Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- Pitarrr82
#901 Re: Mrsanje - nacini ?
Na sta sve ljudi nece pasti samo da se ne pokrenu iz kuce i nesto urade za svoje zdravlje jbt
Last edited by Pitarrr82 on 25/12/2011 11:26, edited 1 time in total.
- niko_niko_kao_ja
#902 Re: Mrsanje - nacini ?
fakatPitarrr82 wrote:Na sta sve ljudi nece pasti samo da se ne pokrenu iz kuce i nesto urade za svoje zdravlje jtb
-
leo_
#903 Re: Mrsanje - nacini ?
ma nije to bas tako. ima nas koji smo se aktivirali, ali ako ovo moze pomoci jos vishe, sto da ne?!niko_niko_kao_ja wrote:fakatPitarrr82 wrote:Na sta sve ljudi nece pasti samo da se ne pokrenu iz kuce i nesto urade za svoje zdravlje jtb
-
Emi_Nevermind
#904 Re: Mrsanje - nacini ?
A sta kad si u kolicima? Kad radis 12 sati na dan? Kad si bolestan? Ili kad si klonuo duhom jer nista drugo ne pomaze? Dobro je da si ti savrsen, pa mozes sjediti na svojim visokim konjima i suditi drugima. Ja sam nekad znala biti i lijena, i energicna, kao vecina ljudi. Imala sam normalnu tezinu. Sad ima bolest koja cini da sasvim rijetko uopste mogu izaci iz kuce, hormonski poremecaji cine da ne jedem nista a debljam se, a bolest pluca cini da ne mogu disati i ostecenje na srcu cini da me pocne probadati kod neke fizicke aktivnosti. Tako da se iskreno nadam da neces nikad "spasti" na moje grane. Sjetila sam se kako sam dok sam bila zdrava izgubila koju kilu onako iz zeze, pa da podijelim s ljudima kojima je tesko. Ako ti se ne svidja okreni glavu!Pitarrr82 wrote:Na sta sve ljudi nece pasti samo da se ne pokrenu iz kuce i nesto urade za svoje zdravlje jbt
- Pitarrr82
#905 Re: Mrsanje - nacini ?
AmirEmira wrote:A sta kad si u kolicima? Kad radis 12 sati na dan? Kad si bolestan? Ili kad si klonuo duhom jer nista drugo ne pomaze? Dobro je da si ti savrsen, pa mozes sjediti na svojim visokim konjima i suditi drugima. Ja sam nekad znala biti i lijena, i energicna, kao vecina ljudi. Imala sam normalnu tezinu. Sad ima bolest koja cini da sasvim rijetko uopste mogu izaci iz kuce, hormonski poremecaji cine da ne jedem nista a debljam se, a bolest pluca cini da ne mogu disati i ostecenje na srcu cini da me pocne probadati kod neke fizicke aktivnosti. Tako da se iskreno nadam da neces nikad "spasti" na moje grane. Sjetila sam se kako sam dok sam bila zdrava izgubila koju kilu onako iz zeze, pa da podijelim s ljudima kojima je tesko. Ako ti se ne svidja okreni glavu!Pitarrr82 wrote:Na sta sve ljudi nece pasti samo da se ne pokrenu iz kuce i nesto urade za svoje zdravlje jbt
Hajde opusteno prvo, znas li to moje zdravstveno stanje itd.?
-
Emi_Nevermind
#906 Re: Mrsanje - nacini ?
evo poslala na fejsu, pa se nadam da ce iskopati!leo_ wrote:AmirEmira wrote:I bajdvej pitacu je gdje ona to kupila!!![]()
![]()
![]()
![]()
pliiiiiiz, priti priti pliiiiiz
-
Emi_Nevermind
#907 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa ne znam tvoje stanje, kao ni ti sto nisi znao moje, zato i kazem bez osuda. Ljudi su na ovom forumu da nadju podrsku, a vjeruj da sami sebe dovoljno osudjuju, ne trebas jos i ti...Pitarrr82 wrote:AmirEmira wrote:A sta kad si u kolicima? Kad radis 12 sati na dan? Kad si bolestan? Ili kad si klonuo duhom jer nista drugo ne pomaze? Dobro je da si ti savrsen, pa mozes sjediti na svojim visokim konjima i suditi drugima. Ja sam nekad znala biti i lijena, i energicna, kao vecina ljudi. Imala sam normalnu tezinu. Sad ima bolest koja cini da sasvim rijetko uopste mogu izaci iz kuce, hormonski poremecaji cine da ne jedem nista a debljam se, a bolest pluca cini da ne mogu disati i ostecenje na srcu cini da me pocne probadati kod neke fizicke aktivnosti. Tako da se iskreno nadam da neces nikad "spasti" na moje grane. Sjetila sam se kako sam dok sam bila zdrava izgubila koju kilu onako iz zeze, pa da podijelim s ljudima kojima je tesko. Ako ti se ne svidja okreni glavu!Pitarrr82 wrote:Na sta sve ljudi nece pasti samo da se ne pokrenu iz kuce i nesto urade za svoje zdravlje jbt
Hajde opusteno prvo, znas li to moje zdravstveno stanje itd.?Vec vidim kuda ova prica vodi pa se necu nadovezati dalje...
- Pitarrr82
#908 Re: Mrsanje - nacini ?
Svejedno jer bih opet to rekao, mislim da neovisno o tome opet ima drugih mogucnosti ali da opet s druge strane ti najbolje znas sta je najbolje za tebe...
Kao sto rekoh necu se dalje upustati u ovo...
Kao sto rekoh necu se dalje upustati u ovo...
-
Emi_Nevermind
#909 Re: Mrsanje - nacini ?
Nemoj pliz. ne da pokusavam nagovarati raju da ne vjezba, vec kazem da je nekad lakse poceti ako vec izgubis koju kilu, pa osjecas da to vodi nekud. A onda ima slucajeva kao ja, kad ne mozemo iz zdravstvenih razloga da se bavimo sportom u toj mjeri da nam pocne uticati na kilazu. Zato samo ti trci i vjezbaj, super je to, ali ne osudjuj one sto nece ili ne mogu.. A pozitiva je cudo, snaga uma je daleko korisnija od snage fizickog pokreta, eto samo da se zna!
- Pitarrr82
#910 Re: Mrsanje - nacini ?
AmirEmira wrote:Nemoj pliz. ne da pokusavam nagovarati raju da ne vjezba, vec kazem da je nekad lakse poceti ako vec izgubis koju kilu, pa osjecas da to vodi nekud. A onda ima slucajeva kao ja, kad ne mozemo iz zdravstvenih razloga da se bavimo sportom u toj mjeri da nam pocne uticati na kilazu. Zato samo ti trci i vjezbaj, super je to, ali ne osudjuj one sto nece ili ne mogu.. A pozitiva je cudo, snaga uma je daleko korisnija od snage fizickog pokreta, eto samo da se zna!
Ne trcim i ne vjezbam uopce a evo me na -26kg za 9 mjeseci
-
Emi_Nevermind
#911 Re: Mrsanje - nacini ?
ok, pa kad ti tako super ide daj podijeli tajne svog uspjeha... zato smo tu!
-
leo_
#912 Re: Mrsanje - nacini ?
hahah, pa preko citave strane govoris da ces popustiti, pa popusti vishe.Pitarrr82 wrote:AmirEmira wrote:Nemoj pliz. ne da pokusavam nagovarati raju da ne vjezba, vec kazem da je nekad lakse poceti ako vec izgubis koju kilu, pa osjecas da to vodi nekud. A onda ima slucajeva kao ja, kad ne mozemo iz zdravstvenih razloga da se bavimo sportom u toj mjeri da nam pocne uticati na kilazu. Zato samo ti trci i vjezbaj, super je to, ali ne osudjuj one sto nece ili ne mogu.. A pozitiva je cudo, snaga uma je daleko korisnija od snage fizickog pokreta, eto samo da se zna!
Ne trcim i ne vjezbam uopce a evo me na -26kg za 9 mjeseci, ali kao sto rekoh nemoj da pricamo dzaba dalje spamamo temu, evo ja cu popustiti...
-
mirzarb
#913 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo zdrava ishrana ??Pitarrr82 wrote:AmirEmira wrote:Nemoj pliz. ne da pokusavam nagovarati raju da ne vjezba, vec kazem da je nekad lakse poceti ako vec izgubis koju kilu, pa osjecas da to vodi nekud. A onda ima slucajeva kao ja, kad ne mozemo iz zdravstvenih razloga da se bavimo sportom u toj mjeri da nam pocne uticati na kilazu. Zato samo ti trci i vjezbaj, super je to, ali ne osudjuj one sto nece ili ne mogu.. A pozitiva je cudo, snaga uma je daleko korisnija od snage fizickog pokreta, eto samo da se zna!
Ne trcim i ne vjezbam uopce a evo me na -26kg za 9 mjeseci, ali kao sto rekoh nemoj da pricamo dzaba dalje spamamo temu, evo ja cu popustiti...
- skafiskafsnjak
#914 Re: Mrsanje - nacini ?
Ali on je imaao mnoooooogooo viska... nije isto kada imas 40kg i 10kg viska ...
-
Emi_Nevermind
#915 Re: Mrsanje - nacini ?
Slazem se, uvijek mi je bilo cudno kad kazu da je neko izgubio 20 kila, pa je to ibret, a u sustini ljudi koji uzasno nezdravo zive i pocnu zivjeti malo zdravije, obicno postignu markantnije rezultate od nekog ko se ziv napati, jede samo korijenje i travu, izdise u teretani, i onda se osjeca k'o luzer jer nije izgubio vise od 5... Ne treba to brojati u kilama, vec procentualno tjeesnu masu... Npr. ako je neko od 200 kg izgubio 20 kila, znci 10% tjelesne ase, dok neko ko sa npr 60 kila izgubi 9 kila je izgubio 15% mase, znaci vise.. Ne u kilama, ali u proporciji 
- cava
#916 Re: Mrsanje - nacini ?
ovo je bilo 10.12. a danas još jedan manjecava wrote:još jedan manje
- thea
#917 Re: Mrsanje - nacini ?
Nema nista ljepse nego kad covijek svaki dan misli na sebe.
Evo, onaj tko zelis da smrsavi nekad me prati.
Trebate nabaviti vagu kuci. Ako je nemate.
Trebate nabaviti knjige o zdravoj ishrani, a mozete to putem interneta.
Trebate se totalno nagi izmjeriti, u jednu tekicu zapisati datum i kilazu.
Vasa visina kao i konstitucija odreguje koliko kilograma masnoce u vasem tijelu imate.
Ako ste krupnije grade, obicno mozete 3-4 kg vise dodati u odnosu na standardnu kalkulaciju.
za zene: ( vasa visina ) - 110 = dobijete kilazu koju bi ste trebali imati.
npr: moja visina 170- 110= 60 kg
za muskarce: visina u cm - 100 = dobiven br kilaza
npr: 186cm- 100 = 86 kg .
Dijeta za 7 dana.
Svako jutro na gladan stomak, iscijediti svjez limun vecu casu sto toplije vode sve pomijesati te piti 7 dana.
Ovakva vrsta pocetne dijete, ima veliku ucinkovitost, jer tonificirate tijelo, a izbaciju toksine. Dakle sve sto je negatino u vasem tijelu odlazi.
Dorucak je vrlo vazan i nikad ga ne treba zaobici, komadic sira, a da je 100% mlijcno, posto na nasem trzistu imate jako puno vjestackog sira, nas zadatak je da ne jedemo vjestacku hranu.
komadic sira, 1 narandzu, 1 crni hljeb dvopek, zitarice, pahuljice, kivi, jaje kuhano 7 min ( dakle nikako przeno dok ne stabilizujete vasu kilazu), malo marmelade, joggurt stoo manje masnoce ja kupujem onaj od 0,3% mjesam sa zitaricama.
Za rucak:
100-150 gr svjeze ribe, 1 krompir, 1 mrkva, mjesana salata ( sos-1k maslinvog ulja, 1k limuna, soli, bibira, pola kasike senfa)
Velika Salata, przeni pileci file, isjeci na komadice pa po salati. Jesti uz crni hljeb 1-2 kriske.
Lasagne, domaca radinost. Bez sira
Tlijanska corba, hrah crveni, komadic suhog crvenog mesa. isjeci na sitne komadice mesa 2-30 grama. 1luk isjeci sitno,celer,mrkva,tikvice, 20gr puter,2 krompira isjeci u kockice, so,biber, 1 konzerva paradajza, duguljasti sladi je, 1 k paradajz pire, iz tube, 1l vode bujon, 1 saka buranije, 90gr rize okruglo zrno, persin svjez isjeckan, parmezan za servis 1 ks.
100 gr tjestenine, sos: puno maslina crnih bez kospice, 1 konzerva paradajz duguljati, 1 luk, 12 cehna bijelog luka, kuhati na tihoj vatri 30 min, so biber, persin, lovorov list
VECERA:
Bucina supa, 1 luk, 1 mk kirija, so, biber,1 veci krompir , izmiksato sa jednom kasikom mirelama.
svjeza ripa komadic, 1 -2 krompora isjeci na duguljato, isto mrkvu, pusuti kaprom, maslinovo ulje, 1 limun, prekriti ali folijom, peci u rerni na 220C 20 min, na jako zagrijanoj reni. (Papijot nacin)
pisem dalje:
Evo, onaj tko zelis da smrsavi nekad me prati.
Trebate nabaviti vagu kuci. Ako je nemate.
Trebate nabaviti knjige o zdravoj ishrani, a mozete to putem interneta.
Trebate se totalno nagi izmjeriti, u jednu tekicu zapisati datum i kilazu.
Vasa visina kao i konstitucija odreguje koliko kilograma masnoce u vasem tijelu imate.
Ako ste krupnije grade, obicno mozete 3-4 kg vise dodati u odnosu na standardnu kalkulaciju.
za zene: ( vasa visina ) - 110 = dobijete kilazu koju bi ste trebali imati.
npr: moja visina 170- 110= 60 kg
za muskarce: visina u cm - 100 = dobiven br kilaza
npr: 186cm- 100 = 86 kg .
Dijeta za 7 dana.
Svako jutro na gladan stomak, iscijediti svjez limun vecu casu sto toplije vode sve pomijesati te piti 7 dana.
Ovakva vrsta pocetne dijete, ima veliku ucinkovitost, jer tonificirate tijelo, a izbaciju toksine. Dakle sve sto je negatino u vasem tijelu odlazi.
Dorucak je vrlo vazan i nikad ga ne treba zaobici, komadic sira, a da je 100% mlijcno, posto na nasem trzistu imate jako puno vjestackog sira, nas zadatak je da ne jedemo vjestacku hranu.
komadic sira, 1 narandzu, 1 crni hljeb dvopek, zitarice, pahuljice, kivi, jaje kuhano 7 min ( dakle nikako przeno dok ne stabilizujete vasu kilazu), malo marmelade, joggurt stoo manje masnoce ja kupujem onaj od 0,3% mjesam sa zitaricama.
Za rucak:
100-150 gr svjeze ribe, 1 krompir, 1 mrkva, mjesana salata ( sos-1k maslinvog ulja, 1k limuna, soli, bibira, pola kasike senfa)
Velika Salata, przeni pileci file, isjeci na komadice pa po salati. Jesti uz crni hljeb 1-2 kriske.
Lasagne, domaca radinost. Bez sira
Tlijanska corba, hrah crveni, komadic suhog crvenog mesa. isjeci na sitne komadice mesa 2-30 grama. 1luk isjeci sitno,celer,mrkva,tikvice, 20gr puter,2 krompira isjeci u kockice, so,biber, 1 konzerva paradajza, duguljasti sladi je, 1 k paradajz pire, iz tube, 1l vode bujon, 1 saka buranije, 90gr rize okruglo zrno, persin svjez isjeckan, parmezan za servis 1 ks.
100 gr tjestenine, sos: puno maslina crnih bez kospice, 1 konzerva paradajz duguljati, 1 luk, 12 cehna bijelog luka, kuhati na tihoj vatri 30 min, so biber, persin, lovorov list
VECERA:
Bucina supa, 1 luk, 1 mk kirija, so, biber,1 veci krompir , izmiksato sa jednom kasikom mirelama.
svjeza ripa komadic, 1 -2 krompora isjeci na duguljato, isto mrkvu, pusuti kaprom, maslinovo ulje, 1 limun, prekriti ali folijom, peci u rerni na 220C 20 min, na jako zagrijanoj reni. (Papijot nacin)
pisem dalje:
- cls
#918 Re: Mrsanje - nacini ?
@thea.....stvarno to je tvoj savjet.....

Edit: nemoj pisati dalje
Edit: nemoj pisati dalje
-
deseta
#919 Re: Mrsanje - nacini ?
pronasla sam vijaću, štrik za preskakanje. evo vec tri dana, poslijepodne, kad se vratim s posla, preskacem. jucer je bilo i skijanja.... 
trenutno je kucni bajk na stand by-u. da pokusamo ovako
u sustini najveci problem je kontrolisati se u ishrani...ne toliko u kolicini, koliko u odabiru namirnica. grrr
npr. jutros su se desili subotnji ustipci....i naravno, nisam odolila.
tu će da bude najvise borbe....
svakodnevno jedem zdrave grickalice ( badem, suncokret, kospice, neprzene) al cini mi se da najvise kiksam na nasim tradicionalnim
jelima..
jedino sto zasad uspjevam je, izbjeci tjesteninu i bešamel sosove ....
u sustini najveci problem je kontrolisati se u ishrani...ne toliko u kolicini, koliko u odabiru namirnica. grrr
svakodnevno jedem zdrave grickalice ( badem, suncokret, kospice, neprzene) al cini mi se da najvise kiksam na nasim tradicionalnim
- cls
#920 Re: Mrsanje - nacini ?
ah grijesisi u mnogo cemu, kao prvo ostavi te zdrave grickalice po strani sve dok ne smrsasdeseta wrote:pronasla sam vijaću, štrik za preskakanje. evo vec tri dana, poslijepodne, kad se vratim s posla, preskacem. jucer je bilo i skijanja....
u sustini najveci problem je kontrolisati se u ishrani...ne toliko u kolicini, koliko u odabiru namirnica. grrr![]()
svakodnevno jedem zdrave grickalice ( badem, suncokret, kospice, neprzene) al cini mi se da najvise kiksam na nasim tradicionalnimjelima..
-
leo_
#921 Re: Mrsanje - nacini ?
ma nije to lako prijatelju. ja sam ubacio te grickalice ponekad i zbog toga skoro mjesec dana ne jedem slatko. bolje je to, nego secer onaj zderati. jutros je lopatanje snijega bilo, sva maica mi je mokra. jedno sat i po sam mlatio dole ispred zgrade i jos otisao ispred drugog ulaza cistiti, kad nije niko drugi htio.cls wrote:ah grijesisi u mnogo cemu, kao prvo ostavi te zdrave grickalice po strani sve dok ne smrsasdeseta wrote:pronasla sam vijaću, štrik za preskakanje. evo vec tri dana, poslijepodne, kad se vratim s posla, preskacem. jucer je bilo i skijanja....
u sustini najveci problem je kontrolisati se u ishrani...ne toliko u kolicini, koliko u odabiru namirnica. grrr![]()
svakodnevno jedem zdrave grickalice ( badem, suncokret, kospice, neprzene) al cini mi se da najvise kiksam na nasim tradicionalnimjelima..
- cls
#922 Re: Mrsanje - nacini ?
ja 3 godine ne jedem slatko.....
-
deseta
#923 Re: Mrsanje - nacini ?
ja sam ocistila snijeg sa svog auta 
nisam sa komsijinog, a vidiš mogla sam ...
nisam sa komsijinog, a vidiš mogla sam ...
-
radenska
#924 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja sam napokon uspjela da korigurjem ishranu.Sedam mjeseci sam skoro svako jutro jela 2 cokolade, jela oko 7 kriski hljeba i naravno mnogo masnu hranu. Rezultat je bio 14 kg u plusu.
Vec skoro mjesec dana ne jedem toliko slatko (jedem mozda onu malu crnu cokoladu od 4 kockice), veceram najkasnije do 6.Nemam neke fizicke aktivnosti jer radim 12 sati dnevno. Cudno mi je da sam smrsala samo 1 kg. Onda ostatak mogu ocekivati dogodine

Vec skoro mjesec dana ne jedem toliko slatko (jedem mozda onu malu crnu cokoladu od 4 kockice), veceram najkasnije do 6.Nemam neke fizicke aktivnosti jer radim 12 sati dnevno. Cudno mi je da sam smrsala samo 1 kg. Onda ostatak mogu ocekivati dogodine
- cls
#925 Re: Mrsanje - nacini ?
tesko da ces ti to uspjeti sto si naumila sa tim nacinom ishrane