Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
desni

#901 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by desni »

pici wrote:„dva oka u glavi”

Image
Ogladnjela Srbadija Barska :lol: :lol:
Banksy

#903 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Banksy »

U drugoj polovici osamdesetih, Beograd je svakoj republici priredio njihov, lokalni Agrokomerc, Neum, Moševac ...
Bodkin

#904 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Bodkin »

Jadna crna gora, beograd opet okupirao dio a :lol: garant pokusavaju svoj entitet da dobiju :mrgreen:
radostan dan

#905 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Istorija se ponavlja... http://montenegrina.net/nauka/istorija/ ... kom-kraju/

samo ti brljaj...zipa se koju ćeš salatu naručivati u budvi kad sledeći put budeš ljetovao tamo. :D
ultima_palabra

#906 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Koju god, samo ne onu sto ekipica iz Bara jede :D
radostan dan

#907 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

to ok... :D

a ovo slika sa protesta?

eee, tupavi srbi, nikad pameti...
ultima_palabra

#908 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Ne slusaju instrukcije iz staba... a taman ste i Deutsche Welle uvjerili u "ekonomske demonstracije" i "borbu protiv korupcije" :mrgreen:
zarko.filip

#909 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by zarko.filip »

https://www.youtube.com/watch?v=UCq0368kYoA
Ipak zvanicni Beograd nema nikakve veze sa ovim.
It_is_a_Leclerc

#910 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by It_is_a_Leclerc »

Njegovo prokletstvo Amfilohije mržnjosijač Radović "podržao demokratske proteste naroda u Crnoj Gori".

Ako ne znate na kojoj strani biti, samo pogledajte na kojoj stranicu su SPC i Kurir. E, ljudska dužnost nam je da budemo na suprotnoj strani.
General War

#912 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:Njegovo prokletstvo Amfilohije mržnjosijač Radović "podržao demokratske proteste naroda u Crnoj Gori".

Ako ne znate na kojoj strani biti, samo pogledajte na kojoj stranicu su SPC i Kurir. E, ljudska dužnost nam je da budemo na suprotnoj strani.
Treba im pruziti sansu ...mozda nekad ce da slijede primjer Fahra i Neonka...sad je i Avaz dobar :D
It_is_a_Leclerc

#913 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by It_is_a_Leclerc »

General War wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Njegovo prokletstvo Amfilohije mržnjosijač Radović "podržao demokratske proteste naroda u Crnoj Gori".

Treba im pruziti sansu ...mozda nekad ce da slijede primjer Fahra i Neonka...sad je i Avaz dobar :D
:?

Koju sansu ? Amfilohiju Radovicu koji u superlativima govori o istrazi poturica ?

(Nemoj misliti da ovaj nisam prepoznao ovaj olinjali pokusaj duhovitosti i satro provociranja. Ali, drzimo se teme)
ultima_palabra

#914 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Postoji li mogućnost pobune u sjevernom dijelu ako dođe do sukoba sa demonstrantima u Podgorici?
radostan dan

#915 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ultima_palabra » 20/10/2015 07:25

Postoji li mogućnost pobune u sjevernom dijelu ako dođe do sukoba sa demonstrantima u Podgorici?
šta je za tebe sjeverni dio cg?

Ne slusaju instrukcije iz staba... a taman ste i Deutsche Welle uvjerili u "ekonomske demonstracije" i "borbu protiv korupcije" :mrgreen:
mogu ti reći da sam se poprilično iznenadio prilogom dw-a...bješe na džaziri to bilo?
kao i izjavom doris pak...
no, leći će to sve na svoje mjesto, tačnije na milov mlin.
premalo je to glasačko tijelo...450-500 hiljada, a sa pravom glasa i dosta manje od navedenog...lako se to iskontroliše.

a generalno i objektivno, loša je mat - ekonomska situacija, kao i ovdje...jako puno nepotizma, korupcije, sive zone, besperpsektivnosti, jednog jedinog sna - pobeći negde, daleko što dalje, gde ne trebaju pilule za spavanje-...

jednostavno, množi se masa onih koji nisu -poklopljeni- poslom, dozvolom za nešto, odobrenjem za šverc, neplaćanjem struje, pa sve do poklonjenog džaka brašna i kese deterdženta.
i to - bubri...

ja sam to napisao na ovoj temi prije godinu- dvije...to će definitivno pući, samo je stvar spretnosti vlasti koliko će razvlačiti taj kraj.
a ona ga uspješno razvlači, između ostalog i zahvaljujući opoziciji takvoj kakva je, te likova sa slika kao što je ova postavljena...
a u čistoj situaciji - jedan na jedan-, i milovim glasačima je više dosta mila i milovaca...ali im niko ne nudi dobru alternativu, već samo polovična rješenja.
Last edited by radostan dan on 20/10/2015 09:36, edited 3 times in total.
ultima_palabra

#916 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
ultima_palabra » 20/10/2015 07:25

šta je za tebe sjeverni dio cg?
Pa sjeverno od Nikšića otprilike, ovi dijelovi iznad 1000 m nadmorske visine... sa ili bez Sandžaka.
radostan dan

#917 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

evo sam ti dopunio post, mislim da sam objektivno ocjenio,- iz prve ruke-...

Pa sjeverno od Nikšića otprilike, ovi dijelovi iznad 1000 m nadmorske visine... sa ili bez Sandžaka.
zato sam te i pitao, neko podrazumjeva sandžak u sjever, neko pak pod sjeverom konta onaj dio što upadaš u njega kada ideš iz bih na more...

ma jok, kakva pobuna, pogotovu ne fizička ili oružana...nisu crnogorci taj nivo. uvijek su, kada je njihova kuća u pitanju bili daleko pametniji od srba ili bošnjaka.
njihova skupština i sjednice, u poređenju sa pomenutim, pogotovu devedesetih su bile primjer kulture i demokratije, u odnosu na razne bidže, palme, rake...

e sad, ne znam za sandžak...vidim @elre se naoštrio pa lupa ko maksim po diviziji, tipa - crnogorci izmišljena nacija i sl.
tačno je da postoji taj dualizam uz cg nacionalnom i kulturnom biću, ali bez obzira na to, oni imaju svoj istorijat, teritoriju i kulturne osobenosti, u dovoljnoj mjeri da se ne bi trebalo o tome raspravljati.

e sad, istina, bilo je nekih priča prije refrenduma, da je svašta bošnjacima i muslimanima obećano, a da nije ispunjeno...možda zato @elre -bjesni na aktuelnu vlast.
ultima_palabra

#918 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Možda u posljednjem periodu, ali ako zagrebeš dublje u istoriju, u CG su bili najgori bratoubilački ratovi... 1941-45. je bilo krvi do koljena. A većinom se ratovalo za i protiv Beograda...
ElRe

#919 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ElRe »

radostan dan wrote:evo sam ti dopunio post, mislim da sam objektivno ocjenio,- iz prve ruke-...

zato sam te i pitao, neko podrazumjeva sandžak u sjever, neko pak pod sjeverom konta onaj dio što upadaš u njega kada ideš iz bih na more...

ma jok, kakva pobuna, pogotovu ne fizička ili oružana...nisu crnogorci taj nivo. uvijek su, kada je njihova kuća u pitanju bili daleko pametniji od srba ili bošnjaka.
njihova skupština i sjednice, u poređenju sa pomenutim, pogotovu devedesetih su bile primjer kulture i demokratije, u odnosu na razne bidže, palme, rake...

e sad, ne znam za sandžak...vidim @elre se naoštrio pa lupa ko maksim po diviziji, tipa - crnogorci izmišljena nacija i sl.
tačno je da postoji taj dualizam uz cg nacionalnom i kulturnom biću, ali bez obzira na to, oni imaju svoj istorijat, teritoriju i kulturne osobenosti, u dovoljnoj mjeri da se ne bi trebalo o tome raspravljati.

e sad, istina, bilo je nekih priča prije refrenduma, da je svašta bošnjacima i muslimanima obećano, a da nije ispunjeno...možda zato @elre -bjesni na aktuelnu vlast.
Kompletan sjeverni dio CG spada pod Južni Sandžak. Plužine, Šavnik, Žabljak, Kolašin, Mojkovac su u puno boljoj poziciji, i tamo država ulaže ili dovodi investitire. U Južnom Sandžaku Bošnjaci su potlačeni maksimalno u svakom smislu. Bošnjak se ne može zaposliti nigdje, otvoriti firmu, da mu se odmah inspekcije ne store pred vratima sa sim mogućim kaznama. Dok toga u pravoslavnim gradovima nema (primorije). Ulcinj, Tuzi, Malesija gdje su Albanci ogromna vecina prolaze kroz istu torturu.

O ulozi pravoslavaca iz CG tokom ratova 90-ih ne treba puno govoriti, njihova zla svi znamo.

I da, Crna Gora i crnogorci su umjetna tvorevina koja se po potrebi pali i gasi, dakle neodrziva je i ne po stoji. Crnogorski jezik cak nije ni to.

Za Bošnjake, što mene jedino i zanima, interes je jedinsten Sandžak, bosanski jezik i Bosna kao maticna država i centar Islamske zajednice. Stoga, nema ne trebaju poltronski Bošnjački političari koji su sada na vlasti (tj oni se izjašnjavaju kao crnogorci islamske vjere što je jos jedna nebuloza) i izdajice iz Bošnjačke stranke, već pravi Bošnjaci koji će provoditi politiku Bošnjačke demokratke zajednice i muftije Zukorlića, a koja podrazumijeva jedinstvo, ekonomski i kulturni razvoj Bošnjaka i svih ostalih koji bi živjeli u Sandžaku.
radostan dan

#920 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Možda u posljednjem periodu, ali ako zagrebeš dublje u istoriju, u CG su bili najgori bratoubilački ratovi... 1941-45. je bilo krvi do koljena.

da, mislim na poslednji period, ali se konstatovano odnosi i na ranije...znači govorim o radu skupštine, i danas, i devedesetih, ali i 1914. ili 1918...

druga priča je kada se rasprava prebaci na ideologiju...tačno, i ja se slažem...nije bilo većih katila i po sebe i po okolinu od cg, pogotovu cg komunističkih katila. nigdje tito nije našao bespogovornije izvršioce i sljedbenike po samoj crnoj gori, srbiji i bosni nego u -jes malenoj al poštenoj-...
to je tako i od toga ne treba bježati...od raznih đilasa, kapičića, sava kovačevića, dačevića i slično... moj pozitivan stav spram sfrj znaš, tako da ne moram objašnjavati ovakve izjave.
A većinom se ratovalo za i protiv Beograda...
u zavšnici, uvjek su ratovali za sebe, :wink: ...ne nasjedaj na ideologiju kojom su maskirali borbu za vlastite interese, bili zelenaši ili bjelaši.
ne bi ih nigdje bilo da im nije bilo kraljevine shs, k jugoslavije i sfrj pogotovu.
ustalom, znaš i sam, ideš tamo...kakva im je startna osnova i potencijal za u budućnost bila prije ujedinjenja sa drugim narodima, i nakon ujedinjenja.

i na kraju, ostavljeno im je dovoljno po raspadu sfrj da budu mini monako, zaista...jer imaju šumu, hidropotencijal, more, a imaju i onaj ravni dio, što zetski, što onaj pred bokom kotorskom, za žito.
a svukli su to do mjere da im se ne isplati baviti se ni -stočarstvom-...e sad ti zamisli taj nivo debilizma, onakvi proplanci, katuni, bilo sjever crne gore, bilo da je riječ o sandžačkom dijelu - ne isplati se držati stoku.
pa ako se gdje isplati, isplati se njima i albaniji.
a gdje je obala, of šor kompanije, niži porezi, itd, itd.
radostan dan

#921 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

..a možda sam im i prehvalio svijest i samosvjest. evo se pojavila vijest da je moguće da milo pravi kontamiting u subotu.
izgleda da je nesiguran...zna se ko i pod kojim uslovima pravi kontramitinge. :|
CSKA

#922 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

Kontramiting-Slobina skola :D

Ovdje ce vjerovatno SDP imati kljucnu ulogu.Vjecita desna ruka Djukanovicu,ako oni izdaju ode sve...
radostan dan

#923 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

CSKA wrote:Kontramiting-Slobina skola :D

Ovdje ce vjerovatno SDP imati kljucnu ulogu.Vjecita desna ruka Djukanovicu,ako oni izdaju ode sve...
hoće ku.ac sdp izdati , nikad im bolji trenutak nije osvanuo...evo su ga zaskočili, nije ni 48 sati prošlo -
Đukanovićeva Vlada u problemu, SDP napušta koaliciju

Potpredsednik SDP-a, manje članice vladajuće koalicije, i ministar policije Raško Konjević izjavio je da koalicija DPS- SDP suštinski više ne postoji.

Vlada je već tehnička i nema suštinsku podršku SDP-a, rekao je Konjević učestvujući u emisiji "Živa istina", radija Antena M.

Objasnio je da nakon odgovora Demokratske partije socijalista Socijaldemokratskoj partijiji da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP-DPS, kazao je Konjević, preneli su podgorički mediji.

DPS je, kaže, nedavno odgovorio SDP-u da nije trenutak za promene u vladi, te da ministri Brajović i Lazović ostaju na tim funkcijama.

Na zvaničan odgovor SDP-a, koji je, inače, bio najavljen za dane nakon odlaska delegacije NATO-a, neće se još dugo čekati, rekao je i dodao da će odgovor na to pitanje biti definisan na organima partije, a tokom sedmice biće održana i sednica Predsedništva SDP-a.

"Takvim odgovorom DPS-a su potvrđene dve stvari: jedna je da su bili umešani u kongresna dešavanja u SDP-u, a drugo je da su potvrdili i dodatno doprineli tome da koalicija DPS - SDP suštinski više ne postoji. Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS-a i nemaju našu suštinsku podršku u Vladi", kazao je Konjević.
moraće milo pojačati ponudu sdp-u i krivokapiću, nema druge... :mrgreen:
ovo je najači biznis na balkanu-osnuješ stranku i moliš boga da pređeš cenzus, ali na način da nemaš više od 5-6 posto.
a onda - ahh meraka u večeri rane... :mrgreen:

uzgred, nisam znao da u crnoj gori tv pink zovu - tv farma... :)
sunceKOtepsija

#924 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by sunceKOtepsija »

It_is_a_Leclerc wrote:
General War wrote:

:?

Koju sansu ? Amfilohiju Radovicu koji u superlativima govori o istrazi poturica ?

(Nemoj misliti da ovaj nisam prepoznao ovaj olinjali pokusaj duhovitosti i satro provociranja. Ali, drzimo se teme)
njegos je crnogorski i srpski nacionalni heroj, naravno postoje pojedinci koji se iskreno stide "istrage" i to treba pozdraviti
radostan dan

#925 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

:)

ipak je moja procjena dobra...

Đukanović ne pravi kontramiting
Kako je za B92 potvrđeno u kabinetu crnogorskog premijera Mila Đukanovića, DPS ne planira da pravi bilo kakav miting ili okupljanje u subotu u Podgorici.

Ranije su "Večernje novosti" javile da bi napetosti u glavnom gradu Crne Gore mogle da dodatno porastu u subotu zbog navodnog okupljanja Đukanovićevih pristalica.

Tokom jutra u ponedeljak u rodnom kraju crnogorskog premijera, nikšićkom prigradskom naselju Rastoci, osvanule su parole podrške - "Milo, Rastoci su uz tebe", od kojih su neke "okačene" i na zgradi gimnazije.

Ipak, prema informacijama do kojih je došao B92, organizovanog okupljanja neće biti.
Post Reply