Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
harph

#901 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

chuchumbamayumbe wrote: Kod mene je Win7 64bit, i Billion.
Radim update kada god izađu, sve za sada fercera OK.
Ja sam na Trio.
Kad kazes na Billion to tako lijepo zvuci :=)
Meni se problem javljao sa plavim modelom (tamnim), sa bijelim sve radi ok. Testirano je na dva kompa, al sve je moguce :)
zilog

#902 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

chuchumbamayumbe wrote:Već nekoliko dana mi se dešava da je konekcija kada je provjeravam preko Speednet čudna.
Na paketu sam Trio, a kazaljka ide od 1Mb/s, pa se u trenutku zakuca na preko 80 Mb/s.
I ona krivulja pokazuje isprekidan rad.
To je samo kod downloada, upload radi sasvim normalno. Ping je standardno osrednji.
Imate li i vi istih "problema", da li da zovem tehničku sutra, ili je ovo do Speedtesta?

Image

Uploaded with ImageShack.us
Meni se isto desilo, da mi speedtest izbaci brzinu koju ni teoretski nebi mogao imati.

Mora se shvatiti da je speedtest najobicnija igracka koja ni trunku vjerodostojnosti nema. Da ima, pojavio bi se makar jedan server kod nekog Tier-1 provajdera, pa bi se moglo reci da je nesto ozbiljno. Ovako moze pokazati relativni odnos brzina, a uz to je jednostavan za koristenje.
chuchumbamayumbe

#903 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Od kada sam uveo LoL nisam imao takva očitanja, kakva sada imam.
Nikada krivulja protoka nije išla gore-dole (kao očitanje na EKG-u), nego je bila poprilično stabilna, i nikada nije išla do ovih nebuloznih brzina.
Kako tačno da testiram brzinu na torrentu ili download serveru (pošto većina download servera ima ograničenu brzinu ako nisi registrovani korisnik), a brzina skidanja torrenta valjda zavisi od toga od koliko ljudi skidaš i od njihovih brzina (ne mogu testirati tu brzinu ako nemam najmanje 20 ljudi na seed - valjda, slab sam sa torrentima).
ArrisModem

#904 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

chuchumbamayumbe wrote:Od kada sam uveo LoL nisam imao takva očitanja, kakva sada imam.
Nikada krivulja protoka nije išla gore-dole (kao očitanje na EKG-u), nego je bila poprilično stabilna, i nikada nije išla do ovih nebuloznih brzina.
Kako tačno da testiram brzinu na torrentu ili download serveru (pošto većina download servera ima ograničenu brzinu ako nisi registrovani korisnik), a brzina skidanja torrenta valjda zavisi od toga od koliko ljudi skidaš i od njihovih brzina (ne mogu testirati tu brzinu ako nemam najmanje 20 ljudi na seed - valjda, slab sam sa torrentima).
E ovako. Nikad ne testiraj na speedtest-u jer je to googleov proizvod i osmisljen je za laike. Razilike u odnosu na mozillu su ocite i tako dolazimo do zakljucka da je speedtest osmisljen samo da prikaze "vece" brzine na chrome-u i da ga zbog toga "laici" pocnu koristiti a prestanu koristiti mozillu.
Najrelevantniji test pinga ti je komanda "ping www. ............. .ba" a za brzinu najrelevantnije ti je da skidas neki file sa ftp servera. Recimo sa ftp.lol.ba, ftp.blic.net, ftp.bih.net.ba itd u tu pogledas koliko je brzina skidanja. za 1 Mb/s skida se 120 KB/s, za 2 je 240 KB/s itd.
ArrisModem

#905 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

:)
chuchumbamayumbe

#906 Re: Logosoft ALL ABOUT

ArrisModem wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Od kada sam uveo LoL nisam imao takva očitanja, kakva sada imam.
E ovako. Nikad ne testiraj na speedtest-u jer je to googleov proizvod i osmisljen je za laike. Razilike u odnosu na mozillu su ocite i tako dolazimo do zakljucka da je speedtest osmisljen samo da prikaze "vece" brzine na chrome-u i da ga zbog toga "laici" pocnu koristiti a prestanu koristiti mozillu.
Najrelevantniji test pinga ti je komanda "ping www. ............. .ba" a za brzinu najrelevantnije ti je da skidas neki file sa ftp servera. Recimo sa ftp.lol.ba, ftp.blic.net, ftp.bih.net.ba itd u tu pogledas koliko je brzina skidanja. za 1 Mb/s skida se 120 KB/s, za 2 je 240 KB/s itd.
Jutros sam reinstalirao flash i javu, koristio IE, Mozillu, Chrome (svaki na najnovijoj verziji), i svaki put mi krivulja ide gore-dole (ali veoma oštro), pokazuje nekakve besmislene rezultate, i sl. Upload radi najnormalnije.
Upravo sam uradio ovo što si mi ti rekao, ping test preko DOS-a, od servera koje si naveo jedino mi je pingao bihnetov, ova druga dva nije mogao, request timed out.
Nisam se mogao niti prikačiti na njihove ftp servere, osim na bihnetov, tu mi pokazuje brzinu skidanja 100-200kB/s. Ja sam na Trio paketu, je li ovo jasan pokazatelj da imam problema sa brzinom, ili je nešto drugo u pitanju?
Meni nije toliko bitan ping, bitna mi je brzina, tj stabilnost brzine.
Opet pitam ove iz LoL-a, da ne bih bezze zvao tehničku i sa njima naglabao - koji alat mogu iskoristiti kao pokazatelj trenutnog protoka, stabilnosti i postojanosti konekcije, i sl?
Hvala!
ArrisModem

#907 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

chuchumbamayumbe wrote:
ArrisModem wrote:
Jutros sam reinstalirao flash i javu, koristio IE, Mozillu, Chrome (svaki na najnovijoj verziji), i svaki put mi krivulja ide gore-dole (ali veoma oštro), pokazuje nekakve besmislene rezultate, i sl. Upload radi najnormalnije.
Upravo sam uradio ovo što si mi ti rekao, ping test preko DOS-a, od servera koje si naveo jedino mi je pingao bihnetov, ova druga dva nije mogao, request timed out.
Nisam se mogao niti prikačiti na njihove ftp servere, osim na bihnetov, tu mi pokazuje brzinu skidanja 100-200kB/s. Ja sam na Trio paketu, je li ovo jasan pokazatelj da imam problema sa brzinom, ili je nešto drugo u pitanju?
Meni nije toliko bitan ping, bitna mi je brzina, tj stabilnost brzine.
Opet pitam ove iz LoL-a, da ne bih bezze zvao tehničku i sa njima naglabao - koji alat mogu iskoristiti kao pokazatelj trenutnog protoka, stabilnosti i postojanosti konekcije, i sl?
Hvala!
Buduci da ti je ftp tako malo pokazao onda mora biti do brzine koju dobivas. Eh sad sta je ne znam. Moze biti 1000 razloga (od slabih instalacija u zgradi, loseg routera ....). Najbolje bi ti bilo da ih nazoves jer na foumu su oni dobrovoljno tako da nekad budu nekad ne, nekad odgovore a nekad ne tako da ti je najbolje telefon u ruke i zovi. To im je inace duznost da se jave i otklone problem :)
chuchumbamayumbe

#908 Re: Logosoft ALL ABOUT

Sve radilo ko doxa do prije koji dan, i onda poče da štuca.
lider

#909 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

chuchumbamayumbe wrote:Sve radilo ko doxa do prije koji dan, i onda poče da štuca.
Hajde uradi neki speed test, da vidim kakav rezultat dobijes
SHTEVELEC

#910 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SHTEVELEC »

Probaj da skines nesto sa www.downloadzone.me, do sada mi je uvjek sa njega skidao maksimalnom brzinom koju imam
karanana

#911 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ima li kakvih novosti i shushkanja glede novina koje su najavili kada je TV u pitanju?

ili je kitchen24 bilo to.
ek0

#912 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:31, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#913 Re: Logosoft ALL ABOUT

lider wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sve radilo ko doxa do prije koji dan, i onda poče da štuca.
Hajde uradi neki speed test, da vidim kakav rezultat dobijes
Ima slika na prethodnoj strani.
chuchumbamayumbe

#914 Re: Logosoft ALL ABOUT

Danas mi se pojavilo pored oznake kanala:

FTV (Analog)
HAYAT (SAT)

Kod vaske?!
ArrisModem

#915 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

chuchumbamayumbe wrote:Danas mi se pojavilo pored oznake kanala:

FTV (Analog)
HAYAT (SAT)

Kod vaske?!
I meni je ponekad tako. S vremena na vrijeme se pojavi a na Telemachu sam. To oznacava odakle je preuzet kanal. FTV se preuzima obicnom antenom (slicno kao riblja kost i moze se vidjeti na zgradi Telemacha na Stupu a nezz gdje je kod LOL-a. Mozda kod masinskog faxa) a Hayat se preuzima sa satelita pa zato to pise :)
chuchumbamayumbe

#916 Re: Logosoft ALL ABOUT

Do sada se ove oznake nisu pojavljivale, pa reko da to nema nekake veze sa najavljenim iznenađenjima vezano za SuperTV?! :)
ArrisModem

#917 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

Ma bice valjda kad dodje VDSL a ftth tek za 30 godina (odokativnom metodom :D a do tada i ta tehnologija zastariti). ovo samo ima kod nas da operateri signal primaju preko riblje kosti i onda nam ga plasiraju i usput naplacuju. Al sta ces bolje ista nego nista. Barem se ne moram po krovu penjati :D
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#918 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Sad se moras penjati da bi drugi imali dobru sliku ali barem za to dobijes placu
afannedim

#919 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

gdje nestadoše RTS1,2 I B92
mirnisan

#920 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mirnisan »

afannedim wrote:gdje nestadoše RTS1,2 I B92
možda je to iznenadjenje :lol:
chuchumbamayumbe

#921 Re: Logosoft ALL ABOUT

Kakva je situacija kod vas?!

Obratite pažnju na brzinu i zeleni dijagram downloada! :roll: :roll: :roll:
Opet ponavljam, kazaljka uploada ide kao podmazana, lagano se penje, a ne kao ovaj download, kao da ga je infarkt strefio!

Image

roki

#922 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by roki »

chuchumbamayumbe wrote:Kakva je situacija kod vas?!

Obratite pažnju na brzinu i zeleni dijagram downloada! :roll: :roll: :roll:
Opet ponavljam, kazaljka uploada ide kao podmazana, lagano se penje, a ne kao ovaj download, kao da ga je infarkt strefio!

Image

Koji imas antivirus.Kada sam koristio Bitdefender pravio mi je probleme sa speedtestom tako sto je kazaljka naglo skakala do maksimuma i dobivao sam 20 puta vece ocitanje.Cim sam ga obrisao sve se vratilo u normalu.Mozda je i kod tebe slican problem,tj. da ti neki proces kvari mjereje brzine.
coolkid

#923 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Je li nam to ukidaju RTS 1,RTS 2. B 92.Da li se sa Amino 130 mogu gledati i HD kanali.Imam duo paket i ako prikljucim i telefon da li ce mi umjesto AMINO 110 dati AMINO 130 ili cu ipak morati pltiti zamjenu STB+a
chuchumbamayumbe

#924 Re: Logosoft ALL ABOUT

Avira.
Evo sam probao, pogasio sve na joj što se ima pogasiti, ista situacija.
:roll:
roki

#925 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by roki »

chuchumbamayumbe wrote:Avira.
Evo sam probao, pogasio sve na joj što se ima pogasiti, ista situacija.
:roll:
OK,nista onda
Post Reply