a dodik avazovacdr.gog wrote:Nije Čedo ništa od toga. On je autentični sax-ovac![]()
![]()
Jel tako? Jest.
Č.Jovanović vs. M. Dodik
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#901 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
-
VerticalHairFactor
#902 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
NA kraju krajeva, mjera je ovo:
"Udruženje „Majke enklava Srebrenice i Žepe" i „Žene Podrinja" nisu nimalo iznenađene izjavama negiranja genocida u Srebrenici koje, unatoč svim relevantnim presudama međunarodnih sudskih instanci, i dalje plasira predsjednik RS-a Milorad Dodik.
„Mi nemamo namjeru u tv-emisijama i show programima dokazivati ono što se dokazalo i dokazuje na najvišim međunarodnim sudskim instancama kroz propisan i faktima i svjedocima potkrijepljen proces“, navode iz ovih udruženja.
„Iako svakodnevno na svojoj koži osjećamo posljedice ovakve retorike, te uz duboku žalost što u srpskom političkom i društvenom korpusu u Srbiji i u Bosni i Hercegovini još dominiraju oni koji nisu spremni suočiti se sa posljedicama genocida počinjenog u Srebrenici, ipak nas ohrabruje primjer i ljudskost srpskog političara Čedomira Jovanovića“, dodaje se u saopćenju.
Jovanovićevo zalaganje za pravdu i suočenje sa zločinima iz prošlosti, ističu iz ovih udruženja, daje nadu da se i u srpskom narodu naziru ličnosti poput Willya Brandta koje će biti spremne povesti srpski narod putem suočavanja sa prošlošću i gradnji svjetlije budućnosti za sve narode regiona."
"Udruženje „Majke enklava Srebrenice i Žepe" i „Žene Podrinja" nisu nimalo iznenađene izjavama negiranja genocida u Srebrenici koje, unatoč svim relevantnim presudama međunarodnih sudskih instanci, i dalje plasira predsjednik RS-a Milorad Dodik.
„Mi nemamo namjeru u tv-emisijama i show programima dokazivati ono što se dokazalo i dokazuje na najvišim međunarodnim sudskim instancama kroz propisan i faktima i svjedocima potkrijepljen proces“, navode iz ovih udruženja.
„Iako svakodnevno na svojoj koži osjećamo posljedice ovakve retorike, te uz duboku žalost što u srpskom političkom i društvenom korpusu u Srbiji i u Bosni i Hercegovini još dominiraju oni koji nisu spremni suočiti se sa posljedicama genocida počinjenog u Srebrenici, ipak nas ohrabruje primjer i ljudskost srpskog političara Čedomira Jovanovića“, dodaje se u saopćenju.
Jovanovićevo zalaganje za pravdu i suočenje sa zločinima iz prošlosti, ističu iz ovih udruženja, daje nadu da se i u srpskom narodu naziru ličnosti poput Willya Brandta koje će biti spremne povesti srpski narod putem suočavanja sa prošlošću i gradnji svjetlije budućnosti za sve narode regiona."
-
avenged_sevenfil
#903 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Pa ljudi zar vama treba neko iz Srbije da vas stiti i govori o genocidui o strahotama koje je ovaj narod prozivio??
-
popajic
#904 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
PreCednik pun svoje krkanske prepotencije u sred Begisa izjavljuje da ce se BIH definitivno raspasti .
Da je RS osnovana '92-e , a BIH tek 95'-e .
Da su rat pruzrocila dva dogadjaja - ubistvo svata i ubistva u Dobrovoljackoj
Da jeste bilo zlocina u Srebrenici ( ne genocida mego zlocina) , a i njih je Naser prouzrokovao
itd., itd...
Onda se neki cude kako se Ceda nije dovoljno pripremio
, da fasisti kulturno i intelektuano objasni da ...sere !
Ceda se bori za istinu , svaka mu cast , ali ocekivati od njega vise nego sto ocekujemo od "vlastitih " bezmudasa je van pameti.
Uostalom , kad Tihi , koji je na vlastitoj kozi osjetio ludilo velikosrpske politike , ipak i zvanicno ustvrdi da je Mile dobar covjek , kad babin trezoras ustvrdi da Bosnjacima ne smeta ime RS , kad je postala vrlo IN ta nekakva " rahat patnja" , kad su nam "idoli" Ramo , Bole , Andja , pa evo danas Ceda je progovore o istini koju nasi bezmudi ne bi izgovorili nema tih para ...osim pred izbore ...dominira nagon za povracanje
Da je RS osnovana '92-e , a BIH tek 95'-e .
Da su rat pruzrocila dva dogadjaja - ubistvo svata i ubistva u Dobrovoljackoj
Da jeste bilo zlocina u Srebrenici ( ne genocida mego zlocina) , a i njih je Naser prouzrokovao
Onda se neki cude kako se Ceda nije dovoljno pripremio
Ceda se bori za istinu , svaka mu cast , ali ocekivati od njega vise nego sto ocekujemo od "vlastitih " bezmudasa je van pameti.
Uostalom , kad Tihi , koji je na vlastitoj kozi osjetio ludilo velikosrpske politike , ipak i zvanicno ustvrdi da je Mile dobar covjek , kad babin trezoras ustvrdi da Bosnjacima ne smeta ime RS , kad je postala vrlo IN ta nekakva " rahat patnja" , kad su nam "idoli" Ramo , Bole , Andja , pa evo danas Ceda je progovore o istini koju nasi bezmudi ne bi izgovorili nema tih para ...osim pred izbore ...dominira nagon za povracanje
- muha_sa
#905 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
ništa me od ovog i ovakvih njemu slicnih krkana ne može nit smije iznenadit.
-samo mi muka kad god cujem kako pitaju gdje su sarajevski Srbi
-idioti ih sistematski protjerali nakon Dejtona kako bi popunili ona mjesta iz kojih su protjerali i poubijali nesrpsko stanovništvo i sad kukaju
-sve je fino dokumentovano--kako im obrvaš Krajišnik porucuje da ce i srpski saobracajni znak ponjet sa sobom prilikom selidbe i sad se ko eto pitaju gdje su i ko ih protjera
-meni su ljudi pricali da su im SDS emisari dolazili svaki dan pred kuce pitajuci ih šta cekaju--što se ne kupe---ovi jadnici iznjeli ormar u dvorište i govore da cekaju kamion--u suprotnom bi najebali jer nisu spremni krenut na put sa "svojim" narodom.
-uostalom
koji ce mi klinac ovo
-da se samo nerviram 
-samo mi muka kad god cujem kako pitaju gdje su sarajevski Srbi
-idioti ih sistematski protjerali nakon Dejtona kako bi popunili ona mjesta iz kojih su protjerali i poubijali nesrpsko stanovništvo i sad kukaju
-sve je fino dokumentovano--kako im obrvaš Krajišnik porucuje da ce i srpski saobracajni znak ponjet sa sobom prilikom selidbe i sad se ko eto pitaju gdje su i ko ih protjera
-meni su ljudi pricali da su im SDS emisari dolazili svaki dan pred kuce pitajuci ih šta cekaju--što se ne kupe---ovi jadnici iznjeli ormar u dvorište i govore da cekaju kamion--u suprotnom bi najebali jer nisu spremni krenut na put sa "svojim" narodom.
-uostalom
- paul kemp
#906 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
rekao sam da ne ocekujete puno, dobro ga govedo nije spucalo glavom ondje
-
Nass
#907 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Hajde, sta se pravis lud. Nije stvar u tome da neko iz Srbije treba braniti nekoga ovdje, vec da se unutar Srbije otvori dijalog o ulozi i odgovornosti Srbije za ratna desavanja u BiH, ali i za sadasnje odnose i buducnost nase zemlje.avenged_sevenfil wrote:Pa ljudi zar vama treba neko iz Srbije da vas stiti i govori o genocidui o strahotama koje je ovaj narod prozivio??
- plain vanilla
#908 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
puno? pa dobili smo vise od Cede nego od vecine nasih politicarapaul kemp wrote:rekao sam da ne ocekujete puno, dobro ga govedo nije spucalo glavom ondje
bez obzira sto Cedo ono prica zbog dobrobiti Srba, odnosno buducnosti, to ne umanjuje tezinu izrecenog
-
Ponosan
#909 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
slazem se! Dodik je na jedan krkanski nacin u sred Beograda iznio toliko uvreda i lazi o BIH i Bosnjacima, o ratu...covjece kao da slusas Milosevica i Karadzica 91 godine! Dodik je otrkio jos jednom prave namjere zvanicnog Beograda i RS a to je otcjepljenje RS po uzoru na Cehoslovacku! i to da vec ima 10 drzava koje ce priznati takvu RS! znaci on otvoreno lobira po svijetu na stetu BIH,on otvoreno priziva rat! on sada izgleda mocan,ali i Karadzic koji je osnovao RS i kome se sudi za genocid u Hagu je nekad bio mocan,a vidi ga sada,trune u zatvoru poput najvece barabe! Mile hajd odluci se odvojiti,znas sta te ceka,nestanak tvog naroda i tebe samog! Dodik je najveci nacionalista i najveci fasista na Balkanu a mozda i u Evropi! on samo laze ,vrijedja,manipulise,al nece dugo!!!popajic wrote:PreCednik pun svoje krkanske prepotencije u sred Begisa izjavljuje da ce se BIH definitivno raspasti .![]()
Da je RS osnovana '92-e , a BIH tek 95'-e .![]()
Da su rat pruzrocila dva dogadjaja - ubistvo svata i ubistva u Dobrovoljackoj![]()
Da jeste bilo zlocina u Srebrenici ( ne genocida mego zlocina) , a i njih je Naser prouzrokovaoitd., itd...
Onda se neki cude kako se Ceda nije dovoljno pripremio, da fasisti kulturno i intelektuano objasni da ...sere !
- paul kemp
#910 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
ne mislim na cedu, vec na debatu, ako je tako mozemo nazvatiplain vanilla wrote:puno? pa dobili smo vise od Cede nego od vecine nasih politicarapaul kemp wrote:rekao sam da ne ocekujete puno, dobro ga govedo nije spucalo glavom ondje
bez obzira sto Cedo ono prica zbog dobrobiti Srba, odnosno buducnosti, to ne umanjuje tezinu izrecenog
cedi svaka cast, covjek prica ono sto neko treba da isprica, ali opcenito na nasim prostorima ceda i cede ne prolaze dobro
citam malo reakcije srpske populacije i oni su odusevljeni kako mu je dodik u traktorsko-galamdzijskom stilu da parafraziram ,jeb'o mater narkomansku
debata izmedju pristojnog, obrazovanog covjeka, i seoske kabadahije nikad ne moze uspjeti u ovim uslovima gdje su nam idoli seoske kabadahije
-
avenged_sevenfil
#911 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Mislim da bi trebalo pitanje biti obrnuto. JEr ti stvarno mislis da on ono misli iskreno, ili pokusava skupiti politicke poene, kod malo progresivnijijih i realnijih ljudi u Srbiji
- paul kemp
#912 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
kakve politicke poene, pa on ovim nastupom moze samo da izgubi ono malo glasaca sto imaavenged_sevenfil wrote:Mislim da bi trebalo pitanje biti obrnuto. JEr ti stvarno mislis da on ono misli iskreno, ili pokusava skupiti politicke poene, kod malo progresivnijijih i realnijih ljudi u Srbiji
uozbilji se
- plain vanilla
#913 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu...paul kemp wrote:ne mislim na cedu, vec na debatu, ako je tako mozemo nazvatiplain vanilla wrote:
puno? pa dobili smo vise od Cede nego od vecine nasih politicara
cedi svaka cast, covjek prica ono sto neko treba da isprica, ali opcenito na nasim prostorima ceda i cede ne prolaze dobro
citam malo reakcije srpske populacije i oni su odusevljeni kako mu je dodik u traktorsko-galamdzijskom stilu da parafraziram ,jeb'o mater narkomansku
debata izmedju pristojnog, obrazovanog covjeka, i seoske kabadahije nikad ne moze uspjeti u ovim uslovima gdje su nam idoli seoske kabadahije
- muha_sa
#914 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
malo ih je takvih.avenged_sevenfil wrote:Mislim da bi trebalo pitanje biti obrnuto. JEr ti stvarno mislis da on ono misli iskreno, ili pokusava skupiti politicke poene, kod malo progresivnijijih i realnijih ljudi u Srbiji
-
avenged_sevenfil
#915 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Nazalost
-
plavi9
#916 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Dugo..vec dugo nisam mislio o politici i nisam htjeo da gubim svoje zivce zbog budala...ali stvarno sam svatio da vise ne moze ovako i da je krajnje vrijeme da se Bosna suprostavi ovom "MONSTRUMU" koji je gori od sviju do sada.avenged_sevenfil wrote:Pa ljudi zar vama treba neko iz Srbije da vas stiti i govori o genocidui o strahotama koje je ovaj narod prozivio??
Ako ima iko od Bosnjackih,Bosanskih,Muslimanski politicara da konacno kaze :"E dosta je bilo" ili "Sto je do sad bilo bilo je " ali konacno sad znamo sta je.ko je. i kuda ide MILORAD DODIK...
Pozivam sve Bosanske patriote i Bosnjacke politicare,Muslimanske intelektualce i sve one kojim Bosna nesto znaci da poslije danasnjeg dana i ove diskusije odbiju bilo kakav razgovor i kontakt sa ovom personom.
Konacno je doslo vrijeme da se kaze da je ovaj covjek veci neprijatelj drzave Bosne i Hercegovine od svi dosadasnjih njenih dusmana.Zbog toga ovdje javno trazim a molicu da i otvorim novu stranicu da se Dodiku oduzme Bosansko drzavljanstvo i da se doticna osoba protjera sa teritirija drzave Bosne i Hercegovine!!!!!!
-
popajic
#917 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Ne smijes ni u najvecoj hulji koristiti recenice koje su koristili fasisti koji su sve planirali i "odradili"@ponosan
slazem se! Dodik je na jedan krkanski nacin u sred Beograda iznio toliko uvreda i lazi o BIH i Bosnjacima, o ratu...covjece kao da slusas Milosevica i Karadzica 91 godine! Dodik je otrkio jos jednom prave namjere zvanicnog Beograda i RS a to je otcjepljenje RS po uzoru na Cehoslovacku! i to da vec ima 10 drzava koje ce priznati takvu RS! znaci on otvoreno lobira po svijetu na stetu BIH,on otvoreno priziva rat! on sada izgleda mocan,ali i Karadzic koji je osnovao RS i kome se sudi za genocid u Hagu je nekad bio mocan,a vidi ga sada,trune u zatvoru poput najvece barabe! Mile hajd odluci se odvojiti,znas sta te ceka,nestanak tvog naroda i tebe samog! Dodik je najveci nacionalista i najveci fasista na Balkanu a mozda i u Evropi! on samo laze ,vrijedja,manipulise,al nece dugo!!!
Na fasizam se ide istinom medju oci i svim ostalim sredstvima OSIM onih koji imaju veze sa fasizmom.
- paul kemp
#918 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
plain vanilla wrote:bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu...paul kemp wrote:ne mislim na cedu, vec na debatu, ako je tako mozemo nazvatiplain vanilla wrote:
puno? pa dobili smo vise od Cede nego od vecine nasih politicara
o tome ti pricam
da se razumijemo, ne vidim ni da bi mi tu bolje prihvatili covjeka koji prica sto nama ne odgovara, a trebao bi nam jedan takav
i ne, ne radi se tu ni o kakvom izjednacavanju zrtve i zlocinca, relativiziranju, poricanju, niko normalan ne moze poreci patnju ovog naroda, vec govorim da ni mi nismo bas maslo za ramazana u svim situacijama
tako da, cedi svaka cast, ali morace da priceka prije nego ga budu ozbiljno shvatali
-
avenged_sevenfil
#919 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
To je na nama, Ne treba meni i tebi neki Cedomir Jovanovic da govori sta se desilo i da ga mi dizemo u nebesa zbog toga. Nije Dodik nije Tihic i kompanija nisu krivi sto vode politiku kakvu vode, mi smo krivi sto to dopustamo 
- paul kemp
#920 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
avenged_sevenfil wrote:To je na nama, Ne treba meni i tebi neki Cedomir Jovanovic da govori sta se desilo i da ga mi dizemo u nebesa zbog toga. Nije Dodik nije Tihic i kompanija nisu krivi sto vode politiku kakvu vode, mi smo krivi sto to dopustamo
a sta mi to da uradimo tacno???
-
avenged_sevenfil
#921 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Mozda da prestanete biti ovce ??
- paul kemp
#922 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
a ti si vuk kao ?avenged_sevenfil wrote:Mozda da prestanete biti ovce ??
sta si ti kao pojedinac uradio da se osjecas tako nadmocno, molim te objasni mi to
- muha_sa
#923 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
treba itekako treba.avenged_sevenfil wrote:To je na nama, Ne treba meni i tebi neki Cedomir Jovanovic da govori sta se desilo i da ga mi dizemo u nebesa zbog toga. Nije Dodik nije Tihic i kompanija nisu krivi sto vode politiku kakvu vode, mi smo krivi sto to dopustamo
-zašto
zato je jako važan glas iz BG--makar to bio i neko ko ima 5% glasaca.
- plain vanilla
#924 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Naravno da ga ne bismo bolje prihvatili, tesko je prihvatiti cinjenicu da nismo savrseni, da smo grijesili i da grijesimopaul kemp wrote:plain vanilla wrote:
bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu...
o tome ti pricam
da se razumijemo, ne vidim ni da bi mi tu bolje prihvatili covjeka koji prica sto nama ne odgovara, a trebao bi nam jedan takav
i ne, ne radi se tu ni o kakvom izjednacavanju zrtve i zlocinca, relativiziranju, poricanju, niko normalan ne moze poreci patnju ovog naroda, vec govorim da ni mi nismo bas maslo za ramazana u svim situacijama
tako da, cedi svaka cast, ali morace da priceka prije nego ga budu ozbiljno shvatali
(mogla bih sad lako navesti jedan primjer, ali otici ce onda rasprava u drugom smjeru, pa neka ostane ovako).
zato sam i rekla da ako nakon Cede bar jedan slijepac progleda, dobro je...a Cedi svaka cast, jer se cinjenicama bori za boljitak svog naroda..a to je najtezi put
- Better Man
#925 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Dodik još jednom potvrdio da je obični primitivac koji nema pojma o istoriji i još jednom potvrdio svoje fašističke stavove. Čedi svaka čast na nastupu. Rekao je stvari kako jesu, samo što to Dodik ne može da prihvati, pa se sav izgubio u mantri oko nastanka RS-a, a svi znamo da je RS nastala u Dejtonu kao potvrda klanja, ubijanja i protjerivanja svih onih koji nisu bili za politiki Miloševića i njegovih partnera.