Jesi li ozbiljna ili se šališ?DaffyDuck wrote:pa sta su osmanlije napravili u 500 godina? Sarače? A sta AU u 40 godina?
Upravo tako, Hastahana je qurac od parka, ali ovdje se svaka promjena docekuje na noz.zijancer wrote:Znam samo da je taj park (kao i vils) pun psećih gofana i slomljenog stakla (sve zakopano na pješčanom igralištu).
Skejteri su jedina svijetla tačka tamo
Upravo tako. Nikome ne smeta ono višedecenijsko ruglo od Hastahane ali čim se krene s projektom odmah protesti. Najgore od svega je što vjerovatno nikome ne bi smetalo da još koju deceniju ostane onako.saale wrote:Upravo tako, Hastahana je qurac od parka, ali ovdje se svaka promjena docekuje na noz.zijancer wrote:Znam samo da je taj park (kao i vils) pun psećih gofana i slomljenog stakla (sve zakopano na pješčanom igralištu).
Sve srušiti i napraviti park dostojan centra grada
Samo da se garaže urade valja, još malo i auta cemo ispred haustora parkirati, i ne kakite ba bezze,,projekat je odličan a qurac me boli ko ga je uradiowewa wrote:radije status quo nego novi neimarski SDA projekat
Odakle tebi da ne smeta i da ne bi smetalo još koju deceniju?Cossack wrote:Upravo tako. Nikome ne smeta ono višedecenijsko ruglo od Hastahane ali čim se krene s projektom odmah protesti. Najgore od svega je što vjerovatno nikome ne bi smetalo da još koju deceniju ostane onako.saale wrote:Upravo tako, Hastahana je qurac od parka, ali ovdje se svaka promjena docekuje na noz.zijancer wrote:Znam samo da je taj park (kao i vils) pun psećih gofana i slomljenog stakla (sve zakopano na pješčanom igralištu).
Sve srušiti i napraviti park dostojan centra grada
zavidan vokabular, a i dubokoumno razmisljanjesaale wrote:Samo da se garaže urade valja, još malo i auta cemo ispred haustora parkirati, i ne kakite ba bezze,,projekat je odličan a qurac me boli ko ga je uradiowewa wrote:radije status quo nego novi neimarski SDA projekat
Proteste po pitanju trenutnog katastrofalnog stanja Hastahane nisam vidio ali su se zato svi upalili po pitanju predloženog projekta. Vjerovatno zato. Ne kažem da mora biti zgrada, naravno da ne mora biti. Jučer je bila javna rasprava i nadam se da su forumaši digli svoj glasLogovan wrote: Odakle tebi da ne smeta i da ne bi smetalo još koju deceniju?
To što su napravili projekat kako bi trebao izgledati park ne znači da svi moramo automatski prihvatiti rješenje.Eto konačno se neko sjetio da treba srediti Hastahanu i ja bih sad trebao biti fol sretan šta god da gurnu kao rješenje.
Zašto uopšte mora biti zgrada u parku? Guraju rješenje sa zgradom, imaju li šta drugo ponuditi majku mu?Još Ajnadžić reče, ako nećete ovo novo rješenje, dobit ćete staro rješenje sa zgradom u centru parka i sa manje zelenila. Zašto ne bi bilo prekriveno sve sa zelenilom i sa jednim ili dva igrališta (fudbal, itd.)?
A mogu se kladiti ako se izgradi jedna zgrada, nakon nekog vremena izgradit će se makar još jedna.Ipak, to su sda folovi.
Eto ako garaža bude, ko će je koristiti? Sumnjam ja da će biti na raspolaganju građanima.Ili je mi obični smrtnici nećemo vidjeti ili ćemo dobiti tek jedan dio, možda pola.

Ma ne dirati ništaJThomas wrote:ljudi su prvo skeptični da će to biti tako kako je nacrtano. rekao bih, ipak opravdano i poučeno iskustvom. a isto poučeni iskustvom, znamo kako poslije izmjena idu izmjene izmjena, pa tri postane deset ili dvadeset. kuhanje žabe i noga u vratima.
Ah, ta divna jugoslovenska arhitektura u SarajevuHaris.ba wrote:Ja sam siguran da nije bilo AU i Juge da bi citavo Sarajevo izgledalo ko brdo Pofalici.
Trospratne kuce svaka sa svojom orijentacijom i politikom sa uskim ili ulicama.
wewa wrote: vi se, pretpostavljam, ne sjecate trga na kojem je bila sagradjena RK Sarajka?
koliko je prozracnije bilo, kakav se osjecaj sirine imao na tom mjestu?
BBI je zvucao kao grozan prijedlog, cudoviste na mjestu koje ne odgovara njegovim gabaritima - a onda Bakir podize SCC da u potpunosti spoznamo pojam napretka.

ima i trg ispred SCC-a, veliki, prostran, mogu se i dvoje mimoici - tamam dovoljno za pusu i selfi_Scarlett_ wrote:wewa wrote: vi se, pretpostavljam, ne sjecate trga na kojem je bila sagradjena RK Sarajka?
koliko je prozracnije bilo, kakav se osjecaj sirine imao na tom mjestu?
BBI je zvucao kao grozan prijedlog, cudoviste na mjestu koje ne odgovara njegovim gabaritima - a onda Bakir podize SCC da u potpunosti spoznamo pojam napretka.
Imas i danas trg ispred BBI-a, veliki, prostran, na kojem se organiziraju sajmovi, na kojem uvijek ima setaca.
Da ne govorim koliko je BBI arhitektonsko cudo u poredjenju sa Sarajkom. (Naravno, ljudi u nedostatku argumenata ce uvijek ici na "ali Sarajka je imala dusu"
Meni je cak zlobno ovo drzanje mladih u proslosti. Eto, ti si imao prvi poljubac ispred Sarajke pa imas lijepe uspomene i ne zelis da se promijeni nista u tom dijelu iako je 10000 parova poslije tebe imalo prvi poljubac ispred BBI-a i stvorilo svoje uspomene tako.
Sta ce hotel, a to jos Swissotel. Sto nema koji narkomanski zapusteni kutak "sa dusom".Cossack wrote:Po belaju otvoriše ljudi i hotel tamo_Scarlett_ wrote:To ljudi danas vole jbg.wewa wrote: ima i trg ispred SCC-a, veliki, prostran, mogu se i dvoje mimoici - tamam dovoljno za pusu i selfi
Nismo vam mi krivi sto ste matori![]()