Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#9001 Re: Real Madrid C.F.
Meni je Fabregas u Arsenalu odlican igrac, ali u Barceloni mi nista nije pokazao. Prosjek. Tek kad je trebao igrat sa onim igracinama, vidjelo se koliko je prosjek.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9002 Re: Real Madrid C.F.
Nismo na istim talasimafixer wrote:Smeta mi prica sa Modricem jer se njemu sansa jos nije pruzila. Koliko se jos sanse mora pruziti Kaki?Tomahawk11 wrote:@fixer, Modric je najveci, najzvucniji transfer u Madridu ove sezone. O cemu cu pricati, Casillasu? Essien je posudba, on je i doveden da pomaze s klupe, odlaskom nekih igraca napravio se taj prostor. Vidis, smeta ti prica za Modrica, ali s Kakom mozes tiKaka je majstor (bio, a izgleda da prozivljava novu mladost).
Sam si spomenuo, ide na siguricu. U Realu moras rizikovati.
@static-x, normalno da ne moze. Evo jedno pitanje, koliko je trebalo Benzemi da izgradi status u Realu?
Rano je govoriti da je promasaj, a to koliko je bitno hoce li neko reci da je previse placen je najbolje nauciti na primjeru Ronalda. Najveci transfer ikad, a jeftin. Sad je jeftin jer se covjeku pruzila sansa da ga isplati. Ako Modric ne bude pruzao ono za sta je doveden, prvi cu reci da je promasaj. Medjutim, sad ga vec tako proglasavati ima skrivene motive, bas kao i govoriti da je bolji od Ozilla.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9003 Re: Real Madrid C.F.
Da, ali kad prve Benzemine sezone su bile vrlo problematicne u Madridu, bio je on i na ivici transfera, imao periode kad je puno manje dobijao prilike da pokaze sta zna.Ne bih se slozio da nije starter, to je samo stvar s kojim napadacem Mourinho pocinje, a koji zavrsava utakmicu.HardCore wrote:Tomahawk11 wrote:@fixer, Modric je najveci, najzvucniji transfer u Madridu ove sezone. O cemu cu pricati, Casillasu? Essien je posudba, on je i doveden da pomaze s klupe, odlaskom nekih igraca napravio se taj prostor. Vidis, smeta ti prica za Modrica, ali s Kakom mozes tiKaka je majstor (bio, a izgleda da prozivljava novu mladost).
Sam si spomenuo, ide na siguricu. U Realu moras rizikovati.
@static-x, normalno da ne moze. Evo jedno pitanje, koliko je trebalo Benzemi da izgradi status u Realu?
Benzema i dalje nije starter u ekipi tako da i dalje nema bas najbolji status u Realu, ti sad skontaj razliku izmedju Fabregasa i Mordica i koji je precjenjen...
Fabregas - Odštetna klauzula je iznosila 34 M € + 6 M € (u ratama).
Mordic - Odštetna klauzula je iznosila 30 M + 5 M (nakon odredjenog broja utakmica) zato i ne igra previse...
Fabregas je za Modrica izmislio fudbal a razlika samo u 5 M :S
Fabregas je u Arsenalu imao sasvim drugaciji status nego sto ima u Barci. Razumljivo, ovamo imas Messija, Xavija, Iniestu. Ne bih se slozio oko poredjenja Modrica i Fabregasa, ipak je potonji odmah bacen u vatri u Barceloni, pa je vremenom izgubio mjesto startera. Modric je poceo samo jednu utakmicu otkako je dosao u Real.
-
fixer
#9004 Re: Real Madrid C.F.
Ja mislim da ce se uklopiti. Da nece biti prva opcija, ali da ce biti odredjenih utakmica u kojima ce biti kljucan igrac. On Murinhu pruza sirinu, a i motivira Ozila. Ako Murinho zeli razigravat Ozila, stvar je vrlo jednostavna, neka razigra Modrica. Ako mu Modric bude na klupi, ima novog Sahina i Ozila koji je letargican jer nije ugrozen.Tomahawk11 wrote: Nismo na istim talasimaNije Modric promasaj, u smislu truba od igraca, mislim da se nece uklopiti u Realov sistem igre. Sam kazes sta mu zamjeras, znaci to je nesto sto je dio njegove igre, a sto mora mijenjati, a sto nece biti lahko. Inace....klupa....i onda posudbe, pa transfer u drugi klub. Fudbal je postao industrija, i to veoma surova, boli nekog briga da li si ti Modric, Ronaldo, Kaka, letis ako procjene u klubu da te ne trebaju. Kazes nije dovoljno dobio prilike? Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji nije imao priliku da se dokaze. Mourinho ga je doveo da ojaca ekipu, ali ako vidi da mu se ne uklapa u sistem, da je placen 120 miliona, dzaba.
Last edited by fixer on 19/10/2012 23:30, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#9005 Re: Real Madrid C.F.
Nista novo na temi dakle, Modric truba, promasaj, Real se zajebo, i tako to 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9006 Re: Real Madrid C.F.
To je to. Kad zaglavis na klupi, nije jednostavno, pocne covjek dumati svasta i....syebe se. Vidjecemo. Sezona tek pocela.fixer wrote:Ja mislim da ce se uklopiti. Da nece biti prva opcija, ali da ce biti odredjenih utakmica u kojima ce biti kljucan igrac. On Murinhu pruza sirinu, a i motivira Ozila. Ako Murinho zeli razigravat Ozila, stvar je vrlo jednostavna, neka razigra Modrica. Ako mu Modric bude na klupi, ima novog Sahina i Ozila koji je letargican jer nije ugrozen.Tomahawk11 wrote: Nismo na istim talasimaNije Modric promasaj, u smislu truba od igraca, mislim da se nece uklopiti u Realov sistem igre. Sam kazes sta mu zamjeras, znaci to je nesto sto je dio njegove igre, a sto mora mijenjati, a sto nece biti lahko. Inace....klupa....i onda posudbe, pa transfer u drugi klub. Fudbal je postao industrija, i to veoma surova, boli nekog briga da li si ti Modric, Ronaldo, Kaka, letis ako procjene u klubu da te ne trebaju. Kazes nije dovoljno dobio prilike? Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji nije imao priliku da se dokaze. Mourinho ga je doveo da ojaca ekipu, ali ako vidi da mu se ne uklapa u sistem, da je placen 120 miliona, dzaba.
-
fixer
#9007 Re: Real Madrid C.F.
Ma ovaj momak je odlican igrac. Jednostavno igra. Kao da sa djecom u parku igra. Sad da 2 godine pauzira, on kad se vrati, opet ce isto igrat. Nece njega klupa ujebat.Tomahawk11 wrote: To je to. Kad zaglavis na klupi, nije jednostavno, pocne covjek dumati svasta i....syebe se. Vidjecemo. Sezona tek pocela.
-
The Realist
#9008 Re: Real Madrid C.F.
Fabregasove rate ovise o uspjehu Barcelone, tako da uopšte nisu zagarantovane.HardCore wrote: Benzema i dalje nije starter u ekipi tako da i dalje nema bas najbolji status u Realu, ti sad skontaj razliku izmedju Fabregasa i Mordica i koji je precjenjen...
Fabregas - Odštetna klauzula je iznosila 34 M € + 6 M € (u ratama).
Mordic - Odštetna klauzula je iznosila 30 M + 5 M (nakon odredjenog broja utakmica) zato i ne igra previse...
Fabregas je za Modrica izmislio fudbal a razlika samo u 5 M :S
- Revolucionar ★
#9009 Re: Real Madrid C.F.
Dobro, mozda Xavi i nije u istom kosu sa Iniestom, ali valjda imas sliku o cemu ti govorim. Modric ima taj kvalitetan pas, ali ne vidim ga da bi bio jos koristan u nekoj sferi timu. Gledao sam ja Modrica itekako jer pratim Englesku ligu, i bas i tamo, rijetkost je da se odluci na driblanje. Bilo kako bilo, vidjet cemo, kao navijacu Reala volio bih naravno da ne ostane promasen transferfixer wrote:Gdje si ti vidio Xavia da je prosao trojicu igraca? Haj Iniesta, ali Xavi je sad sve samo ne prodoran. Ako si ikad gledao Modrica malo vise od dvije utakmice, znao bi da on to moze.Revolucionar ★ wrote:Ma realno je brate da on ne vrijedi onih para. Istina, tip ima dobar pregled igre i dobre pasove, ali se u njega ne moze pouzdati da bude starter. Kao prvo, defanzivno je nula, veoma nizak, u duelu je pero laka kategorija.Reci ce neki, Iniesta i Xavi su iste gradje, ali oni za razliku od Modrica imaju sposobnost prodora kroz 2 - 3 igraca, dok Modric to veoma rijetko i pokusava. Ono sto mi jos smeta je njegov sut, tip stvarno rijetko sutira, a i kada to uradi , uvijek je nesto traljavo, il tehnicki nesto gadja. Svaka cast na pasovima, ali u Realu se trazi uvijek nesto vise. Daniele De Rossi je bio sveti gral za Real !
I Khedira zna proci 3-4 igraca, pa loptu ne zna sacuvat. Glupost je nekog otpisivat jer se ne odlucuje na prodore.
- BHF_Manijak
#9010 Re: Real Madrid C.F.
Bezze se razbacujete ciframa, koje su relativan pokazatelj stvari. Ima gro primjera gdje su igraci kako debelo pretplaceni tako isto i debelo potplaceni. Recimo da je Ozil za nekih 15-16 miliona eura presao u iz Werdera u Real, a kako rekoh dvije godine zaredom je najbolji asistent lige.
Jedan kretenski Mario Balotelli je placen skoro duplo, a njegov ucinak u Cityu je mizeran.
Jedan Kagawa je presao u Dortmund za ekih 500.000 eura, ucinak mu se zna. Kaka je masno placen, preko 30 miliona (ne znam sad tacno cifru, pa da ne lupam previse) a ucinak mu i nije Bog zna kakav...I da sad dalje ne nabrajam, ima takvih primjera koliko hocete.
Dakle sta zelim da kazem? To sto je neki igrac xy miliona placen ne mora nista da znaci, pravi i jedini pokazatelj su igre na terenu. Modric dakle moze opravadati tu svoju cijenu i pokazati da je vrijedan tih para, uostalom cim si u Realu znaci da nesto vrijedis (iako licno i dalje ne mogu da skuzim toliko zaludjenost momkom, dobar je fudbaler ali dakle samo to za moj ukus tj dobar. Ali dobro, zato ja i sjedim i serem po forumu dok se strucni ljudi bave profesionalno fudbalom) ili moze postati samo u jedan nizu fudbalera koji se mogu pohvaliti cinjenicom "igrao sam u Realu", ali nista vise od toga.
Vrijeme ce pokazati koja kategorija ce prigrliti Modrica.
Jedan kretenski Mario Balotelli je placen skoro duplo, a njegov ucinak u Cityu je mizeran.
Jedan Kagawa je presao u Dortmund za ekih 500.000 eura, ucinak mu se zna. Kaka je masno placen, preko 30 miliona (ne znam sad tacno cifru, pa da ne lupam previse) a ucinak mu i nije Bog zna kakav...I da sad dalje ne nabrajam, ima takvih primjera koliko hocete.
Dakle sta zelim da kazem? To sto je neki igrac xy miliona placen ne mora nista da znaci, pravi i jedini pokazatelj su igre na terenu. Modric dakle moze opravadati tu svoju cijenu i pokazati da je vrijedan tih para, uostalom cim si u Realu znaci da nesto vrijedis (iako licno i dalje ne mogu da skuzim toliko zaludjenost momkom, dobar je fudbaler ali dakle samo to za moj ukus tj dobar. Ali dobro, zato ja i sjedim i serem po forumu dok se strucni ljudi bave profesionalno fudbalom) ili moze postati samo u jedan nizu fudbalera koji se mogu pohvaliti cinjenicom "igrao sam u Realu", ali nista vise od toga.
Vrijeme ce pokazati koja kategorija ce prigrliti Modrica.
-
kory_galaktikos
#9011 Re: Real Madrid C.F.
ma nije modric promasaj kako to...nemozes na osnovu 7-8 utakmica rec kakav je ko,koliko smo cekali na kaku pa evo haman tek sad prokino,po meni je modric tu da olaksa,rastereti xabia kad ga protivnici markiraju,da prenese tu loptu iz deffa prema naprijed...da on bude taj koji ce razigravat ozila il kaku...ja mislim da je on vise tu kao zamjena za xabia jer i ovaj ulazi polako u godine i nemoze odigrat bas svaku utakmicu dobro dodje malo odmora,to rotiranje igraca,al vidjet cemo,meni samo licno zao sto je njegovim dolaskom sahin jos dalje od reala,al nadam se da ce i on doc i pokazat u bjelom dresu kakva je to masina
- ultima_palabra
#9012 Re: Real Madrid C.F.
Vidi Carvalha
Kakva je ovo formacija, nešto kao 3-3-3-1
Kakva je ovo formacija, nešto kao 3-3-3-1
- hypko_nurko
#9013 Re: Real Madrid C.F.
jel ovo veceras ronaldu neko napravio varnicu

- HardCore
#9014 Re: Real Madrid C.F.
imal ko ziv ovdje, daj pucaj te neke komentare da ne bude dosadno :/
-
miki.ba
#9015 Re: Real Madrid C.F.
Evo jedan, Luka je ružan...
Shalim se nemojte se primati.
Shalim se nemojte se primati.
- Revolucionar ★
#9016 Re: Real Madrid C.F.
Marcelo uspjesno operisan
Ozbiljno se govori o dovodjenju Pizceka iz Borussie D.
Prema pouzdanim izvorima iz " El Confidential " novina, ovo je usvojeni prijedlog izgleda Santiago Bernabeu

Ozbiljno se govori o dovodjenju Pizceka iz Borussie D.
Prema pouzdanim izvorima iz " El Confidential " novina, ovo je usvojeni prijedlog izgleda Santiago Bernabeu

- Logovan
#9017 Re: Real Madrid C.F.
Ima li još neka slika ili je samo ova?
-
dječak sa šibicama
#9018 Re: Real Madrid C.F.
Luka Promasaj po Marci igrac utakmice sa Celtom.
Lijep im ovaj prijedlog stadiona.
Lijep im ovaj prijedlog stadiona.
- Clover
#9019 Re: Real Madrid C.F.
Ovo su prijedlozi izgleda novog stadiona

- DonVito
#9020 Re: Real Madrid C.F.
Valja sutra po 3 komada 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9021 Re: Real Madrid C.F.
Ma s Dortmundom treba odigrati otvoreno. Pokazuju velike slabosti u odbrani.
- ultima_palabra
#9022 Re: Real Madrid C.F.
Ma ne treba, treba ih malo umrtviti... opasni su kad se rastrče. Ko sa njima uđe u nadtrčavanje, neće se dobro provesti.
Kontrola na sredini terena, znači Khedira+Xabi+Modrić...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9023 Re: Real Madrid C.F.
A na beku Essienultima_palabra wrote:Ma ne treba, treba ih malo umrtviti... opasni su kad se rastrče. Ko sa njima uđe u nadtrčavanje, neće se dobro provesti.
Dobro, amortizovace to vezni red. Mislim na napadacki dio postave.
- veella
#9024 Re: Real Madrid C.F.
Ocekujem dobru utakmicu, neka pobijedi bolji...
Nur der BVB!!!
Nur der BVB!!!
-
kory_galaktikos
#9025 Re: Real Madrid C.F.
i ja sam nekako ubjedjen da ce tako i bit, khedira xabi i modric zajedno...sve u svemu nadam se dobroj utakmiciultima_palabra wrote:Ma ne treba, treba ih malo umrtviti... opasni su kad se rastrče. Ko sa njima uđe u nadtrčavanje, neće se dobro provesti.