a to. pa to i radim. normala, zar to treba neko da nam kaze. pa samo slijepac ne vidi da su kontejneri prepuni. ali ''gradajani'' i dalje bacaju pa mu mrsko da pridje nego ga gadja sa onom kesom pa ne potrefi kontejner.plain vanilla wrote:nisam pazljivo slusala, nisam iz Sa..ali su rekli da smece ostavljate na balkonu par dana, dok se situacija ne normaliziraControl panel wrote:sta su rekli. nisam nista gledao jer sam cijeli dan lopatao.plain vanilla wrote:
danas rekose na TV za smece..pusti se ba politike
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- Control panel
#901 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#902 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kad nas je '99 zatrpao snijeg, danima nije bilo vode, pa sam s terase donosila snijeg, prokuhavala ga i kroz gazu cijedila vodu i time kosu pralaMr. Brightside wrote:prokuhan snijeg je dobar za piće![]()
-
Mr. Brightside
#903 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
snalazljivost na nivouplain vanilla wrote:Kad nas je '99 zatrpao snijeg, danima nije bilo vode, pa sam s terase donosila snijeg, prokuhavala ga i kroz gazu cijedila vodu i time kosu pralaMr. Brightside wrote:prokuhan snijeg je dobar za piće![]()
-
shambho
#904 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Je l' jos nekome nestalo vode? ..meni nije
.. Al' da provjerim ako je krenulo da vece zalihe sipam(o)..
- respo
#905 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
jeli proglasena elementarna nepogoda ili sta vecdječak sa šibicama wrote:Mi pokusali jucer, nema sanse, nas prezident kucnog savjeta dobio ponudu koju ne moze odbiti, reklo mu "ako nam ogrebes auto dok cistis, tuzit cemo te, nemoj da ti padne na pamet ni da bacas snijeg pred garaze"Agnese wrote:A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
Tako da nista od organizacije, snijeg je nemoguce ukloniti jer je ulica puna automobila, koja se ne smiju zatrpavati jer gazde prijete tuzbama, a i potukli bi se oni, nebi uzeli lopatu u ruke ali bi se tukli ako bi snijeg sa ceste neko nabacio na automobile.. a zaista nemas gdje drugo nego ili na parkirane automobile ili pred garaze, jer cesta je sva okovana parkiranim automobilima.
Cuo sam i da grtalica ne smije cistiti snijeg, samo utabati, jer se bune stanari ako im natrpa snijeg na automobile.
onda nek tuze jer sigurno nece dobiti parnicu po mom misljenju
nek advokati na forumu ovo malo objasne bolje i ima li smisla
- dječak sa šibicama
#906 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja sam jutros gadjao i pogodio obliznju livaduControl panel wrote:a to. pa to i radim. normala, zar to treba neko da nam kaze. pa samo slijepac ne vidi da su kontejneri prepuni. ali ''gradajani'' i dalje bacaju pa mu mrsko da pridje nego ga gadja sa onom kesom pa ne potrefi kontejner.plain vanilla wrote:nisam pazljivo slusala, nisam iz Sa..ali su rekli da smece ostavljate na balkonu par dana, dok se situacija ne normaliziraControl panel wrote:
sta su rekli. nisam nista gledao jer sam cijeli dan lopatao.
Od sutra trpam u crne vrece pa na balkon.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#907 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Situacija u gradu sa smecem i kontejnerima je vec izmakla kontroli, danas sam bas gledala, a ako uzmemo u obzir da je ovakvo stanje tek pocelo i da se ne zna kada ce moci uopste doci da pokupe smece, crno nam se pise.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#908 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa zapalite ga pokraj kontejnera, ionako ce ljudi uskoro padati u nesvijest od cistog zrakaladyblue18 wrote:Situacija u gradu sa smecem i kontejnerima je vec izmakla kontroli, danas sam bas gledala, a ako uzmemo u obzir da je ovakvo stanje tek pocelo i da se ne zna kada ce moci uopste doci da pokupe smece, crno nam se pise.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#909 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
plain vanilla wrote: pa zapalite ga pokraj kontejnera, ionako ce ljudi uskoro padati u nesvijest od cistog zraka
- dječak sa šibicama
#910 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ma nece oni njega tuziti vec letvom preko ledja, to "tuzit cu te" znaci "razbit cu te"respo wrote:jeli proglasena elementarna nepogoda ili sta vecdječak sa šibicama wrote:Mi pokusali jucer, nema sanse, nas prezident kucnog savjeta dobio ponudu koju ne moze odbiti, reklo mu "ako nam ogrebes auto dok cistis, tuzit cemo te, nemoj da ti padne na pamet ni da bacas snijeg pred garaze"Agnese wrote:A da se sami organizuju, izadju i poduzmu neke aktivnosti, nece im kruna pasti s glave
Tako da nista od organizacije, snijeg je nemoguce ukloniti jer je ulica puna automobila, koja se ne smiju zatrpavati jer gazde prijete tuzbama, a i potukli bi se oni, nebi uzeli lopatu u ruke ali bi se tukli ako bi snijeg sa ceste neko nabacio na automobile.. a zaista nemas gdje drugo nego ili na parkirane automobile ili pred garaze, jer cesta je sva okovana parkiranim automobilima.
Cuo sam i da grtalica ne smije cistiti snijeg, samo utabati, jer se bune stanari ako im natrpa snijeg na automobile.
onda nek tuze jer sigurno nece dobiti parnicu po mom misljenju
nek advokati na forumu ovo malo objasne bolje i ima li smisla
Eno ih i sad ciste ljubimce... razumijem da auto treba ocistiti, ima i korektne raje koja snijeg baca umjesto udesno na ulicu, ulijevo na livadu... stvarno nije komplikovana stvar, samo promijeni pravac bacanja snijega
I jos kad nabacaju na ulicu, stanu sa lopatama deset petnaest minuta i dive se svom radu, i prate gleda li ih ko. Hoce li mu ko sta reci, on je mangup
A brat bratu da se organizuje ulica, pa polako, ocistili bi je pa taman nosali snijeg u civarama ili najlonima do livade, pored automobila. Ali nece niko, i sta da im radis.
- dječak sa šibicama
#911 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
2000-e je isto bilo, ali onda recimo kod mene smetljari nisu mogli u ulicu uci od pola decembra do kraja februara, racunaj koliko je to vremena, i koliko se smeca nakupilo. Kontejneri se nisu ni vidjeli.ladyblue18 wrote:Situacija u gradu sa smecem i kontejnerima je vec izmakla kontroli, danas sam bas gledala, a ako uzmemo u obzir da je ovakvo stanje tek pocelo i da se ne zna kada ce moci uopste doci da pokupe smece, crno nam se pise.
Ali komunalci su uspjeli sve pokupiti, nije bilo zaraze, za divno cudo.
- ljubav_aha
#912 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kolera ne voli niske temeprature,a mozda i grijesimdječak sa šibicama wrote:2000-e je isto bilo, ali onda recimo kod mene smetljari nisu mogli u ulicu uci od pola decembra do kraja februara, racunaj koliko je to vremena, i koliko se smeca nakupilo. Kontejneri se nisu ni vidjeli.ladyblue18 wrote:Situacija u gradu sa smecem i kontejnerima je vec izmakla kontroli, danas sam bas gledala, a ako uzmemo u obzir da je ovakvo stanje tek pocelo i da se ne zna kada ce moci uopste doci da pokupe smece, crno nam se pise.
Ali komunalci su uspjeli sve pokupiti, nije bilo zaraze, za divno cudo.
- respo
#913 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa nek grtalica/ralica prodje pa nek oni masu lopatama koliko hoce
jbt ja danas dobih na kladionici
jbt ja danas dobih na kladionici
- madner
#914 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ne kontam, kako genijalci planiraju svoje ocisceno auto pokrenuti ako ulica nije cista?
-
Ambrozija
#915 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja se svo vrijeme to pitam, ali vazno je da je ociscenomadner wrote:Ne kontam, kako genijalci planiraju svoje ocisceno auto pokrenuti ako ulica nije cista?
- ljubav_aha
#916 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
dadni sansi jednu sansu,mozda se ociste ulice sutramadner wrote:Ne kontam, kako genijalci planiraju svoje ocisceno auto pokrenuti ako ulica nije cista?
Last edited by ljubav_aha on 05/02/2012 22:18, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#917 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ma bitno da je auto ocisceno, ima delegata pa uzmu i metlicu, ciste gume, pazljivo, kao arheolozi
nema on gdje izaci, ali neka je auto cisto, nema veze sto su najavili novi snijeg
Danas sam ih studirao malo.
Nego, cudi me da nijedan nema ceradu, nekad je to bilo popularno medju vozacima koji nemaju garazu, nabaci se cerada i miran si. Nisam je vidio godinama.
Nego, cudi me da nijedan nema ceradu, nekad je to bilo popularno medju vozacima koji nemaju garazu, nabaci se cerada i miran si. Nisam je vidio godinama.
- ljubav_aha
#918 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
arheolozidječak sa šibicama wrote:Ma bitno da je auto ocisceno, ima delegata pa uzmu i metlicu, ciste gume, pazljivo, kao arheolozinema on gdje izaci, ali neka je auto cisto, nema veze sto su najavili novi snijeg
![]()
moja cirada u gepeku,ali nema snijega
-
Ambrozija
#919 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
To nikako ne iznenadjuje - momci izmedju 20 i 30 godina su mrtvo hladno prolazili pored mene dok sam lopatala, niko se nije ni ponudio pomoci - sve ti je jasnoA jedan wrote:joj tebe ti u ulici bas nervirajudječak sa šibicama wrote:Ma bitno da je auto ocisceno, ima delegata pa uzmu i metlicu, ciste gume, pazljivo, kao arheolozinema on gdje izaci, ali neka je auto cisto, nema veze sto su najavili novi snijeg
![]()
Nego, cudi me da nijedan nema ceradu, nekad je to bilo popularno medju vozacima koji nemaju garazu, nabaci se cerada i miran si. Nisam je vidio godinama.![]()
moji su isto debili. nas 5 lopatalo od mogucih 50 ja mislim
Ali sva sreca, mi zene smo se udruzile i pocistile cijelu ulicu (dobro, uz malu pomoc dvojice trojice muskaraca
- respo
#920 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ocito nisi privlacna u zimskoj odjeci 
-
Ambrozija
#921 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
respo wrote:ocito nisi privlacna u zimskoj odjeci
Ocito, ni ja ni ostale zene koje su lopatale...ali hajde sto se meni nisu ponudili - ali zenama od 50 i kusur godina - nadji za to opravdanje...
EDIT: I nema to nikakve veze sa privlacnoscu i slicno vec sa neodgojenoscu
Last edited by Ambrozija on 05/02/2012 22:31, edited 1 time in total.
- poznanik
#922 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Control panel wrote:Grbavica 2 se tanko pokazala. samo nekolicina istih cisti ostali samo lickaju svoja auta sa kojima ne mogu izaci sa parkinga.
Jesu li slični ovim vrijednicama iz Starog Grada, iz ulice koja neće biti prohodna ni za 7 dana

niko nece da otrpa kontejnere koji su vec puni smeca a smetljari samo pored njih prolaze. vec su puni i poceli su da bacaju smece pored kontejnera. pored brda snijeg treba da se borimo i sa brdom smeca.

Ne prijeti nam opasnost od zaraznih bolesti od ovako nabacanog smeća izvan kontejnera, vazduh je prehladan, i ne odgovara razvoju bakterija, za nekoliko dana sigurno će komunalne službe naći način da ga odvezu, međutim, veću opasnost po zdravlje predstavlja nećistoća koju iza sebe ostavljaju psi lutalice, koji, u potrazi za hranom, jednostavno pristupaju smeću, deru kese, i kućne otpatke raznose širom i okolo kontejnera. Komunalci će počistiti samo dio površine oko kontejnera, neće ići dalje, a tamo su otpaci, koji predstavljaju bakteriološku opasnost po zdavlje

- respo
#923 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sinoc se vratio s posla u 6 samo se presvukao i pomogao komsiji da se cisti ulica na autu samo skinem snijeg sa krova
danas odem na posao
vratim se ovi ga jos dodatno zatrpali cisteci ulicu da moze auto proci
kontam sutra cu negdje nabaviti lopatu samo da skinem sa njega snijeg
lezao i beze pogledam kroz prozor kad komsija i neki momci otkopavaju auto
sidjem i samo skinem sa krova haube i sa zadnjeg gepeka snijeg i oslobodio svoja vrata
pitaju me hoces li citavo da ti pomognemo
kontam u sebi ne pada mi napamet jer ga necu ni voziti niti mi se da vise cistiti
kasniej samo malo upalio auto i to je to
danas odem na posao
vratim se ovi ga jos dodatno zatrpali cisteci ulicu da moze auto proci
kontam sutra cu negdje nabaviti lopatu samo da skinem sa njega snijeg
lezao i beze pogledam kroz prozor kad komsija i neki momci otkopavaju auto
sidjem i samo skinem sa krova haube i sa zadnjeg gepeka snijeg i oslobodio svoja vrata
pitaju me hoces li citavo da ti pomognemo
kontam u sebi ne pada mi napamet jer ga necu ni voziti niti mi se da vise cistiti
kasniej samo malo upalio auto i to je to
- dječak sa šibicama
#924 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
E to to, pazi kako su automobili ociscenipoznanik wrote:Control panel wrote:Grbavica 2 se tanko pokazala. samo nekolicina istih cisti ostali samo lickaju svoja auta sa kojima ne mogu izaci sa parkinga.
Jesu li slični ovim vrijednicama iz Starog Grada, iz ulice koja neće biti prohodna ni za 7 dana![]()
![]()
Garant ga cijeli dan gleda sa prozora i divi se svom djelu
- respo
#925 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ako budem slikao postavit cu sliku svog auta trenutno