Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

mekaba

#901 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

motachjointa wrote:
luckylaka wrote:
motachjointa wrote:kakva bolan dijaspora, pusti se bajki nema od tog ništa
Ako je ovo maximum iz tvoje lijepe glavice bolje zaobidji temu tj.ne seri ne trolaj :x
:lol: :lol: :lol: dijaspora lol :D jeste li svi tako kulturni ljubi vas majka pobjegle :-)

Pobjegle :-) Od koga ,od chega?????? Znas li koliko je ljudi iz BiH otislo poslije rata??? Znas li koliko pripadnika A BiH danas zivi negdje drugo daleko od BiH???? Bolje da su pobjegli nego da ih vade iz jama i grobnica. Hajde "oslobodilac" na drugu temu . :run:
mekaba

#902 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Eborg wrote:Pa zar vi zaista mislite da bi dijaspora toliko novca dala?

Čak i kad bi se napravilo sve transparentno (neki online counter i sl.), čisto sumnjam da bi premašili 1 milion KM, u najboljem slučaju 2 miliona KM. A treba nam nekih 30. :-)
Dva miliona dobijes NAKO` i opet malo :lol:
mekaba

#903 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

marokanac wrote:
and wrote:nemoj nam tako na dijasporu.ne žale oni kad je reprezentacija u pitanju.kad pogledaš utakmicu u francuskoj 20 000 ljudi da je svako potrošio 200 eura to ti je 4 000 000 eura.
To ispade da 20 000 Bosanaca koji su gledali tekmu u Parizu su svi dijaspora :x . Očito nisi upućen. Ja sam iz Gračanice potego do Pariza da pružim podršku a mojih sugrađana je bilo još najmanje 100, a veze nemamo sa dijasporom. Čitav rat proveo u Bosni i Gračanici. Preko Centrotoursa sa kojim sam ja išao na utakmicu u Pariz naš je išlo preko 900, pa gdje je Solazur, Buenovista i druge agencije. Plus mnoštvo naroda koje je išlo u vlastitoj režiji, znam tipove koje su iznajmili kombi i njih 8-9 išlo tako. :bih:
Iz BiH je bilo oko 3000 ,ostalo dijaspora no to apsolutno nije bitno.Misli se da bi svi koji su bili na stadionu pomogli izgradnju stadiona i bi sigurno. Dijaspora ili ljudi iz BiH nije bitno. Svi smo za BiH a to je najvaznije :-D
Eborg

#904 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

mekaba wrote:

Čak i kad bi se napravilo sve transparentno (neki online counter i sl.), čisto sumnjam da bi premašili 1 milion KM, u najboljem slučaju 2 miliona KM. A treba nam nekih 30. :-)
Pa šta ćemo s ta dva miliona kad druge pipe nema? Da stavimo na kladionicu i igramo dvice na Olimpic dok ne bude 30 miliona? :-)
luckylaka

#905 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Eborg wrote:
mekaba wrote:

Pa šta ćemo s ta dva miliona kad druge pipe nema? Da stavimo na kladionicu i igramo dvice na Olimpic dok ne bude 30 miliona? :-)
Jebem ga,,Eborg,,hajmo ukinuti reprezentacija pa nam nece trebati ni stadion.Covjek fino kaze da bi se sakupilo garant milion-dva pa hajmo uloziti u Bilino ili Kosevo,Nek poguraju malo i drugi.Na sve smo sumnjicavi.
Eborg

#906 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

U Bilino polje bi se moglo uložiti u teren i bez tih donacija ali eto, vjerovatno će općina Zenica nešto učiniti po tom pitanju.

Ja govorim o kompletnoj rekonstrukciji i nadogradnji, 2 miliona KM je ništa za to (barem za Bilino polje koje je u tip-top stanju osim terena, mogu na Koševu za te pare da im obnove WC i ofarbaju gelendere kao i svake godine :roll: ).
quasar

#907 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Evo sa druge teme:
Trava se mijenja dva puta godisnje sto je jaaaaaako rijetko. Npr. ostali Bundesligasi travu mijenjaju i do 6 puta godisnje i to na stadionima gdje igra samo jedan tim. Na Allianz Areni se odigra oko 50 utakmica u sezoni a trava se ipak mijenja svakih 6 mjeseci. Razlog: trava se sunca za to posebno napravljnim solarijom, i to tokom cijele godine. Uz grijanje i poseban sistem navodnjavanja, lako je da trava ostane svjeza duzi period.
Ako u Zenici sad zamjene travu, to ce se smatrati rekonstrukcijom i nece niko vise smjeti progovoriti o tome narednu deceniju, a ako slucajno pocnu sljedece godine kukati kako je propao teren (a naravno da ce propasti) bice onda prica da su pare pronevjerene, da je posao fušeraj...itd.

Stadion nije samo napraviti, vec je dobra lova i odrzavanje, toliko da iz postojecih prihoda nije moguce tj. nije ekonomski isplativo. Za to bi dakle morao biti stavljen na neki budzet, a para po budzetima ima koliko hoces...al u limburgu.
Eborg

#908 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Koliko mi je poznato trava na Bilinom polju nije promijenjena od kako je stadion napravljen, tj. 1972. god. Tako da i kada bi se samo to uradilo sumnjam da bi za 10 godina teren bio ovako loš kao što je sada mada se apsolutno slažem da se na tome ne smije stati, ali kao prijelazno rješenje je jedina opcija. Kapacitet je drugi problem ali tako je-kako je, trenutno niti Zenica niti ZDK niti FBiH niti BiH imaju novca za proširenje kapaciteta. Za Koševo, Grbavicu, Tušanj itd. da i ne govorim, to bi progutalo još više novca.

Što se tiče održavanja, stadion održava zeničko Javno preduzeće za upravljanje sportskim objektima i tako će ostati, bez obzira bilo tu reprezentacije ili ne. Da li N/FSBiH korištenje stadiona plaća Čeliku ili njima zaista ne znam.
Korisničkoime

#909 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Mislim da je jasno da ni jedan klub neće izgraditi stadion kao ni država barem u budućih par godina tako da se od te ideje moramo oprostiti. Neki investitor da se pojavi pa da ga napravi je također malo vjerovatno jer svako ko investira očekuje kako povrat sredstava tako i zaradu ne vidim načina kako bi neko od fudbalskog stadiona u BiH mogao vratiti investiciju a kamo li zaraditi. Zato ako se neko ne sjeti nečega neobičnog mislim da dugo vremena stadion kakav svi želimo nećemo viditi. Zvuči sve crno ali mislim da je na žalost to naša realnost koju nam je donjeo javašluk i kriminal u sportu kojeg smo godinama prisiljeni trpiti.
luckylaka

#910 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:Mislim da je jasno da ni jedan klub neće izgraditi stadion kao ni država barem u budućih par godina tako da se od te ideje moramo oprostiti. Neki investitor da se pojavi pa da ga napravi je također malo vjerovatno jer svako ko investira očekuje kako povrat sredstava tako i zaradu ne vidim načina kako bi neko od fudbalskog stadiona u BiH mogao vratiti investiciju a kamo li zaraditi. Zato ako se neko ne sjeti nečega neobičnog mislim da dugo vremena stadion kakav svi želimo nećemo viditi. Zvuči sve crno ali mislim da je na žalost to naša realnost koju nam je donjeo javašluk i kriminal u sportu kojeg smo godinama prisiljeni trpiti.
Pa gdje ce igrati utakmice.U Banjaluci,Bijeljini ima na Hambarinama kod Prijedora dobar stadion.Mora se negdje.Ne valja Bilino,ne valja Kosevo,Grbavica jos gora,Tuzla wtf gdje .Jel cemu taj od Olimpica,koliko prima,mozel bar 20.000,morel 10.000 morel ikolko ako je nov.Kvalifikacije kao domacini igrati u Njemackoj,Svedskoj,Usa.. nema drugog hajra
Eborg

#911 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

I ta ti ima logike. Gdje god da se igra, mi ćemo napuniti stadion. :mrgreen:
motachjointa

#912 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motachjointa »

Pobjegle :-) Od koga ,od chega?????? Znas li koliko je ljudi iz BiH otislo poslije rata??? Znas li koliko pripadnika A BiH danas zivi negdje drugo daleko od BiH???? Bolje da su pobjegli nego da ih vade iz jama i grobnica. Hajde "oslobodilac" na drugu temu . :run:
halali mi ne bih ulazio u necije pojedinacne sudbine, svi mi imamo svoje zivotne price, ali ja bar ne mogu nikako drugacije do bajkom nazvati ove price kao dijaspora ce nam napraviti stadion, dijaspora ce ovo, dijaspora ce ono, zivio ti meni sto godina i vratio se u svoju domovinu da gradimo našu BiH a manje palamudio sa strane.
Korisničkoime

#913 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:Mislim da je jasno da ni jedan klub neće izgraditi stadion kao ni država barem u budućih par godina tako da se od te ideje moramo oprostiti. Neki investitor da se pojavi pa da ga napravi je također malo vjerovatno jer svako ko investira očekuje kako povrat sredstava tako i zaradu ne vidim načina kako bi neko od fudbalskog stadiona u BiH mogao vratiti investiciju a kamo li zaraditi. Zato ako se neko ne sjeti nečega neobičnog mislim da dugo vremena stadion kakav svi želimo nećemo viditi. Zvuči sve crno ali mislim da je na žalost to naša realnost koju nam je donjeo javašluk i kriminal u sportu kojeg smo godinama prisiljeni trpiti.
Pa gdje ce igrati utakmice.U Banjaluci,Bijeljini ima na Hambarinama kod Prijedora dobar stadion.Mora se negdje.Ne valja Bilino,ne valja Kosevo,Grbavica jos gora,Tuzla wtf gdje .Jel cemu taj od Olimpica,koliko prima,mozel bar 20.000,morel 10.000 morel ikolko ako je nov.Kvalifikacije kao domacini igrati u Njemackoj,Svedskoj,Usa.. nema drugog hajra
Pa gdje se zadnjih 15-tak godina igralo krpit ćemo se i dalje po Bilinom i Koševu mislim doslovno krpit ćemo ta dva stadiona taman toliko da se tekme repke mogu odigrati na njima. Filozofija ti je u Bosni troši pare samo kad ti hovna dođu do ušiju tj. kako ne bi skroz potonuo i to potroši taman toliko da više nisi do ušiju nego do vrata u hovnima ono da se može disati. Da je dobro daleko od toga ali za sad je nažalost tako mada sam i ja spreman nešto uraditi da se to promjeni evo kad bi se sakupljale pare odvojio bi stoju pa gdje god da puklo.
luckylaka

#914 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

motachjointa wrote:
halali mi ne bih ulazio u necije pojedinacne sudbine, svi mi imamo svoje zivotne price, ali ja bar ne mogu nikako drugacije do bajkom nazvati ove price kao dijaspora ce nam napraviti stadion, dijaspora ce ovo, dijaspora ce ono, zivio ti meni sto godina i vratio se u svoju domovinu da gradimo našu BiH a manje palamudio sa strane.
Valjda je tebi lakse nacrtati nego objasniti.Ko ce praviti stadion.Prica je o tome da se pomogne da se renoviraju ili u najboljem slucaju pomogne oko novog stadiona.Medjutim ti citas kako tebi pase i ocito je da imas neki problem sa dijasporom(jel cura u pitanju)Dakle prica je da se ukljuce sve strukture,svi mafijasi,estradni umjetnici,politicari,penzioneri,borci federacije i rs :D ,prosijaci i dijaspora i da se krene sa popravkom,dogradnjom,izgradnjom bilo kakvog stadiona.Prosle kvalifikacije fifa i uefa su nam na guzove odobrili Bilino ove nece sigurno.Dakle poenta je omoguciti reprezentaciji da igra na normalnom stadionu .Haj ti sad i dijaspori :-D
mekaba

#915 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

luckylaka wrote:
motachjointa wrote:
Valjda je tebi lakse nacrtati nego objasniti.Ko ce praviti stadion.Prica je o tome da se pomogne da se renoviraju ili u najboljem slucaju pomogne oko novog stadiona.Medjutim ti citas kako tebi pase i ocito je da imas neki problem sa dijasporom(jel cura u pitanju)Dakle prica je da se ukljuce sve strukture,svi mafijasi,estradni umjetnici,politicari,penzioneri,borci federacije i rs :D ,prosijaci i dijaspora i da se krene sa popravkom,dogradnjom,izgradnjom bilo kakvog stadiona.Prosle kvalifikacije fifa i uefa su nam na guzove odobrili Bilino ove nece sigurno.Dakle poenta je omoguciti reprezentaciji da igra na normalnom stadionu .Haj ti sad i dijaspori :-D
Ne konta cojk` :lol: Ako moze kako u 3D tekniki :lol: da mu olakshamo. Voli ga dijasora pametnog.
libertyBiH

#916 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by libertyBiH »

Stadion bi se mozda i napravio da "bagra" nezeli dio kolaca za sebe to jest preuvelicava stvarne cijene i izmislja dodatne probleme nebili usecerila sto vise od cijelog projekta.To je nas mentalitet i to je tesko iskorjenit i zato nismo u stanju da imamo jedan hebeni stadion a da se normalan svijet nestidi pred strancima.....
motachjointa

#917 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motachjointa »

dobro je dijasporci sta ste se pomali, jadna nam majko ako ste nam vi nada za bolje sutra :razz: lijepo je to sto vi pricate ali me ne mozete ubijediti da je iole realno.
Point.

#918 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Point. »

Vidi ti motaca jointa patriJote starog....Pozdrav iz dijaspore. :thumbup:
quasar

#919 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Ljudi vani ne vjeruju da je ovdje takva dubioza da nema para ni da se Zemaljskom muzeju plati struja i grijanje, a ne da se pravi stadion. Smanjuju se plate, strajkovi izbijaju, a neko ce trehnuti milione za stadion? Politicko samoubistvo.
luckylaka

#920 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

motachjointa wrote:dobro je dijasporci sta ste se pomali, jadna nam majko ako ste nam vi nada za bolje sutra :razz: lijepo je to sto vi pricate ali me ne mozete ubijediti da je iole realno.
Hajde jebem ga reci sta je realnost.Evo recimo realno je da mi sakupimo milion-dva(pretpostavljam)i da savez,komitet,vlada,predsjednistvo,p.m.,ili bilo ko drugi navuce jos barem milion-dva moze li se za te pare osposobiti Bilino ili Kosevo.Pa 20.000 stolica po 2 km(na buvljaku)haj nek je po 5km je 100-200.000,ili nek je 500.000 moze li se trava i ostalo uraditi za nekih milion-dva.Ima li druga opcija
luckylaka

#921 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

quasar wrote:Ljudi vani ne vjeruju da je ovdje takva dubioza da nema para ni da se Zemaljskom muzeju plati struja i grijanje, a ne da se pravi stadion. Smanjuju se plate, strajkovi izbijaju, a neko ce trehnuti milione za stadion? Politicko samoubistvo.
Jebi ga odustajem.Kriza u cijelom svijetu samo nama najgore
Bosanski_kralj

#922 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Haj još ćemo ovaj ciklus nekako odigrati, pa ćemo onda praviti stadion. Taman ne bil` i ova kriza prošla,a i valjda će se skupiti kakvih parica od plasmana na SP. :oops:
quasar

#923 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

luckylaka wrote:
motachjointa wrote:dobro je dijasporci sta ste se pomali, jadna nam majko ako ste nam vi nada za bolje sutra :razz: lijepo je to sto vi pricate ali me ne mozete ubijediti da je iole realno.
Hajde jebem ga reci sta je realnost.Evo recimo realno je da mi sakupimo milion-dva(pretpostavljam)i da savez,komitet,vlada,predsjednistvo,p.m.,ili bilo ko drugi navuce jos barem milion-dva moze li se za te pare osposobiti Bilino ili Kosevo.Pa 20.000 stolica po 2 km(na buvljaku)haj nek je po 5km je 100-200.000,ili nek je 500.000 moze li se trava i ostalo uraditi za nekih milion-dva.Ima li druga opcija
opet ti kazem da je to ovoj zemlji i obicnom radnom narodu vazno kao Japan iz vica.
Dijaspora ako hoce nak napravi akciju, nek kontaktira savez, ili direktno g.Osima i nek predloze nacin utroska prikupljene donacije.
Ali ne ocekuj da iole ozbilajn politicar u ovom vaktu izdvoji iz budjeta iole ozbiljniju sumu.
libertyBiH

#924 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by libertyBiH »

Nista onda cemo i dalje prijateljske a mozda i oficijalne tekme morat igrat u Svici ili......
domi89

#925 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by domi89 »

Sastanak predstavnika svih nivoa vlasti sa Ivicom Osimom - tema "Nova Grbavica"

http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... vicaq.html

što reće nekad ivica osim - bože kćeri da te aga uzme
Locked