Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaffyDuck

#9001 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Evo i park Petar Kocic, isto u BL, povrsinom tu negdje kao Hastahana
Image
Image
Image
JavierBosnia

#9002 Re: Sarajevo Construction

Post by JavierBosnia »

Ne pišite ovdje, isprintajte slike i pravac tamo gdje se odrzavaju ti sastanci i slicno
Deriguz

#9003 Re: Sarajevo Construction

Post by Deriguz »

Danas u 17h, MZ Marijin Dvor, rasprava o projektu :thumbup: :bih:
Haris.ba

#9004 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Ja sam siguran da nije bilo AU i Juge da bi citavo Sarajevo izgledalo ko brdo Pofalici.

Trospratne kuce svaka sa svojom orijentacijom i politikom sa uskim ili ulicama.
Hajvan

#9005 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

mislis?

jos siguran, LOL
:-)
DaffyDuck

#9006 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

pa sta su osmanlije napravili u 500 godina? Sarače? A sta AU u 40 godina?
thekupus

#9007 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

DaffyDuck wrote:pa sta su osmanlije napravili u 500 godina? Sarače? A sta AU u 40 godina?
Jesi li ozbiljna ili se šališ?
studiorum_tuzlaensis

#9008 Re: Sarajevo Construction

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ima raje koja nije cula za industrijsku revoluciju :sax:

Ahh to skolstvo današnje
DaffyDuck

#9009 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Mrtva ozbiljna. Sta je cudno s mojim pitanjem :?
Kakve veze ima industrijska revolucija :roll:
criticos

#9010 Re: Sarajevo Construction

Post by criticos »

Nitko se ne trudi više od Zelenih da ugase u Sarajevu i posljednje tragove prirodne zelene boje sivim betonom.
zijancer

#9011 Re: Sarajevo Construction

Post by zijancer »

Znam samo da je taj park (kao i vils) pun psećih gofana i slomljenog stakla (sve zakopano na pješčanom igralištu).
Skejteri su jedina svijetla tačka tamo :-D
saale

#9012 Re: Sarajevo Construction

Post by saale »

zijancer wrote:Znam samo da je taj park (kao i vils) pun psećih gofana i slomljenog stakla (sve zakopano na pješčanom igralištu).
Upravo tako, Hastahana je qurac od parka, ali ovdje se svaka promjena docekuje na noz.
Sve srušiti i napraviti park dostojan centra grada :bih:
Cossack

#9013 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

saale wrote:
zijancer wrote:Znam samo da je taj park (kao i vils) pun psećih gofana i slomljenog stakla (sve zakopano na pješčanom igralištu).
Upravo tako, Hastahana je qurac od parka, ali ovdje se svaka promjena docekuje na noz.
Upravo tako. Nikome ne smeta ono višedecenijsko ruglo od Hastahane ali čim se krene s projektom odmah protesti. Najgore od svega je što vjerovatno nikome ne bi smetalo da još koju deceniju ostane onako.
wewa

#9014 Re: Sarajevo Construction

Post by wewa »

radije status quo nego novi neimarski SDA projekat
saale

#9015 Re: Sarajevo Construction

Post by saale »

wewa wrote:radije status quo nego novi neimarski SDA projekat
Samo da se garaže urade valja, još malo i auta cemo ispred haustora parkirati, i ne kakite ba bezze,,projekat je odličan a qurac me boli ko ga je uradio :D
Logovan

#9016 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Cossack wrote:
saale wrote:
Upravo tako. Nikome ne smeta ono višedecenijsko ruglo od Hastahane ali čim se krene s projektom odmah protesti. Najgore od svega je što vjerovatno nikome ne bi smetalo da još koju deceniju ostane onako.
Odakle tebi da ne smeta i da ne bi smetalo još koju deceniju?
To što su napravili projekat kako bi trebao izgledati park ne znači da svi moramo automatski prihvatiti rješenje. :-) Eto konačno se neko sjetio da treba srediti Hastahanu i ja bih sad trebao biti fol sretan šta god da gurnu kao rješenje.

Zašto uopšte mora biti zgrada u parku? Guraju rješenje sa zgradom, imaju li šta drugo ponuditi majku mu? :D Još Ajnadžić reče, ako nećete ovo novo rješenje, dobit ćete staro rješenje sa zgradom u centru parka i sa manje zelenila. Zašto ne bi bilo prekriveno sve sa zelenilom i sa jednim ili dva igrališta (fudbal, itd.)?

A mogu se kladiti ako se izgradi jedna zgrada, nakon nekog vremena izgradit će se makar još jedna. :oops: Ipak, to su sda folovi. :oops:

Eto ako garaža bude, ko će je koristiti? Sumnjam ja da će biti na raspolaganju građanima. :oops: Ili je mi obični smrtnici nećemo vidjeti ili ćemo dobiti tek jedan dio, možda pola.
wewa

#9017 Re: Sarajevo Construction

Post by wewa »

saale wrote:
wewa wrote:radije status quo nego novi neimarski SDA projekat
Samo da se garaže urade valja, još malo i auta cemo ispred haustora parkirati, i ne kakite ba bezze,,projekat je odličan a qurac me boli ko ga je uradio :D
zavidan vokabular, a i dubokoumno razmisljanje :thumbup:
Cossack

#9018 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Logovan wrote: Odakle tebi da ne smeta i da ne bi smetalo još koju deceniju?
To što su napravili projekat kako bi trebao izgledati park ne znači da svi moramo automatski prihvatiti rješenje. :-) Eto konačno se neko sjetio da treba srediti Hastahanu i ja bih sad trebao biti fol sretan šta god da gurnu kao rješenje.

Zašto uopšte mora biti zgrada u parku? Guraju rješenje sa zgradom, imaju li šta drugo ponuditi majku mu? :D Još Ajnadžić reče, ako nećete ovo novo rješenje, dobit ćete staro rješenje sa zgradom u centru parka i sa manje zelenila. Zašto ne bi bilo prekriveno sve sa zelenilom i sa jednim ili dva igrališta (fudbal, itd.)?

A mogu se kladiti ako se izgradi jedna zgrada, nakon nekog vremena izgradit će se makar još jedna. :oops: Ipak, to su sda folovi. :oops:

Eto ako garaža bude, ko će je koristiti? Sumnjam ja da će biti na raspolaganju građanima. :oops: Ili je mi obični smrtnici nećemo vidjeti ili ćemo dobiti tek jedan dio, možda pola.
Proteste po pitanju trenutnog katastrofalnog stanja Hastahane nisam vidio ali su se zato svi upalili po pitanju predloženog projekta. Vjerovatno zato. Ne kažem da mora biti zgrada, naravno da ne mora biti. Jučer je bila javna rasprava i nadam se da su forumaši digli svoj glas :)

A do tada:

Image

:bih:
JThomas

#9019 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

ljudi su prvo skeptični da će to biti tako kako je nacrtano. rekao bih, ipak opravdano i poučeno iskustvom. a isto poučeni iskustvom, znamo kako poslije izmjena idu izmjene izmjena, pa tri postane deset ili dvadeset. kuhanje žabe i noga u vratima.
saale

#9021 Re: Sarajevo Construction

Post by saale »

JThomas wrote:ljudi su prvo skeptični da će to biti tako kako je nacrtano. rekao bih, ipak opravdano i poučeno iskustvom. a isto poučeni iskustvom, znamo kako poslije izmjena idu izmjene izmjena, pa tri postane deset ili dvadeset. kuhanje žabe i noga u vratima.
Ma ne dirati ništa :zzzz:
_Scarlett_

#9022 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

Haris.ba wrote:Ja sam siguran da nije bilo AU i Juge da bi citavo Sarajevo izgledalo ko brdo Pofalici.

Trospratne kuce svaka sa svojom orijentacijom i politikom sa uskim ili ulicama.
Ah, ta divna jugoslovenska arhitektura u Sarajevu

Image

:D :D :D
_Scarlett_

#9023 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

wewa wrote: vi se, pretpostavljam, ne sjecate trga na kojem je bila sagradjena RK Sarajka?

koliko je prozracnije bilo, kakav se osjecaj sirine imao na tom mjestu?

BBI je zvucao kao grozan prijedlog, cudoviste na mjestu koje ne odgovara njegovim gabaritima - a onda Bakir podize SCC da u potpunosti spoznamo pojam napretka.
Image

Imas i danas trg ispred BBI-a, veliki, prostran, na kojem se organiziraju sajmovi, na kojem uvijek ima setaca.

Da ne govorim koliko je BBI arhitektonsko cudo u poredjenju sa Sarajkom. (Naravno, ljudi u nedostatku argumenata ce uvijek ici na "ali Sarajka je imala dusu" :D

Meni je cak zlobno ovo drzanje mladih u proslosti. Eto, ti si imao prvi poljubac ispred Sarajke pa imas lijepe uspomene i ne zelis da se promijeni nista u tom dijelu iako je 10000 parova poslije tebe imalo prvi poljubac ispred BBI-a i stvorilo svoje uspomene tako.
wewa

#9024 Re: Sarajevo Construction

Post by wewa »

_Scarlett_ wrote:
wewa wrote: vi se, pretpostavljam, ne sjecate trga na kojem je bila sagradjena RK Sarajka?

koliko je prozracnije bilo, kakav se osjecaj sirine imao na tom mjestu?

BBI je zvucao kao grozan prijedlog, cudoviste na mjestu koje ne odgovara njegovim gabaritima - a onda Bakir podize SCC da u potpunosti spoznamo pojam napretka.
Image

Imas i danas trg ispred BBI-a, veliki, prostran, na kojem se organiziraju sajmovi, na kojem uvijek ima setaca.

Da ne govorim koliko je BBI arhitektonsko cudo u poredjenju sa Sarajkom. (Naravno, ljudi u nedostatku argumenata ce uvijek ici na "ali Sarajka je imala dusu" :D

Meni je cak zlobno ovo drzanje mladih u proslosti. Eto, ti si imao prvi poljubac ispred Sarajke pa imas lijepe uspomene i ne zelis da se promijeni nista u tom dijelu iako je 10000 parova poslije tebe imalo prvi poljubac ispred BBI-a i stvorilo svoje uspomene tako.
ima i trg ispred SCC-a, veliki, prostran, mogu se i dvoje mimoici - tamam dovoljno za pusu i selfi :D
_Scarlett_

#9025 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

Cossack wrote:
_Scarlett_ wrote:
wewa wrote: ima i trg ispred SCC-a, veliki, prostran, mogu se i dvoje mimoici - tamam dovoljno za pusu i selfi :D
To ljudi danas vole jbg.

Nismo vam mi krivi sto ste matori :D :D
Po belaju otvoriše ljudi i hotel tamo :cry:

Image
Sta ce hotel, a to jos Swissotel. Sto nema koji narkomanski zapusteni kutak "sa dusom".

Image
Post Reply