BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#901 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Najbolji detalj utakmice je kad Maletić hoda od igrača do igrača Brazila i traži dres, a niko mu ne da

-
sumirprimus
#902 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
prodje i ova prijateljska,da bogdom pape isproba sta novo..kad vec nema lulica i mujdze,znaci svakako nismo kompletni,al et...
medunjanin,uhvatila mu se alka oko usta,pa cojk kad ne presahnu...
sve u svemu,borbena utakmicva,cak i kad se izgubi onako nesretno,manji je žal...jer se bore...
a tribine,osim onog ispada na himnoj,ne treba nam ono i vec famozne merlinove kukumavke,su bile cak i za pohvalit,na trenutak ko da igra neki talijanski klub...
sa zastavam,fora odlicna,...
vedo dao gol,
nema dalje,...
spaha,dobar...
mada jedna stvar mi se nije svidila,ko na rekreaciji,od pocetka kad ovi krenu recmo s desne strane,nasi svi ko muhe na loptu,a ljeva zjapi prazna,tako i go pade,tako i autogo...al et...
djeko...ne smije ba onolko lopti na tribine poslat,mora bit precizniji,ubojitiiji..al et,valjda za kvalifikacije bude bolje...
miske,neprepoznatljiv,trci ko lud
iako je djed,rahimic je nenadjebiv
al i maletic ono jenom ukliza ba,momacki,reko prosuce onog brazilca do tribina
sve u svemu dobroj...osta žal za iksom,sa samba danserima...
p.s nama svakako fali igrac dva,a jos kad i od ovih sto su ko standardni fale dvojca osjeti se podobro..pogotov brzi prodor luluica,i mujdza..
medunjanin,uhvatila mu se alka oko usta,pa cojk kad ne presahnu...
sve u svemu,borbena utakmicva,cak i kad se izgubi onako nesretno,manji je žal...jer se bore...
a tribine,osim onog ispada na himnoj,ne treba nam ono i vec famozne merlinove kukumavke,su bile cak i za pohvalit,na trenutak ko da igra neki talijanski klub...
vedo dao gol,
spaha,dobar...
mada jedna stvar mi se nije svidila,ko na rekreaciji,od pocetka kad ovi krenu recmo s desne strane,nasi svi ko muhe na loptu,a ljeva zjapi prazna,tako i go pade,tako i autogo...al et...
djeko...ne smije ba onolko lopti na tribine poslat,mora bit precizniji,ubojitiiji..al et,valjda za kvalifikacije bude bolje...
miske,neprepoznatljiv,trci ko lud
iako je djed,rahimic je nenadjebiv
sve u svemu dobroj...osta žal za iksom,sa samba danserima...
p.s nama svakako fali igrac dva,a jos kad i od ovih sto su ko standardni fale dvojca osjeti se podobro..pogotov brzi prodor luluica,i mujdza..
Last edited by sumirprimus on 29/02/2012 09:53, edited 1 time in total.
- asbosanac76
#903 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
bili smo bolji brazil je bio mala maca a mi veliki zmajevi,nismo imali srece

-
Stari
#904 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Gledao sam jedan veci dio utakmice ... kasnije se ovaj prenos preko interneta nesto uzjeb'o...uglavnom , htjedoh reci , hvala momci za jos jednu prijatnu vecer ...igrali ste dobro, na trenutke i lijepo - da je jedna od onih nekoliko lopti (2 Misimoviceve , 2 ili 3 Dzekine , jedna mensecini Pjaniceva) isla u okvir gola - slika bi bila potpuno drugacija. Dakle ako bi mogli zadrzati ostatak igre i popraviti tu sitnicu - to da lopte , barem polovica njih, idu u okvir gola - sad ako ih tamo golman odbrani - nije toliko bitno ... ja sam naime zagovornik tvrdnje da se onakve lopte vrlo rijetko brane ... kad ih igrac zategne onako kako su to radili Dzeko i Misimovic sinoc. - "punom nogom ", iz trka ... veci problem je "spustiti" putanju te lopte, da ide prema golu ...nakon toga, golman je tu od sekundarnog znacaja ...
Da ne palamudim previse ... vrlo dobro momci ...vrlo dobro .... i hvala .
Da ne palamudim previse ... vrlo dobro momci ...vrlo dobro .... i hvala .
- Comrad
#905 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Obuca9 wrote:Najbolji detalj utakmice je kad Maletić hoda od igrača do igrača Brazila i traži dres, a niko mu ne da![]()
![]()
Primjetio sam da na kraju utakmice Brazilci uopste nisu bili raspolozeni da se pozdrave sa nasim igracima. Uhvatili slavit jbt ko da su svjetsko osvojili.
Svira sudija kraj, oni se svi skupise i to je to. Obicno na kraju tekme svi se medjusobno ispozdravljaju, sinoc koliko sam vidio samo su nasi prilazili njima.
- Dupli_skalp
#906 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
ono što mene najviše brine od svega jeste nešto što nam se ponavlja zadnjih nekoliko utakmica. a radi se o već hroničnoj neefikasnosti.
problem je više taj što se to ispoljava i kod protivnika koji igra otvoreno (francuska, brazil sinoć, portugal... itd.), a šta će tek biti kod onih koji nam se zatvore, pogotovo kući kad budemo igrali (bjelorusi u prošlim kv., u ovim što slijede slovaci, grci, litvanci...)?
ne vidim nas na nekom takmičenju ako nam treba 150 šansi da bi dali jedan, max 2 gola na utakmici.
problem je više taj što se to ispoljava i kod protivnika koji igra otvoreno (francuska, brazil sinoć, portugal... itd.), a šta će tek biti kod onih koji nam se zatvore, pogotovo kući kad budemo igrali (bjelorusi u prošlim kv., u ovim što slijede slovaci, grci, litvanci...)?
ne vidim nas na nekom takmičenju ako nam treba 150 šansi da bi dali jedan, max 2 gola na utakmici.
- Korisnicko ime
#907 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Moras to gledati iz perspektive papka kojeg je nazalost nesreca natjerala da kao izbjeglica ode iz svog sela u Njemacku, na primjer. A selo i neobrazovanje i nekultura iz njega nije nikad. Tako da ce taj isti papak kad bude gledao prvu narednu tekmu Barce ili Reala u nekoj kafani nakon dana provedenog na bausteli svojim ahbabima hvaliti da je bas on licno i personalno hebo majku tom Alvesu, Marcelu, Neymaru...plejka2 wrote:pa dobro je i reko.cim gubimo odma frcaju te upaljaci,baklje i ostale gluposti.ako smo primili go ne znaci da je smak svijeta pogotovo kad su prijateljske utakmice u pitanju.sa brazilom bi svakom bila cast odigrat utakmicu jer su ljudi fkt madzionicari.dobro mozda veceras to i nisu pokazali al nema veze.....![]()
al dzaba papku ne mozes dokazat da nije doso na borbu bikova-pjetlova i slicno nego na jedan spektakl u kojem treba uzivat i ponasat se civilizovano.
Samim tim, iz njegove perspektive on je uspio u zivotu. Ostvaren covjek, nema sta...
-
Stari
#908 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
čviljonka2 wrote:Jao prejako, ahahahaahhahaha!Edin H. wrote: Sta su trebali, uciti portugalski i otpjevati im himnu?
Uz svo postovonje spram brazilske himne ...ja bih ipak radije da se nasi navijaci, i mene tu ukljucujuci prvog... uhvate texta nase himne pa ga lijepo nauce - text nije los, nije ni tezak....
To sto taj tekst skupstina jos nije verifikovala kao zvanicni tekst himne ne mora biti bitno ...uopste... nije na kraju krajeva ni Merlinov text prosao skupstinsku ratifikaciju pa ga nepogresivo oru na svim stadionima gdje dodju ... bas ono o razocaravajucem zivotu itd idr isl ... A pjesmu <jedna si jedina> im niko na stadionima ne moze zabraniti ...nek je pjevaju burageru koliko god hoce ... ali zasto ne i ovu pjesmu ..ako ni zbog ceg drugog a ono zbog pukog prosirenja i osvjezenja repertoara ...
-
palermo
#909 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Korisnicko ime wrote:Moras to gledati iz perspektive papka kojeg je nazalost nesreca natjerala da kao izbjeglica ode iz svog sela u Njemacku, na primjer. A selo i neobrazovanje i nekultura iz njega nije nikad. Tako da ce taj isti papak kad bude gledao prvu narednu tekmu Barce ili Reala u nekoj kafani nakon dana provedenog na bausteli svojim ahbabima hvaliti da je bas on licno i personalno hebo majku tom Alvesu, Marcelu, Neymaru...plejka2 wrote:pa dobro je i reko.cim gubimo odma frcaju te upaljaci,baklje i ostale gluposti.ako smo primili go ne znaci da je smak svijeta pogotovo kad su prijateljske utakmice u pitanju.sa brazilom bi svakom bila cast odigrat utakmicu jer su ljudi fkt madzionicari.dobro mozda veceras to i nisu pokazali al nema veze.....![]()
al dzaba papku ne mozes dokazat da nije doso na borbu bikova-pjetlova i slicno nego na jedan spektakl u kojem treba uzivat i ponasat se civilizovano.
Samim tim, iz njegove perspektive on je uspio u zivotu. Ostvaren covjek, nema sta...
Biti papak je prije svega stanje duha. Ono se najprije ogleda u neutaživoj potrebi da popljuješ druge zarad toga da bi, kad već ne možešdrugačije, pokazao svoju superiornost.
Prepozanajete li se vas dvojica u ovome ?
Izvinjenje ostalima na off topicu.
- Infaze Studio
#910 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Da u pravu si, ali to nije zbog toga sto su zeljeli slaviti, nego je to bilo jedno pedersko potcjenjivanje.Comrad wrote:Obuca9 wrote:Najbolji detalj utakmice je kad Maletić hoda od igrača do igrača Brazila i traži dres, a niko mu ne da![]()
![]()
![]()
Primjetio sam da na kraju utakmice Brazilci uopste nisu bili raspolozeni da se pozdrave sa nasim igracima. Uhvatili slavit jbt ko da su svjetsko osvojili.
Svira sudija kraj, oni se svi skupise i to je to. Obicno na kraju tekme svi se medjusobno ispozdravljaju, sinoc koliko sam vidio samo su nasi prilazili njima.
Mislim da su brazilci pokazali svoj fair play i postenje protiv Holandije prije godinu i pol na najvecoj sceni i to je to.
Sto se tice igre nase repke...uplasili se jesmo na pocetku, ali kao sto Spaha rece, sto je utakmica vise odmicala bili smo sev smireniji.
Neki kritikuju Misketa, covjek odigrao najbolju/najpozrtvovaniju utakmicu odavno. Kad ne trci a precizno sutira, onda "sto ne trcis", kad potrci i promasi dvije sanse onda "ne zna udariti loptu"..Come on!!
Dzeko po meni jedan od losijih veceras. Dobro ga Osim opisa nedavno u nekoj emisiji..."Dok on smiri loptu, pros'o
voz".
NEko gore rece kako je Jahic jako los igrac jer je spor...Haha, gluposti.
Pa Ok nije najbrzi igrac u reprezentaciji, ali je l' mora to biti da bi bio dobar igrac i, sto je najvaznije nama u ovom trenutku, koristan ovom timu. Ovo je TIM igraca kjoji se medjusobno nadopunjuju, a Jahic ima i vise nego sto je potrebno da bi igrao u OVAKVOM TIMU.
Brz je Maletic, pa sta mu vrijedi??
Spahic je opet pokazao da je svjetska klasa stopera, svojom pozrtvovanoscu i, prije svega, hladnokrvnoscu i iskustvom. Taj covjek nema straha niti portiv jedne ekipe na svijetu. Pravi je kapiten. KAd uporedim njega i onog brazilskog kapitena sinoc, pa Spahic je za njega pojam vodje ekipe.
Vedo, svaka cast. Tehnicki ne bas ponajbolji, ali momak je ljudina kakve trebamo u timu.
Dosta za sada jer Stvarno me nervira ovo "trzanje" kad dodjem do kraja prozorcica za tipkanje, pa ako radim lajicke greske ( a sigurno radim ) pri tipkanju, nek' neko javi koji je "fix" za to njesra.
- Infaze Studio
#911 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
BTW Sejo razocaravajuc za ono vremena sto je igrao.
Sa Lulicem i Mujdzom u ekipi, biti ce ovo veoma izgledna postava za kvalifikacije (koje se igraju u Brazilu 2014 kako rece onaj lik sa sportsport.ba u intervjuu sa jednim od momaka)..

Sa Lulicem i Mujdzom u ekipi, biti ce ovo veoma izgledna postava za kvalifikacije (koje se igraju u Brazilu 2014 kako rece onaj lik sa sportsport.ba u intervjuu sa jednim od momaka)..
- Comrad
#912 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Culo se i Oooo Edin Dzekoooo
A jbg, svi znaju onu Bosnom behar..., bosna sampion (cega, sta, koga) itd. Pod hitno treba neko da napise nekoliko jednostavnih linija i postavit ih po fejsbuku, stranicama i nek raja uci.
Inace, sto se tice navijanja, cak mislim da je bolje vani nego kad igramo kuci. Vani barem ljudi pjevaju i navijaju cijelu tekmu, onih nekoliko zadnjih tekmi u zenici je bilo tankosava.
A jbg, svi znaju onu Bosnom behar..., bosna sampion (cega, sta, koga) itd. Pod hitno treba neko da napise nekoliko jednostavnih linija i postavit ih po fejsbuku, stranicama i nek raja uci.
Inace, sto se tice navijanja, cak mislim da je bolje vani nego kad igramo kuci. Vani barem ljudi pjevaju i navijaju cijelu tekmu, onih nekoliko zadnjih tekmi u zenici je bilo tankosava.
- ganjeta
#913 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Comrad wrote:
Živa istina.
- plejka2
#914 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Zasto da se bilo ko prepozna u tome ako je napisano onako kako jeste?palermo wrote:
Biti papak je prije svega stanje duha. Ono se najprije ogleda u neutaživoj potrebi da popljuješ druge zarad toga da bi, kad već ne možešdrugačije, pokazao svoju superiornost.
Prepozanajete li se vas dvojica u ovome ?
Izvinjenje ostalima na off topicu.
Moguce da si se ti prepozno u necemu sto smo mi pisali
Nikog mi nismo pljuvali nego smo pisali o papanskom ponasanju pojedinih navijaca.
Tebi ako je normalno da neko zvizdi tuđu himnu ili baca baklje na teren,upaljace i sl. onda mi tu nemamo sta raspravljat.Stanje duha ti je bas na nivou
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#915 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Džeko je odigrao odlično sve osim šuteva... zaista u zadnjih godinu dana, šutevi sa distance i iz trka, su mu uglavnom katastrofa.Dzeko po meni jedan od losijih veceras. Dobro ga Osim opisa nedavno u nekoj emisiji..."Dok on smiri loptu, pros'o
voz".
- Comrad
- Korisnicko ime
#917 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Na ovo drugo boldirano: Ja ne, zasto pitas?palermo wrote:Korisnicko ime wrote:Moras to gledati iz perspektive papka kojeg je nazalost nesreca natjerala da kao izbjeglica ode iz svog sela u Njemacku, na primjer. A selo i neobrazovanje i nekultura iz njega nije nikad. Tako da ce taj isti papak kad bude gledao prvu narednu tekmu Barce ili Reala u nekoj kafani nakon dana provedenog na bausteli svojim ahbabima hvaliti da je bas on licno i personalno hebo majku tom Alvesu, Marcelu, Neymaru...plejka2 wrote:pa dobro je i reko.cim gubimo odma frcaju te upaljaci,baklje i ostale gluposti.ako smo primili go ne znaci da je smak svijeta pogotovo kad su prijateljske utakmice u pitanju.sa brazilom bi svakom bila cast odigrat utakmicu jer su ljudi fkt madzionicari.dobro mozda veceras to i nisu pokazali al nema veze.....![]()
Prepozanajete li se vas dvojica u ovome ?Izvinjenje ostalima na off topicu.
Na ono prvo: Otkud ti znas da ja ne mogu drugacije? Mi se poznajemo?
I na kraju...tvrdis da nema papaka i nekulturnog ponasanja na tekmama nase reprezentacije? Ili je tvoj moto "sto gore to bolje"?
I ja se izvinjavam ostalima na off topicu...mada mislim da i nije toliko nevezano za temu. Znam puno ljudi koji ne idu na tekme reprezentacije bas iz ovog razloga. I ja pratim reprezentaciju jos od 96. i od tada nisam puno propustio utakmica. Jedino sto me odbija je ponasanje nekih i atmosfera na utakmicama reprezentacije. Poslije svake kazem da necu sljedecu ici i onda kad ta utakmica dodje, opet odem. Jer volim nogomet, volim ovu reprezentaciju, volim ovu drzavu, kakvi god da su...i reprezentacija i drzava. Moji su! Ali znam puno raje koja vise ne dolazi. Zato se, recimo, i desava da Kosevo ne bude popunjeno a dolazi nam Francuska u jednoj od kljucnih utakmica kvalifikacija.
Btw, na toj utakmici je atmosfera bila bliza tefericu na Cevljanskoj koridi nego jednoj nogometnoj utakmici reprezentacija koja se odrzava u glavnom gradu drzave.
Ali ako je to tebi i vecini u redu, onda OK, necu vise o tome...
- Infaze Studio
#918 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
odesveuhonduras wrote:Džeko je odigrao odlično sve osim šuteva... zaista u zadnjih godinu dana, šutevi sa distance i iz trka, su mu uglavnom katastrofa.Dzeko po meni jedan od losijih veceras. Dobro ga Osim opisa nedavno u nekoj emisiji..."Dok on smiri loptu, pros'o
voz".
On je klasicni spic igrac i njegov posao je da bas te SUTEVE odradi kako treba, iako mozda sve drugo nije odradio dobro.
Znaci, ako si lose odradio dio posla koji je najvazniji u opisu tvoje uloge u reprezentaciji, onda si odigrao lose.
-
asdf1
#919 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
I ja ovo mislim. Ako četnici nedaju da se tekst himne usvoji u parlamentu, ne mogu nam zabraniti da je imamo i da je pjevamo.Stari wrote:čviljonka2 wrote:Jao prejako, ahahahaahhahaha!Edin H. wrote: Sta su trebali, uciti portugalski i otpjevati im himnu?
Uz svo postovonje spram brazilske himne ...ja bih ipak radije da se nasi navijaci, i mene tu ukljucujuci prvog... uhvate texta nase himne pa ga lijepo nauce - text nije los, nije ni tezak....
To sto taj tekst skupstina jos nije verifikovala kao zvanicni tekst himne ne mora biti bitno ...uopste... nije na kraju krajeva ni Merlinov text prosao skupstinsku ratifikaciju pa ga nepogresivo oru na svim stadionima gdje dodju ... bas ono o razocaravajucem zivotu itd idr isl ... A pjesmu <jedna si jedina> im niko na stadionima ne moze zabraniti ...nek je pjevaju burageru koliko god hoce ... ali zasto ne i ovu pjesmu ..ako ni zbog ceg drugog a ono zbog pukog prosirenja i osvjezenja repertoara ...
A naša publika su bukvalno fanatici. Čuju protivnik oni buuuu, zviždanje, bez obzira na situaciju. Suprotno, englezi: čovjek bi rek'o koliko piju pivo to se ne trijezni, ali na utakmici, pored navijanja publika reaguje na ono što se dešava na terenu, npr. igrač se oklizne oni yeee.
Od naših, Misimović je meni opet najbolji, odlično kontroliše loptu, dobro se gradi, odigrao par finih one-touch akcija.
I stvarno od Brazila sinoć ostao samo onaj potez onog Lucasa. Lik je više pokazao za 10 min od Neymara koji je igao čitavu utakmicu.
- ganjeta
#920 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Lucas je dohakao Papcu, kad ga je bacio onim rolingom, slomi mu kičmu, ustade Papac drži se za leđa
to je bio ključni detalj utakmice.
- @mba
#921 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
nije bitno kako je ko odigrao, dobri su bili svi mogli su bolje ali brasil je brasil!
sto je najbitnije iz ovog svega je to da je ovo bila jedna velika reklama za bosnu i hercegovinu i ja koji ziim u ovom gradu mogu reci da je feedbeck jako pozitivan sto se tice svega, najbitnije da smo pokazali da nismo neandertaleri, i mogu reci poslije ove tekme ce svi sankt galleri geldati drugacije na nas bosance opcenito, nije bilo tuca policija nije imala posla i to oni jako jako cijene, i mogu vam reci skim sam god pricao i na poslu samo sam
dobio...
sve u svemu juce je bilo lijepo biti bosanac u gradu st. gallen-u
sto je najbitnije iz ovog svega je to da je ovo bila jedna velika reklama za bosnu i hercegovinu i ja koji ziim u ovom gradu mogu reci da je feedbeck jako pozitivan sto se tice svega, najbitnije da smo pokazali da nismo neandertaleri, i mogu reci poslije ove tekme ce svi sankt galleri geldati drugacije na nas bosance opcenito, nije bilo tuca policija nije imala posla i to oni jako jako cijene, i mogu vam reci skim sam god pricao i na poslu samo sam
sve u svemu juce je bilo lijepo biti bosanac u gradu st. gallen-u
- just principe
#922 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
ajmo nek mod ovo pod kljuc stavi..Vec dvije stranice citam nebuloze i gluposti
- Korisnicko ime
#923 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
A ti odredjujes kad ce nesto pod kljuc i dajes naredbe moderatorima?just principe wrote:ajmo nek mod ovo pod kljuc stavi..Vec dvije stranice citam nebuloze i gluposti
Ti odredjujes sta su nebuloze i gluposti?
Pa ne citaj brate...lakse ce ti biti...
- shake69
#924 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Veca je nebuloza napisati 'ajmo', kad se zna, pretpostavljajuci da 'Principijelno' ne dolazis iz Srbiju', da u nasem jeziku je 'hajmo'!just principe wrote:ajmo nek mod ovo pod kljuc stavi..Vec dvije stranice citam nebuloze i gluposti
- Sandokan Schiavone
#925 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Spahić 7, u kojoj utakmici?Comrad wrote: