Mislim da nece ici ispod 1500 - 1600 KM po m2. Na Stupu sve sto se izgradi, to se i proda, jos dok je zgrada u izgradnji, tako da mislim da znacajnijeg opadanja cijene nece biti.gidra wrote:ožemo li prognozirati kolika će cijena po kvadratu biti otprlike, šta mislite?
I ovo je novih 278 stanova u ovom dijelu grada plus Tibra, BH Bau... Velika konkurencija, sigurno će uticati mnogo na formiranje cijene.
Novogradnja u Sarajevu?
-
milojicabrzi
#901 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
frenkoza
#902 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ova Tibra ce da bude najgore naselje u SA za jedno 15-20 godina...
neki dan udjem izmedju ovih zgrada, vec poceli se skupljati klosari neki, to sve seljacke face sa dozlama na glavama... sve neki likovi retardiranih faca... bice isto one zgrade ko u Bronxu ... nebi ga ovdje stanovao nema para
neki dan udjem izmedju ovih zgrada, vec poceli se skupljati klosari neki, to sve seljacke face sa dozlama na glavama... sve neki likovi retardiranih faca... bice isto one zgrade ko u Bronxu ... nebi ga ovdje stanovao nema para
- zecko_kupuz
#903 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja ne znam šta je gore od novogradnje - nabijene Tibrine zgrade ili vašar na Šipu (iza onih bijelih lamela s čela). Uglavnom, protraćene lokacije u oba slučaja.
-
iceman2010
#904 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Gdje si psiholog nisam te poznao! Ti to onako po vugla? Hamo vidi mu glave?! Jel to ta? E hvala Bogu pa mi neces biti komsija. Gori si ti od tih koje spominjes. Cuj ono nesto po faci skontalo! Bravo majstore!frenkoza wrote:ova Tibra ce da bude najgore naselje u SA za jedno 15-20 godina...
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- SmokingMan
#905 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bilo je i priče da će se graditi na djelu Stupa,kuće iza Avaza,u pravcu prema bivšoj kasarni,gdje je sada avijacija,i dole sve do Kurta Schorka,bili su kod moga komšije na procjeni imanja pretprošle godine,sada da li su išta ozbiljnije dogovarali,ne znam...gidra wrote:Po ovim slikama ovaj "Izvor" što se pravi na Stupu bi mogao biti perverzija.
http://www.stanoviizvor.com/
http://www.sa-c.net/index.php/component ... izvor.html
Možemo li prognozirati kolika će cijena po kvadratu biti otprlike, šta mislite?
I ovo je novih 278 stanova u ovom dijelu grada plus Tibra, BH Bau... Velika konkurencija, sigurno će uticati mnogo na formiranje cijene.
-
gidra
#906 Re: Novogradnja u Sarajevu?
zar su Tibra i BH Bau prodali većinu stanova već?milojicabrzi wrote:Mislim da nece ici ispod 1500 - 1600 KM po m2. Na Stupu sve sto se izgradi, to se i proda, jos dok je zgrada u izgradnji, tako da mislim da znacajnijeg opadanja cijene nece biti.gidra wrote:ožemo li prognozirati kolika će cijena po kvadratu biti otprlike, šta mislite?
-
StupskaBitanga
#907 Re: Novogradnja u Sarajevu?
i tibra i bh bau i ovaj Benis extra ide
Čak je i Nina kod Gdže odlično napredovala
Čak je i Nina kod Gdže odlično napredovala
- golfiista
#908 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cijena stanova tzv. Izvor nece biti ispod 1700,00 KM. Prednosti istog ce biti u samoj arhitekturi zgrada, ali i u cinjenici da ce izgradjenost parcele biti max. 45%, sto je u odnosu na ostale graditeljske poduhvate u Kantonu vrh.
- kockica_kockica
#909 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma sta kazes?frenkoza wrote:ova Tibra ce da bude najgore naselje u SA za jedno 15-20 godina...
- hoćeli_ko_rasol
#910 Re: Novogradnja u Sarajevu?
frenkoza wrote:ova Tibra ce da bude najgore naselje u SA za jedno 15-20 godina...
- hoćeli_ko_rasol
#911 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zahvaljujući Stupu i izgradnji na istom do nadolazećeg popisa stanovništva, Opština Ilidža će imati više stanovnika nego Opšina Novi gradmilojicabrzi wrote:Mislim da nece ici ispod 1500 - 1600 KM po m2. Na Stupu sve sto se izgradi, to se i proda, jos dok je zgrada u izgradnji, tako da mislim da znacajnijeg opadanja cijene nece biti.gidra wrote:ožemo li prognozirati kolika će cijena po kvadratu biti otprlike, šta mislite?
- Comrad
#912 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa nije daleko od istine, onoliko stanova na malom prostoru...
I sto je najgore nije to sve od Tibre, ja koliko znam njihovo je i ono zemljiste od bivseg restorana Una i teniskog igralista.
Znaci uskoro ocekujte jos jednu hrpicu zgrada od strane renesansnih arhitekata iz Tibre.
Meni samo nije jasno koji je coro ono sve dozvolio, nijedna zgrada nije iste visine (tibrine 13 spratova, one preko puta 7-8, one kod omva ja mislim 4-5, pa nekakvih kuca po 2 sprata, po 1 sprat, fasada i sam stil gradnje ni slicni...
A do prije 10 godina prazna parcela bila, znaci mogli organizovati kako su htjeli naselje.

I sto je najgore nije to sve od Tibre, ja koliko znam njihovo je i ono zemljiste od bivseg restorana Una i teniskog igralista.
Znaci uskoro ocekujte jos jednu hrpicu zgrada od strane renesansnih arhitekata iz Tibre.
Meni samo nije jasno koji je coro ono sve dozvolio, nijedna zgrada nije iste visine (tibrine 13 spratova, one preko puta 7-8, one kod omva ja mislim 4-5, pa nekakvih kuca po 2 sprata, po 1 sprat, fasada i sam stil gradnje ni slicni...
- hoćeli_ko_rasol
#913 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Evo i slikovitog prikaza (ptičija perspektiva):johntra wrote:jašta...mora se rob biti banci 20 godina ili malo manje...Black swan wrote:sve se nema
a stanovi u tibri se kupuju![]()
nego, rasole, gdje će tačno biti C3 objekat?

Sa SCC forum'a
- corvus_edin
#914 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nigdje na svijetu nije dozvoljeno visoke zgrade tako blizo pozicionirati - jedino u visoko korumpiranim sredinama
za ovo se slobodno moze koristiti pojam urbicid
fuj sta rade od grada
lipo me sramota kad stranci gledaju ove slike glavnog grada drzave
za ovo se slobodno moze koristiti pojam urbicid
fuj sta rade od grada
lipo me sramota kad stranci gledaju ove slike glavnog grada drzave
- kockica_kockica
#915 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibra je htjela napraviti nesto lijepo i od sebe je napravila na zemljistu koje je njihovo vlasnistvo jedan manji park za djecu, ne za odrasle, vec za djecu. U parkicu su se skupljali klosari, mudonje i njihove mudinice i dernecili do nekih doba u tom parku. Logicno da ce se stanari buniti i imaju puno pravo da se bune.majapjava wrote:kao da je bitno da nam se djeca igraju bolje im je po ulici kretenski sta su uradili
Nakon ko zna koliko prituzbi Tibra je odlucila skinuti sa sebe taj teret i napravili su od igralista parking i time napravili opet nesto sto je potrebno onom naselju.
Prema regulacionom planu koji sam sinoc imala prilike vidjeti na zboru stanara planirano je gradjenje jos zgrada, skole i igralista.
Stanari su ponekad smijesni u svojim zahtjevima pa od lika koji je kucepazitelj ocekuju da im stvori odjednom i skolu i vrtic i igralista i konzum i ko zna sta sve ne jer boze oni to nemaju.
Za sve se zna sta ko treba odobriti da bi se dobilo.
-
Ljuba Moljac
#916 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Urbicid je preblag pojam za ono ruglo. Ali dokle god ima potraznje za tim stanovima, oni ce i nastaviti tako...
a ova niska sa crveni krovom je fenomenalna. Oni koji su to dozvolili su za robije.hoćeli_ko_rasol wrote:
- corvus_edin
#917 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Potražnje ima, čak i potrebe - sve ok.
Tibra kao preduzeće želi graditi - isto sve ok.
Tibra želi imati profit od svog poslovanja, i maksimirati ga - također sve ok
Šta nije ok to su činjenice kao:
kršenje graševinskih prava uz pomoć lokalnih vlasti.
Vlast ima da zaštiti zakonitosti - savim nemoguće je da je visina, raspored, gabariti po zakonu... ne-mo-gu-će
A ovo od člana kockice:
Da, stanari imaju pravo daocekuju da im stvori i skolu i vrtic i igralista kao i ostale objekte infrastrukture.
Ako ne investitor, onda opština - jer je za to zadužena - a oni su se dogovorili da Tibra to sve uradi... a de reci, jel'?
Vlast ima da zaštiti zakonitosti - savim nemoguće je da je visina, raspored, gabariti po zakonu... ne-mo-gu-će
A ovo od člana kockice:
Da, stanari imaju pravo daocekuju da im stvori i skolu i vrtic i igralista kao i ostale objekte infrastrukture.
Ako ne investitor, onda opština - jer je za to zadužena - a oni su se dogovorili da Tibra to sve uradi... a de reci, jel'?
- kockica_kockica
#918 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da bi se skola napravila, takvu odluku ne moze donijeti niti Tibra niti sama Opcina... Imamo Insitutcije koje se bave obrazovanjem. Da bi se oni odobrili skolu mora postojati realna potreba za tim, dugorocna potreba, ne mislim da potrebu trenutnih individua. Smislena gradjanska inicijativa za gradnju skole se preda Opcini. Opcina proslijedi Ministarstvu obrazovanja Kantona, provede se procjena, i to je to. MOS (mahalska obavjestajna sluzba) je nepotrebna.corvus_edin wrote:Potražnje ima, čak i potrebe - sve ok.
A ovo od člana kockice:
Tibra se obvezala napraviti skolu, i ona je ucrtana u regulacioni plan. Oni ce je sagraditi. I sta cemo onda?
da bi jedna skola funkcionirala treba se na budzet uposliti: direktor, sekretarica, profesori, nastavnici, pomocno osoblje. Zar stvarno neko moze misliti da je neizgradnja skole do Tibre?
I kako rekoh po regulacionom planu ima skola, vrtic, igraliste sve pored naselja. Ali ako je neko kupio stan u Tibri onda je trebao biti svjestan da to sve nece dobiti odmah, niti u prvih 3 ili 5 godina. Cemu onda galama i nezadovoljstvo? Ako su htjeli infrastrukturu izgradjenu eno onda Alipasino, Dobrinja, itd pa vidis dijete s prozora u ucionici. Nikakav problem.
NAjveci nas problem jeste galama, vriska, nezadovoljstvo pretvoreno u mahalsko ogovaranje i prepricavanje. Vidjela sam to sinoc. I onda dodje opcinar i svima im zacepi usta sa par opcinsko-ministarskim recenicama.
- bilic
#919 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kockica_kockica wrote:Da bi se skola napravila, takvu odluku ne moze donijeti niti Tibra niti sama Opcina... Imamo Insitutcije koje se bave obrazovanjem. Da bi se oni odobrili skolu mora postojati realna potreba za tim, dugorocna potreba, ne mislim da potrebu trenutnih individua. Smislena gradjanska inicijativa za gradnju skole se preda Opcini. Opcina proslijedi Ministarstvu obrazovanja Kantona, provede se procjena, i to je to. MOS (mahalska obavjestajna sluzba) je nepotrebna.corvus_edin wrote:Potražnje ima, čak i potrebe - sve ok.
A ovo od člana kockice:
Tibra se obvezala napraviti skolu, i ona je ucrtana u regulacioni plan. Oni ce je sagraditi. I sta cemo onda?
da bi jedna skola funkcionirala treba se na budzet uposliti: direktor, sekretarica, profesori, nastavnici, pomocno osoblje. Zar stvarno neko moze misliti da je neizgradnja skole do Tibre?
I kako rekoh po regulacionom planu ima skola, vrtic, igraliste sve pored naselja. Ali ako je neko kupio stan u Tibri onda je trebao biti svjestan da to sve nece dobiti odmah, niti u prvih 3 ili 5 godina. Cemu onda galama i nezadovoljstvo? Ako su htjeli infrastrukturu izgradjenu eno onda Alipasino, Dobrinja, itd pa vidis dijete s prozora u ucionici. Nikakav problem.
NAjveci nas problem jeste galama, vriska, nezadovoljstvo pretvoreno u mahalsko ogovaranje i prepricavanje. Vidjela sam to sinoc. I onda dodje opcinar i svima im zacepi usta sa par opcinsko-ministarskim recenicama.
SAMO POLAKO .. NE MOŽE SVE PREKO NOĆI . U POTPUNOSTI SE SLAŽEM
- golfiista
#920 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne kaki. Tibra je kriminal samo takav. Skolu nikada nece sagraditi, a od preopterecene infrastrukture trpi pola Ilidze. Jednostavno taj visak spratova nije bio u regulacionom planu dijelom i zbog nedovoljne infrastrukture, da ne spomunjem sve ostalo.
Zbog Tibre ce mnogi zaplakati i neka ce, jer takav urbicid se nije smio dozvoliti.
Dok je interes uskih grupa ljudi ispred opceg bice nam tako i neka ce, sami smo krivi.
Zbog Tibre ce mnogi zaplakati i neka ce, jer takav urbicid se nije smio dozvoliti.
Dok je interes uskih grupa ljudi ispred opceg bice nam tako i neka ce, sami smo krivi.
- LUCK IS HERE
#921 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Na jedan pozitivni stav se pojavljuje deset negativnih ..
Da je Tibbra napravila 3 sprata bilo bi zašto samo tri , i sve nam je tako ..
SAMO NEGATIVA , NA TO SMO NAVIKLI ...
Da je Tibbra napravila 3 sprata bilo bi zašto samo tri , i sve nam je tako ..
SAMO NEGATIVA , NA TO SMO NAVIKLI ...
- kockica_kockica
#922 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Visak spratova je napravljen... Stanovi kupljeni... Zavrsena prica... Sadasnjost je ono u cemu zivimo... proslost je proslost koju treba ostaviti tamo.... U buducnosti kada se budu gradile zgrade treba lobirati da su zgrade sa manje spratova, pokazi inicijativu, osim foruma naravno, da zgrade budu do 5 spratova, jer to mozes promijeniti ovo sad sto je napravljeno prodato i u upotrebi ne mozes....golfiista wrote:Ne kaki. Tibra je kriminal samo takav. Skolu nikada nece sagraditi, a od preopterecene infrastrukture trpi pola Ilidze. Jednostavno taj visak spratova nije bio u regulacionom planu dijelom i zbog nedovoljne infrastrukture, da ne spomunjem sve ostalo.
Da nema potrebe i potraznje za stanovima oni se ne bi gradili... I grad se treba prosiriti, razviti...
Infrastruktura se ne gradi preko noci...
Negativni stavovi me vise brinu od viska spratova...
- P308
#923 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mislim da ti kockice previse subjektivno gledas na neke stvari sto potpuno razumijem jer zivis tamo, ali treba biti malo objektivniji 
-
Naslovnica
#924 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prolazim neki dan od Gazproma prema Merkuru...Nije valjda da su i ono malo parking mjesta koje ima okolo zgrada zauzeli sa baštom od nekakvog kafića?!?!?!

- Acta non verba
#925 Re: Novogradnja u Sarajevu?
golfiista wrote:Ne kaki. Tibra je kriminal samo takav. Skolu nikada nece sagraditi, a od preopterecene infrastrukture trpi pola Ilidze. Jednostavno taj visak spratova nije bio u regulacionom planu dijelom i zbog nedovoljne infrastrukture, da ne spomunjem sve ostalo.