Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Quaresma

#901 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

kako nije, poredeci grafiku na PC.u, na consolama je sve na low, tu navika nema nikakve veze, svi ce oni reci da je na misu i na tastaturi lako igrati. ne kazem ja da je tesko igrati, ja sa misom imam bolje reflekse, a i precizniji sam daleko.

pogledaj kako naoj na consoleshitu cilja, a pogledaj onog na pc.u
arnes_king

#902 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

I opet ta razlika nije vrijedna tih para, sta ces ti moras platiti 1500-2000 KM PC na kojem mozes igrati na tim postavkama, i opet ima ljudi kojih zeza te trebaju drivere mijenjat stimati patit se da nebi zezala, a na ultra high svakako tesko ces poigrat, dok ja na svojoj konzoli i HD LCD-u 32' koje sam i konzolu i TV platio ukupno samo 800 KM igram bez problema, niti se moram patiti ni nista nit ima kreshova nit bugova ni nicega, bas sam danas do maloprije igrao kod rodjaka na 42' i fantasticno mi je :)

A ti opet gledas igre koje su pravljene ZA PC pa su samo portovane na konzole normalno da ce slabije izgledati i biti ,nemoj mi toga, poredi neku PC igru sa nekom od PS3 eksluziv igrom pa mi reci sta imas za reci, ima li takve grafike i takvih igrica za PC ? :)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#904 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

arnes_king wrote:I opet ta razlika nije vrijedna tih para, sta ces ti moras platiti 1500-2000 KM PC na kojem mozes igrati na tim postavkama, i opet ima ljudi kojih zeza te trebaju drivere mijenjat stimati patit se da nebi zezala, a na ultra high svakako tesko ces poigrat, dok ja na svojoj konzoli i HD LCD-u 32' koje sam i konzolu i TV platio ukupno samo 800 KM igram bez problema, niti se moram patiti ni nista nit ima kreshova nit bugova ni nicega, bas sam danas do maloprije igrao kod rodjaka na 42' i fantasticno mi je :)

A ti opet gledas igre koje su pravljene ZA PC pa su samo portovane na konzole normalno da ce slabije izgledati i biti ,nemoj mi toga, poredi neku PC igru sa nekom od PS3 eksluziv igrom pa mi reci sta imas za reci, ima li takve grafike i takvih igrica za PC ? :)
Igre se prave na PC-u,a ne na konzoli.Sama ta cinjenica ti govori da je PC bolje imati :dance:
oldschool

#905 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

arnes_king wrote:I opet ta razlika nije vrijedna tih para, sta ces ti moras platiti 1500-2000 KM PC na kojem mozes igrati na tim postavkama, i opet ima ljudi kojih zeza te trebaju drivere mijenjat stimati patit se da nebi zezala, a na ultra high svakako tesko ces poigrat, dok ja na svojoj konzoli i HD LCD-u 32' koje sam i konzolu i TV platio ukupno samo 800 KM igram bez problema, niti se moram patiti ni nista nit ima kreshova nit bugova ni nicega, bas sam danas do maloprije igrao kod rodjaka na 42' i fantasticno mi je :)

Ti na multiplayu nemaš šanse protiv igrača s pc-em, džaba ti sve, ljudi koji hoće da se takmiče na pc-u neće da se nad njima neko iživljava. :mrgreen:
Last edited by oldschool on 07/11/2011 22:19, edited 1 time in total.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#906 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

oldschool wrote:

Ti na multiplayu nemaš šanse protiv igrača s pc-em, džaba ti sve, ljudi koji hoće da se takmiče s na pc-u neće da se nad njima neko iživljava. :mrgreen:
Al zato imas eagleeye za PS3 koji ti omogucava koristenje misa i tastature ;-)
oldschool

#907 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

Decerto wrote:
oldschool wrote:

Ti na multiplayu nemaš šanse protiv igrača s pc-em, džaba ti sve, ljudi koji hoće da se takmiče s na pc-u neće da se nad njima neko iživljava. :mrgreen:
Al zato imas eagleeye za PS3 koji ti omogucava koristenje misa i tastature ;-)
Džaba, opet nemaš šanse, tako stoje stvari, konzolitis je za singleplay zakon, za multi nije, možeš ali to nije to.
BaDa

#908 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BaDa »

hmm ja evo skidam MW3 i cr... je izasao :D ali raja se zali ne moze se rezolucija promjeniti i jos po koji problem ima :D
Quaresma

#909 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

normalno da nece, zato jer nece za pc biti optimizovana, a i na pc-u bi imao vecu rezoluciju, jos kad bi ubacili AA, Vsync i jos nesto, izgledala bi bolje na PC. dzaba ti sve kad console ima star hardware, da prebace uncharted na pc, imat cu i veci fps, a i ne treba jak hardware imati, dovoljno neki quad core procesor i neka prosjecna graficka tipa 8800gt i 4870 atieva, dok vi na console ste ograniceni na samo 30 fps, ah cast izuzetcima mw3 ce ici na 60 fps, ako bude tako, onda ce na pc ici i do 200. i znam, odmah ces poceti pricu da je 30 fps dovoljno za igranje, nije
http://www.boallen.com/fps-compare.html

ovaj sto je rekao da ima tastatura i mis za console, dzaba kad opet nece biti isto kao na pc, igrao sam i znam kako je, kad je sve to optimizovano gamepad

oldschool, upravo tako, console je vise, bar meni za sp, dok na pc vise mp.

i next gen consoleshit kad izadje, to moze biti samo za pc dobra stvar, jer ce biti jace console, pa ce moci izvuci max iz sada novih a i ubuducih konfiguracija, i naravno opet za 3-4 god od izlaska next gen consola, hardware ce oslabiti, dok u pc,a iz godine u godinu napreduje :thumbup:

long live pc
sayw0t

#910 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by sayw0t »

Sve osim soccera/fife je glupo igrati na dzojstik. :D Nikad mi nece biti jasni likovi koji igraju CoD na xboxu/ps3. Nama u BiH je jedina mana sto moramo dati puno para za kompjuter zbog "prevelikih" plata.
arnes_king

#911 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Quaresma wrote:

normalno da nece, zato jer nece za pc biti optimizovana, a i na pc-u bi imao vecu rezoluciju, jos kad bi ubacili AA, Vsync i jos nesto, izgledala bi bolje na PC. dzaba ti sve kad console ima star hardware, da prebace uncharted na pc, imat cu i veci fps, a i ne treba jak hardware imati, dovoljno neki quad core procesor i neka prosjecna graficka tipa 8800gt i 4870 atieva, dok vi na console ste ograniceni na samo 30 fps, ah cast izuzetcima mw3 ce ici na 60 fps, ako bude tako, onda ce na pc ici i do 200. i znam, odmah ces poceti pricu da je 30 fps dovoljno za igranje, nije
http://www.boallen.com/fps-compare.html

ovaj sto je rekao da ima tastatura i mis za console, dzaba kad opet nece biti isto kao na pc, igrao sam i znam kako je, kad je sve to optimizovano gamepad

oldschool, upravo tako, console je vise, bar meni za sp, dok na pc vise mp.

i next gen consoleshit kad izadje, to moze biti samo za pc dobra stvar, jer ce biti jace console, pa ce moci izvuci max iz sada novih a i ubuducih konfiguracija, i naravno opet za 3-4 god od izlaska next gen consola, hardware ce oslabiti, dok u pc,a iz godine u godinu napreduje :thumbup:

long live pc

Ja prvo nezz zasto mi treba vise od 30 fps al hajd, a to sto pricas vidi se da slabo znas o tim stvarima, procitaj malo sta su ljudi koji su napravili uncharted 3 i jos druge koji su pravili i igre za pc i xbox i ps3 sta kazu o tome sta se na ps3 moze napraviti, ne mogu sada naci onaj tekst ali kad nadjem poslat cu ti pa ces vidjet sto bi to tako islo na pc, kazu da se najbolje moze za ps3 napraviti i da se to ne moze trenutno postici ni na pc ni na xbox samo je problem sto su developeri slabi, najlakse im napraviti za pc kad se to najduze radi i najjednostavnije, za xbox je takodjer im lakse jer je slican al ps3 je komplikovan i tesko je uraditi za njega ali ko zna kako raditi moze cuda napraviti :) To nije moj govor, nego govor nekih developera, samo nezz sto sad moramo kvariti ovu temu ovim prepirkama, kada je svejedno niti ti niti ja cu nesto na svijetu promijenuti, ja volim ps3 ti pc i et

A dok vidim kako pises consoleshit vidi se da si fanboy pa se nema sta vise s tobom raspravljati.

Nego samo se vi jos zapitajte zasto vec nekoliko jakih developera kaze kako ce poceti smanjivati pa ukinuti skroz svoje radove za pc, mora biti dobar razlog :)

A ne znam sto svi izbjegavate onaj moj prvi argumnet za pare i ostale probleme ?
Last edited by arnes_king on 07/11/2011 22:30, edited 1 time in total.
oldschool

#913 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

Konzola i dobar tv te izađu oko 2000 KM, plus đojstik, memory kartica, izađe to. Moraš tražiti neke zaobilaznice, ne smiješ vršiti update firmware-a. Nikad ne može jedan xbox biti jači od pc-a, niti igrice na njemu bolje izgledati, možda jedino kad neka franšiza izađe za xbox i požure s istom da je prebace i na pc, a uopšte ništa ne urade, ne optimiziraju, ali igrice koje se prave upredo, nema šanse da bude slabija na pc-u. Imaš poređenja, takmičenja u multiplayu između konzolaša i igrača na pc-u, pa ovi s konzolama deklasirani, opštepoznata stvar je da u multiplayu oni s konzolama nemaju šta tražiti. Kupiš pc za 2100 KM i možeš komotno 6-7 godina igrati sve naslove, raditi mnoge stvari koje ne možeš na xbox-u i sličnim konzolama, instalacija prejednostavna, nemaš straha ni od čega. Koliko moraš čekati da neko otključa xbox, ps3, čitavu vječnost trajalo, a za pc nema nikakvog otključavanja.
arnes_king

#914 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ok u pravu ste za sve :)

Samo da napomenem kao sto sam i povis napisao kupio sam za 300 KM Panasonic 32' HD i za 500 KM PS3 sa djojsticima i svime, i nemam problema sa krekovima igrica stekanjem, losim driverima, crashovima itd Znaci izaslo me 800 KM sve a rahat nekoliko godina, ti pc kao sto si napisao 2100 km i opet za dvije god jedva pokreces najnovije igre i na low, a manji monitor manje sve.

Nedavno sam kupio Sony 42' HD za samo 400 KM, sve radi isto i sa prethodnim, znaci 800 KM uzivam na 42'

Uglavnom ne trebate vise o ovoj temi, napisao sam da ste u pravu za sve, i rijesen problem :) samo sam htio to za cijenu onak cisto za informacije

P.S. memori kartica ???? odmah dokaz koliko si informisan o konzolama a toliko ih kudis ..... i cijenu si daleko fulao, a usput imam linux na ps3 tako da i na njemu mogu svasta raditi :) ne poredim sa pc-om nego onak samo kazem
Last edited by arnes_king on 07/11/2011 22:54, edited 1 time in total.
House

#915 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Konzolašima samo jedna rijec "Antialiasing" i pada mrak na oci :D :D
arnes_king

#916 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

House wrote:Konzolašima samo jedna rijec "Antialiasing" i pada mrak na oci :D :D
Ja sam pokusao zaustaviti ovu raspravu al od silnih fanboya je ne moguce pa cu nastaviti, da kao sto sam i prije pisao na igricama koje su samo portovi ali pogledaj eksluziv igrice pa se javi :)

Imao sam i PC i igrao sam dosta dugo na njemu, ali jednostavno sam sretniji i sve mi je lakse od kada sam presao

P.S. vrijedi li taj AA i ta malo bolja grafika preko 1000 KM vise dat ? i opet se zezat s igricama i patit
oldschool

#917 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

Ti si to kupovao polovno, a i dobro si prošao, džaba ti to dali. Kupi novo pa ćeš vidjeti cijene, kupio kad su probili zaštite, kupi kad izađu novi modeli, koliko su vlasnici ps3 čekali da mogu kopiju poigrati? Pa ja imam kompjuter star 7. godina i pokrenuo sam na medium Battlefield 3, a nisam ga tada platio ni 2000 KM, tako da ti ta oko vijeka trajanja pc-a ne stoji.
House

#918 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

arnes_king wrote:
House wrote:Konzolašima samo jedna rijec "Antialiasing" i pada mrak na oci :D :D
Ja sam pokusao zaustaviti ovu raspravu al od silnih fanboya je ne moguce pa cu nastaviti, da kao sto sam i prije pisao na igricama koje su samo portovi ali pogledaj eksluziv igrice pa se javi :)

Imao sam i PC i igrao sam dosta dugo na njemu, ali jednostavno sam sretniji i sve mi je lakse od kada sam presao

P.S. vrijedi li taj AA i ta malo bolja grafika preko 1000 KM vise dat ? i opet se zezat s igricama i patit

Ne postoji PC "fanboy" jer je jednostavno bolji u svim aspektima od konzola kontaš :D 4x Antialiasing i 1680 x 1050 rezolucija , nema te konzole i ekskluzive koja to moze izgurati :-D
arnes_king

#919 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

PS3 ne podrzava Full HD je li ? 1920 x 1080 (naravno da ces uz konzolu koristiti min 32' il 42' a ne kao za pc mini monitor pa mora bolje izgledati jer je npr isti broj pixela poredan po manjoj povrsini)

To samo zavisi od igrica, ps3 podrzava i ako ti tv podrzava samo je onda jos do igrice, iako ti mozes upscaling radit al nista od tog

A mi ne pisemo o svim aspektima, jer su konzole napravljene iskljucivo radi gaminga a ne da bi se nesto drugo radilo.

I odkud vam to da konzole nemaju AA ? to je provala, citajte malo pa cete saznati, ima cak i spisak sa dosta igrica gdje pise tacno koliki je na kojoj igri, vecinom x2 nekad x4 a nekad i nema, sve zavisi od igre i developera, ali opet je to slucaj jer je to PORT obicni sa igre za pc i normalno da nece izgledati kao na PC-u za koji je pravljeno
oldschool

#920 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

arnes_king wrote:PS3 ne podrzava Full HD je li ? 1920 x 1080 (naravno da ces uz konzolu koristiti min 32' il 42' a ne kao za pc mini monitor pa mora bolje izgledati jer je npr isti broj pixela poredan po manjoj povrsini)

To samo zavisi od igrica, ps3 podrzava i ako ti tv podrzava samo je onda jos do igrice, iako ti mozes upscaling radit al nista od tog

A mi ne pisemo o svim aspektima, jer su konzole napravljene iskljucivo radi gaminga a ne da bi se nesto drugo radilo.

I odkud vam to da konzole nemaju AA ? to je provala, citajte malo pa cete saznati, ima cak i spisak sa dosta igrica gdje pise tacno koliki je na kojoj igri, vecinom x2 nekad x4 a nekad i nema, sve zavisi od igre i developera, ali opet je to slucaj jer je to PORT obicni sa igre za pc i normalno da nece izgledati kao na PC-u za koji je pravljeno
Jesi ti isprobao Battlefield 3 na pc-u i konzoli, novi Soccer? Razlika je ogromna, u svemu, pa sam Ubisoft se žalio na konzole jer su hardware-ski preslabe, moraju sakatiti igrice, tražili moćnije konzole.
arnes_king

#921 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

oldschool wrote:
arnes_king wrote:PS3 ne podrzava Full HD je li ? 1920 x 1080 (naravno da ces uz konzolu koristiti min 32' il 42' a ne kao za pc mini monitor pa mora bolje izgledati jer je npr isti broj pixela poredan po manjoj povrsini)

Jesi ti isprobao Battlefield 3 na pc-u i konzoli, novi Soccer? Razlika je ogromna, u svemu, pa sam Ubisoft se žalio na konzole jer su hardware-ski preslabe, moraju sakatiti igrice, tražili moćnije konzole.

PS3 konzole su se pocele prodavati 2006 godine, hajde ti meni reci u to vrijeme PC koji si mogao kupiti da li bi i sada derao najnovije igrice ? nije grafika kao na pc al je opet extra i bolje mi ne treba, kazete slab hardver a 5 godina vec pokrece sve :? I cuj zalio se ubisoft, neka malo razmisle, mozda je to do njih sto ne znaju iskoristiti potpuno PS3, kako onda da uspiju napraviti igre poput Uncharted 3 ????

A sto se tice cijene opet, pa razmislite samo posto je Blu-Ray player za pc sam kada kupujete .....
oldschool

#922 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

Moj kompjuter je iz 2005-e, pa je i dalje aktuelan, nije ništa izašlo što pokrenuti ne mogu, a nijedna konzola nema toliki vijek trajanja.
arnes_king

#923 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

oldschool wrote:Moj kompjuter je iz 2005-e, pa je i dalje aktuelan, nije ništa igralo što pokrenuti ne mogu, a nijedna konzola nema toliki vijek trajanja.

Nemoj mi reci da sa svojim kompjuterom iz 2005 igras najnovije igre i to povis medium .... i ak igras na medium odma opet nije to to nestaje ta "velika" prednost nad konzolom, a ko kaze da nema konzola tako dug vijek trajanja ? PSONE mi je bio dugo davno je to bilo pa ti ne bih znao reci tacno koliko, PS 2 i dalje imam a kupio sam ga par mjeseci nakon sto je dosao u prodaju i eno ga i dalje ziv :) A i PS3 njega nisam bas davno kupio ali imas raje koliko hoces koji imaju prve PS3 koje su bile u prodaji znaci 2006-e (pocetkom) i i dalje ljudi normala igraju :)
oldschool

#924 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

arnes_king wrote:
oldschool wrote:Moj kompjuter je iz 2005-e, pa je i dalje aktuelan, nije ništa igralo što pokrenuti ne mogu, a nijedna konzola nema toliki vijek trajanja.

Nemoj mi reci da sa svojim kompjuterom iz 2005 igras najnovije igre i to povis medium .... i ak igras na medium odma opet nije to to nestaje ta "velika" prednost nad konzolom, a ko kaze da nema konzola tako dug vijek trajanja ? PSONE mi je bio dugo davno je to bilo pa ti ne bih znao reci tacno koliko, PS 2 i dalje imam a kupio sam ga par mjeseci nakon sto je dosao u prodaju i eno ga i dalje ziv :) A i PS3 njega nisam bas davno kupio ali imas raje koliko hoces koji imaju prve PS3 koje su bile u prodaji znaci 2006-e (pocetkom) i i dalje ljudi normala igraju :)
Sretno, ako je tebi bolji, onda je bolji, uživaj.
arnes_king

#925 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

oldschool wrote:
arnes_king wrote:

Sretno, ako je tebi bolji, onda je bolji, uživaj.

To sam i ja htio reci svako ima svoje a mrsko mi vise pisati o ovome sranju, neka ostane svako voli nesto ima drugi ukus i et hehe :) hvala Bogu pa je zavrsena ta tema ;D
Post Reply