Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duffy_duck wrote:Pink presao u HD emitovanje moze se zakljuciti tako sto "glavni pink" na klik tv ima cistiju i jasniju sliku od prije.
Ubrzo i ostali kanali ce preci u HD rezoluciju.
Nemamo mi ništa od toga, jer nemamo zemaljski glavni Pink iz Srbije u ponudi.
Ako je Mitrovic pametan moze vrlo lako Pink BH i Pink M prebaciti u HD.
Za sada kao na pocetku rada Nove BH samo logo i pokoja reklama u HD. Vjerovatno od sutra kad pocne Zadruga 3 ce ici u HD formatu. Prethodna Zadruga 2 je bila HD unutar kuce.
Uskoro i Prva TV u HD formatu.
channel10 wrote:@Telemach, imate problem kod vracanja programa. Cim se odabere emisija i pusti, nakon 20 sekundi nestane tona. Cim se opet vrati malo unazad ili pauzira i ponovo pusti, ton se vrati na novih 20-25 sekundi i tako sve u krug.
Ovo se desava na Cinestar Comedy-u, a za ostale ne znam.
Ovako je vec dva dana..
Zdravo channel10,
Kolege su upoznate s navedenim problemom i intenzivno rade na rješenju.
Molimo Vas za malo strpljenja.
Ne znam sta su radili, ali sinoc bude tona 2 sekunde i onda nema nikako.
Jel ima neki problem s mrezom ? Tuzla (Sicki Brod).
Vec nekoliko dana imam kratke prekide internet konekcije, konekcija ne pada ali jednostavno sve stane na 5-10 sekundi i onda normalno opet radi.
(najvise se primjeti ako gledam kakav stream, twitch, zaledi skroz slika i izbaci gresku da nema konekcije)
Ove cijene za Eon pakete tacnije recimo Eon Full 36 a nakon 12 mjeseci 67,50 to je ta cijena sa uracunatim pdv.om i ulazi li u ovo ono mjesecno odrzavanje za kablovsku tj, to je taj racun nema nista dodatno da se placa na ovih 36km osim ako se zove mobilni sa fixnog pa se to placa dodatno jer u Full paketu nema besplatnih minuta prema mobilnim mrezama ?
axe22 wrote:Jel ima neki problem s mrezom ? Tuzla (Sicki Brod).
Vec nekoliko dana imam kratke prekide internet konekcije, konekcija ne pada ali jednostavno sve stane na 5-10 sekundi i onda normalno opet radi.
(najvise se primjeti ako gledam kakav stream, twitch, zaledi skroz slika i izbaci gresku da nema konekcije)
Da, ja imam. Instalirao sam jedan program da vidim koji ping padne, zasad se desava na 192.168.0.15 i 192.168.0.19 ; Po 10tak sekundi padnu u prosjeku.
Ako nastavi ovako onda cu zvati, sta ces.
Last edited by diablobih on 05/09/2019 15:02, edited 1 time in total.
brazzo19 wrote:Ove cijene za Eon pakete tacnije recimo Eon Full 36 a nakon 12 mjeseci 67,50 to je ta cijena sa uracunatim pdv.om i ulazi li u ovo ono mjesecno odrzavanje za kablovsku tj, to je taj racun nema nista dodatno da se placa na ovih 36km osim ako se zove mobilni sa fixnog pa se to placa dodatno jer u Full paketu nema besplatnih minuta prema mobilnim mrezama ?
diablobih wrote:
Da, ja imam. Instalirao sam jedan program da vidim koji ping padne, zasad se desava na 192.168.0.15 i 192.168.0.19 ; Po 10tak sekundi padnu u prosjeku.
To su lokalne IP adrese uredjaja spojenih na modem.
diablobih wrote:
To su lokalne IP adrese uredjaja spojenih na modem.
Kod mene i tv zna baciti kockice na moment.
A nije moguce nista raditi gdje je potrebna stalna konekcija, konstantno izbacuje, otprilike svaki 20-30 minuta zaledi.
Kod mene i tv zna baciti kockice na moment.
A nije moguce nista raditi gdje je potrebna stalna konekcija, konstantno izbacuje, otprilike svaki 20-30 minuta zaledi.
Ne znam, nesto ih zeza uglavnom. Samo bude timed out i vrati se. Frustrira nema sta.
chakany wrote:
Naravno da idu.Polako se gase te oznake "HD" sa logotipa.Već nekoliko kanala slijedi tu praksu.
Da to je novi trend kod televizija. Operaterima je lakse preuzeti kanal pa ga degradirati u SD a da na toj SD verziji ne pise HD. Kao i televizija da nema SD i HD playout vec samo HD. Ugl manje posla.