Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja se najvise volim vozati autoputom 9 Januar jer je i taj dan nas bosanskohercegovacki praznik.
Skoknem i do Manjace na Kocicev zbor pa malo i do Ravne Gore, sve je to nasa ljepa BiH.
po cemu je 9. januar bh praznik, sta za bh gradjane 9. januar predstavlja osim simbola kad su se okupili da sve sto je nesrpsko sistematicno progone i pobiju pod pokroviteljstvom da nece iz jugoslavije planirajuci veliku srbiju
Sve je to nasa BiH, pa i u Republici Srpskoj su prisiljeni BH gradjani,znaci BH praznik.
Ko tebe kamenom ti njega punjenjem budzeta.
Pobijediti ce Dodik, pobjediti ce Srpska.
al u qrcu...
oni su svoje pobijedili slijedece godine kada im dodje milijarda maraka na naplatu.
zippoo87 wrote: ↑14/09/2025 16:41
Sve se da rijesiti pa i inflacija.
Evo klasican primjer za smanjenje inflacije u vocu i povrcu i poljoprivrednim proizvodima. U zakonu uvesti da svaki trzni centar,bio strani ili domaci,u ponudi mora imati minimalno 51% proizvoda proizvedenih u BiH.
Samo ovim jednim clanom u zakonu,dizes iz mrtvih poljoprivrednu proizvodnju i jacas drzavu i povecavas zaposlenost. Dakle,jedan jedini pisljivi red u zakonu,jedna recenica,dize drzavu i BDP.
Isto je i za meso...dakle stavis procenat domace proizvodnje i ljudi ce odmah uduplati proizvodnju,ako imaju plasman proizvoda. Plamsman proizvoda je najveci problem svakog proizvodjaca u BiH i naravno cijena koja mu omogucava da proizvodi i nesto zaradi.
Pa jbte nisu ni EU zemlje uspjesne u poljoprivredi tek tako,nego jer stite svoju proizvodnju. Bukvalno u svakom marketu imas proizvode sa oznakom drzave iz koje su,mahom domace.
Sve se moze,samo je meni nevjerovatna ta nezainteresovanost ili neznanje ljudi iz tog sektora,da bilo sta poprave.
Drzava bez hrane i svoje proizvodnje nije drzava...a mi imamo bas sve uslove da sebi proizvodimo hranu. Samo nemamo normalnog covjeka na pravoj poziciji.
Ko shvati da je poljoprivreda najbitnija grana svake drzave,taj ce podici zemlju iz krize...bilo to stranka ili neki pojedinac.
Samo što bi onda radi zadovoljenja ponude neminovno opao kvalitet proizvoda, a cijena bi se zadrzala jer ga "moraš" imati.
Pogledaj samo uspješne BH brendove kako su propali sa kvalitetom. Sarajevsko pivo je sada obično smeće. Ni Preminger i Tuzlansko nije ništa bolje.
Kefir ni nalik onom nekad, mada je još uvijek OK, koliko toliko. Mesna industrija? Strahota. Pohlepa domaćeg kapitaliste je neizmjerna, i svaki, ama baš svaki gleda da što prije akumulira bogatstvo jer valjda očekuje da će mu biznis kad-tad propast. Zna šta radi i zna da ne može dovijeka.
Znaci opao bi kvalitet krompiru i paprici,jel ??
Paradajzu??
Kako ce i cistom mesu opasti kvalitet???
Provaljujes se malo. Ja tacno znam sta pisem i kako bi to rijesio,za jedan dan...naravno prvo treba zakon rijesiti a onda pomalo u praksi rjesavati proizvodnju. Nije tesko toliko...ali ne mozes samo sjediti u kancelariji i biti ministar poljoprivrede. Ja iskreno i ne znam ko je sada ministar...jedino da googlam. A ako ne znam ko je,onda znam da ne radi nista.
Mislim da se ti provaljujes jer izgleda ne znas kako je tesko uzgojiti zdravu hranu i ocuvati je ispravnom do krajnjeg korisnika.
I krompir i paprika mogu biti puni pesticida, meso puno antibiotika lose skladisteno i prekidan hladni lanac...
Pa ne mogu svi domaći proizvođači snadbjevati samo Sarajevo, a kamoli BiH. Potvrđeno..Ne mozes naći 2-3 mesara u cijelom gradu koji loko nabavavljaju meso mislim region. Mi mozemo mlijeko, neke mliječne proizvode, jaja i tako to. Ostalo nema šanse.
zippoo87 wrote: ↑14/09/2025 16:41
Sve se da rijesiti pa i inflacija.
Evo klasican primjer za smanjenje inflacije u vocu i povrcu i poljoprivrednim proizvodima. U zakonu uvesti da svaki trzni centar,bio strani ili domaci,u ponudi mora imati minimalno 51% proizvoda proizvedenih u BiH.
Samo ovim jednim clanom u zakonu,dizes iz mrtvih poljoprivrednu proizvodnju i jacas drzavu i povecavas zaposlenost. Dakle,jedan jedini pisljivi red u zakonu,jedna recenica,dize drzavu i BDP.
Isto je i za meso...dakle stavis procenat domace proizvodnje i ljudi ce odmah uduplati proizvodnju,ako imaju plasman proizvoda. Plamsman proizvoda je najveci problem svakog proizvodjaca u BiH i naravno cijena koja mu omogucava da proizvodi i nesto zaradi.
Pa jbte nisu ni EU zemlje uspjesne u poljoprivredi tek tako,nego jer stite svoju proizvodnju. Bukvalno u svakom marketu imas proizvode sa oznakom drzave iz koje su,mahom domace.
Sve se moze,samo je meni nevjerovatna ta nezainteresovanost ili neznanje ljudi iz tog sektora,da bilo sta poprave.
Drzava bez hrane i svoje proizvodnje nije drzava...a mi imamo bas sve uslove da sebi proizvodimo hranu. Samo nemamo normalnog covjeka na pravoj poziciji.
Ko shvati da je poljoprivreda najbitnija grana svake drzave,taj ce podici zemlju iz krize...bilo to stranka ili neki pojedinac.
Sjecam se,neposredno nakon rata,bila ministrica Azra Hadziahmetovic,tako nekako se profesorica zvala,Silajdziceva stranka.
Alpiko slovenski harao trzistem, mi mlijeka nismo imali, upali slovenci,dali kintu.
Napio sam se slovenackog mlijeka za 3 zivota
Laska pivara je prodala u Sarajevu od 1996 do 2000, sto nece prodati u Sloveniji za 50 godina.
Stavis lika na poziciju odlucivanja,kupe ga lobiji velikih trgovaca iz vana,velika se lova vrti,a njemu plata 5 milja
Danguba wrote: ↑15/09/2025 00:29
oni su svoje pobijedili slijedece godine kada im dodje milijarda maraka na naplatu.
Da dodje i 2 milijarde, isplatit ce se i funkcionisati kao i evo danas. Prestanite vise sa tim zabludama oko duga. Sve dok je drzave, dug ce biti placen.
Sanjarko wrote: ↑14/09/2025 04:06
Raja ide u RS sve više i iz ZDK u nabavku nedeljom. Inače sve više u RS idu radi cijena.
Pametni Bošnjaci.
Dok je sve više u RS-u naših ljudi koji odlaze iako im ta misao nije bila pojmljva do prije par mjeseci. Bošnjaci iz Federacije im dižu ekonomiju.
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.
Kad imaš budalastog ministra koji je odlučio da podriva svoju ekonomiju.
I nemojte mi sad priče ne podriva, nema pada prometa.
Otkud nesrazmjeran rast prometa u RS? Jel to tamo standard građana naglo skočio?
drug_profi wrote: ↑15/09/2025 08:43
Otkud nesrazmjeran rast prometa u RS? Jel to tamo standard građana naglo skočio?
njima nije dignuta minimalna plata tako da oni imaju više novca od Federacije i logično je da tamo raste potrošnja a ovdje pada jer sada radnici u FBiH imaju veća primanja
#sarkazam
#logikabraniteljaneradnenedjelje
Last edited by VladaFBiH on 15/09/2025 09:03, edited 1 time in total.
To je naš ministar antitrgovine. Umjesto da gleda, kako da se što više novca obrne, on zabranjuje rad trgovinama jedan dan u sedmici. Bravo, majstore. Tako to rade pametni ljudi i patriote. :bi
Još kaže, ljudi su zavisni od tržnih centara. Pa, glupane, tržni centri postoje baš zato da bi ljudi kupovali i da bi se novac obrtao. Umjesto da gleda kako da što više ljudi ide u tržne centre, on ih zatvara jedan dan.
To je naš ministar antitrgovine. Umjesto da gleda, kako da se što više novca obrne, on zabranjuje rad trgovinama jedan dan u sedmici. Bravo, majstore. Tako to rade pametni ljudi i patriote. :bi
Još kaže, ljudi su zavisni od tržnih centara. Pa, glupane, tržni centri postoje baš zato da bi ljudi kupovali i da bi se novac obrtao. Umjesto da gleda kako da što više ljudi ide u tržne centre, on ih zatvara jedan dan.
Jadan je onaj koji od sedam dana u sedmici ne može jedan dan bez tržnog centra. Imaš subotu i podmiri se subotom sve što treba.
Jadan je onaj koji od sedam dana u sedmici ne može jedan dan bez tržnog centra. Imaš subotu i podmiri se subotom sve što treba.
Jadan si ti jer nemaš argumente, pa pričaš gluposti.
Izvini, ali i ti ljudi koji rade u tržnim centrima treba da odmaraju i da provedu vikend sa porodicom. Ako se ja mogu podmiriti sa svime što mi treba u toku sedmice, onda mogu i drugi, ali lijena g....a, mora ono nedeljom hodati po tržnim centrima.
Last edited by Better Man on 15/09/2025 09:22, edited 1 time in total.
Izvini, lai i ti ljudi koji rade u tržnim centrima treba da odmaraju i da proveddu vikend sa porodicom. Ako se ja mogu podmiriti sa svime što mi treba u toku sedmice, onda mogu i drugi, ali lijena g....a, mora ono nedeljom hodati po tržnim centrima.
vidiš, pretpostavka je majka svih zajeba - radnici i dalje mogu raditi (a i rade nedjeljom npr. inventure, slaganje robe poslije subotnje ludnice da bi otvorili sve lijepo složeno u ponedjeljak, pregledavanje rokova, detaljno čišćenje radnji,... nastavi niz) samo ne mogu trgovine biti otvorene a podmirit se možeš i nedjeljom, istina, u drugom entitetu... zahvaljujući ovakvom zakonu sve više i više radnika odmara svih 7 dana u sedmici i jako su zahvalni dlitetantu na mjestu ministra kao i klocu Nikšiću.
Jakih vam argumenata, godinu dana vrtite istu pricu, nimalo napretka nemate... presmijesno.
vrlo brzo će se vidjeti čija je priča bez veze (već se vidi ali sačekajmo još malo) i ko je smiješan jer se bliži kraj godine uz katastrofalne posljedice neradne nedjelje po ekonomiju federacije a i izbori su tu odmah iza čoška... ja bih volio da nisam u pravu ali na tvoju/vašu žalost jesam - naša ekonomija ne može izdržati ovakve samoubilačko-retardirane poteze.
Apsolutna laz.
Jedine posljedice na ekonomiju je ostavila suluda odluka dan prije nove godine a kojom se minimalna placa povecala a obaveze na nju ostale iste.
To i samo to ,nesmanjivanje obaveza na placu a ne njen iznos su jedini i iskljucivi krivac za probleme u ekonomiji federacije .
Sve drugo je laz koja se potura ne bi li kako ponovo mogli nedjeljom u bingo.
Obraz djon.
Neradna nedjelja nikakve veze nema sa ekonomskim gubicima.
Ima veze preko 600 miliona maraka koje je nesposobna vlast izharacila od privrede jer nije smanjila obaveze.
Sta su uradili.
Na minimalnu placu od 1000 KM se placa maltene 700 KM drzavi.
Oni su u julu to smanjili za 70 KM
O tome pricaj a ne suplju pricu o neradnoj nedjelji.
rekao sam da na tvoje postove ne odgovaram ali kad si se već ti meni "nakačio" na post ovaj put te moram zamoliti da podijeliš broj dilera s rajom jer očito ima jako dobru robu čim te ovako izbacuje iz "vinkla"
Last edited by VladaFBiH on 15/09/2025 09:25, edited 1 time in total.
kako moze neko biti ovako ogranicen?!
Nema se šta tu biti ograničen. Izvoli i kupi u subotu sve što ti treba za nedelju ili neki drugi dan. Jeli baš u nedelju jmoraš u tržni centar da se podmiriš?
Izvini, ali i ti ljudi koji rade u tržnim centrima treba da odmaraju i da provedu vikend sa porodicom. Ako se ja mogu podmiriti sa svime što mi treba u toku sedmice, onda mogu i drugi, ali lijena g....a, mora ono nedeljom hodati po tržnim centrima.
Ako Elon Musk može imati milijarde, ako Bolt može trčati 100m za manje od 10s, ako... možeš i ti.
Problem nedjelje nije taj da ne rade prodavnice obuće. Problem je da ne rade samoposluge. I Penny za hitne popravke. I Šamon za alkohol. I tako dalje
Ako Elon Musk može imati milijarde, ako Bolt može trčati 100m za manje od 10s, ako... možeš i ti.
Problem nedjelje nije taj da ne rade prodavnice obuće. Problem je da ne rade samoposluge. I Penny za hitne popravke. I Šamon za alkohol. I tako dalje
Da, zaista kad ti hitno zatreba alkohol u nedjelju a nemaaaaaa, patnja je to....
Da, zaista kad ti hitno zatreba alkohol u nedjelju a nemaaaaaa, patnja je to....
Normalno. Nisi planirao piti, ali iznenada pomisliš na ponedjeljak, posao, gledati one face, slušati ih, moraš se napiti da otjeraš mračne misli i pripremiš se za patnju.
Normalno. Nisi planirao piti, ali iznenada pomisliš na ponedjeljak, posao, gledati one face, slušati ih, moraš se napiti da otjeraš mračne misli i pripremiš se za patnju.
Kupi u subotu, nek se nadje za svaki slucaj...
Eh, ako bih planirao i stvarao zalihe, to bi značilo da sam alkoholičar.
Izvini, lai i ti ljudi koji rade u tržnim centrima treba da odmaraju i da proveddu vikend sa porodicom. Ako se ja mogu podmiriti sa svime što mi treba u toku sedmice, onda mogu i drugi, ali lijena g....a, mora ono nedeljom hodati po tržnim centrima.
vidiš, pretpostavka je majka svih zajeba - radnici i dalje mogu raditi (a i rade nedjeljom npr. inventure, slaganje robe poslije subotnje ludnice da bi otvorili sve lijepo složeno u ponedjeljak, pregledavanje rokova, detaljno čišćenje radnji,... nastavi niz) samo ne mogu trgovine biti otvorene a podmirit se možeš i nedjeljom, istina, u drugom entitetu... zahvaljujući ovakvom zakonu sve više i više radnika odmara svih 7 dana u sedmici i jako su zahvalni dlitetantu na mjestu ministra kao i klocu Nikšiću.
Kažem, vidim jučer na svoje oči, radnici mesnice na Ciglanama čiste radnju. Nedjelja. Dan za odmor i druženje sa porodicom uz piknik na Trebeviću.
U onim raspravama tamo na dijasporskoj temi uvijek isticem da je kvalitet zivota u BiH bolji nego vani. Citajuci vasu borbu za rad trznih centara nedjeljom uvidjam da mozda ipak grijesim. Mozda su samo ljudi oko mene imali i imaju kvalitetniji zivot. Halalite, ali malo je tuzno da vam se citav zivot sveo na otici nedjeljom na kafu u trzni ili piljaru. Nije bas popularno osudjivati nekoga, ali da li je to zaista vrhuska sedmice? Evo razumio bih one tmurne zimske dane, ali vi kukate citavo ljeto, i to ono koje u Bosni traje od aprila do novembra :S
Taman ce ispast da je @moimoi upravu, a takvo sta je nedopustivo
dr_Evil wrote: ↑15/09/2025 09:55
U onim raspravama tamo na dijasporskoj temi uvijek isticem da je kvalitet zivota u BiH bolji nego vani. Citajuci vasu borbu za rad trznih centara nedjeljom uvidjam da mozda ipak grijesim. Mozda su samo ljudi oko mene imali i imaju kvalitetniji zivot. Halalite, ali malo je tuzno da vam se citav zivot sveo na otici nedjeljom na kafu u trzni ili piljaru. Nije bas popularno osudjivati nekoga, ali da li je to zaista vrhuska sedmice? Evo razumio bih one tmurne zimske dane, ali vi kukate citavo ljeto, i to ono koje u Bosni traje od aprila do novembra :S
Taman ce ispast da je @moimoi upravu, a takvo sta je nedopustivo
Ma može se bez rada TC nedeljom i mnogih radnji. Mi evo već navikli na to. Samo problem je šta mi sestra part time posao izgubila zbog toga.