Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post Reply
FrankSlade

#901 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by FrankSlade »

Rioo wrote:Šta napisate i osta ste živi :D 8-)

Ljudi vratimo se temi, pokusajmo ignorirati ove provokatore za njh cu se ja pobrinuti na legelan nacin pa kad sutra spucam ime i prezime korisnika ip adresu i mjesto nek kukaju onda, nebitni su stvarno evo dvije stranice odgovora na srpsko četničko viđenje rata i "njihovim" žrtava tj. onih koji su rokali po gradu pa pri tome bilo roknuti.
:thumbup:

Nastavite sa pricama, ignorirate trolove.
O'zone
Globalni moderator

#902 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

FrankSlade wrote:@Ozone. Izvini, ali kakve veze to ima sa onim sto sam ja napisao? Rekao sam da mi je muka od ovih koji traze razumijevanje za (ne)ljude koji su nam unistili djetinstvo, od ovih koji kazu da smo mi kojima je tesko biti "kulturni" prema onima koji su nam slali granate, zli i netolerantni nacionalisti...a ti nesto govoris o "vidi mu glave"..?

Uozbilji se. Nastavi slobodno da nam dijelis svoja iskustva, zanimljivo je procitati, ali nemoj ni da osudjujes ljude koji nemaju tvoju "toleranciju" prema cetnicima...
Ja u klin ti u ploču al' haj nek ti ostane po tvom
debeljko20

#903 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by debeljko20 »

pipicaga wrote:
Rioo wrote:
Slušaj ba, ja kad bi iznio sve sto ja znam i sto sam vidio svojim očima ova tema bi bila najposjecenija u drzavi, nisam na temi ICMP-a čovjece, od ljudi koje si nabrojao poznato mi je samo Sreten Ninković i mislim da je negdje iz ulice Porodice Ribar, hoces da kazes da su komšije Srbi ubijani, zatvarani i mučeni jer su bilo Srbi ? :lol: :-) daj molim te, koliko je bilo onih koji su u stanovima ostavljali snajpere, oruzje i i ostalo e ti su bili zatvarani i hapseni a da ne govorim o članovima SDS-a ili Stevi Bajiću iz Aleje Lipa, jedini slucaj za kojeg ja znam da je neko maltretiran a nedaj boze ubijen to je upravo žena ovog Steve koje su opet maltretirali dvojica brace pripadnika ARBIH koji su Srbi :D
onaj četalj koji je pucao, granatirao i nišanio žrtvu nije žrtvi na čelu pisalo jeli "Jagoda Janković", "Sretan Ninković" i drugi ti ljudi ako su na spisku zrtava od gresora onda i jesu, u mojoj jedinici čovjece je bilo petero Srba, tri Hrvata i jedan Mađar i nasta se pozivaš ?? razumijem sta pokusavas i na koju stranu zelis okrenuti priču ali ti to necu dopustiti i još nesto :

Dvoje ubijene Srpske djece nije nista naspram 1.600 ubijene Sarajevske djece svih nacionalnosti i vjera, nije nista naspram onoga sto su ta djeca prezivljavala, nije nista naspram onoga sto gledali svaki dan, sto su jeli i nacin na koji su ubijeni !!! zato ne pozivajte mi se na to dvoje jer mi je totalno svejedno ljudi dragi !! ako sam na Hrasnom brdu ispod rusevina kuće izvukao bebu od par mjeseci i njenog brata od tri godine onda mi je totalno svejedno za to dvoje i totalno me boli uho ili da ne kazem sta drugo. !!
Ovo boldano govori sasvim dovoljno o tebi. Interesuje me sta bi bilo da si bio na Grbavici i zvao se malo drugacije (Sava ili Dragan npr).
bio bi u batkovoj raji.
pipicaga

#904 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by pipicaga »

debeljko20 wrote:
pipicaga wrote:
Rioo wrote:
Slušaj ba, ja kad bi iznio sve sto ja znam i sto sam vidio svojim očima ova tema bi bila najposjecenija u drzavi, nisam na temi ICMP-a čovjece, od ljudi koje si nabrojao poznato mi je samo Sreten Ninković i mislim da je negdje iz ulice Porodice Ribar, hoces da kazes da su komšije Srbi ubijani, zatvarani i mučeni jer su bilo Srbi ? :lol: :-) daj molim te, koliko je bilo onih koji su u stanovima ostavljali snajpere, oruzje i i ostalo e ti su bili zatvarani i hapseni a da ne govorim o članovima SDS-a ili Stevi Bajiću iz Aleje Lipa, jedini slucaj za kojeg ja znam da je neko maltretiran a nedaj boze ubijen to je upravo žena ovog Steve koje su opet maltretirali dvojica brace pripadnika ARBIH koji su Srbi :D
onaj četalj koji je pucao, granatirao i nišanio žrtvu nije žrtvi na čelu pisalo jeli "Jagoda Janković", "Sretan Ninković" i drugi ti ljudi ako su na spisku zrtava od gresora onda i jesu, u mojoj jedinici čovjece je bilo petero Srba, tri Hrvata i jedan Mađar i nasta se pozivaš ?? razumijem sta pokusavas i na koju stranu zelis okrenuti priču ali ti to necu dopustiti i još nesto :

Dvoje ubijene Srpske djece nije nista naspram 1.600 ubijene Sarajevske djece svih nacionalnosti i vjera, nije nista naspram onoga sto su ta djeca prezivljavala, nije nista naspram onoga sto gledali svaki dan, sto su jeli i nacin na koji su ubijeni !!! zato ne pozivajte mi se na to dvoje jer mi je totalno svejedno ljudi dragi !! ako sam na Hrasnom brdu ispod rusevina kuće izvukao bebu od par mjeseci i njenog brata od tri godine onda mi je totalno svejedno za to dvoje i totalno me boli uho ili da ne kazem sta drugo. !!
Ovo boldano govori sasvim dovoljno o tebi. Interesuje me sta bi bilo da si bio na Grbavici i zvao se malo drugacije (Sava ili Dragan npr).
bio bi u batkovoj raji.
Debeljko pretjerao si, ne mozes nekoga zvati zlocincem tek tako. Ono sto sam siguran jeste da bi prica bila totalno drugacija i opravdavale bi se druge stvari. Jedna od stvari koja mi je danas na ovoj temi ostala u sjecanju je ona O'zone-ova "takav govor sam slusao 4 godine na Grbavici"
poznanik

#905 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by poznanik »

O'zone wrote:A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?

Mene su ovdje popljuvali i četnici i naši i njihovi pa čak i oni neutralni svima smeta kad se govori u ratu svima smeta kad se spominju imena i lokacije kad se spominju neke činjenice i događaji kojima sam prisustvovao evo od danas mi traže da se predstavim imenom i prezimenom. PA DOKLE VIŠE?!!!

Svi ste upali u temu kao padobranci niste je ni pročitali od početka, nemate pojima ko piše i gdje piše a pametujete ako želiš provjeravati u svojoj liniji posla bujrum evo kreni od mene prvog a može i na PP ako želiš!
Moje duboko poštovanje, @O'zone, čestitam na ispravnom razmišljanju :thumbup:
smurf

#906 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by smurf »

Rioo wrote:Fakat ima četalja na temi :-) ...
Ih kakvih je "faca" bilo ovdje i na slicnim temama, ma da se ubandacis. Bilo ih je zaista sa kojima se moglo sasvim normalno komunicirati, kao sto smo komunicirali i preko telefona, motorola i shuba u ratu, ali nekako nakon izvjesnog vremena i obicno dovodjenja u corsokak sa informacijama "podivljaju", padnu uvrde, teske rijeci i onda "Put za Banovice".
Zahvaljujuci njima i njihovim informacijama sam dobio mnogo jasnijih slika, potvrda pa cak i demanta spoznaja kojim sam raspolagao i zato podrzavam komunikaciju na fer osnovi. Ja znam ko sam i sta sam a plaho me ne interesuje ko ce i sta ce za drugom haber kutijom misliti o meni.
O'zone, tebi opet skidam kapu do poda, taman da opisujes dogadjaje a ne dozivljaje i fakat svaka ti cast na strpljenju i snazi da pises. malo nam je PM72 k'o hepo kockica ali i njega razumijem. Samo treba ignorisati ove "padobrance" i mirna Bosna.
O'zone
Globalni moderator

#907 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

smurf wrote:
Rioo wrote:Fakat ima četalja na temi :-) ...
Ih kakvih je "faca" bilo ovdje i na slicnim temama, ma da se ubandacis. Bilo ih je zaista sa kojima se moglo sasvim normalno komunicirati, kao sto smo komunicirali i preko telefona, motorola i shuba u ratu, ali nekako nakon izvjesnog vremena i obicno dovodjenja u corsokak sa informacijama "podivljaju", padnu uvrde, teske rijeci i onda "Put za Banovice".
Zahvaljujuci njima i njihovim informacijama sam dobio mnogo jasnijih slika, potvrda pa cak i demanta spoznaja kojim sam raspolagao i zato podrzavam komunikaciju na fer osnovi. Ja znam ko sam i sta sam a plaho me ne interesuje ko ce i sta ce za drugom haber kutijom misliti o meni.
O'zone, tebi opet skidam kapu do poda, taman da opisujes dogadjaje a ne dozivljaje i fakat svaka ti cast na strpljenju i snazi da pises. malo nam je PM72 k'o hepo kockica ali i njega razumijem. Samo treba ignorisati ove "padobrance" i mirna Bosna.
Ma dobar je PM72 ;-) ali je brz na okidaču :lol:
debeljko20

#908 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by debeljko20 »

pipicaga wrote:
Debeljko pretjerao si, ne mozes nekoga zvati zlocincem tek tako. Ono sto sam siguran jeste da bi prica bila totalno drugacija i opravdavale bi se druge stvari. Jedna od stvari koja mi je danas na ovoj temi ostala u sjecanju je ona O'zone-ova "takav govor sam slusao 4 godine na Grbavici"
nisam uopšte pretjerao. ko ne poštuje tuđe nevine žrtve, ne poštuje ni svoje. plus što ne može očekivati poštovanje od nekog drugog.
ovaj o'zone je prošao vjerovatno scile i haribde na grbavici pa opet nisam u njegovim postovima naišao na mržnju, na omalovažavanje, na izrugivanje mrtvima a sigurno ima više razloga za to nego bilo ko drugi s ove teme. e, to je čovjek. zašto? zato što zna za jad, muku i nepravdu i zbog toga nije bijesan k'o neki.
agent_zero

#909 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by agent_zero »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#910 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Rioo

ostali primirite, a posebno se to odnosi na PM72, jer nije prvi put da ti skrećem pažnju na neke stvari, a vezano za komunikaciju i kako neko reče, brzopletost.

debeljko, i tebi opomena za etiketiranje i off topic, i svi da znate, ako me upalite, ja ću početi pucati bez razumijevanja
. :D
Walter White

#911 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Walter White »

Pošto je ovaj rioo, koji je zakuhao sve ovo banovan, obratiću se svima koji rat nisu proveli na Grbavici a koji vole prosipati pamet i koji su upropastili svojim lovačkim pričama jednu sjajnu temu.

Niste vi gledali razbojnicima u oči kad vam dođu u 2 noću na vrata da vas pljačkaju, da vam prijete, da vas omalovažavaju jer pomažete onima kojima pomoć treba, ja sam to doživio. Nisu vašoj ženi i njenoj porodici prijetili silovanjem zbog imena koje ima, mojoj jesu. Niste vi gledali kako raste strah u očima komšinice Bošnjakinje kako pada noć a ne zna hoće li dočekati jutro, ja sam to gledao ali sam isto tako gledao sopstevenim očima kako istče život iz desetogodišnjeg djeteta pogođenog metkom u vrat. E tu i ostale navedene slike ne mogu da izbacim iz glave godinama i ne dopuštam da mi se poajvi neki umišljeni diverzant i svemogući obavještajac da mi kaže kako mu je žao ubijene djece ali da je eto tajo od jedne žario i palio pa ga je eto na taj način trebalo kazniti.

I da, pošto vidim da jedni jedva čekaju razlog da po nekome ospu paljbu zbog pripadnosti želim da ih razočaram. Niti ja niti iko drugi iz moje porodice nije bio pripadnik VRS ali su zato mnogi članovi moje familije bili pripadnici ARBIH a nisam Bošnjak. E sad vi razbijajte svoje napaćene nacionalističke mozgove da razbijete ovu enigmu.
Riooo

#912 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Riooo »

Nastavimo gdje smo stali :) bez gluposti i ostalog sr... pa da vidim gdje ce ko, drzimo se teme manimo se šupljaka i ostalog, prijavio sam se zbog teme pa cu tu i ostati :wink: :bih:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje”
» Riooo

:-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#913 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by dr.gog »

Želio bih svojoj braći suborcima sa linija oko Grbavice poručiti da na ovoj temi nema smisla pisati pod jakim emocijama. PM 72, burazeru pokušaj hladno razmisliti i pročitati temu od početka, ako hoćeš, može se pričati i van ove teme jebi ga, tu smo jedni za druge vazda......

Waltere, nije problem, dočekivao sam ljude nakon tih užasa, svega sam se naslušao, sjeti se Pecara i onog djeteta..
Nećeš ni doživjeti da te neko razumije u potpunosti...

I ja sam se opekao zbog toga. Nemojte rizikovati da najvrijednija dokumentarna tema na bh internetu propadne zbog bijesa. Ja ga razumijem. Sjedio sam na dlanovima ponekad dok sam čitao neke stvari.

Shvatite da smo svi imali različite ,individualne perspektive. Nije bilo moguće steći potpunu sliku dešavanja, iz samo jednog ugla. Mnoge iluzije su srušene, mnoge najmračnije slutnje su se pokazale opravdanima, mnoge maske su pale.

Grbavica je najbolnija rana na tkivu Sarajeva tih dana, i treba imati obzira prema svemu. Ja sam, lično, progutao mnogo gorkih pilula u vezi "istine" o ratu, ali evo, nemam osjećaj da sam pogriješio onog 14. maja kada sam imao prvo vatreno krštenje. Ne povlačim nijedan svoj metak, nijednu bombu, ali savjest mi je čista. Ne patim od lažnog moralisanja, ali znam prepoznati, i sačuvat ću čast svojih saboraca u svakoj prilici. Zlikovce i budale neću braniti nikada.

Neću braniti iracionalne simbole.

Interesuje me istina iz različitih aspekata, obična dešavanja, svakodnevnica ratnih devedesetih na Grbavici.

Prema bivšim vojnicima VRS nemam emocija, onim rovovskim stražarima... Želim im mir u životu. Želim da one koji nemaju oraha u džepu, niko ne dira i ne naziva pogrdnim imenima. Gotovo je.

Onima koji su počinili zlo, ako je u mojoj moći, napraviću problem u životu, po jevrejskoj doktrini, da nemaju miran san ni u devedesetoj. Kažem, ako budem u prilici, i to je moje shvatanje pravde od kojeg ne odstupam. Batku je bolje da se ne zna čak ni za grob, to je moj sud za one poput njega.

Priča se ratna završila, naša generacija ide u zaborav, a naša djeca ostaju da grade ovu zemlju. Mi imamo obavezu da hladno i iskreno posložimo kockice bez foliranja i osuđivanja prilikom iznošenja činjenica. Ne trebaju nam priče o agresorima i braniteljima.

Zamolio bih one koji su nosili srpsku uniformu da na ovoj temi postave nešto slika iz tog vremena, da napišu ponešto iz svog ugla, poštujući građanski red i pravila foruma. Nismo ovdje da ratujemo 16 godina nakon kraja rata...

*p.s. ovom što maše ip adresama poručujem neka se uozbilji i ne pravi budalu od sebe jer pola nas ne krije identitet, mo..nu jedan :evil:

Opet, posebna hvala drugu O'zone
Bodkin

#914 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Bodkin »

dr.gog wrote:Želio bih svojoj braći suborcima sa linija oko Grbavice poručiti da na ovoj temi nema smisla pisati pod jakim emocijama. PM 72, burazeru pokušaj hladno razmisliti i pročitati temu od početka, ako hoćeš, može se pričati i van ove teme jebi ga, tu smo jedni za druge vazda......

Waltere, nije problem, dočekivao sam ljude nakon tih užasa, svega sam se naslušao, sjeti se Pecara i onog djeteta..
Nećeš ni doživjeti da te neko razumije u potpunosti...

I ja sam se opekao zbog toga. Nemojte rizikovati da najvrijednija dokumentarna tema na bh internetu propadne zbog bijesa. Ja ga razumijem. Sjedio sam na dlanovima ponekad dok sam čitao neke stvari.

Shvatite da smo svi imali različite ,individualne perspektive. Nije bilo moguće steći potpunu sliku dešavanja, iz samo jednog ugla. Mnoge iluzije su srušene, mnoge najmračnije slutnje su se pokazale opravdanima, mnoge maske su pale.

Grbavica je najbolnija rana na tkivu Sarajeva tih dana, i treba imati obzira prema svemu. Ja sam, lično, progutao mnogo gorkih pilula u vezi "istine" o ratu, ali evo, nemam osjećaj da sam pogriješio onog 14. maja kada sam imao prvo vatreno krštenje. Ne povlačim nijedan svoj metak, nijednu bombu, ali savjest mi je čista. Ne patim od lažnog moralisanja, ali znam prepoznati, i sačuvat ću čast svojih saboraca u svakoj prilici. Zlikovce i budale neću braniti nikada.

Neću braniti iracionalne simbole.

Interesuje me istina iz različitih aspekata, obična dešavanja, svakodnevnica ratnih devedesetih na Grbavici.

Prema bivšim vojnicima VRS nemam emocija, onim rovovskim stražarima... Želim im mir u životu. Želim da one koji nemaju oraha u džepu, niko ne dira i ne naziva pogrdnim imenima. Gotovo je.

Onima koji su počinili zlo, ako je u mojoj moći, napraviću problem u životu, po jevrejskoj doktrini, da nemaju miran san ni u devedesetoj. Kažem, ako budem u prilici, i to je moje shvatanje pravde od kojeg ne odstupam. Batku je bolje da se ne zna čak ni za grob, to je moj sud za one poput njega.

Priča se ratna završila, naša generacija ide u zaborav, a naša djeca ostaju da grade ovu zemlju. Mi imamo obavezu da hladno i iskreno posložimo kockice bez foliranja i osuđivanja prilikom iznošenja činjenica. Ne trebaju nam priče o agresorima i braniteljima.

Zamolio bih one koji su nosili srpsku uniformu da na ovoj temi postave nešto slika iz tog vremena, da napišu ponešto iz svog ugla, poštujući građanski red i pravila foruma. Nismo ovdje da ratujemo 16 godina nakon kraja rata...

*p.s. ovom što maše ip adresama poručujem neka se uozbilji i ne pravi budalu od sebe jer pola nas ne krije identitet, mo..nu jedan :evil:

Opet, posebna hvala drugu O'zone
svaka cast :thumbup: :thumbup:
poznanik

#915 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by poznanik »

Bravo doktore :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#916 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

dr.gog wrote: Opet, posebna hvala drugu O'zone
;-)

Ma uze me PM72 na zub pa postadoh srbo-četnički katil :lol: (Ne zamjeri PM72 :wink: )

Volio bih da se @Macanešto iz prijateljske nam Australije javi još koji put jer ima dosta detalja koje ja nemam o dešavanjima u Kovačićima a predpostavljam i šire.
agent_zero

#917 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by agent_zero »

@dr. gog

kao i obično :thumbup:
tf2_spy

#918 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by tf2_spy »

izvini, al ovo nije vidjelo trga heroja. ovo je negdje ispred bristola uslikano, a neboderi u pozadini su u ulici darovalaca krvi, sada ložionička. inače, imaš neviđenu arhivu slika.. :thumbup:
karanana

#919 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by karanana »

ono je negdje blizu bristola.
poprilicno opusteno sjede.

dobra arhiva. vuce je sa AP-a, nisam znao da oni imaju ovakvu arhivu. mozemo li mi licno otici i pogledati je tamo ili.....?
gurabija78

#920 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by gurabija78 »

karanana wrote:ono je negdje blizu bristola.
poprilicno opusteno sjede.

dobra arhiva. vuce je sa AP-a, nisam znao da oni imaju ovakvu arhivu. mozemo li mi licno otici i pogledati je tamo ili.....?
http://www.apimages.com/
rootba

#921 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by rootba »

Pozdrav svima,

Interesuje me nesto , bio sam na Trgu Heroja citav rat ,ali sam bio balavac, onaj bunker koji je bio kod zeljinog stadiona, ko ga je unistio ? Odnosno cuo sam pricu da ga je jedan lik (da ga ne imenujem) raznio dinamitom, navodno otisao kanalizacijom i ispod njega stavio dinamit, i tako je bila rupa na cesti jedno vrijeme kod zeljinog stadiona. Mene interesuje da li je istina ?
O'zone
Globalni moderator

#922 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by O'zone »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us
A Sarajevo family walk through Beograd street in Grbavica, a Sarajevo neigbhoud, Sataurday July 6, 1996. This street for 43 war months was the frontline between Bosnian Government and Bosnia Serb forces. Following the Dayton peace agreement the area is now controlled by the Bosnian Croat Federation

Mala Ispravka ovo nije Beogradska ulica nego Ljubljanska a znam ljude na slici :wink: stranci iz AP-a, ma šta oni znaju gdje su :D
rootba

#923 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by rootba »

Sarajmen wrote:U vezi ''bunkera'' ...kanalizacija...te stvari imaju najviše veze sa prebacivanjem-TRGOVINOM stanovništva sa jedne na drugu stranu, a manjim dijelom i obratno. Borci se sjećaju srpskih provokacija sa sistema veze ''M'rš u kanalizaciju...''

Jedan broj ljudi sa Trga se treba poklopiti zauvijek po ušima kada se ove stvari pominju. 8-)
Sto se nerviras odmah :)

pa ko je unistio bunker kod zeljinog ?

:)
Dark Emperor

#924 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Dark Emperor »

http://www.aparchive.com/

Potrebno je se registrovati.
Walter White

#925 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Walter White »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Ako misliš na ovaj detalj, ja ne znam sa sigurnošću. Eksplozija jeste , ali u smilu tvog komentara ne znam dati odgovor. U smislu mog komentara ima logika da je ovaj prije svega ''izlaz'' a djelimično i ''ulaz'' u mrežu kanala koji vode ka teritoriji pod našom kontrolom...uništen na način da je ''žrtva '' u neznanju aktivirala eksploziv postavljen iz sigurnosnih razloga .
To kad je puklo sahtovi su u Zagrebackoj izlijetali u zrak. Cuo sam bar 3-4 verzije price tako da necu izositi nista da ne unosim konfuziju, ali svasta tu ima definitivno. To pored gdje pise joker je bunker, makar je to bio do polovine rata a poslije kad su presli u stadion ne znam.
Post Reply