TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Curve

#9001 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Curve »

CooK wrote:Ma neka sam odluci sta ce. Ja sam mu samo napisao sta bih ja uradio ali je tacno da postoji mogucnost da izvisi i da ga posle ne mogne naci ni za 1700KM. Tu covjek ne moze biti pametan i neka svako za svoje pare odlucuje da li da ceka i rizikuje ili da odmah kupuje.

Hvala na savjetima.
Nije problem sacekat tj zarizikat jer ta cijena 1700 je vise neg sto sam planirao, pa ako bi ulovio tako jeftinije dobro i jeste ako u drugom slucaju se desi da se radproda, sta bi uzet neku jeftiniju verziju kako sam i planirao ispocetka.
Zanima me samo, dokad cekat tj kad je najbolje vrijeme obic radnje da vidim jel se cijena spustila? Kad izadje 2019 model? Ljeto? Jesen? :)
CooK

#9002 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Curve wrote:
CooK wrote:Ma neka sam odluci sta ce. Ja sam mu samo napisao sta bih ja uradio ali je tacno da postoji mogucnost da izvisi i da ga posle ne mogne naci ni za 1700KM. Tu covjek ne moze biti pametan i neka svako za svoje pare odlucuje da li da ceka i rizikuje ili da odmah kupuje.

Hvala na savjetima.
Nije problem sacekat tj zarizikat jer ta cijena 1700 je vise neg sto sam planirao, pa ako bi ulovio tako jeftinije dobro i jeste ako u drugom slucaju se desi da se radproda, sta bi uzet neku jeftiniju verziju kako sam i planirao ispocetka.
Zanima me samo, dokad cekat tj kad je najbolje vrijeme obic radnje da vidim jel se cijena spustila? Kad izadje 2019 model? Ljeto? Jesen? :)
Jeftinija solucija bi ti bio 55NU7402 ali nije toliko jeftiniji od 55Q6FN koliko je losiji od njega. Nema najboljeg vremena za neki od modela iz 2018-te jer su oni vec relativno dugo na trzistu i trebas svaki dan pregledavati cijene na netu i olx-u i ako ubodes dobru cijenu onda odmah kupujes jer se modeli iz prethodne godine proizvode samo do maja tekuce godine i onda ih vise nema nego se samo rasprodaju zalihe. Najbolje cijene modela iz 2019-te ces imati tek oko Nove godine.
sencobih

#9003 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

Nema još ništa novo za Oreo na Sony Tv ?
vatrogasac

#9004 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vatrogasac »

sencobih wrote:Nema još ništa novo za Oreo na Sony Tv ?
Kod mene je već sedmicama Oreo na Sony Tv i sve radi bez problema. Skinuo na USB, ubacio u TV i sve se samo odradilo.
sencobih

#9005 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

vatrogasac wrote:
sencobih wrote:Nema još ništa novo za Oreo na Sony Tv ?
Kod mene je već sedmicama Oreo na Sony Tv i sve radi bez problema. Skinuo na USB, ubacio u TV i sve se samo odradilo.
Znam da može tako , mislio sam na kada će stići OTA
typeOnegative

#9006 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Ne znam za sony al da sam na LG cekao da izbace firmware OTA ne bi ga nikad ni dobio, ili bi bilo sa velikim zakašnjenjem . Evo neki dan puštena nova verzija firmware-a na LG uk za moj TV, a ni ona prijašnja od prošle godine još nije puštena OTA :-) . Odradio preko usb-a i doviđenja prijatno
Last edited by typeOnegative on 01/04/2019 11:50, edited 1 time in total.
crnivrag

#9007 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by crnivrag »

Ja prije nekih mjesec dana dobio OTA Oreo update za Philips 43PUS6412/12 TV.
typeOnegative

#9008 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Pa sve ovisi o proizvođaču TVa , regiji i sto drugih stvari, ali činjenica je da update OTA metodom kasni kod mnogih, ili ga nema nikako.
vatrogasac

#9009 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vatrogasac »

typeOnegative wrote:Pa sve ovisi o proizvođaču TVa , regiji i sto drugih stvari, ali činjenica je da update OTA metodom kasni kod mnogih, ili ga nema nikako.
Sony je bio pustio OTA i bio je bug sa nekim kućnim kinima pa isključio, sada ima upozorenje da instaliranjem sa USB-a može proizvesti te probleme i time valjda skinuli odgovornost. Ja sam svašta nešto prikopčao na TV i sve radi uredno.
typeOnegative

#9010 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Pa ako je noviji model vj ce pustit. Kod mene je 2016 model i dobijao je redovito OTA sve do prošle godine ,tako da sam ova zadnja dva uradio preko USB
diablobih

#9011 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

vatrogasac wrote:
typeOnegative wrote:Pa sve ovisi o proizvođaču TVa , regiji i sto drugih stvari, ali činjenica je da update OTA metodom kasni kod mnogih, ili ga nema nikako.
Sony je bio pustio OTA i bio je bug sa nekim kućnim kinima pa isključio, sada ima upozorenje da instaliranjem sa USB-a može proizvesti te probleme i time valjda skinuli odgovornost. Ja sam svašta nešto prikopčao na TV i sve radi uredno.
Tako je uvijek kada updateujes sam. Nije to zbog Sonya upozorenje.
mighty_duck

#9012 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mighty_duck »

danas sam posao sa namjerom da kupim samsung 43nu7192 i zapisao jos par modela tv da se onako usput raspitam i u dvije radnje oni pradavci kad vidjese spisak odmah taj sony kdl43w755 ti je provjereno dobar tv,stari model,gdje si to nasao...bolje ti je taj nego ovaj uhd samsung i lg uk63000mlb...tako da se vratih na konsultacije bez tv.. :-)
The BEN10

#9013 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by The BEN10 »

Halalite ako je već bilo ovo pitanje - čime čistite površinu ekrana? :)
typeOnegative

#9014 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Pazim da niko ne dira panel prstima i samo prebrisem magicnom krpom nasuho .
Ako ima prljavštine ili fleka destiliranom vodom i izglancam drugom magicnom krpom. Obicnu vodu izbjegavam jer u mom gradu je sa dosta kamenca i samim tim raste šansa da izgrebem panel.
CooK

#9015 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

The BEN10 wrote:Halalite ako je već bilo ovo pitanje - čime čistite površinu ekrana? :)
Samo potpuno cista mikrofiber krpa, nikakve druge krpe ne dolaze u obzir. Ukoliko je na ekranu samo prasina onda ga prebrises suhom mikrofiber krpom a ukoliko ima masnoce ili neke druge prljavstine onda postoje sredstva koja naspricas na mikrofiber krpu i brises. Ukoliko ti se to ne kupuje mozes i sam sebi napraviti nesto slicno tako sto pomijesas tecni deterdzent sa destilovanom vodom u omjeru 1:100(npr na 1 litar dest. vode ide 10ml deterdzenta), dobro izmuckas, sacekas da se slegnu mjehurici, sipas na krpu i brises. Ja bih ti ipak preporucio da kupis sredstvo za brisanje panela ali eto cisto da znas da postoji i alternativa. Ono sto je najbitnije je da mikrofiber krpa mora biti potpuno cista jer u suprotnom ces samo razmazivati masnocu i prljavstinu po ekranu.
Better Man

#9016 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

Panel može biti jedino prljav od prašine, jer ne vjerujem da ga iko dira rukama. Može umjesto mikrofiber krpe i kvalitetne lotos maramice i to one četveroslojne, a ako nije dovoljno obrisati suhom maramicom, onda se malo pokvasi vodom, pa izbriše i onda suhom.
mighty_duck

#9017 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mighty_duck »

koja je razlika izmedju sony smart tv kdl-43w755 i 43we755?
The BEN10

#9018 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by The BEN10 »

CooK wrote:
The BEN10 wrote:Halalite ako je već bilo ovo pitanje - čime čistite površinu ekrana? :)
Samo potpuno cista mikrofiber krpa, nikakve druge krpe ne dolaze u obzir. Ukoliko je na ekranu samo prasina onda ga prebrises suhom mikrofiber krpom a ukoliko ima masnoce ili neke druge prljavstine onda postoje sredstva koja naspricas na mikrofiber krpu i brises. Ukoliko ti se to ne kupuje mozes i sam sebi napraviti nesto slicno tako sto pomijesas tecni deterdzent sa destilovanom vodom u omjeru 1:100(npr na 1 litar dest. vode ide 10ml deterdzenta), dobro izmuckas, sacekas da se slegnu mjehurici, sipas na krpu i brises. Ja bih ti ipak preporucio da kupis sredstvo za brisanje panela ali eto cisto da znas da postoji i alternativa. Ono sto je najbitnije je da mikrofiber krpa mora biti potpuno cista jer u suprotnom ces samo razmazivati masnocu i prljavstinu po ekranu.
Druže, HVALA ti k'o kuća. Prvo si me usrećio savjetom koji TV da kupim - pokazalo se kao ekstra potez. :) :kiss:
A gdje se može kupiti sredstvo za čišćenje panela? Radije bih to uradio.
Better Man wrote:Panel može biti jedino prljav od prašine, jer ne vjerujem da ga iko dira rukama. Može umjesto mikrofiber krpe i kvalitetne lotos maramice i to one četveroslojne, a ako nije dovoljno obrisati suhom maramicom, onda se malo pokvasi vodom, pa izbriše i onda suhom.
Uvijek se nađu neke male ručice koje umeljaju TV. :stolica:
Radar71

#9019 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

imaš u Domodu sredstvo za čišćenje panela
brazzo19

#9020 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Gdje u Sarajevu ili u BiH naruciti kupiti Philips iz serije 8 ( 9 je oled i preskup mi je :D ) po radnjama tipa domod i tehnomarket imaju samo seriju 6 i seriju 7502 .... ko je uopste ovlastena radnja za prodaju Philipsa za BiH i moze li se kod njih narucit jer gdje sam god gledao od fis.a do dodmoda svi imaju ovu 6 i 7 seriju ....
CooK

#9021 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

The BEN10 wrote:
CooK wrote:
Druže, HVALA ti k'o kuća. Prvo si me usrećio savjetom koji TV da kupim - pokazalo se kao ekstra potez. :) :kiss:
A gdje se može kupiti sredstvo za čišćenje panela? Radije bih to uradio.
Better Man wrote:Panel može biti jedino prljav od prašine, jer ne vjerujem da ga iko dira rukama. Može umjesto mikrofiber krpe i kvalitetne lotos maramice i to one četveroslojne, a ako nije dovoljno obrisati suhom maramicom, onda se malo pokvasi vodom, pa izbriše i onda suhom.
Uvijek se nađu neke male ručice koje umeljaju TV. :stolica:
Nista. :thumbup:
Imas ta sredstva za ciscenje panela u vecini trgovina opreme za racunare, u trgovinama tehnike a cak sam vidjao i u nekim supermarketima.
CooK

#9022 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

brazzo19 wrote:Gdje u Sarajevu ili u BiH naruciti kupiti Philips iz serije 8 ( 9 je oled i preskup mi je :D ) po radnjama tipa domod i tehnomarket imaju samo seriju 6 i seriju 7502 .... ko je uopste ovlastena radnja za prodaju Philipsa za BiH i moze li se kod njih narucit jer gdje sam god gledao od fis.a do dodmoda svi imaju ovu 6 i 7 seriju ....
Koliko ja znam Stanic Trade(Technoshop) je ovlasteni distributer za Philips i odes tamo, fino kazes koji ces model, ostavis broj da te informisu o cijeni i ako ti bude godilo ljudi ti ga naruce. Tako bi barem uradile ozbiljne radnje a vjerujem da je Technoshop jedna od njih.
brazzo19

#9023 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

CooK wrote:
brazzo19 wrote:Gdje u Sarajevu ili u BiH naruciti kupiti Philips iz serije 8 ( 9 je oled i preskup mi je :D ) po radnjama tipa domod i tehnomarket imaju samo seriju 6 i seriju 7502 .... ko je uopste ovlastena radnja za prodaju Philipsa za BiH i moze li se kod njih narucit jer gdje sam god gledao od fis.a do dodmoda svi imaju ovu 6 i 7 seriju ....
Koliko ja znam Stanic Trade(Technoshop) je ovlasteni distributer za Philips i odes tamo, fino kazes koji ces model, ostavis broj da te informisu o cijeni i ako ti bude godilo ljudi ti ga naruce. Tako bi barem uradile ozbiljne radnje a vjerujem da je Technoshop jedna od njih.
Zahvaljujem drug a isto tako zahvaljujem sto si mi dao savjet akp kupujem philips da gledam samo seriju 8 i vise ... mislio sam uzeti 55" 8602 model ( to je najjaci model osim OLED.a koji mi je preskup) sta ti mislis o ovome modelu jer mi je to investicija za dnevni i necu da se zeznem, trenutno imam 6501 seriju i prezadovoljan sam iskreno.
CooK

#9024 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

brazzo19 wrote:
CooK wrote:
Zahvaljujem drug a isto tako zahvaljujem sto si mi dao savjet akp kupujem philips da gledam samo seriju 8 i vise ... mislio sam uzeti 55" 8602 model ( to je najjaci model osim OLED.a koji mi je preskup) sta ti mislis o ovome modelu jer mi je to investicija za dnevni i necu da se zeznem, trenutno imam 6501 seriju i prezadovoljan sam iskreno.
Cuo sam ja jos ranije za Philips PUS8602 i povratne informacije kupaca su da se radi o odlicnom TV-u. Nazalost nisam imao priliku da ga vidim i ne mogu dati neko licno misljenje ali po ovom sto citam na netu ti bi trebao biti prezadovoljan sa njim. Najvjerovatnije se radi o Samsungovom panelu a sam TV je sa quantum dot tehnologijom i neki je pandan Samsungovim QLED televizorima odnosno Samsungovom Q7FN modelu. Kazem Q7FN iz razloga zato sto je to najveca QLED serija sa edge LED pozadinskim osvjetljenjem a i PUS8602 je sa edge LED pozadinskim osvjetljenje i oni nemaju FALD dok su Q8FN i Q9FN direct LED sa FALD-om. Ako izuzmemo to pozadinsko osvjetljenje i nedostatak FALD-a onda je taj Philips po ostalim specifikacijama puno blizi Q8FN nego Q7FN.
brazzo19

#9025 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

CooK wrote:
Zahvaljujem drug a isto tako zahvaljujem sto si mi dao savjet akp kupujem philips da gledam samo seriju 8 i vise ... mislio sam uzeti 55" 8602 model ( to je najjaci model osim OLED.a koji mi je preskup) sta ti mislis o ovome modelu jer mi je to investicija za dnevni i necu da se zeznem, trenutno imam 6501 seriju i prezadovoljan sam iskreno.[/quote]
Cuo sam ja jos ranije za Philips PUS8602 i povratne informacije kupaca su da se radi o odlicnom TV-u. Nazalost nisam imao priliku da ga vidim i ne mogu dati neko licno misljenje ali po ovom sto citam na netu ti bi trebao biti prezadovoljan sa njim. Najvjerovatnije se radi o Samsungovom panelu a sam TV je sa quantum dot tehnologijom i neki je pandan Samsungovim QLED televizorima odnosno Samsungovom Q7FN modelu. Kazem Q7FN iz razloga zato sto je to najveca QLED serija sa edge LED pozadinskim osvjetljenjem a i PUS8602 je sa edge LED pozadinskim osvjetljenje i oni nemaju FALD dok su Q8FN i Q9FN direct LED sa FALD-om. Ako izuzmemo to pozadinsko osvjetljenje i nedostatak FALD-a onda je taj Philips po ostalim specifikacijama puno blizi Q8FN nego Q7FN.[/quote]

Hvala ti puno evo zvao sam Stanica nemaju nigdje cini mu se u BiH na stanju niko ovaj tv pa ce provjeriti kolika bi cijena bila i koliko se ceka na isporuku, hvala jos jednom puno zaista si doktor u svome poslu i visoko cijenim tvoje misljenje kad su televizije u pitanju ... samo jos da te pitam posto me buni je li ovo njihov "lineup" za 2018 ili 2019 godinu i sta me privuklo kod ovoga tv.a osim amibiligha i androida je ovaj ovaj "lebdeci" soundbar sto fakat extra izgleda i nemam potrebe da kupujem dodatni soundbar za bolji zvuk na tv.u, uglavnom prvi pik mi je ovaj 55PUS8602 vidjet cu koju ce mi javiti cijenu ako bude preskupa onda mi je drugi pik i mislio sam ici na model 55PUS7503 to je doduse serija 7 ali je jeftiniji i dostupan je svugdje vidio sam da ima i u domodu isto ima amnilight sa 3 strane i ugradjen soundbar pa sta mislis o ovom modelu za neku "backup opciju" ako ovaj 8602 bude preskup jer im je on nekako najblizi OLEDU ?
Post Reply