SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Spejs

#901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Spejs »

olensoner wrote:
Spejs wrote:Stavljanje stakla psima u hranu je čisti sadizam i mučenje, koje je zabranjeno kako državnim tako i božijim zakonima!

Problem pasa lutalica se može riješiti na mnogo jednostavnije i humanije načine.
Kao npr.?
Ja sam u potpunosti za to da se na human nacin rijesi problem, ali koji?
Metak ili jači otrov je mnogo humaniji način od sipanja stakla u hranu.

Sipanje stakla je mučenje zbog toga što će životinja umirati dugo vremena u agoniji, što bih ja nazvao sadizmom najtežeg oblika.
starii

#902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by starii »

headbanger wrote:pretpostavimo
kerovi mi napadnu dijete
nece niko da se podrine da se to vise ne desi
a dijete tuda prolazi u skolu
znaci nece niko da rijesi problem, ja nemam humanije metode, ja sam prepusten sam sebi
znaci ja cu rijesti problem kako ja mogu
nemaam oruzja a nema ni nekih sredstava za uspavljivanje
jel aj to trebam dati otkaz na poslu da bi pratio dijetu iz i u skolu

malo se spustite na zemlju i relano pogeldajete situaciju
nije to vise sadizam nego dolazimo do opstanak ja ili cuko
Bogami bit cu ja on nece garant
drug u pravu si, i mene da napadnu rijesio bih sam stvar, samo bih prvo podigao tuzbu protiv grada i kantona, ne mogu da shvatim da nije bilo lakse i jeftinije pohvatati sve te pse i odvesti gore na igman bjelasnicu i pustiti, nego sad placati za svakog psa 150KM mjesecno...
a pogotovo da me jos maltretiraju po cijelu noc, pofatao bih i sve gradonacelniku pred vrata odnio :-)
headbanger

#903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by headbanger »

Spejs wrote:
olensoner wrote:
Spejs wrote:Stavljanje stakla psima u hranu je čisti sadizam i mučenje, koje je zabranjeno kako državnim tako i božijim zakonima!

Problem pasa lutalica se može riješiti na mnogo jednostavnije i humanije načine.
Kao npr.?
Ja sam u potpunosti za to da se na human nacin rijesi problem, ali koji?
Metak ili jači otrov je mnogo humaniji način od sipanja stakla u hranu.

Sipanje stakla je mučenje zbog toga što će životinja umirati dugo vremena u agoniji, što bih ja nazvao sadizmom najtežeg oblika.
nemam oruzja i nemam para za jaci otrov sta cu onda
drzava to moze da jos humanije da rijesi uspava ih ali drzava nece

@stari
ima ih i na planinam koliko hoces gore su haman ko medzedi
a sa tuzbom sretno ako imas para i
Don Zivconi

#904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

treba ih sve nafatat pa ih onako u coporu svezane ostaviti pred vrata radnih mjesta gradonacelnika i ostalih državnih službenika da nemogu na posao :mrgreen: svakako kao da i nisu tamo. Ako je ko za? preko vikenda da se nadjemo ja cu ih dovesti bar deset :) kako znam i umijem al fakat ne zahebavam se
Last edited by Don Zivconi on 10/01/2012 15:48, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pici »

Dok neko dijete ne uhvate i ne razderu izgleda niko se neće mrdnut....a i tad će biti...pa ovo pa ono pa ovako...uglavnom stanari ovi u Hrasnom nek obrate pažnju ko ih hrani jer uvjek se nadje neka "dobra duša" koja održava Ćopor na okupu...pa ga fino na ljubazan naćin upozorit (motikom) a onda rašĆerat kerove...sami to uradite ako vam je stalo do djece.
A-R-N-I

#906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by A-R-N-I »

Image

Uploaded with ImageShack.us

copori do zuba naouruzanih pasa ceka na prvu zrtvu, po mogucnosti da to bude neka seljanka ili seljak jako pridoslih iz sume..
Troll_Happens

#907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

za promjenu malo iz marketa policija bi se trebala sa ovim slucajem upoznati

http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/vi ... video.html :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pici »

A-R-N-I wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

copori do zuba naouruzanih pasa ceka na prvu zrtvu, po mogucnosti da to bude neka seljanka ili seljak jako pridoslih iz sume..
nije baš smiješno :zoka: ...
četvrtak, 03 Novembar 2011 12:41

Napadi pasa lutalica povećani za 35,14%

Prije sedam dana ispred zgrade u Sarajevu psi lutalice napali su osmogodišnju djevojčicu Sajru Merhemić. Kako je rekao njen otac Asim, jedan od pasa ugrizao je djevojčicu za nogu, a od straha Sajra je počela da muca. Istaknuo je da svakodnevno čopor pasa viđaju u obližnjem parku, za šta je, kako on kaže, kriva vlast koja je donijela zakon, a nije pripremila mjesto za njegovo provođenje.

Direktorica Hitne pomoći prim. dr. Sena Softić-Taljanović rekla je da su za dvije godine primili skoro blizu 900 građana s ugrizima pasa. Prema procjenama, broj građana kojima je pružena ljekarska pomoć u cijeloj BiH dostiže i nekoliko hiljada.

- Alarmantno je da se za prvih deset mjeseci ove godine broj ugriza u odnosu na isti period prošle godine povećao za 35, 14 posto. Rane na svu sreću nisu bile opasne po život. Velika opasnost su psi koji nisu pod veterinarskim nadzorom jer mogu da prenosu vrlo opasne i teške zarazne bolesti - kazala je Softić - Taljanović.

Psihološki strah i doživljena trauma od napada pasa ostaje kao trajna posljedica za cijeli život, rekla je psiholog Jasna Dizdarević. Ona je naglasila da psi na ulicama najveći strah predstavljaju djeci, a da kod odraslih ljudi remete socijalni mir.

- To je trauma koja se ne može prebroditi, jer uvjek znate da ste doživili neugodnost od te životinje. Vrlo slično se manifestuje i na odrasle, jer i oni reaguju kao djeca u momentima kada pored njih naiđe pas, jer se strah ne može kontrolisati. Imala sam razgovore sa susjedima koji su počeli da mjenjaju navike pri povrtku s posla i izbjegavaju nositi cekere, jer postojii strah da će miris hrane privuči psa - kaže Dizdarević.

S problemom pasa lutalica u BiH trenutačno se jedino bore veterinarske službe koje provode kastraciju. Općinske vlasti tvrde kako su nemoćne da rješe ovaj rastući problem jer im zakon usvojen prije tri godine onemogućava djelovanje. Rješavanje ovog problema vide u izmjenama zakona koji osim članova Predsjedništva BiH može pokrenuti i Parlament BiH i poslanici. (Dnevni avaz)
Edin Wien

#909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Edin Wien »

Psi se ovde pokoravaju opštim biološkim zakonima.
Populacija raste i borba za hranu postaje sve žešća i oni su sve agresivniji.
Ukoliko nadležni ništa ne poduzmu, građani Sarajeva će se morati okrenuti radikalnim mjerama npr.
izaći na ulice i sl.
chuchumbamayumbe

#910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

AZIL, ILI PRANJE PARA U PRAČI - PALE
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p6851920
holowey

#911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by holowey »

Jedan001 wrote:za promjenu malo iz marketa policija bi se trebala sa ovim slucajem upoznati

http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/vi ... video.html :lol:
eki "zena iz nepoznatog razloga vrsi nuzdu"...pa valjda joj prituzilo :D
Urban B.

#912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Urban B. »

poznanik wrote:
Urban B. wrote:"dobrinja napad pasa na djevojku.mp4" - Prenio korisnik benjooo

Lik sa lopatom :thumbup: :thumbup:
Čime se ovaj mali jad "benjooo" služi :-) :(

Da ne bih ban djaba dobio,znas i sam koja je najbolja kombinacija :D PAS :D
Jameka

#913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jameka »

:shock:
Drage Sarajlije (i Zenicani, za ostale gradove ne znam), ja ne mogu da vjerujem da ste dopustili da vam cuke vedre i oblace, da vam odredjuju gdje, kada i kako cete se kretati, da vas napadaju, zaskacu, pa eto, i ujedaju. :samosecudim: :run:
verdi

#914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by verdi »

ako se na ovoj temi govori o psima, onda mislim da je primjerenije govoriti o drasticnim slucajevima zlostavljanja zivotinja koji su u sarajevu dogodili u posljednja dva mjeseca. radi se o jednom psu kome je razesena glava od nekog eksplozivnog sredstva i drugom koji je silovan.
mislim, mozda ce neko naci 1001 opravdanje tipa "to su nepodopstine djecurlije" ali to su djela koja pokazuju snaznu sadisticku crtu. mozete zamisliti sta se ta "djecurlija" raditi za koju godinu ako se sada sa njima ne bude radilo i zato treba da se zapitamo kamo mi to kao drustvo idemo i kako nam se takve stvari desavaju.
doduse, kad procitam neke od posljednjih komentara, nista me vise ne cudi...
Hemera

#915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Hemera »

verdi wrote:ako se na ovoj temi govori o psima, onda mislim da je primjerenije govoriti o drasticnim slucajevima zlostavljanja zivotinja koji su u sarajevu dogodili u posljednja dva mjeseca. radi se o jednom psu kome je razesena glava od nekog eksplozivnog sredstva i drugom koji je silovan.
mislim, mozda ce neko naci 1001 opravdanje tipa "to su nepodopstine djecurlije" ali to su djela koja pokazuju snaznu sadisticku crtu. mozete zamisliti sta se ta "djecurlija" raditi za koju godinu ako se sada sa njima ne bude radilo i zato treba da se zapitamo kamo mi to kao drustvo idemo i kako nam se takve stvari desavaju.
Prestanite ljude proganjati sa tim izvještajima da bi potisnuli probleme koji psi prave ljudima.
Nećemo se bombati glupostima.
Industrialyzer

#916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Industrialyzer »

verdi wrote:ako se na ovoj temi govori o psima, onda mislim da je primjerenije govoriti o drasticnim slucajevima zlostavljanja zivotinja koji su u sarajevu dogodili u posljednja dva mjeseca. radi se o jednom psu kome je razesena glava od nekog eksplozivnog sredstva i drugom koji je silovan.

Da Bog da se toj djeci 3 puta gore vratilo. Ali opet , mene kad bi napao neki ja ne bih birao sredstva kako da se odbranim ;-)
nihil_

#917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nihil_ »

Hemera wrote:
Prestanite ljude proganjati sa tim izvještajima da bi potisnuli probleme koji psi prave ljudima.
Nećemo se bombati glupostima.
Vala to i nisu bas gluposti...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

:roll:

I zbog jednog napacenog djecaka ih sve treba pustiti da lutaju ulicama Sarajeva ?
skuhlo

#919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by skuhlo »

leet wrote::roll:

I zbog jednog napacenog djecaka ih sve treba pustiti da lutaju ulicama Sarajeva ?
Sudeći po komentarima na ovom forumu, zbog više napaćenih dječaka. Sudeći po mom iskustvu, slijedi brisanje postova. Jebo ga 'ljeb više.
Don Zivconi

#920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

skuhlo wrote:

Sudeći po komentarima na ovom forumu, zbog više napaćenih dječaka. Sudeći po mom iskustvu, slijedi brisanje postova. Jebo ga 'ljeb više.
Ovdje se treba iživljavati na foteljašima koji urcem ne micu a ne na životinjama :x jer radi ovakve organizacije drustva dolazi do nastajanja i postojanja agresivnih lutalica pa tako i neadekvatnih ustanova za lutalice i za ovu bolesnu djecu.

Zakljucak: niti su krivi psi (mislim na ove na ulici ne u foteljama) niti su kriva djeca, krivo je drušvo u cjelini zajedno sa nama ublehasima sa foruma koji samo seremo a nista konkretno ne poduzimamo.
skuhlo

#921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by skuhlo »

Don Zivconi wrote:
skuhlo wrote:

Ovdje se treba iživljavati na foteljašima koji urcem ne micu a ne na životinjama :x jer radi ovakve organizacije drustva dolazi do nastajanja i postojanja agresivnih lutalica pa tako i neadekvatnih ustanova za lutalice i za ovu bolesnu djecu.

Zakljucak: niti su krivi psi (mislim na ove na ulici ne u foteljama) niti su kriva djeca, krivo je drušvo u cjelini zajedno sa nama ublehasima sa foruma koji samo seremo a nista konkretno ne poduzimamo.
Ha ja.
kokuz_sa

#922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

u zadnje vrijeme..1 cuki stavljena petarda,jednog baba polila kiselinom,jednog onaj "napaceni" djecak zlostavljao..
eto nek je u zadnjih par mjeseci bilo 20 slucajeva zlostavljanja zivotinja..

o tome se odmah pise na sav glas..

a u hitnoj je statistika..
skoro 3 ugriza lutalica dnevno..ali eto o tome se ne pise..valjda je postalo normalno vec to..ili nije zanimljivo pisati kad lutalice grizu ljude..

al kad je obratno tj kad se cuko poprijeko pogleda ili mu sta bude e to je vec udarna vijest

patetika
skuhlo

#923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by skuhlo »

kokuz_sa wrote:u zadnje vrijeme..1 cuki stavljena petarda,jednog baba polila kiselinom,jednog onaj "napaceni" djecak zlostavljao..

skoro 3 ugriza lutalica dnevno..ali eto o tome se ne pise..valjda je postalo normalno vec to..ili nije zanimljivo pisati kad lutalice grizu ljude..

al kad je obratno tj kad se cuko poprijeko pogleda ili mu sta bude e to je vec udarna vijest

patetika
Toga je vazda bilo, isto k'o i zemljotresa, poplava, pucnjava, silovanja i inih pizdarija. I ova histerija se ne razlikuje od one Nostradamusovih sljedbenika: "joj, vidi kolko je poplava. zemljotresa, vulkana". Isto ko i gripa, jebo ga 'ljeb, kad se ne izvještava o tome nikom ništa, čim prva vijest osvane onda problem. Jebo te.
snaga_znanja

#924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

kokuz_sa wrote:u zadnje vrijeme..1 cuki stavljena petarda,jednog baba polila kiselinom,jednog onaj "napaceni" djecak zlostavljao..

patetika
Kad cuko postavi petardu, polije kiselinim i bude zlostavljao onda ce da pisu.
Creasy

#925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

Locked