Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mco
#901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juce na raskrsnici u vojnickom poso da skrenem lijevo, ispred mene auto skrece desno a nemoze zbog pješaka koji po pješačkom a i zeleno im, u svemu tome iz kontra pravca bar 5 auta ide pravo tako da nema sanse ni ja da skrenem kad ono primitivac nakav iza nas poce da trubi ko mahnit. Kontam pa de u p...u materinu da krenem ili da ginem da skrenem usput i da nabijem onog ispred a taj ispred da gazi pjesake da bi idiot mogo neznam kako proc...majko mila kakvih primitivaca ima uzas
- WildRedRose
#902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mco wrote:Juce na raskrsnici u vojnickom poso da skrenem lijevo, ispred mene auto skrece desno a nemoze zbog pješaka koji po pješačkom a i zeleno im, u svemu tome iz kontra pravca bar 5 auta ide pravo tako da nema sanse ni ja da skrenem kad ono primitivac nakav iza nas poce da trubi ko mahnit. Kontam pa de u p...u materinu da krenem ili da ginem da skrenem usput i da nabijem onog ispred a taj ispred da gazi pjesake da bi idiot mogo neznam kako proc...majko mila kakvih primitivaca ima uzas
slicna stvar na mostu kod ekonomske kada skreces lijevo na vils... jos delegati koji idu pravo, zablokiraju cijelu raskrsnicu, pa ne mozes skrenuti jedno 5 semafora... 'bem im sve papansko..
-
goran16v
#903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je provremena okupacija dok traje rekonstrukcija mosta kod EP.WildRedRose wrote:![]()
slicna stvar na mostu kod ekonomske kada skreces lijevo na vils... jos delegati koji idu pravo, zablokiraju cijelu raskrsnicu, pa ne mozes skrenuti jedno 5 semafora... 'bem im sve papansko..
Malorpije pichi Hitna lijevom trakom prema Ilidzi, uredno pod sirenama i rotacijom, svi sesklanjaju u desno jedino neka tuka u crnom X3 i dalje ide lijevom trakom bar jedan minut i blokira hitnu. Kad su vidjeli sta radi vozaci okolo su oslobodili i srednju traku da je Hitna moze proci s desne trane. Kad se konacno pomakla (Hitna nije mogla srednjom jer je skrenula lijevo prema Oslobodjenju) prodjem i ja pored nje, neka cura pileceg mozga za volanom!
- 1korisnik
#904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
goran16v wrote:To je provremena okupacija dok traje rekonstrukcija mosta kod EP.WildRedRose wrote:![]()
Malorpije pichi Hitna lijevom trakom prema Ilidzi, uredno pod sirenama i rotacijom, svi sesklanjaju u desno jedino neka tuka u crnom X3 i dalje ide lijevom trakom bar jedan minut i blokira hitnu. Kad su vidjeli sta radi vozaci okolo su oslobodili i srednju traku da je Hitna moze proci s desne trane. Kad se konacno pomakla (Hitna nije mogla srednjom jer je skrenula lijevo prema Oslobodjenju) prodjem i ja pored nje, neka cura pileceg mozga za volanom!
momkova kola. PU. Sta bre kobre, dabre?
Najvise mrzim kada ima traka koja se odvaja za lijevo i polukruzno, i sad puna traka i on hajd sto staje tu i blokira vamo drugu traku na ulazu vec jos ide i pravi polukruzno u ulicu koja je vec zakrcena.
O majku ti glupu *****.
- Michun
#905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1177 ... -u-24-sata
mene ovo uopste ne cudi...
toliko su nekulturni i toliko su siledzije u saobracaju da je to postalo nepodnosljivo. posebno ako imaju jace auto...ne postuju ni jedno pravilo.
mene ovo uopste ne cudi...
toliko su nekulturni i toliko su siledzije u saobracaju da je to postalo nepodnosljivo. posebno ako imaju jace auto...ne postuju ni jedno pravilo.
-
goran16v
#906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu li se u ovu "rubriku" ugurati idioti i debili na biciklima koji voze trotoarima medju pjesacima, po pjesackim stazama ili pjesackim zonama?
Hodam npr. Vilsonovim iza 5 poslijepodne, bez obzira sto je komplet cesta predvidjena za bicikliste, roler, dzogere idioti se provlace medju pjesacima, lili jos gore na Obali Kulina Bana, jedva se 2 pjesaka mimoidju trotoaro, a debil na biciklu znovi da mu se sklonis ili prolazi kroz tramjvajsku punu ljudi!
Hodam npr. Vilsonovim iza 5 poslijepodne, bez obzira sto je komplet cesta predvidjena za bicikliste, roler, dzogere idioti se provlace medju pjesacima, lili jos gore na Obali Kulina Bana, jedva se 2 pjesaka mimoidju trotoaro, a debil na biciklu znovi da mu se sklonis ili prolazi kroz tramjvajsku punu ljudi!
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj oca mi jarane jesi zajeban jaranezdruzdjo wrote:Sinoc sam namjerno skocio po kocinici ispred sina kod tehnicke skole zbog frajera koji je sa motorom vozio iza mene sa dugim svjetlima. Ukopao sam se a on izbjegao me je u 2 cm. Ima dvostruke farove naprijed i jos duga upalio. Ja zmigavce, isareti, masi rukama.... na kraju sine od tramvaja, krk kocinica, ukopavanje, prodje me i onda iza njega duga upalim i za njim na pola metra iza guzice. Usro se ko grlica lik.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
-
zLatk0
#908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tom istom ulicom sidji na cestu sa biciklom pa vidi kako je, pogotovo poslije Pozorista..goran16v wrote:Mogu li se u ovu "rubriku" ugurati idioti i debili na biciklima koji voze trotoarima medju pjesacima, po pjesackim stazama ili pjesackim zonama?
- holowey
#909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
isto analogijom, mogu li se ovdje ugurati idioti i debili koji hodaju po ovo malo jada od biciklistickih staza ili parkiraju auta na biciklistickim stazama? nekidan sam u izboru da podletim pod kamion ili da odvalim retrovizor papku parkiranom na bicikllistickoj stazi na grbavici ipak odlucio da spasim svoju gu*icu bez obzira na zapjenjenog doratagoran16v wrote:Mogu li se u ovu "rubriku" ugurati idioti i debili na biciklima koji voze trotoarima medju pjesacima, po pjesackim stazama ili pjesackim zonama?
a sto se tice obale, hajde pls objasni kuda da se krece biciklista? po tramvajskim sinama? sred sredinom ceste izmedju auta i tramvaja?
-
zdruzdjo
#910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako rijesi sa doratom????goran16v wrote: nekidan sam u izboru da podletim pod kamion ili da odvalim retrovizor papku parkiranom na bicikllistickoj stazi na grbavici ipak odlucio da spasim svoju gu*icu bez obzira na zapjenjenog dorata
Ja cesto padnem u iskusenje da krknem u kakvo bezobrazno parkirano vozilo bicikletom i da zovem policiju i hitnu.
Sto se tice voznje po gradu, moj izbor je uvijek trotoar jer i ako se sudarim sa pjesakom ili moram kociti, Lakse cu proci nego da se poguram ili sudarim sa kakvim isfrustriranim adolescentom za volanom "gti dvice" iz 1987.
- holowey
#911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- haloooooooo sta uradi majmune *par socnih psovki*zdruzdjo wrote:Kako rijesi sa doratom????holowey wrote: nekidan sam u izboru da podletim pod kamion ili da odvalim retrovizor papku parkiranom na bicikllistickoj stazi na grbavici ipak odlucio da spasim svoju gu*icu bez obzira na zapjenjenog dorata
Ja cesto padnem u iskusenje da krknem u kakvo bezobrazno parkirano vozilo bicikletom i da zovem policiju i hitnu.
Sto se tice voznje po gradu, moj izbor je uvijek trotoar jer i ako se sudarim sa pjesakom ili moram kociti, Lakse cu proci nego da se poguram ili sudarim sa kakvim isfrustriranim adolescentom za volanom "gti dvice" iz 1987.
- majstore, biciklisticka staza!
- sta uradi majmune *jos socnih psovki*
- majstore, jesi corav? biciklisticka staza!
on ostade da pjeni a ja otpedalah dalje
-
goran16v
#912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemam sta da gledam, to nije moj problem dok sam pjesak, trotoar je predvidjenin ISKLJUCIVO za pjesake i biciklisti nema sta da traze na njemu.zLatk0 wrote: Tom istom ulicom sidji na cestu sa biciklom pa vidi kako je, pogotovo poslije Pozorista..
-
goran16v
#913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nek se krece kud hoce, ali trotoarom nit smije ni bi trebao. Trotoar je za pjesake i svaki put sam u iskusenju da idoota na biciklu laktom gurnem pod auto kad mi na trotoaru zvoni da se sklonim. Ako vec hoce trotoarom, nek gura ibikl pored sebe.holowey wrote:
a sto se tice obale, hajde pls objasni kuda da se krece biciklista? po tramvajskim sinama? sred sredinom ceste izmedju auta i tramvaja?
Svi vi novoosvjesteni biciklisti koji streme prema biciklistickoj Europi, pogledajte biciklisticku etiku tamo i da li se vozi po trotoarima.
- DoradO
#914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
goran ce i ovu temu usrat ko da gledam... lik je nemoguc 
- sema911s
#915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gorane zbog automobila mi na biciklima nemamo gdje pa idemo trotoarom., linija manjeg otpora,. a ja sam ti veceras u 1930 na biciklu i idem obalom ako hoces da se guramo laktovima,.,goran16v wrote:Nek se krece kud hoce, ali trotoarom nit smije ni bi trebao. Trotoar je za pjesake i svaki put sam u iskusenju da idoota na biciklu laktom gurnem pod auto kad mi na trotoaru zvoni da se sklonim. Ako vec hoce trotoarom, nek gura ibikl pored sebe.holowey wrote:
Svi vi novoosvjesteni biciklisti koji streme prema biciklistickoj Europi, pogledajte biciklisticku etiku tamo i da li se vozi po trotoarima.
-
goran16v
#916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da ces lakse proci jer tom primitivnog logikom i rezonom ili ne mozes da skontas ili nije te briga za pjesaka na trotoaru kojeg ces da udaris i da po saobracajnoj kulturi i propisima uopste ne bi smio koristiti trotoar.zdruzdjo wrote:[q
O tome da si ti za pjesaka na trotoaru jednako ono sto je adolescent u golfu 2 za tebe na cesti da ne spominjem.
- sema911s
#917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a kuda da ja to prodjem na bicilu tu dionicu,. miljackom nemogu nikako,. glavnom cestom sprcice me trambelaj,. trotoarom ako nekog pjesaka vidim zvrcnem mu zvoncetom,. on zabaci malo dupence i ja odpedalah sta je tu problem,.,ovaj zabacak dupetom il tebe(navodim primjer) ko pjesaka zalibo donje uho za mene sto cu proci pored tebe za nekih 0,7 sekindi,. jel to tesko se malo u stranu sklonit,.i onako prodjemo stranom blizoj cesti,. da vama(nama) pjesacima ne smetamo.,.,
-
goran16v
#918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sema911s wrote:
gorane zbog automobila mi na biciklima nemamo gdje pa idemo trotoarom., linija manjeg otpora,. a ja sam ti veceras u 1930 na biciklu i idem obalom ako hoces da se guramo laktovima,.,
To sto vi nemate kuda da idete NIJE problem pjesaka, to je problem biciklista s kojim pjesaci nemaju nista, a ta linija manjeg otpora je rezon seljaka i primitivca.
- sema911s
#919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gosp. gorane koji onda klinac grbavicom hodas po biciklistickoj stazi,.., ti nemoj nasim djelom ceste mi necemo tvojim dogovoreno,., da ti objasnim na intelektualnom nivou koji ti razumjes,.,nas medja tvoja medjagoran16v wrote:sema911s wrote:
gorane zbog automobila mi na biciklima nemamo gdje pa idemo trotoarom., linija manjeg otpora,. a ja sam ti veceras u 1930 na biciklu i idem obalom ako hoces da se guramo laktovima,.,
To sto vi nemate kuda da idete NIJE problem pjesaka, to je problem biciklista s kojim pjesaci nemaju nista, a ta linija manjeg otpora je rezon seljaka i primitivca.
-
goran16v
#920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prodjes tako sto proguras bicikl pored sebe, ako ti se ne svidja bujrum cesta.sema911s wrote:a kuda da ja to prodjem na bicilu tu dionicu,. miljackom nemogu nikako,. glavnom cestom sprcice me trambelaj,. trotoarom ako nekog pjesaka vidim zvrcnem mu zvoncetom,. on zabaci malo dupence i ja odpedalah sta je tu problem,.,ovaj zabacak dupetom il tebe(navodim primjer) ko pjesaka zalibo donje uho za mene sto cu proci pored tebe za nekih 0,7 sekindi,. jel to tesko se malo u stranu sklonit,.i onako prodjemo stranom blizoj cesti,. da vama(nama) pjesacima ne smetamo.,.,
Ne smetas dupe moje, 2 pjesaka i biciklista ne mogu istovremeno proci tim trotoarom, a traziti od pjesaka da se na trotoaru tebi sklanja je primitivizam.
- sema911s
#921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto jel to primitivizam ako idem iza tebe i zvrcem ti zvoncetom da se sklonis,., uljudno te tako zamolim,.,.,.goran16v wrote:Prodjes tako sto proguras bicikl pored sebe, ako ti se ne svidja bujrum cesta.sema911s wrote:a kuda da ja to prodjem na bicilu tu dionicu,. miljackom nemogu nikako,. glavnom cestom sprcice me trambelaj,. trotoarom ako nekog pjesaka vidim zvrcnem mu zvoncetom,. on zabaci malo dupence i ja odpedalah sta je tu problem,.,ovaj zabacak dupetom il tebe(navodim primjer) ko pjesaka zalibo donje uho za mene sto cu proci pored tebe za nekih 0,7 sekindi,. jel to tesko se malo u stranu sklonit,.i onako prodjemo stranom blizoj cesti,. da vama(nama) pjesacima ne smetamo.,.,
Ne smetas dupe moje, 2 pjesaka i biciklista ne mogu istovremeno proci tim trotoarom, a traziti od pjesaka da se na trotoaru tebi sklanja je primitivizam.
nisam te tockom udario,. vec zvrcno jos medju nama biciklistima svi se zahvalimo kada nas neko pusti tako da , .,.
a tebi da se sklonis treba sekunda i mi odosmo taj zagrljaj preko macinog ramena da te vide iz retra sta vodas grlis,. nece ni primejtit da si je popustio,., drugo su ova djecurlija koja po vilsu samo sto biciklima ne poletti i pocnu se po stablima prentrat to okk primitivizam,,.,seljakizam sta vec nije
-
goran16v
#922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za pocetak ja nikad ne hodam biciklistickom stazom, hodam iskljucivo i uvijek trotoarom sa vanjske strane staze.sema911s wrote:gosp. gorane koji onda klinac grbavicom hodas po biciklistickoj stazi,.., ti nemoj nasim djelom ceste mi necemo tvojim dogovoreno,., da ti objasnim na intelektualnom nivou koji ti razumjes,.,nas medja tvoja medjagoran16v wrote:sema911s wrote:
Uzvraticu ti istim pitanjem sta "ekoloski osvjesteni i napredni" biciklisti rade na trotoarima Wilsonovog setalista iza 5 sati kad imaju pune 2 saobr. trake????
Gledam sinoc matorog prdonju na biciklu kako se provlaci medju djecijim kolicima po pjesakoj stazi na lijevoj obali pored Ramisa i Cappuccina. Jel to ta vasa linija manjeg otpora!?
Nema biciklista sta da radi na pjesackoj stazi i trotoaru bilo po saobr. kulturi bilo po saobr. propisima, a ti sad mozes da pricas i elaboriras o ugrozenosti biciklista (koja jeste evidentna, ali nije problem pjesaka) i linijama manjeg otpora koliko hoces.
Last edited by goran16v on 04/07/2013 16:33, edited 1 time in total.
-
goran16v
#923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da jeste isto kao sto bi primivizam bio da tebi automobil svira i "uljudno" te moli da prodje bic. stazom, isto logikom tebi jep puno lakse da se pomaknes nego njemu. Voznjom po trotoaru si, odnosno kuda ne bi smio da vozis si vec dovoljno uljez, zvrckanje je korak dalje.sema911s wrote:
sto jel to primitivizam ako idem iza tebe i zvrcem ti zvoncetom da se sklonis,., uljudno te tako zamolim,.,.,.
nisam te tockom udario,. vec zvrcno jos medju nama biciklistima svi se zahvalimo kada nas neko pusti tako da , .,.
a tebi da se sklonis treba sekunda i mi odosmo taj zagrljaj preko macinog ramena da te vide iz retra sta vodas grlis,. nece ni primejtit da si je popustio,., drugo su ova djecurlija koja po vilsu samo sto biciklima ne poletti i pocnu se po stablima prentrat to okk primitivizam,,.,seljakizam sta vec nije
-
goran16v
#924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nek si ti blago majci moguc!DoradO wrote:goran ce i ovu temu usrat ko da gledam... lik je nemoguc
- sema911s
#925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gorane ti il nisi nikada vozio biciklo il ga mrzis,.,
evo ja pedalam svaku vece dobr-zmajevac,., da se guram sa avtima neide oni teski tonu ipo ja jedva 63kile sa biciklom,. od dobrinje do bazena imas iscrtanu tu biciklisticku traku,osim par prekida obalom u duzini cca200m,.,
dobrinjom nemozes od pjsaka proci jer letaju ko mahniti po trotoaru i ako su iscrtane linije(cija je cija strana to niko nezna),.alipasino pored glavne ceste ljudi hodaju tom biciklistickom stazom jer je hladovina,.
vilsom neizivljena balavurdija(ovdje spadaju matorci,.) radi sta hoce i kako hoce, al ima vise tih setaca koji samo iskoce pred mene pa ja da kocim kako znam i umijem i ako me je prepao da mi se lijevo damu sledilo,.,
nekontam stvarno sta je toliki problem ako ti ja zvrcenem da ti guz ulijevo il udesno i ja odoh nit sam te sta omeo jos ti ako si sladak posaljem pusu
,,.,
evo ja pedalam svaku vece dobr-zmajevac,., da se guram sa avtima neide oni teski tonu ipo ja jedva 63kile sa biciklom,. od dobrinje do bazena imas iscrtanu tu biciklisticku traku,osim par prekida obalom u duzini cca200m,.,
dobrinjom nemozes od pjsaka proci jer letaju ko mahniti po trotoaru i ako su iscrtane linije(cija je cija strana to niko nezna),.alipasino pored glavne ceste ljudi hodaju tom biciklistickom stazom jer je hladovina,.
vilsom neizivljena balavurdija(ovdje spadaju matorci,.) radi sta hoce i kako hoce, al ima vise tih setaca koji samo iskoce pred mene pa ja da kocim kako znam i umijem i ako me je prepao da mi se lijevo damu sledilo,.,
nekontam stvarno sta je toliki problem ako ti ja zvrcenem da ti guz ulijevo il udesno i ja odoh nit sam te sta omeo jos ti ako si sladak posaljem pusu