Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ridjobrki wrote:Ma ne kontam ja nešto o postprodaji, da tako razmišljam uzeo bih Golfa.... To je ko da se ženiš i biraš ženu kontajući koje će ti se biti najlakše kutarisati.
Ne možeš vala nešto previše ni izgubiti ni ušparati u smislu postprodaje na tom autu u 3-4 godine koliko bih ga ja zadržao a nabavna cijena mu je već sjajna sa obzirom na karakteristike auta i njegove performanse tako da računaš da si na mostu dobio a na ćupriji zijanio i kad izgubiš na postprodaji. Bar tako ja to nekako kontam...
Sve to stoji, samo velim da ako je budem uzimao uzeću je zbog sebe i za svoj ćeif pa tako i to edizione - pusti ti postprodaju, daj ti tu dodatnu opremu zbog mene.
Bitne razlike u opremi nema, pogotovo za bh trg (tj. normalnih vozila). Nekoliko "posebnih" su raritet i naci nigdje blizu BH. Nesto sumnjam da ces uvoziti iz Japana A kod normalnih oprema bas i nema veze kod prodaje jer su serijsko bogato opremljene.... Pored toga kod alfe imas jako cudne kombinacije modela, godista, trga i opreme.....
Ponuda je kod nas u EU mizerna, cijena isto tako....
Ridjobrki wrote:Ja totalno puk'o na Alfu GT i kontam je na proljeće uvoziti.
90% sam prelomio, ima li iko iskustava sa ovim autom?
Sto ces uvoziti kad auto vec imas ovdje. Ne znam koliko si para planirao potrositi,ali tesko da ovo godiste,ovaj motor i ovu opremu mozes jeftinije uvesti.
[url]http://autokuca_tea_t.pik.ba/artikal/8796549/alfa-romeo-gt-q2/[/url]
P.S. Nije reklama,ali vec par dana je gledam i tako bi je rado volio provozati.
Sto ces uvoziti kad auto vec imas ovdje. Ne znam koliko si para planirao potrositi,ali tesko da ovo godiste,ovaj motor i ovu opremu mozes jeftinije uvesti.
jeftina alfa romeo je vjerovatno i zadnja alfa romeo... a ovoj se vec na daleko vidi da je bar jednom farban prednji a i zadnji dio... jako lose btw...
Hvala na preporuci ali mene za sad samo zanimaju iskustva sa ovim autom oko vožnje, kvalitete, održavanja i tsl. Ovoliko para ne mislim dati jer se može pristojna i par godina starija Alfa GT naći za oko 4 000 €, ne mislim dati više za auto koje bih vozio samo godinu, dvije ili tri.
Što se tiče ove iz oglasa, čudi me da nije navedena kilometraža a ima i još stvari zbog kojih joj ja nikad ne bih bio mušterija - previše je sportska za naše ceste i servise. Odmah bih mijenjao 17" za 16" a motor od 170 KS previše uzima u smislu održavanja i potrošnje u odnosu na onaj od 150 KS da bi ga vrijedilo uzimati zbog tih 20 konja više koje daje a koji ne prave neku razliku. A ni boja nije moj izbor, moja će biti crna.
Hvala na preporuci ali mene za sad samo zanimaju iskustva sa ovim autom oko vožnje, kvalitete, održavanja i tsl. Ovoliko para ne mislim dati jer se može pristojna i par godina starija Alfa GT naći za oko 4 000 €, ne mislim dati više za auto koje bih vozio samo godinu, dvije ili tri.
Što se tiče ove iz oglasa, čudi me da nije navedena kilometraža a ima i još stvari zbog kojih joj ja nikad ne bih bio mušterija - previše je sportska za naše ceste i servise. Odmah bih mijenjao 17" za 16" a motor od 170 KS previše uzima u smislu održavanja i potrošnje u odnosu na onaj od 150 KS da bi ga vrijedilo uzimati zbog tih 20 konja više koje daje a koji ne prave neku razliku. A ni boja nije moj izbor, moja će biti crna.
Bez ljutnje,ali cini mi se da malo kakis.
Mislim da se skoro nijedna GT nije ni prodala sa 16,bar je ja nisam vidio da se vozi. Ti bi auto koji se uzima iskljucivo zbog izgleda unakazio manjim felgama.
Ovaj motor je potpuno isti kao onaj od 150 ks i odrzavanje za za oba je isto. Potrosnja takodze.
Sto se tice odrzavanja GT,takodze isto kao na 147 i 156,osim mozda karoserijskih dijelova.
Moze se uzeti za 4000€ ali modeli iz 2004 ili 2005 koji gaze vec 10 godinu + dodaj jos koju hiljadu na uvoz.
Ali zelim ti iskreno zelim ti puno srece i da pronadjes dobar auto i da ga se navozas.
Jesi isao majstoru koji ti je to radio? Imas li ikakvu garanciju?
Sve zavisi koliko si ventila ubio. Zasto se to desilo,racunaj novi set zupcastog. Dihtung glave,novo ulje i filter,ruke. Tesko ispod 1000 KM da to bude.
mali_milojica wrote:Jesi isao majstoru koji ti je to radio? Imas li ikakvu garanciju?
Sve zavisi koliko si ventila ubio. Zasto se to desilo,racunaj novi set zupcastog. Dihtung glave,novo ulje i filter,ruke. Tesko ispod 1000 KM da to bude.
Ja sam kupio djelove pa su mi rekli da nemam garanciju jer nisu njihovi djelovi. Nisam znao jer ne bih kupovao . Znaci bez garancije. Radio sam kod tunela na ciglanama u nekom servisu.
Zašto se to desilo ne znam ni sam. Samo se miris gume osjetio na momenat prije nego sto je stalo.
E jbg. Inace AutoMaher daje dvije god garancije ako kod njih kupis dijelove i ugradis.
Ne bih da nekoga optuzujem,ali jesi li bio tu kad su ugradjivali dijelove. Jesi li siguran da su sve dijelove stavili. Ako si cuo smrad gume,lici mi kao da je nesto zablokiralo,najvjerovatnije vodena pumpa. Da ti nije pukao remen alternatora,pa uletio po zupcasti? Ko zna sta je moglo biti.
mali_milojica wrote:E jbg. Inace AutoMaher daje dvije god garancije ako kod njih kupis dijelove i ugradis.
Ne bih da nekoga optuzujem,ali jesi li bio tu kad su ugradjivali dijelove. Jesi li siguran da su sve dijelove stavili. Ako si cuo smrad gume,lici mi kao da je nesto zablokiralo,najvjerovatnije vodena pumpa. Da ti nije pukao remen alternatora,pa uletio po zupcasti? Ko zna sta je moglo biti.
Nisam bio tu kada su mjenjali . Ostavio sam auto kod majstora da pogleda ali nema vremena da pocne odmah raditi pa me zanima necije iskustvo ili ko se razumije oko tih stvari. mikro-remen je citav ali ispod plastike je zupcasti nestao jer sam malo pogledao koliko se razumijem.
Mogucnost da si imao srecu i da su ventili ostali citavi se mjere u promilima. Samo je pitanje koliko ih je fasovalo.
Ne znam,idi sa nekom racunicom da ih je pola stradalo,znaci osam. Novi dihtung glave,novi set zupcastog,novo ulje i filter,barem uljni. Opet kazem,mozda ispod hiljade,ali tesko
Ako je zasmrdilo tu je garanzt nešto zaštopalo. Veoma moguće vodena pumpa.
Ne stradaju baš svakom motoru ventili pri prezubljenju. Ima motora kojima se ne može sudariti ventil i klip.
ventil nije skuplji od 20 maraka po komadu,dihtung glave 50 maraka najvise i kais 50,rad 150,e sad moras naci sta je uzrok pucanja,ako je smrdilo znaci da je pukao od trenja ,ili je pumpa blokirala ili neki spaner/roler pa dodas jos to na cifru. moguce je i da je trljao od zastitni poklopac...ulje i filter nije potrebno mijenjati.
sorcerer wrote:ventil nije skuplji od 20 maraka po komadu,dihtung glave 50 maraka najvise i kais 50,rad 150,e sad moras naci sta je uzrok pucanja,ako je smrdilo znaci da je pukao od trenja ,ili je pumpa blokirala ili neki spaner/roler pa dodas jos to na cifru. moguce je i da je trljao od zastitni poklopac...ulje i filter nije potrebno mijenjati.
Sad mogu samo da cekam poziv majstora i nadam se naj bezbolnijem koliko je to moguce kod ovakvih kvarova.
sorcerer wrote:ventil nije skuplji od 20 maraka po komadu,dihtung glave 50 maraka najvise i kais 50,rad 150,e sad moras naci sta je uzrok pucanja,ako je smrdilo znaci da je pukao od trenja ,ili je pumpa blokirala ili neki spaner/roler pa dodas jos to na cifru. moguce je i da je trljao od zastitni poklopac...ulje i filter nije potrebno mijenjati.
10 ventila stradalo,a dalje cu sutra znati. Razlog pucanja remena je spaner koji je zaribao .
Trenutno trazim Alfu 147 JTD (dizel primarno zbog potrošnje), međutim vidim na Piku veliki broj modela sa fabrički (tako bar tvrde) ugrađenim plinom i povoljnom cijenom. Ima l neko iskustava ili preporuka?
Vozio rodjak 156 2.0 TS 5 godina,auto uvezen iz NL,pa je i njihov neki sistem. Odlican,radio perfektno nekih 4,5g i najednom mrtav. Nema gdje nije isao i gledao da napravi. Stigao cak i do ZG i najboljeg servisa,ali nije bilo spasa. Na kraju sve povadio,vozao jos malo i prodao auto. Kasnije je saznao da se neka zica prekinula koja ide kroz prag auta i prekinula struju koja ide na bocu u gepeku. Glup kvar max i nije mu jasno da niko nije mogao naci.
Ja bih isao na JTD. Manje potencijalnih problema nego na TS.
mali_milojica wrote:Vozio rodjak 156 2.0 TS 5 godina,auto uvezen iz NL,pa je i njihov neki sistem. Odlican,radio perfektno nekih 4,5g i najednom mrtav. Nema gdje nije isao i gledao da napravi. Stigao cak i do ZG i najboljeg servisa,ali nije bilo spasa. Na kraju sve povadio,vozao jos malo i prodao auto. Kasnije je saznao da se neka zica prekinula koja ide kroz prag auta i prekinula struju koja ide na bocu u gepeku. Glup kvar max i nije mu jasno da niko nije mogao naci.
Ja bih isao na JTD. Manje potencijalnih problema nego na TS.
Ma nasi mehanicari.... u mene auto stajalo mjesec u garazi, 145 2.0 TS, kad okrenem kljuc nista se nije desavalo. 2 majstora mi rekli crkla pumpa od goriva i standardna prica o talijanskoj nepouzdanosti.. odem ja levat tako u Vitez, rekli mi 220 km pumpa, sreca pa je bila nesto skuplja pa je nisam htio odmah uzeti. Tu noc po forumima njemackim malo citao i nadjem da je neko negdje spominjao osigurac od te pumpe. Naumpadne meni da to ni jedan majstor nije pogledao. Nadjem na tom istom forumu koji mu je osigurac (veliki od 50A) ispod haube. Otvorim kutiju, izvadim i gle cuda, pregoren osigurac. Imao rezervni, stavim, auto iz prve upali..
Narode, ima li neko savjet gdje bi mi bilo najpametnije odvesti auto na ultrazvučno čišćenje injektora na području Sarajeva? I ujedno, gdje vi koji vozite Alfe radite kompjutersku dijagnostiku motora?!
Želim uraditi te dvije stvari, ali bih volio zaobići majstore "filozofe" i uraditi to kod nekoga ko se stvarno razumije.