Balašević u Sarajevu ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sorei

#901 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by sorei »

još malo :-)
Ali_G

#902 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Ali_G »

Iko 2 karte po razumnoj cijeni? :)
veliki_ah

#903 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by veliki_ah »

-
Last edited by veliki_ah on 18/11/2011 18:14, edited 2 times in total.
nino90

#904 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by nino90 »

hoceli ko kupiti kartu, ima mi rodjak, parter
foxy13

#905 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by foxy13 »

Hahahaha nakon tolike trke i frke za kartama, molbi i preklinjanja, neko bi sad odustao od koncerta...kao...zato što je Đole došao na prijem koji su mu pripremili...smiješno :lol:

Ko ipak ide večeras: lijep provod svima želim (kao i sebi naravno :) ). Budite pozdravljeni :)
sht3lla

#906 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by sht3lla »

Imam 2 karte viska pa ako ko hoce nek mi se javi na PP
Zovem se Zelena

#907 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Zovem se Zelena »

Obzirom da ste sad krenuli sa tom prodajom/kupovinom/preprodajom ulaznica, malo ću vas presjeći :)

Moj prvi susret sa Balaševićem bio je 98 ili 99, nisam sigurna koje godine. Imala sam nepunih 17 kada su me bukvalno odvukli za ruku na njegov koncert u dvorani Mejdan u Tuzli. Bila sam prosto rečeno alergična na njega, svu tu srceparajuću priču, patetiku, slomilo me sve aman-zaman. Znači, bio mi je FUJ!

Elem, odem na taj koncert, znam teksta njegovih pjesama za nepune dvije pjesme :-) "Im'o sam strašnog petla", nešto malo "Neki novi klinci" i refren "Svirajte mi jesen stiže dunjo moja".
Zavalim se na tribine, totalno nezainteresovana i kontajući kako ću preživjeti tu manifestaciju dosade :roll:

Eh, onda počinje koncert pjesmom "Svirajte mi jesen stiže...", ja preplačem cijelu pjesmu, bukvalno nisam mogla otpjevati ni ono malo refrena kojeg sam znala. Isplačem se k'o da mi je najmiliji umro. Otplačem još par pjesama (ne, nisam D-mol, ona mi je i danas nekako bezveze), uživim se u koncert totalno i od te 98/99 zakleti sam fan. Danima sam premotavala kasete i učila pjesme, pisala tekstove pa učila umjesto lekcija u školi, pročitala sve što je ikada napisao i izdao.

Naredni koncert na kojem sam bila je 2005 čini mi se, kada je bio na Baščarsijskim noćima. Od tog koncerta najdraže pjesme su mi Slovenska i Provincijalka. I od te godine do danas sa nestrpljenjem sam čekala njegov dolazak u dragu nam BiH. I dočekam... Sa euforijom koja je nadmašila čak i onu oko fudbalske reprezentacije, još kada se krajem septembra počelo šuškati da dolazi, rekla sam sebi "**** svaki dan u kasicu ubacuješ po pola km i skupljaš lovu za koncert".
Šipak :sad: Večeras na ovaj koncert neću ići jer je taj komadić papira, koji se zove ulaznica, prosto preskup za moj studentski budžet. Kao da mi se onaj odozgora koji vidi sve :) pa indirektno i sam Đole svete za ono moje podcjenjivanje prije 12ak godina :mrgreen: Ono, u smislu, kada nisi htjela ići išla si, a sada kada svim srcem to želiš... E nećeš :)

Nema veze. Slušat ću ga i gledati na tubu... A vama, sretnicima, koji ćete večeras i sutra uživati u svemu tome želim odličan provod, dosta smijeha i poneku suzu! Ja ću pogledom tražiti goluba i dočekati jutro umorna...

UŽIVAJTE!

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#908 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Admir_1984 »

Zovem se Zelena wrote:Obzirom da ste sad krenuli sa tom prodajom/kupovinom/preprodajom ulaznica, malo ću vas presjeći :)

Moj prvi susret sa Balaševićem bio je 98 ili 99, nisam sigurna koje godine. Imala sam nepunih 17 kada su me bukvalno odvukli za ruku na njegov koncert u dvorani Mejdan u Tuzli. Bila sam prosto rečeno alergična na njega, svu tu srceparajuću priču, patetiku, slomilo me sve aman-zaman. Znači, bio mi je FUJ!

Elem, odem na taj koncert, znam teksta njegovih pjesama za nepune dvije pjesme :-) "Im'o sam strašnog petla", nešto malo "Neki novi klinci" i refren "Svirajte mi jesen stiže dunjo moja".
Zavalim se na tribine, totalno nezainteresovana i kontajući kako ću preživjeti tu manifestaciju dosade :roll:

Eh, onda počinje koncert pjesmom "Svirajte mi jesen stiže...", ja preplačem cijelu pjesmu, bukvalno nisam mogla otpjevati ni ono malo refrena kojeg sam znala. Isplačem se k'o da mi je najmiliji umro. Otplačem još par pjesama (ne, nisam D-mol, ona mi je i danas nekako bezveze), uživim se u koncert totalno i od te 98/99 zakleti sam fan. Danima sam premotavala kasete i učila pjesme, pisala tekstove pa učila umjesto lekcija u školi, pročitala sve što je ikada napisao i izdao.

Naredni koncert na kojem sam bila je 2005 čini mi se, kada je bio na Baščarsijskim noćima. Od tog koncerta najdraže pjesme su mi Slovenska i Provincijalka. I od te godine do danas sa nestrpljenjem sam čekala njegov dolazak u dragu nam BiH. I dočekam... Sa euforijom koja je nadmašila čak i onu oko fudbalske reprezentacije, još kada se krajem septembra počelo šuškati da dolazi, rekla sam sebi "**** svaki dan u kasicu ubacuješ po pola km i skupljaš lovu za koncert".
Šipak :sad: Večeras na ovaj koncert neću ići jer je taj komadić papira, koji se zove ulaznica, prosto preskup za moj studentski budžet. Kao da mi se onaj odozgora koji vidi sve :) pa indirektno i sam Đole svete za ono moje podcjenjivanje prije 12ak godina :mrgreen: Ono, u smislu, kada nisi htjela ići išla si, a sada kada svim srcem to želiš... E nećeš :)

Nema veze. Slušat ću ga i gledati na tubu... A vama, sretnicima, koji ćete večeras i sutra uživati u svemu tome želim odličan provod, dosta smijeha i poneku suzu! Ja ću pogledom tražiti goluba i dočekati jutro umorna...

UŽIVAJTE!

ako hoces platit cu ja 15maraka, ti ostalo. poslat cu ti broj na pp, bicu gore sa drustvom pa se javi. valjda ce neko gore prodavati karte za 25-30maraka :roll:
BIONA

#909 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by BIONA »

lijepo od tebe :thumbup:
Zovem se Zelena

#910 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Zovem se Zelena »

Admir_1984 wrote:
ako hoces platit cu ja 15maraka, ti ostalo. poslat cu ti broj na pp, bicu gore sa drustvom pa se javi. valjda ce neko gore prodavati karte za 25-30maraka :roll:
:thumbup:

:-D hvala puno Admire... Ali nekako mi :roll: znaš već. Ako ništa, uplati tu lovu nekoj od ove dječice kojoj je pomoć potrebna!
Preživjet ću ja bez Balaša!
Jeff Bingham

#911 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Jeff Bingham »

ja se nudim da doplatim drugih 15 km, valjda gore bude karata do 30km. eto, ako ti se jos ide, javi se :)
*didy*

#912 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by *didy* »

Posto ja nisam uspjela uganjati karte za svoje drustvo,a imam samo jednu - paket - koncert(parter) i rani mraz- nema mi druge nego da je tuzna srca prodam,pa eto...ako neko hoce,nek se javi.
weltschmertz

#913 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by weltschmertz »

Narode kad ćete pred Zetru..?!?
:D
BIONA

#914 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by BIONA »

O'ma :D
vjesticanametli

#915 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by vjesticanametli »

vas dvojica doplatisa :thumbup: :-D idi zelena kad ti ovako lijepo ponudise drugovi forumasi
nera18

#916 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by nera18 »

i ja sam tu da ucestvujem ako hoces jos uvijek ici :wink:
super_woofer

#917 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by super_woofer »

Zovem se Zelena wrote:Obzirom da ste sad krenuli sa tom prodajom/kupovinom/preprodajom ulaznica, malo ću vas presjeći :)

UŽIVAJTE!

Moja poenta iz tvog posta je, da trebamo mladju genereaciju "tjerati" da slusaju pravu muziku i da idu tim smjerom, i izaci ce na pravi put :)
:mrgreen:
samo_ti

#918 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by samo_ti »

I , kako je bilo, jel` pocepao ? :-D
newklear

#919 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by newklear »

Hajmo, kad obrišete suze sa koncerta (ili od smijeha ili od plača) postavljajte slike, video, priče, utiske..... bilo šta sa koncerta... je li iko ikoga ovaj put zaprosio? :-) :-D
budva

#920 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by budva »

meni jedan od najgorih koncerata... ne licno zbog Balasa, vec organizacija u redu stajao 35min, da bi nam rekli da predjemo na drugi ulaz gdje je manja guzva...i tako zakasnili na 4 pjesme...unutra jedno na drugom, krkljanac zestoki... zaista ne znam sto su ovo napravili, na sve je licilo samo ne na koncert.. ali eto nista novo kod nas.
plavo

#921 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by plavo »

Svaki put se iznova razocaram gdje zivim...

Karte nabavljene vise od mjesec dana ranije ...na platou Skenderije...Parter B ulaz...

Nocas pred Zetrom u 20h...stojim sa drustvom...nigdje reda ...ljudi kao stoka se guraju...
Cekam , guraju me, staju mi na noge...20:30h ...jos gora guzva...ne moze se disati...
20: 50h ...pomjeramo se milimetrima...ne osjecam noge...

21:00 h Cuje se pocetak koncerta...a gomila ljudi sa ulaznicama ceka da udje...
21:30h ...na dva metra sam od securitia koji pustaju ulaz...ne mogu da disem...ali ne mogu ni nazad...
21:50 ...usla na vrata ulaza B, ali i dalje je nemoguce uci u dvoranu...ljudi poceli vec da izlaze jer nema mjesta...
i opet ne moze se ni naprijed ni natrag...
22:00 vratila se vani zajedno sa desetinom posjetilaca...
SRAMOTA... odstampano je ocigledno mnogo vise karata nego sto je moguce pustiti u prodaju...
Moje troje prijatelja i ja uzaludno bacismo 100 KM, a Djoleta i ne vidjesmo....

SRAMOTA...SRAMOTA...SRAMOTA...SRAMOTA...
Last edited by plavo on 19/11/2011 02:01, edited 1 time in total.
Not My Idea

#922 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Not My Idea »

:shock: :shock: wtf
azurna_obala

#923 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by azurna_obala »

Ništa čudno...bitno je da su pare uzeli, a ostalo nije bitno.. :roll:
6april

#924 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by 6april »

ZOI i ostale agencije ili sta vec koji su ucestvovali u organizaciji... VI STE STOKA. Vise od 5 hiljada karata je bilo viska. Kupio sam kartu prije mjesec dana da bih docekao da ne mogu da udjem na koncert. U jednom trenutku na ulazu B je krenuo stampedo. Licno sam bio svjedok kada su ljudi padali u nesvijest od guzve. Hitna je dosla na kraju. Imam i slike ako mi neko ne vjeruje. Ovo je bila klasicna kradja para i prestampavanje karata. FUJ... zetra me za dugo nece vidjeti. Veceras je bilo20000 ljudi jedno na drugom. Apsolutna katastrofa od koncerta. P.S. izasao sam nakon sat od pocetka koncerta i Bog zna sta se poslije desavalo. STOKO JEL BIO PROBLEM DA STE ORGANIZOVALI 2 KONCERTA I JEDNU PROEKCIJU FILMA!!!
svjezi_ustipak

#925 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by svjezi_ustipak »

Jeff Bingham wrote:ja se nudim da doplatim drugih 15 km, valjda gore bude karata do 30km. eto, ako ti se jos ide, javi se :)
ako nisi otisla veceras doplaticu ja uz ove momke koliko treba.
Post Reply