sanaman wrote:quasar wrote:Jel bilo kakve konferencije za stampu?
Lose je ovo SDP odigrao skroz.
Iz mog ugla, koliko je znam, a vjerovatno ne znam ni priblizno sta je sve tu po srijedi, Suljagic je bio prepusten sam sebi, reisu i lesinarima. Na njegovom mjestu potpuno je razmljiva rezignacija nakon 6 mjeseci prcanja sa svih strana.
Mozda mu je i dat mig da odstupi na ovajnacin. Sve ce se razjasniti u nekom periodu. Ako je neka trgovina, ne sumnjam da ce biti kajli naknadno. Sve ce se samo kazati, ali ne danas ili sutra, nego u nekom intervalu.
Lose za SDP jer je ministar imao podrsku biraca SDP-a, mada se svim silama pokusavao srusiti, sto je na kraju uspjelo. Vjerujem da je vise razocarenja u SDP donijela NEpodrska Emiru nego svi skandali isfabrikovani iz onog smeca.
Cisto statisticki

na osbovu kojih podataka zasnivas svoj stav?
Na kojoj listi je bio kandidovan i kolliko je glasova osvojio?
P.S ne mora mi niko objasnjavati da ne mora biti na listi da bi bio ministar, to stranka kandiduje...
Ne baratam time. Baratam samo licnim dojmom i razgovorom sa ljudima koji dijele slicna politicka opredjeljenja.
Nisam jos cuo da misle da Suljagic lose radi, vec samo da je ostavljen kao glineni golub, a jedini pokusava da vjeru postavi gdje treba, sto smo ocekivali od SDP-a da uradi, ali naivno i od SDA nakon sto su se udaljili od reisa.
Dakle, nas desetak koji đakad tabirimo pAlitiku, a koji imamo slican pogled na svijet, podrazvali smo ministra i nejgove namjere, i razocarani smo sto mu je stranka slozila kajlu i izdala sekularnu drzavu. Reis je i dalje siva eminencija i dok je tako, od pravde, jednakosti, naprednog drustva, nece nista biti. Bice samo begovat i nece biti veci od fildzana.