Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
phillie

#9001 Re: Bitcoins

Post by phillie »

un1ted wrote::-) :-) :-)

https://bcx.ba/page/how-it-works

I kupi sebi iz BIH.
Ne moze xrp kupiti. Koliko sam vidio nema novcanika za xrp jos (iako je xrp naveden na listi "stanja" na desnoj strani). Evo sad pogledah, sa BAM-om moze kupiti BTC, LTC i ETH.
Dozer

#9002 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

pama wrote:
mO k3 wrote:
pama wrote:Ima li neko ripple za prodaju ? PM
2 $ imam ja koliko ti treba?

Po toj cijeni koliko god imas :lol:
Evo ti 1.000 kom po 2$. MoRe li?
mO k3

#9003 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

Gdje nema je mn512?
1GB

#9004 Re: Bitcoins

Post by 1GB »

Na Urlaubu :D
phillie

#9005 Re: Bitcoins

Post by phillie »

vidis da se upgrade-ovao :D
512MB

#9006 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Kemo, ocel bit ona informacija? :mrgreen:
Salah ad-Din

#9007 Re: Bitcoins

Post by Salah ad-Din »

Dajte ljudi pričajte konkretne stvari, kakva je situacija na tržištu, šta kupiti, šta prodati.
Evo mali doprinos od mene. Binance je danas objavio da zvanično podržava TRX airdrop, odnosno onaj Bittorent coin. KO god bude čuvao TRX dobit će i nešto BTT-a, airdrop se završava 11.02. tako da možemo očekivati da TRX raste do tog datuma, a onda nagli pad. Istina htjeli su to da ublaže pa će airdrop biti nastavljen tako da će svakog 11. u mjesecu dijeliti BTT za sve koji imaju TRX. Po meni TRX je bezveze coin, ali se može iskoristiti ovaj hype oko Bittorenta, milioni korisnika bla bla da se nešto zaradi.

Lumen je probio svoj resistance koji je uspješno držo duže od godinu dana. Možemo očekivati jak pad sada.

Loopring opasno skače danas, ide i preko 50% ali vjerovatno je samo pump i dump i ovi glupi botovi za trejdanje, pa ne nasjedajte, nema nikakvog racionalnog razloga za ovakav skok.
Dozer

#9008 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Al' nam zato Stellar (XLM) ode na glavu...slobodni pad bez padobrana :D
512MB

#9009 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ja sam sa Imgur dobro podebljo zadnjih mjeseci ... online kladara i prognoze su majka :mrgreen:
Rene Higuita

#9010 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Salah ad-Din wrote:Dajte ljudi pričajte konkretne stvari, kakva je situacija na tržištu, šta kupiti, šta prodati.
Evo mali doprinos od mene. Binance je danas objavio da zvanično podržava TRX airdrop, odnosno onaj Bittorent coin. KO god bude čuvao TRX dobit će i nešto BTT-a, airdrop se završava 11.02. tako da možemo očekivati da TRX raste do tog datuma, a onda nagli pad. Istina htjeli su to da ublaže pa će airdrop biti nastavljen tako da će svakog 11. u mjesecu dijeliti BTT za sve koji imaju TRX. Po meni TRX je bezveze coin, ali se može iskoristiti ovaj hype oko Bittorenta, milioni korisnika bla bla da se nešto zaradi.

Lumen je probio svoj resistance koji je uspješno držo duže od godinu dana. Možemo očekivati jak pad sada.

Loopring opasno skače danas, ide i preko 50% ali vjerovatno je samo pump i dump i ovi glupi botovi za trejdanje, pa ne nasjedajte, nema nikakvog racionalnog razloga za ovakav skok.
Sta kupiti?
EOS, OMG, ADA, NEO, REP, XLM, IOTA, DCR, BAT, STEEM, ICX, WAN, AION, GNT, ARK, SALT, POLY, BNT, NEXO - ovim redom i proporcionalno poretku. Sve long term, 1+ godina. Zasto bas ovi coini? Ovaj lik ima dobar kanal i razumna objasnjenja: https://www.youtube.com/channel/UC-5HLi ... jdTdic3Aig
Naravno BTC, XRP i ETH se podrazumjevaju.

Vecina altova je prema BTC dosegnula cjenovno dno. Dolarska vrijednost ovisi o vrijednosti BTC-a. Kada ce se za BTC znati dno, neke procjene kazu prvi kvartal 2019, pa eto. Sada se kupuje, pa i ako padne nize, opet se kupuje i popravlja prosjek. BTC na 6k$ nije bila pametna kupovina. Ako ovo nije dno, vjerovatno je blizu. Sve ispod 6k se smatra bear marketom. :D
Muhamed Đakmić

#9011 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

Ja i dalje nikako ne mogu shvatiti što vjerujete ikakvim prognozama, kad su se pokazale nevjerovatnim promašajima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9012 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:Ja i dalje nikako ne mogu shvatiti što vjerujete ikakvim prognozama, kad su se pokazale nevjerovatnim promašajima.
:thumbup:
Ko i vremenska prognoza....biće sunčano, ako ne bude padala kiša/snijeg...
Muhamed Đakmić

#9013 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

Pa samo nek se Higuita vrati unazad kroz svoje postove i nek vidi šta je sve prognozirao :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9014 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

To je tako inače u svijetu finansija, možeš biti oberdoktor, ne pomaže kad je prognoza u pitanju.
Kad se uzme priroda kripta, to da je primarno na berzi, onda je samim tim bilo kakvo prognoziranje bacanje šuplje.
Dozer

#9015 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ih...kad XRP skoci na 100$, pa na 1.000... :D
Rene Higuita

#9016 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

Muhamed Đakmić wrote:Pa samo nek se Higuita vrati unazad kroz svoje postove i nek vidi šta je sve prognozirao :D
Ja od januara 2018. pisem da je ovo bear market i da je nestabilno. :D
Rockefeller

#9017 Re: Bitcoins

Post by Rockefeller »

Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
Ostri_Mac

#9018 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

evo frishko, od jutros...

...e jest' i potrajalo...par mj duze od Binance-a... par stranica unazad, prica i tema...

Dear Valued KuCoin User,
KuCoin provides clients with a simple and convenient way to trade one type of Digital Token for another type of Digital Token.
We regret to notify you that we are unable to provide service and support to you due to your country is designated to financial sanctions under the FATF, UN, or US Regulations.
PLEASE NOTE THAT YOUR ACCOUNT WILL BE FROZEN AFTER 30 CALENDAR DAYS IN MANDATORY MANNER AND PLEASE PROCEED WITHDRAW ALL YOUR ASSETS FROM YOUR ACCOUNT IMMEDIATELY.
Salah ad-Din

#9019 Re: Bitcoins

Post by Salah ad-Din »

Koliko shvatam mi još malo nećemo više nigdje moći trejdovati.
Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
Napraviš wallet za Bitcoin ili neki drugi coin. Imaš milion tutoriala na internetu kako napraviti wallet, možeš skinuti na mobitel aplikaciju, možeš skinuti electrum na računar...kada napraviš wallet sačuvaj secret key koji dobiješ jer ako njega izgubiš izgubio si i coine. Dobit ćeš adresu, i onda samo nekom pošalješ tu adresu da ti pošalje coine a ti njemu pare. Dalji koraci zavise od toga šta želiš raditi s tim coinima, ako želiš čuvati, čuvaj i čekaj da cijena poraste. Ako želiš trejovati registruješ se na neki exchange site, tamo ćeš opet dobiti adresu a onda samo sa walleta prebaciš na tu adresu.
Helem, nije komplikovano, sve ćeš u hodu pohvatati :-D
Dozer

#9020 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Rockefeller wrote:Dajder da vidim neki savjet za pocetnika? Od registracije pa nadalkje.
Start reading subject from the beginning ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#9021 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:
Image
Rockefeller

#9022 Re: Bitcoins

Post by Rockefeller »

Tomahawk11 wrote:
Dozer wrote:
Image
:lol:
Rockefeller

#9023 Re: Bitcoins

Post by Rockefeller »

Salah ad-Din wrote:Koliko shvatam mi još malo nećemo više nigdje moći trejdovati.
Napraviš wallet za Bitcoin ili neki drugi coin. Imaš milion tutoriala na internetu kako napraviti wallet, možeš skinuti na mobitel aplikaciju, možeš skinuti electrum na računar...kada napraviš wallet sačuvaj secret key koji dobiješ jer ako njega izgubiš izgubio si i coine. Dobit ćeš adresu, i onda samo nekom pošalješ tu adresu da ti pošalje coine a ti njemu pare. Dalji koraci zavise od toga šta želiš raditi s tim coinima, ako želiš čuvati, čuvaj i čekaj da cijena poraste. Ako želiš trejovati registruješ se na neki exchange site, tamo ćeš opet dobiti adresu a onda samo sa walleta prebaciš na tu adresu.
Helem, nije komplikovano, sve ćeš u hodu pohvatati :-D
Havala, Danke ovo je dobro za pocetak :kiss:
victom

#9024 Re: Bitcoins

Post by victom »

512MB wrote:Ja sam sa Imgur dobro podebljo zadnjih mjeseci ... online kladara i prognoze su majka :mrgreen:
jel u Švici dozvoljeno online klađanje ?
Last edited by victom on 01/03/2021 03:59, edited 3 times in total.
512MB

#9025 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

victom wrote:
512MB wrote:Ja sam sa Imgur dobro podebljo zadnjih mjeseci ... online kladara i prognoze su majka :mrgreen:
jel u Švici dozvoljeno online klađanje ?
Nemam pojma, nisam u svici :D
Post Reply