Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
headbanger wrote:pretpostavimo
kerovi mi napadnu dijete
nece niko da se podrine da se to vise ne desi
a dijete tuda prolazi u skolu
znaci nece niko da rijesi problem, ja nemam humanije metode, ja sam prepusten sam sebi
znaci ja cu rijesti problem kako ja mogu
nemaam oruzja a nema ni nekih sredstava za uspavljivanje
jel aj to trebam dati otkaz na poslu da bi pratio dijetu iz i u skolu
malo se spustite na zemlju i relano pogeldajete situaciju
nije to vise sadizam nego dolazimo do opstanak ja ili cuko
Bogami bit cu ja on nece garant
drug u pravu si, i mene da napadnu rijesio bih sam stvar, samo bih prvo podigao tuzbu protiv grada i kantona, ne mogu da shvatim da nije bilo lakse i jeftinije pohvatati sve te pse i odvesti gore na igman bjelasnicu i pustiti, nego sad placati za svakog psa 150KM mjesecno...
a pogotovo da me jos maltretiraju po cijelu noc, pofatao bih i sve gradonacelniku pred vrata odnio
treba ih sve nafatat pa ih onako u coporu svezane ostaviti pred vrata radnih mjesta gradonacelnika i ostalih državnih službenika da nemogu na posao svakako kao da i nisu tamo. Ako je ko za? preko vikenda da se nadjemo ja cu ih dovesti bar deset kako znam i umijem al fakat ne zahebavam se
Last edited by Don Zivconi on 10/01/2012 15:48, edited 1 time in total.
Dok neko dijete ne uhvate i ne razderu izgleda niko se neće mrdnut....a i tad će biti...pa ovo pa ono pa ovako...uglavnom stanari ovi u Hrasnom nek obrate pažnju ko ih hrani jer uvjek se nadje neka "dobra duša" koja održava Ćopor na okupu...pa ga fino na ljubazan naćin upozorit (motikom) a onda rašĆerat kerove...sami to uradite ako vam je stalo do djece.
copori do zuba naouruzanih pasa ceka na prvu zrtvu, po mogucnosti da to bude neka seljanka ili seljak jako pridoslih iz sume..
nije baš smiješno ...
četvrtak, 03 Novembar 2011 12:41
Napadi pasa lutalica povećani za 35,14%
Prije sedam dana ispred zgrade u Sarajevu psi lutalice napali su osmogodišnju djevojčicu Sajru Merhemić. Kako je rekao njen otac Asim, jedan od pasa ugrizao je djevojčicu za nogu, a od straha Sajra je počela da muca. Istaknuo je da svakodnevno čopor pasa viđaju u obližnjem parku, za šta je, kako on kaže, kriva vlast koja je donijela zakon, a nije pripremila mjesto za njegovo provođenje.
Direktorica Hitne pomoći prim. dr. Sena Softić-Taljanović rekla je da su za dvije godine primili skoro blizu 900 građana s ugrizima pasa. Prema procjenama, broj građana kojima je pružena ljekarska pomoć u cijeloj BiH dostiže i nekoliko hiljada.
- Alarmantno je da se za prvih deset mjeseci ove godine broj ugriza u odnosu na isti period prošle godine povećao za 35, 14 posto. Rane na svu sreću nisu bile opasne po život. Velika opasnost su psi koji nisu pod veterinarskim nadzorom jer mogu da prenosu vrlo opasne i teške zarazne bolesti - kazala je Softić - Taljanović.
Psihološki strah i doživljena trauma od napada pasa ostaje kao trajna posljedica za cijeli život, rekla je psiholog Jasna Dizdarević. Ona je naglasila da psi na ulicama najveći strah predstavljaju djeci, a da kod odraslih ljudi remete socijalni mir.
- To je trauma koja se ne može prebroditi, jer uvjek znate da ste doživili neugodnost od te životinje. Vrlo slično se manifestuje i na odrasle, jer i oni reaguju kao djeca u momentima kada pored njih naiđe pas, jer se strah ne može kontrolisati. Imala sam razgovore sa susjedima koji su počeli da mjenjaju navike pri povrtku s posla i izbjegavaju nositi cekere, jer postojii strah da će miris hrane privuči psa - kaže Dizdarević.
S problemom pasa lutalica u BiH trenutačno se jedino bore veterinarske službe koje provode kastraciju. Općinske vlasti tvrde kako su nemoćne da rješe ovaj rastući problem jer im zakon usvojen prije tri godine onemogućava djelovanje. Rješavanje ovog problema vide u izmjenama zakona koji osim članova Predsjedništva BiH može pokrenuti i Parlament BiH i poslanici. (Dnevni avaz)
Psi se ovde pokoravaju opštim biološkim zakonima.
Populacija raste i borba za hranu postaje sve žešća i oni su sve agresivniji.
Ukoliko nadležni ništa ne poduzmu, građani Sarajeva će se morati okrenuti radikalnim mjerama npr.
izaći na ulice i sl.
Drage Sarajlije (i Zenicani, za ostale gradove ne znam), ja ne mogu da vjerujem da ste dopustili da vam cuke vedre i oblace, da vam odredjuju gdje, kada i kako cete se kretati, da vas napadaju, zaskacu, pa eto, i ujedaju. :samosecudim:
ako se na ovoj temi govori o psima, onda mislim da je primjerenije govoriti o drasticnim slucajevima zlostavljanja zivotinja koji su u sarajevu dogodili u posljednja dva mjeseca. radi se o jednom psu kome je razesena glava od nekog eksplozivnog sredstva i drugom koji je silovan.
mislim, mozda ce neko naci 1001 opravdanje tipa "to su nepodopstine djecurlije" ali to su djela koja pokazuju snaznu sadisticku crtu. mozete zamisliti sta se ta "djecurlija" raditi za koju godinu ako se sada sa njima ne bude radilo i zato treba da se zapitamo kamo mi to kao drustvo idemo i kako nam se takve stvari desavaju.
doduse, kad procitam neke od posljednjih komentara, nista me vise ne cudi...
verdi wrote:ako se na ovoj temi govori o psima, onda mislim da je primjerenije govoriti o drasticnim slucajevima zlostavljanja zivotinja koji su u sarajevu dogodili u posljednja dva mjeseca. radi se o jednom psu kome je razesena glava od nekog eksplozivnog sredstva i drugom koji je silovan.
mislim, mozda ce neko naci 1001 opravdanje tipa "to su nepodopstine djecurlije" ali to su djela koja pokazuju snaznu sadisticku crtu. mozete zamisliti sta se ta "djecurlija" raditi za koju godinu ako se sada sa njima ne bude radilo i zato treba da se zapitamo kamo mi to kao drustvo idemo i kako nam se takve stvari desavaju.
Prestanite ljude proganjati sa tim izvještajima da bi potisnuli probleme koji psi prave ljudima.
Nećemo se bombati glupostima.
verdi wrote:ako se na ovoj temi govori o psima, onda mislim da je primjerenije govoriti o drasticnim slucajevima zlostavljanja zivotinja koji su u sarajevu dogodili u posljednja dva mjeseca. radi se o jednom psu kome je razesena glava od nekog eksplozivnog sredstva i drugom koji je silovan.
Da Bog da se toj djeci 3 puta gore vratilo. Ali opet , mene kad bi napao neki ja ne bih birao sredstva kako da se odbranim
Prestanite ljude proganjati sa tim izvještajima da bi potisnuli probleme koji psi prave ljudima.
Nećemo se bombati glupostima.
I zbog jednog napacenog djecaka ih sve treba pustiti da lutaju ulicama Sarajeva ?
Sudeći po komentarima na ovom forumu, zbog više napaćenih dječaka. Sudeći po mom iskustvu, slijedi brisanje postova. Jebo ga 'ljeb više.
Ovdje se treba iživljavati na foteljašima koji urcem ne micu a ne na životinjama jer radi ovakve organizacije drustva dolazi do nastajanja i postojanja agresivnih lutalica pa tako i neadekvatnih ustanova za lutalice i za ovu bolesnu djecu.
Zakljucak: niti su krivi psi (mislim na ove na ulici ne u foteljama) niti su kriva djeca, krivo je drušvo u cjelini zajedno sa nama ublehasima sa foruma koji samo seremo a nista konkretno ne poduzimamo.
I zbog jednog napacenog djecaka ih sve treba pustiti da lutaju ulicama Sarajeva ?
Sudeći po komentarima na ovom forumu, zbog više napaćenih dječaka. Sudeći po mom iskustvu, slijedi brisanje postova. Jebo ga 'ljeb više.
Ovdje se treba iživljavati na foteljašima koji urcem ne micu a ne na životinjama jer radi ovakve organizacije drustva dolazi do nastajanja i postojanja agresivnih lutalica pa tako i neadekvatnih ustanova za lutalice i za ovu bolesnu djecu.
Zakljucak: niti su krivi psi (mislim na ove na ulici ne u foteljama) niti su kriva djeca, krivo je drušvo u cjelini zajedno sa nama ublehasima sa foruma koji samo seremo a nista konkretno ne poduzimamo.
u zadnje vrijeme..1 cuki stavljena petarda,jednog baba polila kiselinom,jednog onaj "napaceni" djecak zlostavljao..
eto nek je u zadnjih par mjeseci bilo 20 slucajeva zlostavljanja zivotinja..
o tome se odmah pise na sav glas..
a u hitnoj je statistika..
skoro 3 ugriza lutalica dnevno..ali eto o tome se ne pise..valjda je postalo normalno vec to..ili nije zanimljivo pisati kad lutalice grizu ljude..
al kad je obratno tj kad se cuko poprijeko pogleda ili mu sta bude e to je vec udarna vijest
kokuz_sa wrote:u zadnje vrijeme..1 cuki stavljena petarda,jednog baba polila kiselinom,jednog onaj "napaceni" djecak zlostavljao..
skoro 3 ugriza lutalica dnevno..ali eto o tome se ne pise..valjda je postalo normalno vec to..ili nije zanimljivo pisati kad lutalice grizu ljude..
al kad je obratno tj kad se cuko poprijeko pogleda ili mu sta bude e to je vec udarna vijest
patetika
Toga je vazda bilo, isto k'o i zemljotresa, poplava, pucnjava, silovanja i inih pizdarija. I ova histerija se ne razlikuje od one Nostradamusovih sljedbenika: "joj, vidi kolko je poplava. zemljotresa, vulkana". Isto ko i gripa, jebo ga 'ljeb, kad se ne izvještava o tome nikom ništa, čim prva vijest osvane onda problem. Jebo te.
kokuz_sa wrote:u zadnje vrijeme..1 cuki stavljena petarda,jednog baba polila kiselinom,jednog onaj "napaceni" djecak zlostavljao..
patetika
Kad cuko postavi petardu, polije kiselinim i bude zlostavljao onda ce da pisu.