PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zizi505

#901 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Zizi505 »

insomnia78 wrote:A jbt zena dosla u Bosnu i tuce po francuskoj kuhinji. Pojedi sta autohtono bona. Sta šiptar zna o tartu i kišeima
Francuzi su vlasnici gdje ona kupuje i imaju odlične proizvode.
A ovdje je u prodaji slabo šta ostalo dobro od naših jela. Većina je nažalost fušeraj.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#902 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Velkoski »

Idi bolan na meso kakvo, u pekarama jedu djeca iz osnovne, eventualno srednje i to je to :mrgreen:
insomnia78

#903 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:Idi bolan na meso kakvo, u pekarama jedu djeca iz osnovne, eventualno srednje i to je to :mrgreen:
:lol: :thumbup:
Bgm. Zena u Bosni, dje mozes krkati ko hadzija jos ona s parama i ona ručka po pekarama
insomnia78

#904 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

zizi505 wrote:
insomnia78 wrote:A jbt zena dosla u Bosnu i tuce po francuskoj kuhinji. Pojedi sta autohtono bona. Sta šiptar zna o tartu i kišeima
A ovdje je u prodaji slabo šta ostalo dobro od naših jela. Većina je nažalost fušeraj.
Jarane i Bosnjo drzi ćevabdžinicu u Hamburgu pa ne ideš kod njeg na ćevape
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#905 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by _BataZiv_0809 »

moonca wrote:Valjda nisam dosadna...kupih jutros u Coco.. quiche... :thumbup: dobar

Image
Koji si ti hipster :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#906 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Bloo »

zizi505 wrote:
Mislim da su Francuzi prodali Bosancima, barem su tako pričali...
black

#907 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by black »

dvije stranice 'sta je @moonca danas jela iz pekare' :mrgreen: sto francuz rece, probaj malo begovu corbu, pace, sis cevap, hadzijski cevap, klepe, djulbastije, sogan dolmu, futrovane paprike itd. :wink:
insomnia78

#908 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Grah jarane. Grah
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#909 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by mk ultra »

nisrin je jednom pitao za žohare, u Huth je bilo, pa eto zatvoriše, žohara na izvoz :-)
SmokingMan

#910 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by SmokingMan »

Napravite listu pekara za koje sa sigurnšću znate da u kojima obitavaju Đohari,da ih zaobilazim u širokom luku. :D
Qler

#911 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Qler »

1. sve
Nisrin

#912 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

Ne vjerujem da u svim pekarama ima zohara :D Mada ja ne posjecujem toliko cesto pekare, obicno su to fensi pekare koje imaju peciva i hljebove za mene kad sam u fazi mrsanja ILI dobre kolace kad prahnu...a one stare pekarice po centru i SGu vjerujem da imaju...jer ko ih nema u SG? :D

A sad procitah u HUTHU bilo...ja sam bas bas dobra bila sa radnicama i ne htjedose priznati..jer oni ulazi znam da imaju zohare, i one hladno kazu da nemaju! :D
CPT

#913 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by CPT »

Nisrin wrote:Ne vjerujem da u svim pekarama ima zohara :D Mada ja ne posjecujem toliko cesto pekare, obicno su to fensi pekare koje imaju peciva i hljebove za mene kad sam u fazi mrsanja ILI dobre kolace kad prahnu...a one stare pekarice po centru i SGu vjerujem da imaju...jer ko ih nema u SG? :D

A sad procitah u HUTHU bilo...ja sam bas bas dobra bila sa radnicama i ne htjedose priznati..jer oni ulazi znam da imaju zohare, i one hladno kazu da nemaju! :D
U svim vjerovatno ne, u ogromnoj vecina... Isto vazi i za pizzerije&Co.
duga puska

#914 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

U Mlinaru jednom uzeo na početku neki sendvic sa suhim mesom i nije me plaho odusevio. Danas drugi put udjem i uzmem sa pilecim prsima( jedini i bio) i nikakva nauka. 2,5 km je, realno dva moras pojesti ako imalo imas apetita. Pileca prsa,i onda malo zelene salate,Jos manje krastavca svjezeg i malo crvene paprike. Vidim oni kao premium kroasani 1,5 km, ali zurio pravo i ne stigoh malo bolje skenirati situaciju. Ma somun je car,nema aditiva, aroma drveta, i sa cime god napadnes,ide :mrgreen:
wewa

#915 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by wewa »

Inace, Sunce na Alipasinom je vrlo pristojna pekara. Imaju solidnu imitaciju somuna s carsije, male kifle uvijek svjeze, odlicne crne kifle, nanin hljeb...
duga puska

#916 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

wewa wrote:Inace, Sunce na Alipasinom je vrlo pristojna pekara. Imaju solidnu imitaciju somuna s carsije, male kifle uvijek svjeze, odlicne crne kifle, nanin hljeb...
gdje na alipasinom je to sunce?
sve sto si pobrojao OK, ali jos nisam nabasao na solidnu imitaciju somuna u klasicnim pekarama i to me bas interesuje.somun bez starinske zidane peci i drveta ne ide pa ne ide.za ramazan sam vise puta pratio sta ljudi rade, kod mehe, na golobrdici, nafaki, jer kod njih mozes vidjeti kako rade, gledao na netu,pricao sa pekarima, iscitavao o procesima proizvodnje ovoga, kao i vecine drugih prehrambenih artikala (dzaba kad mi je hrana slaba strana i mislim da mi je 90% postova na ovom forumu u vezi hrane :D ), i to je nesto sasvim drugacije u samom pekarstvu.
samo je steta sto ce se i ovo vremenom smanjivati i traziti alternativa u automatizovanim procesima, jer nece mlada raja ovo da uce, tezak posao.a meni licno miris pravog somuna sa curokotom, pogotovo za vrijeme ramazana, nista ne moze zamijeniti :)
Nisrin

#917 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

Bloo wrote:
zizi505 wrote:
Mislim da su Francuzi prodali Bosancima, barem su tako pričali...

Francuzi su i dalje vlasnici...:D
A moonca je pametna, za svoj novac kupuje kvalitetno i jede kvalitetno...ne kazem da nema po carsiji nase bos kuhinje, ali ne voli svako :D Uostalom, dosta toga moze i kuci napraviti ako bas zeli...
wewa

#918 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by wewa »

duga puska wrote:
wewa wrote:Inace, Sunce na Alipasinom je vrlo pristojna pekara. Imaju solidnu imitaciju somuna s carsije, male kifle uvijek svjeze, odlicne crne kifle, nanin hljeb...
sve sto si pobrojao OK, ali jos nisam nabasao na solidnu imitaciju somuna u klasicnim pekarama i to me bas interesuje.somun bez starinske zidane peci i drveta ne ide pa ne ide.za ramazan sam vise puta pratio sta ljudi rade, kod mehe, na golobrdici, nafaki, jer kod njih mozes vidjeti kako rade, gledao na netu,pricao sa pekarima, iscitavao o procesima proizvodnje ovoga, kao i vecine drugih prehrambenih artikala (dzaba kad mi je hrana slaba strana i mislim da mi je 90% postova na ovom forumu u vezi hrane :D ), i to je nesto sasvim drugacije u samom pekarstvu.
samo je steta sto ce se i ovo vremenom smanjivati i traziti alternativa u automatizovanim procesima, jer nece mlada raja ovo da uce, tezak posao.a meni licno miris pravog somuna sa curokotom, pogotovo za vrijeme ramazana, nista ne moze zamijeniti :)
B faza, odmah do poste/CIPS-a

golobordica je tito i jovanka broz za somun
ovo iz sunca je mnogo deblje, nije onako suplje, ali je tekstura tijesta slicna, s curekotom, bude vrelo u vrijeme iftara :thumbup:
VenomousV

#919 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by VenomousV »

Nisrin wrote:

Nisu :roll:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#920 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by konektovan »

wewa wrote:
duga puska wrote:
B faza, odmah do poste/CIPS-a

golobordica je tito i jovanka broz za somun
ovo iz sunca je mnogo deblje, nije onako suplje, ali je tekstura tijesta slicna, s curekotom, bude vrelo u vrijeme iftara :thumbup:
Klasicna haljilji pekara, mozda kiflice mogu proci a ostala ponuda nije vrijedna spomena..

@duga puska :thumbup:
duga puska

#921 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

znam koja je, jednom sam uzeo nesto brzinski kad sam u cips isao, ali ne sjecam se detalja :-D
sto se tice pravog somuna, ako si alpasinac, bliza varijanta za somun ti je nafaka kod podvoznjaka za buca potok i ako nije bolji, nije ni losiji somun od golobrdice. imas isto gore na mojmilu brdu, nekako dole ispod novopazarske ulice isto pekaru koja pravi samo somune, ali mislim da su aktivniji samo za ramazan.ima onaj dole isto na ilidzi, preko puta bosne, ali je peksinav nakav, jesu somuni pravi, ali nije ni blizu kvaltet gore pobrojanih.ovo je tipa za noviji dio grada, a gore po starom gradu je vec malo veci izbor :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#922 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

Od Albanskih pekara, najbolja mi je Gold u pijaci na Vojnickom.
Nisrin

#923 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

VenomousV wrote:
Nisrin wrote:

Nisu :roll:

Ja se dopisivala cini mi se sa Jullianom, a njoj sam zaboravila ime...mozda u posljednjih 6 mj da su dobili nove vlasnike...a ako je Bosnjo vlasnik, hoce li i dalje dobavljati maslac iz Francuske i brasna? Ono se ipak radi sve po originalnoj francuskoj recepturi, dosta je vlasnica ucestvovala u poslu, cak je radila one skupe kroasane s muzem i ona :D

Meni se gade SVE PEKARE, osim Mrvice, Maison Coco i Bonjour jer jedini imaju VISOKE STANDARDE...a gade mi se radi price o zoharima :run:
wewa

#924 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by wewa »

duga puska wrote:znam koja je, jednom sam uzeo nesto brzinski kad sam u cips isao, ali ne sjecam se detalja :-D
sto se tice pravog somuna, ako si alpasinac, bliza varijanta za somun ti je nafaka kod podvoznjaka za buca potok i ako nije bolji, nije ni losiji somun od golobrdice. imas isto gore na mojmilu brdu, nekako dole ispod novopazarske ulice isto pekaru koja pravi samo somune, ali mislim da su aktivniji samo za ramazan.ima onaj dole isto na ilidzi, preko puta bosne, ali je peksinav nakav, jesu somuni pravi, ali nije ni blizu kvaltet gore pobrojanih.ovo je tipa za noviji dio grada, a gore po starom gradu je vec malo veci izbor :D
alipasinka :D

ti somuni s mojmila su odlicni, ali tesko potrefiti tetu sto ih prodaje u A fazi
duga puska

#925 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

wewa wrote:
duga puska wrote:znam koja je, jednom sam uzeo nesto brzinski kad sam u cips isao, ali ne sjecam se detalja :-D
alipasinka :D

ti somuni s mojmila su odlicni, ali tesko potrefiti tetu sto ih prodaje u A fazi
ja kad dodjem na iftar kod havera u b fazu, on uzme od cike ispred onog konzuma, da kazem preko puta one zelene pijace ili kako se zove, ispod cipsa prema vojnickom kad se gleda.on uzima od nafake i budu odlicni bez obzira na mjesto i nacin prodaje.
Post Reply