Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
jefferson
#9001 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije ovo prvi put da se turci ovako ponasaju. Njima treba dobar degenek.
- insomnia78
#9002 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svi znamo da od toga nema nista. Oni su vjerovatno vec u avionu za Tursku.
- Kikibombona
#9003 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kada je Tajip bio kod Obame, isto ovako su napali demonstrante...jefferson wrote:Nije ovo prvi put da se turci ovako ponasaju. Njima treba dobar degenek.
U Ekvadoru su isto tako napali demonstrante!

- Kikibombona
#9004 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zbrisali odmah. Cak se i slikom iz aviona pohvalili.insomnia78 wrote:Svi znamo da od toga nema nista. Oni su vjerovatno vec u avionu za Tursku.

Neposredno prije napada
https://mobile.twitter.com/AriMurad_/st ... 84/video/1

- General War
#9005 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Oni su ionako pod imunitetom, ali pitanje je hoce li sljedeci put krociti na americko tlo.insomnia78 wrote:Svi znamo da od toga nema nista. Oni su vjerovatno vec u avionu za Tursku.
- insomnia78
#9006 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa to je svakako pjesadija. Nisu oni ni sad dosli svojom voljom
- NajdraziVodjaa
#9007 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:Jeste, tesko je saznati, pogotovo kad je na tim sastancima zabranjeno americkim novinarama da prisustvuju (na uvodnim rijecima naravno, ne na samom sastanku). Inace, jedini fotograf kojem je bilo dozvoljeno da prisustvuje tom sastanku u Bijeloj kuci[/b] je bio novinar ruske agencije. Tako je americka javnost preko slika ruskog novinara saznala da je na tom sastanku prisustvao i Kislyak, zbog kojeg je Flynn dobio nogu, a za kojeg je Jeff Sessions slagao da se sastajao s njim.NajdraziVodjaa wrote:Vidi ih sto kmece, vec zahtjevaju smjenu![]()
Interesantno je da cim Trump radi po volji sponzora i fanova Hillary sto bi ona radila, tipa bombardovanje Sirije, Afganistana, podizanje tenzija na Korejskom poluotoku i prijetnje ratom ova je tema prilicno neaktivna, standardni kriticari se usute i ne pricaju puno protiv Trumpa jer i mediji zadovoljni miruju. Cim krenu dogovori sa Rusijom cim splasnu tenzije odma se krvolocna medijska masinerija digne i izmislja skandale, vijesti, vidimo sada je odavao tajne Rusima a slucajno odma to novinari saznaju jer je bas lagano saznati sta pricaju Lavrov i Trump
Trumpovo predsjednikovanje spiralno pada u kaos. Da li ce se to zaustaviti to je pitanje, ali on po ko zna koji put pokazuje da je imbecil, djecak u tijelu 70-godisnjaka, potpuno nespreman i nesposoban da vodi SAD. Nije pitanje samo sta ce se desiti s njim, vec sa ugledom SAD i buducnosti demokratije ove zemlje.
Naravno, ovo se tebe ne tice jer ti zivis u svijetu u kojem je Kim Jong-un najdrazi vodja.![]()
Impeachment je jos uvijek tesko moguc, ali Trump se bas trudi da radi na tome. Uskoro ce uslijediti saslusanje Comeyja pred Senatom, a tu bi moglo biti svasta.
Kao sto rekoh, svi Republikanci koji ga podrzavaju ce odgovarati pred historijom, a sto vise bude ovo trajalo, to ce biti gore po dugorocne planove konzervativaca. A ljudi koji su glasali za Trumpa, kao sto vec jednom rekoh davno, bi trebali da se izvinu naciji i svijetu radi svoje gluposti.
I oni opet nekako saznaju da je odao povjerljive informacije Lavrovu, jebote sta su ti kvalitetni novinari i profesionalci KGB, CIA i UDBA bi im pozavidili. Sta je cudno sto je ruski ambasador prisustvovao sastanku Trumpa sa ruskim MVP?
Trumpovo predjednikovanje iz perspektive njegovog glasaca je fantasticno, ispunjava sva obecanja a tek je par mjeseci tu evo Obamacare je historija, zabranio je ulazak u SAD nekim vecinski muslimanskim drzavama iako su to sudovi oborili bas me zanima kakvo je stanje u praksi, sumnjam da tako lako mogu uci mada mislim da i prije nisu bas mogli ulaziti tek tako tamo. To nije Trumpoov problem sto sud ide protiv volje biraca on je svoje ispunio uveo je te zabrane. Ima i vecih imbecila od Trumpa to su Hillary i Obama koji je dokazao da nije sposoban voditi drzavu.
- karanana
#9008 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pitanje je na mjestu: kako se saznalo da je trump leakovao klasifikovane podatke i povrh toga da je te podatke dobio od izraela?
Velika je hajka na trumpa, baca mu se sve i sto treba i sto ne treba. Cnn-u od 8. novembra u tickeru stoji breaking news. Bolje bi im bilo da se malo pocnu baviti i drugim stvarima.
Velika je hajka na trumpa, baca mu se sve i sto treba i sto ne treba. Cnn-u od 8. novembra u tickeru stoji breaking news. Bolje bi im bilo da se malo pocnu baviti i drugim stvarima.
- jeza u ledja
#9009 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump je sam priznao da je te povjerljive podatke izlaprdao Rusima, prema tome tu se rasprava zavrsava. Sve se sazna, prije ili kasnije.
A s obzirom da Trump ne uziva povjerenje ni kod vlastitih uposlenika, Bijela kuca mu je ko kupleraj. Curi na sve strane.
A s obzirom da Trump ne uziva povjerenje ni kod vlastitih uposlenika, Bijela kuca mu je ko kupleraj. Curi na sve strane.
- jeza u ledja
#9010 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Obamacare je i dalje law of the land, da te podsjetim.NajdraziVodjaa wrote:
Trumpovo predjednikovanje iz perspektive njegovog glasaca je fantasticno, ispunjava sva obecanja a tek je par mjeseci tu evo Obamacare je historija, zabranio je ulazak u SAD nekim vecinski muslimanskim drzavama iako su to sudovi oborili bas me zanima kakvo je stanje u praksi, sumnjam da tako lako mogu uci mada mislim da i prije nisu bas mogli ulaziti tek tako tamo. To nije Trumpoov problem sto sud ide protiv volje biraca on je svoje ispunio uveo je te zabrane. Ima i vecih imbecila od Trumpa to su Hillary i Obama koji je dokazao da nije sposoban voditi drzavu.
Ban drzavljanima pojedinih zemalja je nevazeci.
Zid i dalje - ne postoji.
Dolar je danas pao.
Zveckanje oruzjem po svijetu - nastavljeno.
A Trumpovi glasaci? Po anketama Trump ima podrsku ispod 40% glasaca, a nema podrsku 55% glasaca.
Ovo vazi za SVE anketare, ukljucujuci i FOX News.
Po Gallupu koji je najjaci anketar - je na 38% podrske.
Stoga - kurku je napravio. Kurku je dobio podrske. Ona je samo opala.
Imbecil predsjednik.
- Challenger__
#9011 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lik (Trump) pokušava da uspostavi saradnju u stvarima od globalnog značaja i to se u dijelu američke javnosti percipira kao problem. Valjda bi bio "OK" da povede rat pa da i USA i RF nestanu sa lica zemlje.
- NajdraziVodjaa
#9012 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, to su one ankete po kojima je Hillary trebala odnijeti rutinsku pobjedujeza u ledja wrote:Obamacare je i dalje law of the land, da te podsjetim.NajdraziVodjaa wrote:
Ban drzavljanima pojedinih zemalja je nevazeci.
Zid i dalje - ne postoji.
Dolar je danas pao.
Zveckanje oruzjem po svijetu - nastavljeno.
A Trumpovi glasaci? Po anketama Trump ima podrsku ispod 40% glasaca, a nema podrsku 55% glasaca.
Ovo vazi za SVE anketare, ukljucujuci i FOX News., kao i Rasmussen anketu koju je isti Trump prije samo 2 mjeseca citirao jer je po njoj imao podrsku "cak" 50% glasaca. (kad se to desilo ja sam rekao sacekajte par mjeseci
) Danas po istoj toj anketi ima podrsku samo 44%, a protiv 56%.
Po Gallupu koji je najjaci anketar - je na 38% podrske.
Stoga - kurku je napravio. Kurku je dobio podrske. Ona je samo opala.![]()
Imbecil predsjednik.
Sta kaze Trump odao informacije i jos sam priznao izrekao se valjda glup sta li
Obamacare je istorija, zid ce biti ne sumnjam u to ne moze preko noci nista...
- Challenger__
#9013 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ili bi bilo "OK" da jedni od drugih kriju povjerljive informacije pa da putnički avioni jednih i drugih padaju. Jer, bolje je da avioni padaju nego da se sarađuje.
Tako to nekako izgleda.
Tako to nekako izgleda.
- jeza u ledja
#9014 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne, nisu. Gallup uopste ne radi predizborne ankete.NajdraziVodjaa wrote:Da, to su one ankete po kojima je Hillary trebala odnijeti rutinsku pobjedu
Da.NajdraziVodjaa wrote:Sta kaze Trump odao informacije i jos sam priznao izrekao se valjda glup sta li![]()
Obamacare je sadasnjost. Zid je ubleha.NajdraziVodjaa wrote:Obamacare je istorija, zid ce biti ne sumnjam u to ne moze preko noci nista...
- Challenger__
#9015 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Saradnja, kako to strašno zvuči.
- jeza u ledja
#9016 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, u tvojoj glavi.Challenger__ wrote:Ili bi bilo "OK" da jedni od drugih kriju povjerljive informacije pa da putnički avioni jednih i drugih padaju. Jer, bolje je da avioni padaju nego da se sarađuje.
Tako to nekako izgleda.
Nije u pitanju informacija, koliko izvor odakle dolazi odnosno nacin na koji je do nje doslo. Kao sto je vec receno, Rusi naravno, i svako sa malo iskustva moze skontati odakle i na koji nacin je doslo do informacije. To za sobom povlaci mnoge druge stvari. Kada i ako se informacije dijele drugima predsjednik ili bilo ko drugi dobija brifing od svojih savjetnika o tome sta, kako i na koji nacin se moze ili treba reci, kada se treba reci, itd. Trump to nije uradio, on uopste ne zna (po vlastitom priznanju njegovih ljudi) odakle je informacija dosla.
Kud ces vise kad je jedan od analiticara izjavio nesto tipa da se raja ne brinu jer Trump ne dobija sve informacije kao njegovi prethodnici od ljudi iz sigurnosnih agencija. Jednostavno ne zanima ga i nije u stanju da ih shvati.
Imbecil.
Ali dobro, tebi i tvojima svakako to odgovara.
- jeza u ledja
#9017 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da. Saradnja sa ruskim obavjestajnim sluzbama koje direktno podrivaju americku demokraciju. Za tu "saradnju" vec polako pocinju odgovarati njegovi saradnici, a jednog dana ce abd i sam predsjednik.Challenger__ wrote:Saradnja, kako to strašno zvuči.
Eksi saradnja, sta tu ima lose.
- Challenger__
#9018 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čuj "mojima".jeza u ledja wrote:Ali dobro, tebi i tvojima svakako to odgovara.
U jednoj riječi si iskazao svu patologiju američkog trenutka: ko nije s nama (onima koji u razumnoj formi saradnje ne vide problem) taj je sa onima tamo.
- NajdraziVodjaa
#9019 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dakle suma sumarum Trump odao ultra povjerljive informacije i onda to priznao u javnosti
haj dobro uzmimo cak i da je toliko glup pa nisu rusi glupi da to tek tako neko sazna cuj odao povjerljive informacije i to odma dva dana poslije u medijima svi znaju sta je odao
i sto je najgore ovi likovi poput jeza u to vjeruju...ma nema sta impeachment hocemo 
- jeza u ledja
#9020 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si sa Rusima i njihovim satelitima. Zdusno navijas za njih.Challenger__ wrote:Čuj "mojima".jeza u ledja wrote:Ali dobro, tebi i tvojima svakako to odgovara.
U jednoj riječi si iskazao svu patologiju američkog trenutka: ko nije s nama (onima koji u razumnoj formi saradnje ne vide problem) taj je sa onima tamo.
Da, tvojima.
- Challenger__
#9021 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja sam sa onima koji oponiraju unilateralnom divljanju oligarhije koja sebe predstavlja kao demokratiju. Zdušno protiv unilateralnog divljanja. To znači da sam za silu prava a ne pravo sile.jeza u ledja wrote:Ti si sa Rusima i njihovim satelitima. Zdusno navijas za njih.
Da, tvojima.
To je etički a ne etnički stav.
- karanana
#9022 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad je priznao da je odao podatke? Rekli su da se govorilo o generalnim stvarima koji nisu ni klasifikovani. Kazes inteligence mu ni daje osjetljive stvari. Pa sta je onda izlajo ako mu ne daju te stvari?
Reko rusima da postoji opasnost od bombi u avionu. Pa to smo i mi culi. Ima i zabrana laptopa. Ne znam, toliko mu toga bacaju da vise ne vjerujem ni ovim drugima.
Da je toliko glup i da je toliki idiot ne bi imo sto ima.
Reko rusima da postoji opasnost od bombi u avionu. Pa to smo i mi culi. Ima i zabrana laptopa. Ne znam, toliko mu toga bacaju da vise ne vjerujem ni ovim drugima.
- jeza u ledja
#9023 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne postoji niko ko opovragava da je Trump odao te informacije.NajdraziVodjaa wrote:Dakle suma sumarum Trump odao ultra povjerljive informacije i onda to priznao u javnostihaj dobro uzmimo cak i da je toliko glup pa nisu rusi glupi da to tek tako neko sazna cuj odao povjerljive informacije i to odma dva dana poslije u medijima svi znaju sta je odao
i sto je najgore ovi likovi poput jeza u to vjeruju...ma nema sta impeachment hocemo
Samo neko neupucen moze o tome uopste da raspravlja na taj nacin. Citaj sta se desava.
Nije uopste rasprava da li jeste ili nije, vec o tome da li je imao to pravo i koliko je to stetno za odnose sa raznim stranim agencijama i odnose u Bijeloj kuci.
A kao sto rekoh, sve se sazna, i to sve u "fake news" medijima, koji postoje malo duze od ere interneta. Svaka vijest bilo u WaPo ili u NYT se ispostavila tacnom. Tako je to kad za svoju vjerodostojnost odgovaras poslu kojem radis, a ne kao WikiLeaks koji ne odgovaraju nikome i koji su se zbog toga prodali Rusima.
- jeza u ledja
#9024 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne, ti si s Rusima iz svega samo ne iz etickih razloga.Challenger__ wrote:Ja sam sa onima koji oponiraju unilateralnom divljanju oligarhije koja sebe predstavlja kao demokratiju. Zdušno protiv unilateralnog divljanja. To znači da sam za silu prava a ne pravo sile.jeza u ledja wrote:Ti si sa Rusima i njihovim satelitima. Zdusno navijas za njih.
Da, tvojima.
To je etički a ne etnički stav.
Oligarhija koja sebe predstavlja kao demokratiju? To je definicija Ruske Federacije.
- jeza u ledja
#9025 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ne daju mu osjetljive stvari. Nesto ocigledno im se i omakne.karanana wrote:Kad je priznao da je odao podatke? Rekli su da se govorilo o generalnim stvarima koji nisu ni klasifikovani. Kazes inteligence mu ni daje osjetljive stvari. Pa sta je onda izlajo ako mu ne daju te stvari?
On je glup sto se tice vodjenja drzave. Nema zrno politickog iskustva, nema zrno patriotizma, razmazen je, u mnogim stvarima nezreo.
Svijet je pun imbecila koji se valjaju u parama.