezone pisao da bi nas onakvo finansijsko bahaćenje ljetos moglo koštati neuspjeha narednih 4-5 sezona.
Bojim se da ćemo prije upasti u niz crnih sezona gdje se borimo za 4-8 mjesto, nego što će ovo ljeto exell ekipica naći perfektne zamjene za Salaha, Virgila, Robertsona itd.
A ni Slot neće postati ništa manje ljigav u pristupu utakmicama, ambicijama na terenu i izvlakušama nakon poraza.
- BHF_Manijak
#90136 Re: Liverpool FC
I onda mi kazu nije do trenera... Rijesise se one ublehe, ljudi s dvije najjace ekipe u ligi super odigrali, od toga jednu bas zguzili, s drugom egal u gostima!
Rijesite se ublehe!
Rijesite se ublehe!
- AmiĐa_Idriz
#90137 Re: Liverpool FC
Eto, sad smo van top 5. Sve ekipe ispred nas izgledaju dosta bolje na terenu. Kakav fijasko.
- no_sekirli
#90138 Re: Liverpool FC
Sto je najgore i one ispod igraju puno ljepse i bolje. United se preporodio, svaka cast.
-
convict
#90139 Re: Liverpool FC
United je dobar primjer da je bilo kakva promjena dobro dosla jednom kad se uvidi da trener nema rjesenje kako dalje. Mogli su i oni filozofirati da nema trenera na trzistu i grcati do kraja sezone, ali su sada opet u igri za Ligu sampiona. Bojim se da ce tjerati Slota kad vec bude prekasno.
- BHF_Manijak
#90140 Re: Liverpool FC
Ma jok, treba vjerovat Excel tabelama i mit praviti o magu Edwardsu, cudotvorcu.
Kakav mag trebas biti djeteta mi da nakon sampionske sezone, boris se za goli zivot i Ligu prvaka, k'o da si Leicester jebeni, pa ono titula je cudo.
Kakav mag trebas biti djeteta mi da nakon sampionske sezone, boris se za goli zivot i Ligu prvaka, k'o da si Leicester jebeni, pa ono titula je cudo.
- Capajebo
#90141 Re: Liverpool FC
Ako do kraja roka ne bude stoper, ja apsolutno neću kritikovati Slota za rezultate, već samo Excel ekipu.
- BHF_Manijak
#90142 Re: Liverpool FC
Ma jesi lud ba... Rek'o sam vam u novembru jos - nema pojacanja u januaru taman da Slot mora zaigrati.
To je logika ovih idiota, spickali smo 200 miliona net spend ljetos, boli nas kurac sto sad igraca nemate. Igrajte s cim imate i vozdra.
Ljetos jos rekoh da ekipa je neizbalsnsirana, nema sirine, iako naizgled pojacana, kad se uporedi s proslogodisnjom vidis da tu fali nesto.
Napadose me tad ja nezahvalan.
Ovdje ba jos 4 igraca fale, ali bas igraca, da mozes reci da je ovo top ekipa.
Lijevo krilo, stoper ili dva i kako Salah igra - desno krilo.
Sve one igrace koje samsominjao i koje hi dobro bilo vidjet u Liverpoolu, igraju top, mene ubjedjivali koji ce kurac Liverpoolu. Mbeumo, Cunha, Semenyo.
Dva krila si mogao za 100 miliona dovesti.
Doduse ne treba biti supak za desnu stranu. Ko bi rekao da ce Salah takva kurcina biti i koji ce u sustini samo za ugovor igrati.
Od izjava tada prije potpusa, placa i kukanja do partija poslije ugovora - samo se potvrdio kao sebicni supak
Eto toliko.
- Capajebo
#90144 Re: Liverpool FC
Iskustvo nam govori da ce biti tako kako ti kazes, al eto, jos uvijek imam neku tihu nadu da nisu valjda tolike budale. Krila da se eto nekako i strpi do ljeta, al stoper (pozeljno cak i 2) je neminovnost.BHF_Manijak wrote: ↑25/01/2026 21:50Ma jesi lud ba... Rek'o sam vam u novembru jos - nema pojacanja u januaru taman da Slot mora zaigrati.
To je logika ovih idiota, spickali smo 200 miliona net spend ljetos, boli nas kurac sto sad igraca nemate. Igrajte s cim imate i vozdra.
Ljetos jos rekoh da ekipa je neizbalsnsirana, nema sirine, iako naizgled pojacana, kad se uporedi s proslogodisnjom vidis da tu fali nesto.
Sve one igrace koje samsominjao i koje hi dobro bilo vidjet u Liverpoolu, igraju top, mene ubjedjivali koji ce kurac Liverpoolu. Mbeumo, Cunha, Semenyo.
Doduse ne treba biti supak za desnu stranu. Ko bi rekao da ce Salah takva kurcina biti i koji ce u sustini samo za ugovor igrati.
Od izjava tada prije potpusa, placa i kukanja do partija poslije ugovora - samo se potvrdio kao sebicni supak
Eto toliko.
-
convict
#90145 Re: Liverpool FC
Sta vam je ljudi, nisu doveli stopera one sezone kad nismo nijednog imali, a da dovedu sad pored Virgila i Konatea za 15 utakmica do kraja sezone.
- drug_profi
#90146 Re: Liverpool FC
U najboljem slucaju uzece na posdubu nekog iz Holandije ili Francuske.
-
MMM1977
#90147 Re: Liverpool FC
Ja sam za Salaha mnogo puta pisao, jednostavno je on svoje završio. Trebalo ga je prodati ljetos bez obzira na sve, on godinama odigra dobro samo pola sezone pa to onda uništi u drugoj polovini.BHF_Manijak wrote: ↑25/01/2026 21:50Ma jesi lud ba... Rek'o sam vam u novembru jos - nema pojacanja u januaru taman da Slot mora zaigrati.
Eto toliko.
-
convict
#90148 Re: Liverpool FC
Ljetos je mogao otici samo kao slobodan igrac, sto bi otvorilo jos jednu rupu koju treba popuniti. Malo ko je mogao pretpostaviti ovoliki pad u igri, tako da je u tom momentu bilo logicno da mu se produzi ugovor. Ovo ljeto ponovo imamo opciju prodaje i mislim da je definitivno dosao trenutak rastanka.MMM1977 wrote: ↑26/01/2026 03:41Ja sam za Salaha mnogo puta pisao, jednostavno je on svoje završio. Trebalo ga je prodati ljetos bez obzira na sve, on godinama odigra dobro samo pola sezone pa to onda uništi u drugoj polovini.BHF_Manijak wrote: ↑25/01/2026 21:50Ma jesi lud ba... Rek'o sam vam u novembru jos - nema pojacanja u januaru taman da Slot mora zaigrati.
Eto toliko.
-
MMM1977
#90149 Re: Liverpool FC
Ja sam pisao da ga treba prodati 1 dan nakon što je potpisao novi ugovorconvict wrote: ↑26/01/2026 13:37Ljetos je mogao otici samo kao slobodan igrac, sto bi otvorilo jos jednu rupu koju treba popuniti. Malo ko je mogao pretpostaviti ovoliki pad u igri, tako da je u tom momentu bilo logicno da mu se produzi ugovor. Ovo ljeto ponovo imamo opciju prodaje i mislim da je definitivno dosao trenutak rastanka.MMM1977 wrote: ↑26/01/2026 03:41Ja sam za Salaha mnogo puta pisao, jednostavno je on svoje završio. Trebalo ga je prodati ljetos bez obzira na sve, on godinama odigra dobro samo pola sezone pa to onda uništi u drugoj polovini.BHF_Manijak wrote: ↑25/01/2026 21:50
Ma jesi lud ba... Rek'o sam vam u novembru jos - nema pojacanja u januaru taman da Slot mora zaigrati.
Eto toliko.
- no_sekirli
#90150 Re: Liverpool FC
Ne možeš prodati nekoga, ako on ne želi otići i ima validan ugovor.
Malo nam je što se usralo sve sa Isakom sad još treba tjerati legendu kluba govnjavom motikom.
Po meni, treba aktivno uključiti Ramseya na beka, a Fripija rotirati sa Salahom, a ne neke akrobacije izmišljati...
Isto da je Arnold prve 3 utakmice kao dječak odmah sve razvalio pa upao u prvi tim.
Malo nam je što se usralo sve sa Isakom sad još treba tjerati legendu kluba govnjavom motikom.
Po meni, treba aktivno uključiti Ramseya na beka, a Fripija rotirati sa Salahom, a ne neke akrobacije izmišljati...
Isto da je Arnold prve 3 utakmice kao dječak odmah sve razvalio pa upao u prvi tim.