Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zavatoni

#9001 Re: Utakmice.

Post by Zavatoni »

Igrali smo tu 4-5-1 koja se pretvara u 4-3-3 varijantu...ali zaista mislim da nije toliko bitna taktika koliko je bitan pristup igri, nesrljanje, cvrsca odbrana i defanzivni dio veznog reda...kao i povecanje efikasnosti u napadu...
jeza u ledja

#9002 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

todd_smith wrote:Pa tad je i Puzi poceo da zabija, ne prigovaram

Meni je lik ok bek, nista posebno bolji u defanzivi nego Puzigaca, ali losiji u ofanzivi.

Nego govorim da to i nije neka promjena jer Protic-Puzigaca se svaku haman utakmicu vrsila ta izmjena. Tako da osim Plakala i Barica nije bilo promjene u sastavu.
Da se razumijemo ja mislim da je Protic uz Purica nas najgori igrac, al dobro , sa lijevim bekovima se ne moze previse izvoljevati.
NuraharuN

#9003 Re: Utakmice.

Post by NuraharuN »

Zbog ovog foruma cu zamzrit Mitrevskog a lik ni kriv ni duzan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9004 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Sta bi vi, ljudi? Covjek dosao prije dva dana, napravio par rokada, namlatili Travnik u kupu, super. Idemo dalje. Dobro je pocelo, samo neka nastavi :thumbup: Samo rad, rad, rad. Nista prica, yebo to.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9005 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Prva je tekma ljudi, polahko.
testni_akaunt

#9006 Re: Utakmice.

Post by testni_akaunt »

Šta ba prva tekma? Statistički gledano najuspješniji trener zadnjih par godina. I po broju golovu po tekmi i po primljenim
iceman2010

#9007 Re: Utakmice.

Post by iceman2010 »

Kada bi mogao biti neki izvjestaj sa utakmice?
north

#9008 Re: Utakmice.

Post by north »

Haj fino....prerano za bilo šta reći, što se već napisalo, prva je tekma...ali treba ipak čestitati Mehi za debi :thumbup: ..ali polako..što jez napisa, nakon par tekmi zaredom i učinka i igra moći se ne nešto više reći...za sada ništa posebno, osim da je dobro što smo osigurali prolazak dalje uz fin za vidjet rezultat :oops:
todd_smith

#9009 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

wannabe_ultra wrote:frajer tek par dana u Sarajevu vi hocete neke drasticne rokade i da gura igrace koji nemaju na klupi minute kamoli u igri :D
dok se upozna sa svima fino, polako.Dobit ce priliku sigurno, sam je rekao da ce svi igrati.
Ma ne, nego ovo je normala od ove ekipe.

4-0 laganice u Kupu protiv ovog Travnika to je rutina, necemo se lagati.

Zato kazem nista nije pokazao. Ni formacijom ni rezultatom.

Idemo na Slaviju, njemu neka je sa srecom, dabogda nam svaka bila rutinska ko ova :thumbup:
nKrkan

#9010 Re: Utakmice.

Post by nKrkan »

Kolko utakmica ima do 13 og tad bi valjda Benko mogo zaigrat
todd_smith

#9011 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

nKrkan wrote:Kolko utakmica ima do 13 og tad bi valjda Benko mogo zaigrat
Sljedeca ima i onda ide pauza za repku
iceman2010

#9012 Re: Utakmice.

Post by iceman2010 »

nKrkan wrote:Kolko utakmica ima do 13 og tad bi valjda Benko mogo zaigrat

Samo slavija. Ide reprezentativna pauza.
north

#9013 Re: Utakmice.

Post by north »

@Todd, ne, nego naprotiv..ekipu koja je u zadnjih 6 utakmica odigrala 4 puta neriješeno i jednu izgubila i to protiv direktnog konkurenta, i onda nakon dva treninga protiv ekipe s kojom si igrao neriješeno kući :-) , dobiješ hladno 4-0 (hajmo se malo sjetiti kad smo zadnji put ostvarili tako uvjerljivu pobjedu).... nije baš da ništa još nije pokazao...pokazao je da zna prodrmati ekipu, i to je za početak dovoljno, pa makar i protiv dosta lošije ekipe, ali iste ekipe koja te je već jednom dobro zajebala, a nije jedina koja ti je to uradila u manje od mjesec dana čime se stvorila opravdano loša atmosfera...ne mislim ovim precjenjivati Kodru i njegove kvalitete i dizati ga u nebesa, pravi testovi tek slijede, ali za dva dana pokazao je više nego što sam očekivao...smirio je igrače, napravio neke korekcije i glat dobio utakmicu..To nije ništa :oops: ..i da pohvala za novinu treninga odmah nakon utakmice, to je čvrsta ruka o kojoj pričamo godinama, to je novost koje je svugdje bila normala osim kod nas..jer kod nas do sada kad pobijediš a bogami i kad izgubiš ideš pravo u kafanu da koju zapališ i popiješ :oops: ..Mego izgleda tako ne misli da se radi :thumbup:
todd_smith

#9014 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Kao sto kazes treba vidjeti na duze staze, mene ne impresionira da su uzeli nakon novog trenera jer u fudbalu ekipa koja je u losoj formi 9 od 10 slucajeva uzme prvu kada dodje novi trener
north

#9015 Re: Utakmice.

Post by north »

Ne nego će on njih rastjerati ako tako misle raditi...aBd :oops: ..Mislim da smo došli u situaciju kada je lakše naći zamjenu za igrača nego za trenera, što je ranije bilo nezamislivo...lakše ćemo mi zamijeniti pa makar i Puzigaću, i Velksokog i Bilbiju, pa i Stoječava novim igračem..ali pokazali smo koliko je teško pronaći dobrog trenera..ne kažem da ga sada imamo, rano je još za to, ali ako išta taj oštar nastup mi daje nadu...i naravno debi koji obećava...

Samo da u nedjelju ne ujebemo opet, i da makar Olimpic bod otkine, morati ćemo i za Borac "navijati", pa će biti pred pauzu bili dosta lakše gledati na tih nekih -5 :oops:
jeza u ledja

#9016 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

todde, nije mi bas najjasnije sta si ocekivao u roku dva dana :-)

neke drasticne rokade niti su mogle biti ocekivane u tako kratkom roku, niti su ovoj ekipi trebale drasticne rokade.
Pjanic15

#9017 Re: Utakmice.

Post by Pjanic15 »

Ni ftv ni bht nisu dali izvještaj i onda se bune što se ne plaća pretplata, pa treba im uzet i ono malo kamera i mikrofona što imaju...
biske

#9018 Re: Utakmice.

Post by biske »

Pjanic15 wrote:Ni ftv ni bht nisu dali izvještaj i onda se bune što se ne plaća pretplata, pa treba im uzet i ono malo kamera i mikrofona što imaju...
kampanja je u toku, briga je njih za utakmice. :lol:
todd_smith

#9019 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

jeza u ledja wrote:todde, nije mi bas najjasnije sta si ocekivao u roku dva dana :-)

neke drasticne rokade niti su mogle biti ocekivane u tako kratkom roku, niti su ovoj ekipi trebale drasticne rokade.
Pa nisam nista ocekivao rezultatski, zato i kazem na duze staze cemo vidjeti kao sto north rece.

Razocaran jesam sto je haman identicno odigrao takticki kao sto bi i Dzeno, ali eto. Mozda sam ocekivao da proba nesto svoje protiv lagane ekipe.
todd_smith

#9020 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

wannabe_ultra wrote:pa hoce li iko izbaciti golove da vidimo makar za nas koji od posla nismo mogli prisustvovati utakmici, valjda je bila neka kamera na stadionu :-)

amidja, organizuj nam SarajevoTV pa da imamo sve utakmice, preglede, izjave, treninge i konferencije :D
ja kad sam vam govorio sredite mi posao u marketingu kluba, prije 2 godine jos, do sada bih sredio da se na mobitelu cak gledaju vala :mrgreen:
Reglan

#9021 Re: Utakmice.

Post by Reglan »

Jos kad bi nas ispostovala Mladost, Borac,Celik i Travnik sad ovo kolo i upisali domace pobjede. :izet:
Logovan

#9022 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Reglan wrote:Jos kad bi nas ispostovala Mladost, Borac,Celik i Travnik sad ovo kolo i upisali domace pobjede. :izet:
Ispoštovat će nas makar dvije ekipe, siguran sam.
TOM SCHOLZ

#9023 Re: Utakmice.

Post by TOM SCHOLZ »

Pravi pokazatelj naše snage i Kodrinog trenerskog umijeća će biti susreti(tj.okršaji) sa zrinjskim i željeznicarom. :izet: Mislim da će te dvije utakmice(uz jedan kiks pećinskih ubica sa kamenjara) riješiti pitanje budućeg prvaka.Iako nam sve ove nabrojane ekipe dolaze kući u proljetnom dijelu prvenstva i dalje tvrdim da su dvije gore navedene utakmice presudne :D
Last edited by -LIBERO- on 02/10/2014 08:56, edited 1 time in total.
Reason: Ispravljen dio. Molim bez uvrijedljivih nadimaka klubovima.
El_comadante

#9024 Re: Utakmice.

Post by El_comadante »

ako ništa za početak dosta što je golmana zamejnio, nevjerujem da bi to Đeno uradio. sada ka dje Dejo vidio da imamo još jednog golmana solidnog i da on može na klupu onda če se možda i uozbiljiti
Dr. Kuca

#9025 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Solidno sinoc, bili smo dosta agresivni sa presingom. Ali bilo je i opet onih rupa i padova kad se nije znalo gdje ko goni, Meho mora na tome raditi. Sinoc odma trening nakon utakmice :izet: onaj crnjo je explozivan samo tako :thumbup:
Post Reply