Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Telemach wrote:
Postojeći korisnici, nakon isteka Ugovorne obaveze mogu nastaviti koristiti svoj paket ili preći na unaprijeđene servise i ostvariti dodatne pogodnosti.
Obnova ili prelazak na novu ponudu podrazumijeva potpisivanje novog Ugovora u trajanju od 12 ili 24 mjeseca.
OK, šta se dobije ako potpišem na 12 mjeseci a šta na 24.
Zdravo tap3ah75,
Evidentirali smo nalog za provjeru Vašeg Ugovora.
Kolege će Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom.
j66o wrote:Pozdrav,da pitam Vas mozda ima neko slican problem?
Naime imam 3 resivera Pds3 i prilikom vracanja sadrzaja unazad ili npr duzeg šaltanja kanala,resiveri totalno uspore do te mjere da ih moram resetovati.
Da li su ovi resiveri toliko losi ili nesto drugo, a sto se tice signala sve je uredno na sva 3 resivera.
Da li ima neko rijesenje jer ovo je postalo iritantno baš!
Zdravo j66o,
Proslijedićemo kolegama podatke na provjeru.
Ma nema potrebe za provjeru,poslije reseta resiveri rade extra,samo da li postoji mogucnost da ne dolazi do tog usporavanja prilikom manjeg opterecenja resivera ili su neka falš roba!
j66o wrote:Pozdrav,da pitam Vas mozda ima neko slican problem?
Naime imam 3 resivera Pds3 i prilikom vracanja sadrzaja unazad ili npr duzeg šaltanja kanala,resiveri totalno uspore do te mjere da ih moram resetovati.
Da li su ovi resiveri toliko losi ili nesto drugo, a sto se tice signala sve je uredno na sva 3 resivera.
Da li ima neko rijesenje jer ovo je postalo iritantno baš!
Zdravo j66o,
Proslijedićemo kolegama podatke na provjeru.
Ma nema potrebe za provjeru,poslije reseta resiveri rade extra,samo da li postoji mogucnost da ne dolazi do tog usporavanja prilikom manjeg opterecenja resivera ili su neka falš roba!
Telemah imal viska D3 daljinskih upravljaca nisam nikad imao zamjenu a ovaj koristim od zasnivanja ugovora tj. prelaska sa Global-neta. dakle old tajmer korisnik
j66o wrote:
Problem je u učitavanju sličica sa EPG-a, stvori se onda cache koji usporava nakon dužeg korištenja resivera.
j66o wrote:
Problem je u učitavanju sličica sa EPG-a, stvori se onda cache koji usporava nakon dužeg korištenja resivera.
@j66o, kad gasis tv, ugasi i resiver u standby, ne moras iz struje, i neces imati takve probleme.
Telemach wrote:
Postojeći korisnici, nakon isteka Ugovorne obaveze mogu nastaviti koristiti svoj paket ili preći na unaprijeđene servise i ostvariti dodatne pogodnosti.
Obnova ili prelazak na novu ponudu podrazumijeva potpisivanje novog Ugovora u trajanju od 12 ili 24 mjeseca.
OK, šta se dobije ako potpišem na 12 mjeseci a šta na 24.
Zdravo tap3ah75,
Evidentirali smo nalog za provjeru Vašeg Ugovora.
Kolege će Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom.
OK neka zovu .... ali zar se ne može ovdje napisati šta ću dobiti za 12 mjeseca vjernosti a šta za 24 mjeseca - najjeftiniji paket je u pitanju eon duo light.
Brzine su odavno dobre, evo npr ja nemam ni jedan uredjaj na lan skopcan, a na wifi ide oko 40 mbps Na lanu je 120 (lijen sam da kulim 5ghz router ). Znaci trecina od brzine paketa i vala nzm za sta ce mi vise. Vjerujem da ogromna vecina korisnika nikada i ne gleda brzinu neta.
probook wrote:Trebali bi se bazirati na povecanje HD kanala.
Brzine su odavno dobre, evo npr ja nemam ni jedan uredjaj na lan skopcan, a na wifi ide oko 40 mbps Na lanu je 120 (lijen sam da kulim 5ghz router ). Znaci trecina od brzine paketa i vala nzm za sta ce mi vise. Vjerujem da ogromna vecina korisnika nikada i ne gleda brzinu neta.
Pa veci upload bi bio vrijedan pažnje, ovako 200 ili 300 svejedno
j66o wrote:
@j66o, kad gasis tv, ugasi i resiver u standby, ne moras iz struje, i neces imati takve probleme.
Kad ih ugasim imaju tako iritantan zvuk dok su u standby,jednostavno nesto "pišti" iz njih,cim ih upalim pojavi se zelena lampica i taj zvuk nestane.
Moram probat i s tim gasenjem!
l33t wrote:Telemah imal viska D3 daljinskih upravljaca nisam nikad imao zamjenu a ovaj koristim od zasnivanja ugovora tj. prelaska sa Global-neta. dakle old tajmer korisnik
Na Eon Full paket koliko kosta dodatno iznajmljivanje CL modula ili neke druge opcije za mogu pratit kanale na tv.u jer sam pokrio dvije televizije sa paketom ( jedan tv eon box a drugi tv eon smart app) pa mi treba za 3.i tv ... extra bi bilo ako bi se mogla instalirati jos jedan eon app posto su sve tri tv smart pa postoji li mogucnost "doplate" za jos jednu aplikaciju jer u trecoj sobi imam samo prikljucak onaj standardni za analognu kablovsku ali je slika uzasna pa moze li se sta tu uraditi da izbjegnem dodatne kablove jer je tv na zidu ???
brazzo19 wrote:Na Eon Full paket koliko kosta dodatno iznajmljivanje CL modula ili neke druge opcije za mogu pratit kanale na tv.u jer sam pokrio dvije televizije sa paketom ( jedan tv eon box a drugi tv eon smart app) pa mi treba za 3.i tv ... extra bi bilo ako bi se mogla instalirati jos jedan eon app posto su sve tri tv smart pa postoji li mogucnost "doplate" za jos jednu aplikaciju jer u trecoj sobi imam samo prikljucak onaj standardni za analognu kablovsku ali je slika uzasna pa moze li se sta tu uraditi da izbjegnem dodatne kablove jer je tv na zidu ???
U paketu imas samo jednu Eon Smart App, doplata za drugu nije moguca. Mozes uzeti CAM Modul, mjesecna renta je 3,5KM i imaces sve kanale na koje si pretplacen.
Samo mala napomena, modul sluzi iskljucivo za dekodiranje kanala, preko njega ne mozes koristiti dodatne servise kao sto je video klub, vracanje unazad.. za te servise ce ti biti potreban PDS2 odnosno PDS3 resiver, s tim sto je PDS2 potrebno spajati dodatno na modem da bi imao sve usluge, a PDS3 radi samostalno.
Last edited by Benq on 06/09/2019 10:35, edited 1 time in total.
brazzo19 wrote:Na Eon Full paket koliko kosta dodatno iznajmljivanje CL modula ili neke druge opcije za mogu pratit kanale na tv.u jer sam pokrio dvije televizije sa paketom ( jedan tv eon box a drugi tv eon smart app) pa mi treba za 3.i tv ... extra bi bilo ako bi se mogla instalirati jos jedan eon app posto su sve tri tv smart pa postoji li mogucnost "doplate" za jos jednu aplikaciju jer u trecoj sobi imam samo prikljucak onaj standardni za analognu kablovsku ali je slika uzasna pa moze li se sta tu uraditi da izbjegnem dodatne kablove jer je tv na zidu ???
U paketu imas samo jednu Eon Smart App, doplata za drugu nije moguca. Mozes uzeti CAM Modul, mjesecna renta je 3,5KM i imaces sve kanale na koje si pretplacen.
Treba samo kabal iz zida u tv obicni antenski jeli tako i cl modul se ubaci u tv ?
brazzo19 wrote:
Treba samo kabal iz zida u tv obicni antenski jeli tako i cl modul se ubaci u tv ?
Upravo tako, editovao sam svoj prethodni post u vezi modula pa procitaj, a odnosi se na dodatne servise.
Razumio
p.s s obzirom da je kuca u pitanju i ja sam na zadnjem spratu ( 4 etaze), vec na spratu ispod mene wi fi bude slabiji a u prizemlju i ispred ga nema nikako, pa sta mi preporucujte koji router da kupim da mi bude dobar signal u citavoj kuci i ispred a mozda i da na neki nacin da vremenom napravim dvije konekcije ako je moguce da ovih 100mbps podjelim na dvije mreze, jednu za licne potrebe a drugu za goste ?
Crni vrag mi je preporucio ovaj router, znaci treba mi da baca dobar signal
brazzo19 wrote:
Upravo tako, editovao sam svoj prethodni post u vezi modula pa procitaj, a odnosi se na dodatne servise.
Razumio
p.s s obzirom da je kuca u pitanju i ja sam na zadnjem spratu ( 4 etaze), vec na spratu ispod mene wi fi bude slabiji a u prizemlju i ispred ga nema nikako, pa sta mi preporucujte koji router da kupim da mi bude dobar signal u citavoj kuci i ispred a mozda i da na neki nacin da vremenom napravim dvije konekcije ako je moguce da ovih 100mbps podjelim na dvije mreze, jednu za licne potrebe a drugu za goste ?
Crni vrag mi je preporucio ovaj router, znaci treba mi da baca dobar signal
Dobio sam mail od telemaha o nekoj akciji,pa me interesuje dali prelaskom sa duoNETgrand paketa na eonduou light paket zadržavam sve što sam dobio kao lojalan korisnik prošlim podpisivanjem ugovora. Tako sam shvatio njihov mail, cijena ista.
Eo šta sada imam:
vkmiro wrote:Dobio sam mail od telemaha o nekoj akciji,pa me interesuje dali prelaskom sa duoNETgrand paketa na eonduou light paket zadržavam sve što sam dobio kao lojalan korisnik prošlim podpisivanjem ugovora. Tako sam shvatio njihov mail, cijena ista.
Eo šta sada imam:
obavežeš se na 2 godine i zadržavaš sve programske opcije kako su bile definisane u prethodnom ugovoru, a cijenu 6 mjeseci, nakon čega ide na 47,5 KM
i meni je došlo, pravljeno "samo za mene", i ako se zavalim na dvije godine, 18 mjeseci ću plaćati cca.3KM skuplje eto, ko bi ovo odbio?! ja ne znam ko im smišlja ovako brilijantne ponude