Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ja_Ja

#9001 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ljudima da je lose izasli bi na ulicu. Na ulice se ne izlazi, znaci da je gradjanima sve potaman. Na izborima ce opet po ko zna koji put dati glas istim ljudima, sto opet znaci da im je stvarno dobro. Et, kratko i jasno.
kakavdanakneiskustvu

#9002 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ci-Nick wrote:
Mustang1 wrote:29 stepeni? :D Ja se sjecam kad je ljeti prije 15.ak godina bilo 28 i nesnosljiva vrucina :D
ako ne laže HMZ FBiH u 15 sati u Zenici je bilo 31 stepen a u Mostaru "samo" 28 stepeni.

toliko ni u junu ne bude,prevruce
kakavdanakneiskustvu

#9003 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ja_Ja wrote:Ljudima da je lose izasli bi na ulicu. Na ulice se ne izlazi, znaci da je gradjanima sve potaman. Na izborima ce opet po ko zna koji put dati glas istim ljudima, sto opet znaci da im je stvarno dobro. Et, kratko i jasno.
:thumbup:
Casual's

#9005 Re: Zeničani

Post by Casual's »

I bulevarom su ta 2 išla. Dabogda svaki wnb trkač ovako završio ( po mogucnosti da nema raje okolo).
jasko_ba

#9006 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Ma Zenica je smijesna postala u vezi ovoga. Nisam gore toliko redovan, ali uvijek me potrefe neki nenormalni vozaci dok setam sa strane. Jos sad kad su im ovako sredili cestu, bice jebeno. :-)
Casual's

#9007 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Pocela je policija hodati sa nalozima za placanje i slikati ove "parking papke". Mozda saobracajcima (najgori u FBIH!) dodje iz guzice u glavu.
Norm

#9008 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ja_Ja wrote:Ljudima da je lose izasli bi na ulicu. Na ulice se ne izlazi, znaci da je gradjanima sve potaman. Na izborima ce opet po ko zna koji put dati glas istim ljudima, sto opet znaci da im je stvarno dobro. Et, kratko i jasno.

a sta im je dobro? sto u 21 vijeku imamo normalnu saobracajnicu i fontanu kao ukras??? i nisam znao da se zovu kreditori za otvaranje? da li je onda to donacija? znaci li to da sam ja trebao zvati RF Banku kada sam kupio stan od kredita uzetog od iste te banke? NE KONTAM...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9009 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma skonto narod da nema od protesta nista. Kome nije dobro, taj je na kursu njemackog.
Freamon Lester

#9010 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote:

a sta im je dobro? sto u 21 vijeku imamo normalnu saobracajnicu i fontanu kao ukras??? i nisam znao da se zovu kreditori za otvaranje? da li je onda to donacija? znaci li to da sam ja trebao zvati RF Banku kada sam kupio stan od kredita uzetog od iste te banke? NE KONTAM...
Naravno i jos moras uraditi spomen plocu negdje pored vrata i navesti "uz zahvalnost Raiffeisen BANK Bosna i Hercegovina". :lol:

Ljudi nece da izadju na proteste jer zive nekakav poltronski film. I drugi razlog je sto obicno vladajuce strukture ubace nasilni element u protest pa onda po ledjima dobije obican narod koji je i izasao traziti svoja prava.

A nazalost glavni protest je u 10. mjesecu svake 4 godine. I sta bude? Nista. Vecina pametnjakovica ostane u kuci i nece da glasa, a onda interesna manjina sa rodbinom sebi produzi mandat. I tako svake 4 godine. Naravno ima ovdje i do opozicije. Kad pogledas lokalni SDP vidis jos veci jad i tugu. Druge stranke onog kafandziju Sarajlica coraju na listama ko da je Mesi, a ne alkoholicar koji na politickom planu u zivotu nije nikad nista napravio.

I na kraju dodjes do zakljucka koji je i ispravan. Kakav narod takva i vlast. :izet:
Eborg

#9012 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Freamon Lester wrote:Naravno i jos moras uraditi spomen plocu negdje pored vrata i navesti "uz zahvalnost Raiffeisen BANK Bosna i Hercegovina". :lol:

Ljudi nece da izadju na proteste jer zive nekakav poltronski film. I drugi razlog je sto obicno vladajuce strukture ubace nasilni element u protest pa onda po ledjima dobije obican narod koji je i izasao traziti svoja prava.

A nazalost glavni protest je u 10. mjesecu svake 4 godine. I sta bude? Nista. Vecina pametnjakovica ostane u kuci i nece da glasa, a onda interesna manjina sa rodbinom sebi produzi mandat. I tako svake 4 godine. Naravno ima ovdje i do opozicije. Kad pogledas lokalni SDP vidis jos veci jad i tugu. Druge stranke onog kafandziju Sarajlica coraju na listama ko da je Mesi, a ne alkoholicar koji na politickom planu u zivotu nije nikad nista napravio.

I na kraju dodjes do zakljucka koji je i ispravan. Kakav narod takva i vlast. :izet:
Ja ne znam je li zenička opozicija najgluplja i najnesposobnija opozicija u Bosni i Hercegovini ili je njihov programski cilj da zapravo nikada i ne dođu na vlast jer se zapravo ništa i ne može promijeniti pa da ne snose odgovornost za sranje. :-)

Imam osjećaj da bi neka karikatura tipa Esada Radeljaša iz Goražda, Mirnesa Ajanovića iz Tuzle ili Nedžada Latića iz Sarajeva napravila dar-mar na zeničkim lokalnim izborima protiv uspavane, nekompetentne i nezainteresovane zeničke SDP - DF - SBB & co. opozicije u momentu kada vladajućoj SDA ekipi kao pada rejting, uglavnom zbog zasićenja. Pa nama je onaj Mirad Hadžiahmetović sa onim svojim opičenim planovima izgradnje Taj Mahala i Coca-Cola tornjeva bio osvježenje na političkoj sceni ne zato što je bio lud već zato što je jedini ponudio nešto "opipljivo". A ovi ostali na nivou "da se Rifat makne iz kuh'nje".
apsidejzi

#9013 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Eborg wrote:
Freamon Lester wrote:Naravno i jos moras uraditi spomen plocu negdje pored vrata i navesti "uz zahvalnost Raiffeisen BANK Bosna i Hercegovina". :lol:

Ja ne znam je li zenička opozicija najgluplja i najnesposobnija opozicija u Bosni i Hercegovini ili je njihov programski cilj da zapravo nikada i ne dođu na vlast jer se zapravo ništa i ne može promijeniti pa da ne snose odgovornost za sranje. :-)

Imam osjećaj da bi neka karikatura tipa Esada Radeljaša iz Goražda, Mirnesa Ajanovića iz Tuzle ili Nedžada Latića iz Sarajeva napravila dar-mar na zeničkim lokalnim izborima protiv uspavane, nekompetentne i nezainteresovane zeničke SDP - DF - SBB & co. opozicije u momentu kada vladajućoj SDA ekipi kao pada rejting, uglavnom zbog zasićenja. Pa nama je onaj Mirad Hadžiahmetović sa onim svojim opičenim planovima izgradnje Taj Mahala i Coca-Cola tornjeva bio osvježenje na političkoj sceni ne zato što je bio lud već zato što je jedini ponudio nešto "opipljivo". A ovi ostali na nivou "da se Rifat makne iz kuh'nje".
A sta tebe konkretno sprecava da se uclanis u jednu od tih partija, budes opozicija i doneses zeljene promjene?
commendatore

#9014 Re: Zeničani

Post by commendatore »

apsidejzi wrote:
A sta tebe konkretno sprecava da se uclanis u jednu od tih partija, budes opozicija i doneses zeljene promjene?
ja znam bruku ljudi kojima je u zivotu sve potaman ali ih savjest pece sto je njima dobro a drugima nije te su pokusali nesto uciniti javnim istupima, nastupima, izborima, protestima - i skontali ljudi da nema tih ljudi da ih podrze zarad samih njih - i odustaše.... ja sam glasao za jarana na izborima za kojeg znam da je ranjavan bruku puta, da je velika dobricina, da nije oportunista - i nagradno pitanje za tebe je - sta mislis koliko ga je gradjana podrzalo za mandat? :-)

jebo zenicu kao i tzv "gradjane" - kome je lose - kako neko gore vec rece - nek ide i cupa B1 certifikat i odjebe sto dalje u bolje i to je to :thumbup:
kamen spoticanja

#9015 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Mogu li ovi sto su se politicki aktivirali reci direktoru grijanja da je napolju 35 stepeni a da nam grijanje jos uvijek radi
haloooo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9016 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Mogu li ovi sto su se politicki aktivirali reci direktoru grijanja da je napolju 35 stepeni a da nam grijanje jos uvijek radi
haloooo
Je li istina da crvendaci razmatraju Vrače juniora za kandidata?
kamen spoticanja

#9017 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:Mogu li ovi sto su se politicki aktivirali reci direktoru grijanja da je napolju 35 stepeni a da nam grijanje jos uvijek radi
haloooo
Ma cuo sam...taman da svi gosti carpe diema glasaju za njega...cca 45 glasova
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9018 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ma cuo sam...taman da svi gosti carpe diema glasaju za njega...cca 45 glasova
Hm :-? sta te navodi na takav zakljucak?
Eborg

#9019 Re: Zeničani

Post by Eborg »

apsidejzi wrote:A sta tebe konkretno sprecava da se uclanis u jednu od tih partija, budes opozicija i doneses zeljene promjene?
Da malo pažljivije čitaš shvatio bi da ne sjedim na mudima i pametujem iako se ne radi o političkom angažmanu. Problem te iste opozicije, na koju se pozivaš, može biti elaboriran na jednom posebnom forumu sa 200-njak zasebnih tema. Ali ako smatramo SDP, SBB i DF političkim "spasiocima" onda smo baš jebali mačka kao Zeničani. Od SDP-a su svi mnogo očekivali pa prodaše se za ego par pojedinaca, jedino od njih je gore ispušila SZBiH. Od SBB-a nikad nisam ništa ni očekivao, to je priča za naivce i nadobudne šalteruše koje misle da će nas "bogat čovjek izvuć'". A DF je vjerovatno najveće razočarenje od njih jer krenuše u kontru povampirenom SDP-u sa normalnom idejom i onda usraše sve kadrovsko-režimskom politikom postajući kao i oni. Ovo se generalno odnosi na generalnu politiku ovih stranaka koja nije drastično drugačija na lokalnom nivou u Zenici. Samo što u Zenici ima nešto više mediokriteta u odnosu na državni prosjek.

Ne znam šta je gore - ovakva vlast ili ovakva opozicija. Tražili ste - eto vam ga.
lokalni_razdjevicar

#9020 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevicar »

haloooo
ja ga od nove nemam i plaćam ga. budi sretniji malo.
commendatore

#9021 Re: Zeničani

Post by commendatore »

lokalni_razdjevicar wrote:
haloooo
ja ga od nove nemam i plaćam ga. budi sretniji malo.
nemoj se ljutit - al takvi kao ti i jesu krivi za sadasnje stanje.....
dezurni_ucenik

#9022 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Vjerujem da se sjecate ove vijesti

http://scsport.ba/vijest/49292

:D
kamen spoticanja

#9023 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Ma cuo sam...taman da svi gosti carpe diema glasaju za njega...cca 45 glasova
Hm :-? sta te navodi na takav zakljucak?
A sta to eldin ima iza sebe da mobilizira biracko tijelo?
Nelegalno izgradjenu bastu i 45 gostiju u istoj...
Norm

#9024 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
haloooo
...ja sve nesto kontam da nemogu nize, ali avaj, ponovo sam iznenadjen...mogu i te kako...samo se sada pitam da mozda i nije bilo sve do Lagumdzije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9025 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: A sta to eldin ima iza sebe da mobilizira biracko tijelo?
Nelegalno izgradjenu bastu i 45 gostiju u istoj...
Fazon i jest sto kod nas nema zdravorazumskih kriterija za mobilizaciju birackog tijela.
Post Reply