Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bansuri

#9001 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bansuri »

a evo razmahalali smo malo
al' možeš me iznenadit :D
BJB

#9002 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Image jos jedan pilot serije, ne izgleda lose..Varnice frcaju izmedju dva glavna lika, malo predvidivo.
cassius

#9003 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

ja ugasio pilot nakon pola sata, vec videna sema , serija koja ce biti sablon zesci.
Pitarrr82

#9004 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

I "Training day" dolazi kao serija...
nema me tamo

#9005 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

A što je dobra prva epizoda trece sezone Ray Donovan..
Stvarno sve preporuke ko nije gledao.
omar little

#9006 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
omar little wrote:
inace, da podnesem apdejt, the americans sam odgledala dvije sezone, nemam sad puno vremena ali kasnije cu malo prokomentirati. reci cu samo, da je nisi ti preporucio i da nisi izdvojio kvalitativnu razinu druge sezone, cisto sumnjam da bih preko prve presla. :D
jesi završila the americans? i?
evo me, azurna sam k'o vlada federacije bosne i hercegovine. :D

prvo da velim da sam zbog ove serije morala dvije velike prepreke prebroditi : kerri russell me toliko iritira, zenu ne mogu smisliti. ne zna glumiti i osipam se na objave koji njenu "glumu" nazivaju artistickim izborom i karakterizacijom. brrr. njen glumacki domet su safunjarske network prime time serije i ozbiljne gluma joj je mislena imenica. isto tako me uzasno, uzasno, zivcira noah emmerich. stresem se kad ga vidim, jos od the truman show.

znaci, provela sam skoro pa cijelu prvu sezonu pokusavajuci navici se na ono dvoje i ne pizditi svaki put kad se pojave u kadru (a izmedju njih dvoje u kadru su cijeli show). prva sezona jeste "sporija", ali ja s tim nemam problem. nisam ovisnik o akciji, naprotiv, sasvim sam okej sa radnjom koja ne ide nikuda ukoliko se kompenzira sa dobrom glumom, fotografijom, rezijom, muzikom i tako to. ovi nisu bas narocito kompenzirali , ali nisu ni fejlali tako da sam istrajala. okej je taj ugao analize njihovog braka i odnosa u prvoj, mislim da im je to i jedna od jacih karika cijele te sezone.

druga sezona nekako fino legne od samog pocetka. uklopi se rezija, gluma, produkcija. sav taj rad na kopanju temelja njihovog odnosa se isplati, otvori se mogucnost za slojevitost, novi likovi i njihove price, sve se uveze dobro. prica nine mi je najjaci i najbolji element, ne samo druge sezone, nego cijele serije. glumica je odlicna, zivotna prica je odlicna, zanimljivije, zivopisnije, realnije, more gripping nego iko i ista drugo u seriji. ukljucujuci i glavne likove. arkady ( <3 ) je takodjer sjajan lik, odlicno odglumljen (hello, eton :D) , fino napisan, kompatibilan sa ninom i olegom. super. cijela ta rezidentura ekipa mi je mocnija, i glumacki i narativno, od ostatka.

treca sezona mi je onako, pali su naspram druge, nekako je nategnuto sve. njh. cijela "kcerka afera" mi je nezanimljiva, nerealna, nepotrebna i nadasve iritantna (dijete ne zna glumiti, razina one male iz homeland) a zauzima poprilican prostor. ne sjecam se vise sta je tacno bilo u trecoj, onaj brak jelde, to je takodjer testiranje granica raznih.

komplet serija zahtijeva podobar suspension of disbelief, ali obzirom na tematiku to mi je i ocekivano. serija je dobra, zabavna, ima finih spijunskih tvistova, kad se sve izbalansira fino uradjena. nije za svakoga, ovi akcijski ili epizodni ovisnici bez strpljenja i volje za vrijednovanje pojedinih elemenata naspram cjeline se vjerojatno ne bi zadrzali previse na seriji. ko voli taj spijunski zanr, paralelne price, dosta likova, malo sporiji razvoj radnje, zasigurno ce naci nesto za sebe i za odgledati. nije sve za svakoga. :D

sve u svemu, dobra je serija ali,za razliku od tebe, ne bih rekla da je nesto najbolje napravljeno u zadnje vrijeme. rectify je debelo shije u svemu, peaky blinders su takodjer bolji. the knick ima samo jednu sezonu i malo je rano za poredjenja (plus sto su pokazali tendenciju za sablon i predvidljivost no mozda se trznu u drugoj), ali i to mi ima potencijal za presisati ih.

odmarala sam od foruma nekoliko mjeseci, sta se gleda ovih dana, sta se preporucuje? :)
ferratilis

#9007 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Last edited by ferratilis on 17/08/2015 14:58, edited 2 times in total.
Jack Be Nimble

#9008 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Veceras pocinje nova mini serija David Simona na HBO :izet:

Show Me a Hero
Hasan006

#9009 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Hasan006 »

Obavezno pregledaj Breaking Bad, preporucio bih ti i Arrow. Lost ne moras gledati nakon 3. sezone jer postaje glup do bola... Tjt :D
alcho

#9010 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alcho »

Hasan006 wrote:Obavezno pregledaj Breaking Bad, preporucio bih ti i Arrow. Lost ne moras gledati nakon 3. sezone jer postaje glup do bola... Tjt :D
:lol: :lol: :lol:
dulekrele

#9011 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dulekrele »

alcho wrote:
Hasan006 wrote:Obavezno pregledaj Breaking Bad, preporucio bih ti i Arrow. Lost ne moras gledati nakon 3. sezone jer postaje glup do bola... Tjt :D
:lol: :lol: :lol:
evo i ja da se :lol: :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#9012 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Dobra Show Me a Hero. Realna i kao da se radnja odvija sada a ne 1988.
Cybernetic

#9013 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:23, edited 1 time in total.
House

#9014 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by House »

the strain :thumbup:
Saian

#9015 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Saian »

dale cooper wrote:
Ovo je najnovija vijest vezano za novu sezonu Twin Peaksa:

http://consequenceofsound.net/2015/08/p ... ext-month/

Ukratko, produkcija počinje sljedećeg mjeseca. Lynch planira da režira seriju kao jedan dugometražni film
koji će se kasnije podijeliti po epizodama. I umjesto planiranih 9 biće duplo više epizoda. To je bio
kamen spoticanja u pregovorima jer je Lynch smatrao da 9 nije dovoljno za priču koju želi da ispriča.
Loša vijest? Serija će najvjerovatnije biti emitovana tek 2017, iako predsjednik Showtime se nada
da bi se moglo završiti i ranije, ali pušta Lyncha i Frosta da na miru urade ono što su naumili.
Filming locations
Snoqualmie Falls in June 2008

While FBI Special Agent Dale Cooper states, in the pilot episode, that Twin Peaks is "five miles south of the Canadian border, and twelve miles west of the state line" (placing it in the Salmo-Priest Wilderness), Lynch and Frost started their location scout in Washington, on a friend of Frost's recommendation, in Snoqualmie near Seattle. They drove there and found all of the locations that they had written into the pilot episode.[17] The towns of Snoqualmie, North Bend and Fall City – which became the primary filming locations for stock Twin Peaks exterior footage – are about an hour's drive from the town of Roslyn, Washington, the town used for the series Northern Exposure. Many exterior scenes were filmed in wooded areas of Malibu, California.[23] Most of the interior scenes were shot on standing sets in a San Fernando Valley warehouse.

The background behind the actors of the soap opera show-within-the-show Invitation to Love is not a studio set, but the interior of the Ennis House, an architectural landmark of Frank Lloyd Wright in the Hollywood area of Los Angeles
biJo sam u blizini i bas su me neki prizori podsjetili na Twin Peaks, creepy shit
Image

Image

Image
oldtajmer

#9016 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by oldtajmer »

Jack Be Nimble wrote:
oldtajmer wrote:kako se zove serija,mislim da je iz prosle godine,kada je odjednom nestalo puno ljudi sa planete,glavni lik je neki policajac a zena mu u nekoj sekti gdje ne pricaju i samo puse cigare :D ne mogu da se sjetim imena nema sanse :lol:
Leftover? Prestao gledati nakon pete epizode. Sada krece druga sezona

http://www.imdb.com/title/tt2699128/
zahvaljujem :thumbup:
Jack Be Nimble

#9017 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Jedini problem snimanja u Northwestu je climate change :D . Nema vise oblaka i kise, samo sunce i 30C.
Pitarrr82

#9018 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Ovu zadnju sezonu Falling skies su komotno mogli preskociti...
dale cooper

#9019 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Saian wrote:Filming locations
Snoqualmie Falls in June 2008

While FBI Special Agent Dale Cooper states, in the pilot episode, that Twin Peaks is "five miles south of the Canadian border, and twelve miles west of the state line" (placing it in the Salmo-Priest Wilderness), Lynch and Frost started their location scout in Washington, on a friend of Frost's recommendation, in Snoqualmie near Seattle. They drove there and found all of the locations that they had written into the pilot episode.[17] The towns of Snoqualmie, North Bend and Fall City – which became the primary filming locations for stock Twin Peaks exterior footage – are about an hour's drive from the town of Roslyn, Washington, the town used for the series Northern Exposure. Many exterior scenes were filmed in wooded areas of Malibu, California.[23] Most of the interior scenes were shot on standing sets in a San Fernando Valley warehouse.

The background behind the actors of the soap opera show-within-the-show Invitation to Love is not a studio set, but the interior of the Ennis House, an architectural landmark of Frank Lloyd Wright in the Hollywood area of Los Angeles

biJo sam u blizini i bas su me neki prizori podsjetili na Twin Peaks, creepy shit
Image

Image

Image
:thumbup:

Oh Diane, those trees!!! :-D
SmokingMan

#9020 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

:thumbup:

Image
Boateng

#9021 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

SmokingMan wrote::thumbup:

Image
Ne vidi se slika!
Boateng

#9022 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

Kakva je serija The Following, vrijedi li gledati?
ćiribiribela

#9023 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

Image
Bloo
Globalna šefica

#9024 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bloo »

Boateng wrote:Kakva je serija The Following, vrijedi li gledati?
smao takvo njesra :D odgledah sve sezone...da sumiram...a la punisher samo sa jos gorim zapletima :D
bezVolana

#9025 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bezVolana »

ćiribiribela wrote:

Image
meni uzas SPOILER ALERT.

dakle prva epizoda - odgledala je u jednom dahu. dosla sutradan pricam svim kolegamaa kako je full fulova svih na svijetu odlicno divno odavno sta bolje nisam gledala sto mi je drzalo paznju

druga epizoda - neke propagande, planetarni planovi i zivotne istine
hajd dobro... reko, moraju malo njesra ubaciti, ipak se amerima prodaje
... ne znam ni koja je epizoda bila - ona kad je on utripovan pa kao sanja pa ne sanja pa stajaznam. kaaako lose uradjena scena. sa predramaticnom muzikom i previse promjena ekran tamo ekran vamo vidite mene tako sam dramatican -_- de ba.
i naravno i dalje neke zivotne istine, ah mi smo robovi para i kartica
i onda odjednom neki polupani CEO koji je eto poluostvaren sa polupanim zivotom jer znas ako si ceo i imas para i sve mora da si totalni manijak i
onda ona neshvacena sto provaljuje u stanove eto kao
onda pacenica djevojka
ma daj. al hajd sve bih mogla da mi nije tih nabacanih zivotnih istina
a ono kad ga gurne sa ograde eto da bi ga naucio lekciju >?!>?!??! :lol: ma daj. i losa je rezija. prenapuhano je sve. mene je bas iznerviralo jer je prva epizoda super bila ali onda su po obicaju svega nabacali i tuta.

uh sto ispisah. a zapravo sam samo htjela upratiti temu :lol: :lol:
Post Reply