Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mumi80

#9001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Sa ovakvim odnosom prema korisnicima ova firma ce jako brzo propasti. Puno vece firme su propale onog momenta kad su zaboravile da su zahvaljujuci kupcima/korisnicima postale to sto jesu. A ja cu izdrzati jos ova 2 mjeseca:wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Telemach

#9002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:E dobri moj ,,Telemaše" i gospodo iz Telemaha, molim bih da mi lijepo odgovorite koga VI lazete, ili ipak ne !!!

DAKLE, NA VAŠOJ STRANICI JASNO STOJI DA JE U "DUO MIX" PAKETU, NA KOJEM SAM I JA, UKLJUČEN "Basic Linux web hosting paket (1200MB prostora)".

Kako da dobijem FTP i ostale PODATKE???!?!?!?!?!??!?!?!
Poštovani,
na raspolaganju imate Telemach free hosting a pristupne parametre i odabir slobodnog naziva Vaše domene (nazivkojizelite.users.telemach.ba) vršite dolaskom na neki od naših Korisničkih servisa. Odmah po izboru naziva koji želite i koji je slobodan uz Vaš validan e-mail otvara Vam se hosting prostor a svi potrebni parametri delegiraju na mail koji ostavite kao važeći.
Telemach

#9003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Maharadza wrote:@telemach: Do kada ću morati resetovati resiver svaki put da bi dobio epg??? Ugasim ga normalno preko daljinskog, ponovo upalim idući dan i boom - epg kaže 'nema informacija' i moram ga čupati iz utičnice da bi se ponovo
učitalo a što traje poprilično na ovome v2 resiveru. FIX IT!!!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Molimo Vas za strpljenje, u toku su radovi na rješavanju problema koji navodite.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Otkad se ovo naziva domenom nazivkojizelite.users.telemach.ba ?
Telemach

#9005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Molimo Vas da forum koristite kao pomoćno sredstvo u Vašim zahtjevima prema Telemach-u. Za konkretne slučajeve i zahtjeve za intervencijama na lokaciji Vašeg priključka preporučujemo Vam da prvo kontaktirate korisnički servis, telefonom ili e-mailom. Za razliku od ljudi iz tehničke podrške, kojima je jedina obaveza kontakt s Vama i rješavanje odnosno prosljeđivanje Vaših zahtjeva nadležnim službama, predstavnici Telemach-a na temi imaju ograničeno vrijeme koje mogu posvetiti odgovaranju na ovom forumu. Stoga Vas molimo za strpljenje - iako možda nećemo biti u prilici da odgovorimo na svaku poruku, garantujemo Vam da će ona biti pročitana. Naravno, ako niste uspeli da preko korisničkog servisa dobijete pomoć ili potrebnu informaciju, stojimo Vam na raspolaganju. Kako bismo brže reagovali i odgovorili na Vaš upit ili reklamaciju molimo Vas da tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora sa opisom problema šaljete direktno u inbox.
Vaš Telemach
Maharadza

#9006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Telemach wrote:
Maharadza wrote:@telemach: Do kada ću morati resetovati resiver svaki put da bi dobio epg??? Ugasim ga normalno preko daljinskog, ponovo upalim idući dan i boom - epg kaže 'nema informacija' i moram ga čupati iz utičnice da bi se ponovo

Molimo Vas za strpljenje, u toku su radovi na rješavanju problema koji navodite.
Ok, hvala na odg. Samo bi još da vas napomenem da je i u vašem VELIKOM interesu otklanjanje spomenutog problema, ne samo radi korisnika nego zato što više ne planiram gasiti ovaj resiver UOPŠTE tj. nemam ni volje ni živaca da ga svaki put moram isključivati iz struje i čekati 5min. da se ponovno učita i skenira sve. Ostaje upaljen i preko noći pa ćemo vidjeti dokle će izgurati...ionako ste obavezni da mi date zamjenski ako ovaj rikne pa vi razmislite koliko je hitan problem. ;)

zgembudin

#9007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zgembudin »

Ne znam koji je fol sa ovim zakljucavanjem kanala... hajd' hbo i sl. al' trecina kanala zakljucana...

Lijepi logosoft...
NediM17

#9008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Maharadza wrote:
Telemach wrote:

Ok, hvala na odg. Samo bi još da vas napomenem da je i u vašem VELIKOM interesu otklanjanje spomenutog problema, ne samo radi korisnika nego zato što više ne planiram gasiti ovaj resiver UOPŠTE tj. nemam ni volje ni živaca da ga svaki put moram isključivati iz struje i čekati 5min. da se ponovno učita i skenira sve. Ostaje upaljen i preko noći pa ćemo vidjeti dokle će izgurati...ionako ste obavezni da mi date zamjenski ako ovaj rikne pa vi razmislite koliko je hitan problem. ;)

Jarane, samo nemoj sta drzat na njemu zapaljivo. Ja preko noci kad ga ostavim, ujutro zena obavezno dorucak na njemu ispece. :mrgreen:
mumi80

#9009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Zasto mi se brisu postovi? Ovo nije forum na telemach.ba! Ovdje bi trebalo biti dozvoljeno iznijeti i negativne stvari u vasem poslovanju radi potencijalnih korisnika:twisted: Toliko od mene

Telemach

#9010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mumi80 wrote:Zasto mi se brisu postovi? Ovo nije forum na telemach.ba! Ovdje bi trebalo biti dozvoljeno iznijeti i negativne stvari u vasem poslovanju radi potencijalnih korisnika:twisted: Toliko od mene

Obratite se administratoru foruma.
bato99

#9011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

zgembudin wrote:Ne znam koji je fol sa ovim zakljucavanjem kanala... hajd' hbo i sl. al' trecina kanala zakljucana...

Lijepi logosoft...
trebaju staviti reklamu za DUO i TRIO paket -"samo u nas dobijete 70 % zaključanih kanala a ovo što nije zaključano večinu možete uhvatiti sa sobnom antenom-vaš telemach"
Telemach

#9012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bato99 wrote:
zgembudin wrote:Ne znam koji je fol sa ovim zakljucavanjem kanala... hajd' hbo i sl. al' trecina kanala zakljucana...

Lijepi logosoft...
trebaju staviti reklamu za DUO i TRIO paket -"samo u nas dobijete 70 % zaključanih kanala a ovo što nije zaključano večinu možete uhvatiti sa sobnom antenom-vaš telemach"
Dobijete tačno onoliko kanala koliko je predviđeno paketom koji koristite. Kako biste olakšali sebi biranje i pretragu omiljenih i dostupnih kanala, predlažemo da složite svoju favorit listu.
kakavdanakneiskustvu

#9013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
mumi80 wrote:Zasto mi se brisu postovi? Ovo nije forum na telemach.ba! Ovdje bi trebalo biti dozvoljeno iznijeti i negativne stvari u vasem poslovanju radi potencijalnih korisnika:twisted: Toliko od mene

Obratite se administratoru foruma.

zanimljivo,ovo pitanje nije vama upućeno a vi odgovarate a na konkretna pitanja upućena vama ne odgovarate,nikada
mumi80

#9014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Eh upravo zbog toga (odnosa prema korisnicima) ova firma ce propasti. Samo je pitanje vremena

DON_eARL

#9015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

mumi80 wrote:Eh upravo zbog toga (odnosa prema korisnicima) ova firma ce propasti. Samo je pitanje vremena

To se govori još od vremena GlobalNETa, pa nikako da propadnu. :D
Hercegoviina

#9016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

meni internet jedva otvara ima 2 dana. cesto ga i nema
Telemach

#9017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hercegoviina wrote:meni internet jedva otvara ima 2 dana. cesto ga i nema
Molimo Vas za saradnju, dostavite nam u inbox korisničke podatke kako bismo odmah provjerili uslugu koju koristite.
zgembudin

#9018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zgembudin »

Telemach wrote:
bato99 wrote:

Lijepi logosoft...
Dobijete tačno onoliko kanala koliko je predviđeno paketom koji koristite. Kako biste olakšali sebi biranje i pretragu omiljenih i dostupnih kanala, predlažemo da složite svoju favorit listu.
Dobro... Moze li mi neko objasniti (bez da saltam neki fine print) zasto je od HD kanala ostao samo FACE ?

Zasto boomerang i History, Discovery World i sl. spadaju u zakljucane ?

EDIT:

http://telemach.ba/D3+digitalna+televiz ... nuda.shtml

Dakle 8KM za kanale koji su u standardnom paketu Logosoftove ponude.

Hvala puno.

NABIJEM VAS
Kinaski

#9019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

Hocemo veci download , upload , vise kanala i ako je moguce da vi nama placate sto mi koristimo vase usluge
@Telemach :D
stepway

#9020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stepway »

Pitanje za @Telemach: Do kada mislite iritirati pretplatnike zatamnjivanjem kanala? Poštenije bi bilo da te kanale ukinete skroz,ovako nikad neznamo šta ćemo moći gledati na njima.Priče Regulatorna agencija,pravila bla bla nepiju vodu,jer vi to možete regulirati plaćanjem. Nije pošteno da se jedna serija koja je došla do 50 te epizode na Novoj TV ,ili na RTL u ,zatamni ,jer se ista ta serija tek počinje emitirati na OBN u, ili FTV u.Ovo pišem u ime više korisnika iz Mostara,koji ozbiljno razmišljaju o prelasku na Home TV ,HT a ,gdje se ovakve stvari ne događaju.

Lijep pozdrav!
Last edited by stepway on 06/10/2013 14:34, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#9021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

stepway wrote:Pitanje za @Telemach: Do kada mislite iritirati pretplatnike zatamnjivanjem kanala? Poštenije bi bilo da te kanale ukinete skroz,ovako nikad neznamo šta ćemo moći gledati na njima.Priče Regulatorna agencija,pravila bla bla nepiju vodu,jer vi to možete regulirati plaćanjem. Nije pošteno da se jedna serija koja je došla do 50 te epizode na Novoj TV ,ili na RTL u ,zatamni ,jer se ista ta serija tek počinje emitirati na OBN u, ili FTV u.Ovo pišem u ime više korisnika iz Mostara,koji ozbiljno razmišljaju o prelazasku na Home TV ,HT a ,gdje se ovakve stvari ne događaju.

Lijep pozdrav!

neće ti odgovoriti 99,9 %
stepway

#9022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stepway »

neće ti odgovoriti 99,9 %

Ako im je stalo do korisnika hoće, a ako nije , e to je već njihov problem.Hvala Bogu pa ima konkurencija, :run:
Hercegoviina

#9023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Telemach wrote:
Hercegoviina wrote:meni internet jedva otvara ima 2 dana. cesto ga i nema
Molimo Vas za saradnju, dostavite nam u inbox korisničke podatke kako bismo odmah provjerili uslugu koju koristite.
evo jutros je ok. ako bude problema javim se
fortaleza

#9024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

stepway wrote:Pitanje za @Telemach: Do kada mislite iritirati pretplatnike zatamnjivanjem kanala? Poštenije bi bilo da te kanale ukinete skroz,ovako nikad neznamo šta ćemo moći gledati na njima.Priče Regulatorna agencija,pravila bla bla nepiju vodu,jer vi to možete regulirati plaćanjem. Nije pošteno da se jedna serija koja je došla do 50 te epizode na Novoj TV ,ili na RTL u ,zatamni ,jer se ista ta serija tek počinje emitirati na OBN u, ili FTV u.Ovo pišem u ime više korisnika iz Mostara,koji ozbiljno razmišljaju o prelazasku na Home TV ,HT a ,gdje se ovakve stvari ne događaju.

Lijep pozdrav!
Svojim očima sam se uvjerio da i Home TV zatamnjuje većinu sadržaja kao i Telemach, "Lud, Zbunjen, Normalan" zatamnjivan na Novoj kao i serije, a i sport na HTV-u (ali na HT-u se taj sport može pratiti na Arenama koje su u dodatnom paketu).
kakavdanakneiskustvu

#9025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

stepway wrote:neće ti odgovoriti 99,9 %

Ako im je stalo do korisnika hoće, a ako nije , e to je već njihov problem.Hvala Bogu pa ima konkurencija, :run:

vjerovatno im je stalo ali na ta pitanja nikad ne odgovaraju
Locked