Ne moze xrp kupiti. Koliko sam vidio nema novcanika za xrp jos (iako je xrp naveden na listi "stanja" na desnoj strani). Evo sad pogledah, sa BAM-om moze kupiti BTC, LTC i ETH.
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- phillie
#9001 Re: Bitcoins
- Dozer
#9002 Re: Bitcoins
Evo ti 1.000 kom po 2$. MoRe li?pama wrote:mO k3 wrote:2 $ imam ja koliko ti treba?pama wrote:Ima li neko ripple za prodaju ? PM
Po toj cijeni koliko god imas
- mO k3
#9003 Re: Bitcoins
Gdje nema je mn512?
- phillie
#9005 Re: Bitcoins
vidis da se upgrade-ovao 
- 512MB
#9006 Re: Bitcoins
Kemo, ocel bit ona informacija? 
- Salah ad-Din
#9007 Re: Bitcoins
Dajte ljudi pričajte konkretne stvari, kakva je situacija na tržištu, šta kupiti, šta prodati.
Evo mali doprinos od mene. Binance je danas objavio da zvanično podržava TRX airdrop, odnosno onaj Bittorent coin. KO god bude čuvao TRX dobit će i nešto BTT-a, airdrop se završava 11.02. tako da možemo očekivati da TRX raste do tog datuma, a onda nagli pad. Istina htjeli su to da ublaže pa će airdrop biti nastavljen tako da će svakog 11. u mjesecu dijeliti BTT za sve koji imaju TRX. Po meni TRX je bezveze coin, ali se može iskoristiti ovaj hype oko Bittorenta, milioni korisnika bla bla da se nešto zaradi.
Lumen je probio svoj resistance koji je uspješno držo duže od godinu dana. Možemo očekivati jak pad sada.
Loopring opasno skače danas, ide i preko 50% ali vjerovatno je samo pump i dump i ovi glupi botovi za trejdanje, pa ne nasjedajte, nema nikakvog racionalnog razloga za ovakav skok.
Evo mali doprinos od mene. Binance je danas objavio da zvanično podržava TRX airdrop, odnosno onaj Bittorent coin. KO god bude čuvao TRX dobit će i nešto BTT-a, airdrop se završava 11.02. tako da možemo očekivati da TRX raste do tog datuma, a onda nagli pad. Istina htjeli su to da ublaže pa će airdrop biti nastavljen tako da će svakog 11. u mjesecu dijeliti BTT za sve koji imaju TRX. Po meni TRX je bezveze coin, ali se može iskoristiti ovaj hype oko Bittorenta, milioni korisnika bla bla da se nešto zaradi.
Lumen je probio svoj resistance koji je uspješno držo duže od godinu dana. Možemo očekivati jak pad sada.
Loopring opasno skače danas, ide i preko 50% ali vjerovatno je samo pump i dump i ovi glupi botovi za trejdanje, pa ne nasjedajte, nema nikakvog racionalnog razloga za ovakav skok.
- Dozer
#9008 Re: Bitcoins
Al' nam zato Stellar (XLM) ode na glavu...slobodni pad bez padobrana 
- 512MB
#9009 Re: Bitcoins
Ja sam sa Imgur dobro podebljo zadnjih mjeseci ... online kladara i prognoze su majka 
- Rene Higuita
#9010 Re: Bitcoins
Sta kupiti?Salah ad-Din wrote:Dajte ljudi pričajte konkretne stvari, kakva je situacija na tržištu, šta kupiti, šta prodati.
EOS, OMG, ADA, NEO, REP, XLM, IOTA, DCR, BAT, STEEM, ICX, WAN, AION, GNT, ARK, SALT, POLY, BNT, NEXO - ovim redom i proporcionalno poretku. Sve long term, 1+ godina. Zasto bas ovi coini? Ovaj lik ima dobar kanal i razumna objasnjenja: https://www.youtube.com/channel/UC-5HLi ... jdTdic3Aig
Naravno BTC, XRP i ETH se podrazumjevaju.
Vecina altova je prema BTC dosegnula cjenovno dno. Dolarska vrijednost ovisi o vrijednosti BTC-a. Kada ce se za BTC znati dno, neke procjene kazu prvi kvartal 2019, pa eto. Sada se kupuje, pa i ako padne nize, opet se kupuje i popravlja prosjek. BTC na 6k$ nije bila pametna kupovina. Ako ovo nije dno, vjerovatno je blizu. Sve ispod 6k se smatra bear marketom.
- Muhamed Đakmić
#9011 Re: Bitcoins
Ja i dalje nikako ne mogu shvatiti što vjerujete ikakvim prognozama, kad su se pokazale nevjerovatnim promašajima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9012 Re: Bitcoins
Muhamed Đakmić wrote:Ja i dalje nikako ne mogu shvatiti što vjerujete ikakvim prognozama, kad su se pokazale nevjerovatnim promašajima.
Ko i vremenska prognoza....biće sunčano, ako ne bude padala kiša/snijeg...
- Muhamed Đakmić
#9013 Re: Bitcoins
Pa samo nek se Higuita vrati unazad kroz svoje postove i nek vidi šta je sve prognozirao 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9014 Re: Bitcoins
To je tako inače u svijetu finansija, možeš biti oberdoktor, ne pomaže kad je prognoza u pitanju.
Kad se uzme priroda kripta, to da je primarno na berzi, onda je samim tim bilo kakvo prognoziranje bacanje šuplje.
Kad se uzme priroda kripta, to da je primarno na berzi, onda je samim tim bilo kakvo prognoziranje bacanje šuplje.
- Dozer
#9015 Re: Bitcoins
Ih...kad XRP skoci na 100$, pa na 1.000... 
- Rene Higuita
#9016 Re: Bitcoins
Ja od januara 2018. pisem da je ovo bear market i da je nestabilno.Muhamed Đakmić wrote:Pa samo nek se Higuita vrati unazad kroz svoje postove i nek vidi šta je sve prognozirao
- Rockefeller
#9017 Re: Bitcoins
Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
- Ostri_Mac
#9018 Re: Bitcoins
evo frishko, od jutros...
...e jest' i potrajalo...par mj duze od Binance-a... par stranica unazad, prica i tema...
Dear Valued KuCoin User,
KuCoin provides clients with a simple and convenient way to trade one type of Digital Token for another type of Digital Token.
We regret to notify you that we are unable to provide service and support to you due to your country is designated to financial sanctions under the FATF, UN, or US Regulations.
PLEASE NOTE THAT YOUR ACCOUNT WILL BE FROZEN AFTER 30 CALENDAR DAYS IN MANDATORY MANNER AND PLEASE PROCEED WITHDRAW ALL YOUR ASSETS FROM YOUR ACCOUNT IMMEDIATELY.
...e jest' i potrajalo...par mj duze od Binance-a... par stranica unazad, prica i tema...
Dear Valued KuCoin User,
KuCoin provides clients with a simple and convenient way to trade one type of Digital Token for another type of Digital Token.
We regret to notify you that we are unable to provide service and support to you due to your country is designated to financial sanctions under the FATF, UN, or US Regulations.
PLEASE NOTE THAT YOUR ACCOUNT WILL BE FROZEN AFTER 30 CALENDAR DAYS IN MANDATORY MANNER AND PLEASE PROCEED WITHDRAW ALL YOUR ASSETS FROM YOUR ACCOUNT IMMEDIATELY.
- Salah ad-Din
#9019 Re: Bitcoins
Koliko shvatam mi još malo nećemo više nigdje moći trejdovati.
Helem, nije komplikovano, sve ćeš u hodu pohvatati
Napraviš wallet za Bitcoin ili neki drugi coin. Imaš milion tutoriala na internetu kako napraviti wallet, možeš skinuti na mobitel aplikaciju, možeš skinuti electrum na računar...kada napraviš wallet sačuvaj secret key koji dobiješ jer ako njega izgubiš izgubio si i coine. Dobit ćeš adresu, i onda samo nekom pošalješ tu adresu da ti pošalje coine a ti njemu pare. Dalji koraci zavise od toga šta želiš raditi s tim coinima, ako želiš čuvati, čuvaj i čekaj da cijena poraste. Ako želiš trejovati registruješ se na neki exchange site, tamo ćeš opet dobiti adresu a onda samo sa walleta prebaciš na tu adresu.Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
- Dozer
#9020 Re: Bitcoins
Start reading subject from the beginning ...Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9021 Re: Bitcoins
Dozer wrote:Start reading subject from the beginning ...Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.

- Rockefeller
#9022 Re: Bitcoins
Tomahawk11 wrote:Dozer wrote:Start reading subject from the beginning ...Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
- Rockefeller
#9023 Re: Bitcoins
Havala, Danke ovo je dobro za pocetakSalah ad-Din wrote:Koliko shvatam mi još malo nećemo više nigdje moći trejdovati.Napraviš wallet za Bitcoin ili neki drugi coin. Imaš milion tutoriala na internetu kako napraviti wallet, možeš skinuti na mobitel aplikaciju, možeš skinuti electrum na računar...kada napraviš wallet sačuvaj secret key koji dobiješ jer ako njega izgubiš izgubio si i coine. Dobit ćeš adresu, i onda samo nekom pošalješ tu adresu da ti pošalje coine a ti njemu pare. Dalji koraci zavise od toga šta želiš raditi s tim coinima, ako želiš čuvati, čuvaj i čekaj da cijena poraste. Ako želiš trejovati registruješ se na neki exchange site, tamo ćeš opet dobiti adresu a onda samo sa walleta prebaciš na tu adresu.Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
- victom
#9024 Re: Bitcoins
jel u Švici dozvoljeno online klađanje ?512MB wrote:Ja sam sa Imgur dobro podebljo zadnjih mjeseci ... online kladara i prognoze su majka
Last edited by victom on 01/03/2021 03:59, edited 3 times in total.
- 512MB
#9025 Re: Bitcoins
Nemam pojma, nisam u svicivictom wrote:jel u Švici dozvoljeno online klađanje ?512MB wrote:Ja sam sa Imgur dobro podebljo zadnjih mjeseci ... online kladara i prognoze su majka