Ko ne stavi (minimum minimuma) stoju na nasu reprezentaciju u ovoj utakmici je mahnittodd_smith wrote:sto vise i vise citam/gledam njihova repka je odlicna, mozda nemaju neke zvijezde, ali su i oni u odlicnoj formi, na nivou reprezentacije
Uzeli Francuskoj 4 boda od 6 !! i jos uz to primili samo 4 u zadnjih 12 utakmica !! nece biti lahko uopste, nadam se da cemo izvuci pobjedu, ali nece biti uopste lahko
Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#901 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
- Edin H.
#902 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Stoja je figurativna ovdje, sustina je da se radi o siguricitrcicu trceci wrote:odakle mi stoja jadan ne bioEdin H. wrote:Ko ne stavi (minimum minimuma) stoju na nasu reprezentaciju u ovoj utakmici je mahnittodd_smith wrote:sto vise i vise citam/gledam njihova repka je odlicna, mozda nemaju neke zvijezde, ali su i oni u odlicnoj formi, na nivou reprezentacije
Uzeli Francuskoj 4 boda od 6 !! i jos uz to primili samo 4 u zadnjih 12 utakmica !! nece biti lahko uopste, nadam se da cemo izvuci pobjedu, ali nece biti uopste lahko
- nemam_ideje
#903 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Čekam sastav ekipe, da vidim ko će igrati. Stoju ne stavljam na Ibričića i Mravca, to je sigurno. Mravac je konstantna prijetnja po naš gol dok je Ibričić igrač manje u ekipi.
S tim da veoma poštujem Misimovića, odvajam rečenicu gdje njega spominjem kao nešto loše od gore navedenih kloceva
Realno, u formi u kakvoj je sada, Miske je isto prijetnja za stoju. Čisto sa kockarskog aspekta pišem 
S tim da veoma poštujem Misimovića, odvajam rečenicu gdje njega spominjem kao nešto loše od gore navedenih kloceva
- nemam_ideje
#904 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sad slušam na ss-u da Sušić opet spominje Mravca
Nadam se da se šali 
- Edin H.
#905 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Zar nisi sam postavio ovaj post?nemam_ideje wrote:Ozil wrote:SS.ba:
Selektor Safet Sušić formirao je dvije ekipe, a prema tome bi se moglo zaključiti da će na stadion u Minsku, u petak, od prve minute istrčati: Begović - Papac, Pandža, Spahić, Lulić - Medunjanin, Zahirović, Rahimić, Pjanić, Salihović - Džeko.
Svaka cast zahirovicu ali kako je moguce da nakon jedne prijateljske tekme zaradi povjerenje selektora u jednoj ovako vaznoj utakmici?
- nemam_ideje
#906 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Taj članak je objavljen u 11:38 a ova izjava je objavljena 19:28 ; Koliko sam upratio ss je relativno brz sa tim klipovima i odmah to postavljaju. Puno je to vremena od 11:38 do 19:28. Iskreno se bojim
Što se tiče tog sastava, istog sam mišljenja, potpuno zadovoljan. Na to stavljam stoju garantovano
Ako je to taj sastav.
Što se tiče tog sastava, istog sam mišljenja, potpuno zadovoljan. Na to stavljam stoju garantovano
- Edin H.
#907 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Mislio sam na nemam ideje koji nece da uleti cifru dok ne sazna sastavtrcicu trceci wrote:kojiEdin H. wrote:Zar nisi sam postavio ovaj post?
- Edin H.
#908 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
I ja sam zadovoljan sa tim sastavom, siguricanemam_ideje wrote:Taj članak je objavljen u 11:38 a ova izjava je objavljena 19:28 ; Koliko sam upratio ss je relativno brz sa tim klipovima i odmah to postavljaju. Puno je to vremena od 11:38 do 19:28. Iskreno se bojim![]()
Što se tiče tog sastava, istog sam mišljenja, potpuno zadovoljan. Na to stavljam stoju garantovanoAko je to taj sastav.
- nemam_ideje
#909 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Priznaj da je puno vremena prošlo od onog članka do ove izjave. Meni je tu nešto sumnjivo. Sanjaću Mravca. MIslim više da stavim od stoje a ne bih da gledam njegove bravure kao protiv Albanije gdje da lopte preskaču. Loše je po zdravlje 
I dalje ne znam kojim čudom je Mravac u kombinacijama za prvi tim. Što se čovjek uopšte spominje.
I dalje ne znam kojim čudom je Mravac u kombinacijama za prvi tim. Što se čovjek uopšte spominje.
-
LSD
#910 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Cuj Miske mora igrati
ma ko to kaže
Miske mi je oduvijek bio najdraži igrac i smatram da je (kad je u formi) naš najkorisniji igrac...ali on odavno nije u formi i nije onaj pravi Miske iz prošlih kvalifikacija, tako da je logicnije igrati sa Rahimićem i Zahirovićem u vezi zajedno sa Pjanićem i Salihovićem.
Miske mi je oduvijek bio najdraži igrac i smatram da je (kad je u formi) naš najkorisniji igrac...ali on odavno nije u formi i nije onaj pravi Miske iz prošlih kvalifikacija, tako da je logicnije igrati sa Rahimićem i Zahirovićem u vezi zajedno sa Pjanićem i Salihovićem.
-
LSD
#911 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Smio bi se kladiti da ce Pjanić i Medunjanin poceti u prvih 11 kao glavni organizatori igre. Naravno da ce Sušić najbolje procjeniti.trcicu trceci wrote:evo ja sam siguran da niko od vas nije pregledao niti jednu od poslijednjih 5 utakmica misimovica..samo se pouzdavate u ono sto procitate na portalima...ne kazem da je dobar, susic ce procijeniti na treninzima najbolje
Miske kao dzoker sa klupe, ubaciti ga u zadnjih 20 minuta da jednom asistencijom dokrajci bjeloruse.
-
LSD
#912 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Kakva kritika
pricamo samo realno, a realno nije u onoj pravoj formi - nažalost.
Normalno da je Miske legenda, i to jedna od najvecih
Normalno da je Miske legenda, i to jedna od najvecih
- zecko_kupuz
#913 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Hajde dobro što nam je Zahirović prirastao srcu, ali zašto je odjednom on sada u ozbiljnim kombinacijama za prvi sastav?
Mladić je tek debitovao i solidno odigrao, ali od tog meča uglavnom grije klupu svog kluba. To je činjenica. Riskantan je potez slati ga na teren od prve minute, a mi sebi ne možemo priuštiti riskantne poteze.
Kassai nam sudi, kažu brz na kartonima. Ja se ne mogu sjetiti njegovog stila suđenja, ali ako je tako, onda vjerujem da možemo "izmusti" nekoliko žutaca pa možda i koji crvendać od Bjelorusa.
Kassai nam sudi, kažu brz na kartonima. Ja se ne mogu sjetiti njegovog stila suđenja, ali ako je tako, onda vjerujem da možemo "izmusti" nekoliko žutaca pa možda i koji crvendać od Bjelorusa.
-
Korisničkoime
#914 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Slažem se ali mislim da će ipak igrati od početka jer do sad kod Sušića ima zagarantovano mjesto.LSD wrote:Cuj Miske mora igrati![]()
ma ko to kaže
![]()
Ja bih rado da vidim jednom igru bez njega i Pjanića zajedno u prvih 11, ili on sam ili Pjanić, trenutno je Pjanić bolji ali ipak mislim da će Sušić opet počet s obojicom.
-
zlajaBHF
#915 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Susica ne smatram velikim strategom, ali ovaj put se slazem sa njim ako bude igrao sa 2 defanzivna vezna igraca, Rahimicem i Zahirovicem.
Ovo ce biti tvrda utakmica sa malo golova. Ko ga primi, primio ga je
Zato je bolje uci u mec sa postavom koja ima vise cvrstine, i uzdati se da ce Salihovic, Medunjanin, Pjanic i Dzeko
imati dovoljno kreativnosti da daju taj gol. Ja mislim da imaju !
Samo da kazem da vjerujem u pobjedu....obicno znam procjeniti nasu repku
Ovo ce biti tvrda utakmica sa malo golova. Ko ga primi, primio ga je
Zato je bolje uci u mec sa postavom koja ima vise cvrstine, i uzdati se da ce Salihovic, Medunjanin, Pjanic i Dzeko
imati dovoljno kreativnosti da daju taj gol. Ja mislim da imaju !
Samo da kazem da vjerujem u pobjedu....obicno znam procjeniti nasu repku
-
todd_smith
#916 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Meni najdrazi igrac reprezentacije, ko ga je gledao u zadnje vrijeme, primjetio je da je Miske nabacio najmanje 5 kila,haman pa i ne trci, ni dugi pass mu nije nesto, uglavnom nije ni sjena onog igraca iz 2008/2009 
- Edin H.
#917 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Mensur Mujža, standardni desni bek reprezentacije BiH i njemačkog Freiburga, neće moći da igra u prvoj utakmici protiv Bjelorusije, bar tako je na jutrošnjem treningu, koji je održan na Grbavici, novinarima saopštio selektor Safet Sušić.
On je propustio posljednja dva meča u Bundesligi i uprkos tome je došao na okupljanje našeg tima, ali ipak čini se da neće igrati u petak.
"Mujdža nažalost neće moći da igra u prvom meču u petak u Minsku, ali se nadamo da će biti spreman za drugi duel u Zenici. Moramo naći alternativu za njega i već razmišljam o tome. Tu poziciju bi mogao da odigra Adnan Mravac budući da igramo protiv ekipe koja ima vrlo visoke igrače i koji su odlični u skoku, samim tim opasni u prekidima. U opciji je i Adnan Zahirović, ali vidjet ćemo poslije treninga", rekao je selektor Sušić koji se još jednom osvrnuo i na protivnika.
"Igramo protiv disciplinovane i ozbiljne ekipe. Imaju dobre igrače i svakako da nas očekuju dvije vrlo teške utakmice", smatra Sušić.
On je propustio posljednja dva meča u Bundesligi i uprkos tome je došao na okupljanje našeg tima, ali ipak čini se da neće igrati u petak.
"Mujdža nažalost neće moći da igra u prvom meču u petak u Minsku, ali se nadamo da će biti spreman za drugi duel u Zenici. Moramo naći alternativu za njega i već razmišljam o tome. Tu poziciju bi mogao da odigra Adnan Mravac budući da igramo protiv ekipe koja ima vrlo visoke igrače i koji su odlični u skoku, samim tim opasni u prekidima. U opciji je i Adnan Zahirović, ali vidjet ćemo poslije treninga", rekao je selektor Sušić koji se još jednom osvrnuo i na protivnika.
"Igramo protiv disciplinovane i ozbiljne ekipe. Imaju dobre igrače i svakako da nas očekuju dvije vrlo teške utakmice", smatra Sušić.
-
Baudelaire
#918 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
A dovoljno je brate pogledati koliko igra, on je od 18. juna na ovamo sastavio nekih 90 minuta na terenu u svim utakmicama koje je odigrao.trcicu trceci wrote:evo ja sam siguran da niko od vas nije pregledao niti jednu od poslijednjih 5 utakmica misimovica..samo se pouzdavate u ono sto procitate na portalima...ne kazem da je dobar, susic ce procijeniti na treninzima najbolje
-
BHanibal
#919 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Baudelaire wrote:A dovoljno je brate pogledati koliko igra, on je od 18. juna na ovamo sastavio nekih 90 minuta na terenu u svim utakmicama koje je odigrao.trcicu trceci wrote:evo ja sam siguran da niko od vas nije pregledao niti jednu od poslijednjih 5 utakmica misimovica..samo se pouzdavate u ono sto procitate na portalima...ne kazem da je dobar, susic ce procijeniti na treninzima najbolje
ne mora se cak gledati ni statistika nego samo pogledaj njegovu sliku sa danasnjeg treninga i vidjeces njegov stomak sto je odvalio i sve ce ti biti jasno u kakvoj je formi!!!
-
udrch
#920 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako budemo igrali u ovoj formaciji koja je najavljena, bez Misimovića, gol ćemo da zabijemo možda jedino u snovima..pa nije Džeko mađioničar..ne vidim nikakvu mogućnost postizanja gola osim iz slobodnog udarca sa 30 metara da Salihović zabije..
Bjelorusi nam neće moći prići, lopta će biti kod nas, ali ne vidim kako bi dali go, ni iz neke akcije niti iz prekida..
To mene ne zadovoljava..
Bjelorusi nam neće moći prići, lopta će biti kod nas, ali ne vidim kako bi dali go, ni iz neke akcije niti iz prekida..
To mene ne zadovoljava..
-
majstor_m
#921 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
kad pocinje prodaja ulaznica ?????
- nemam_ideje
#922 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako to stvarno misliš onda se i nisi nagledao utakmica barem što se tiče naših reprezentativaca. Medunjanin je odličan plej u strašnoj formi. Zna da podvali loptu a bogme zna i da zabije gol. Pjanić isto tako zna i može da kreira šansu i pruži loptu. Ako gledaš njihove mogućnosti po dosadašnjim igrama u reprezentaciji onda treba napomenuti da je Medunjanin uglavnom igrao na mjestu defanzivnog veznog igrača a i kada to nije igrao nije bio prva opcija u vezi. To je bio Misimović na koga je išla većina lopti u vezi. I bilo je poprilično loše i usporeno. Automatski i ostali igrači su bili lošiji jer nam je igra zavisila samo i isključivo od Misketa. Ista stvar se može reći za Pjanića. Usput, njemu je bilo još gore pa su se on i Miske sudarali u vezi i gušili jedan drugog. Pjanić je neka mlađa, trenutno neiskusnija i možda naprednija verzija Misimovića(to još treba da dokaže). Ono što je sigurno je da obojica mnogo više trče od Misimovića a to je ono što nam je potrebno. Malo manje kreativaca a više trkača. Za šanse se ne brinem. Prije ćemo napraviti šansu sa trkom nego sa hodačima na terenuudrch wrote:Ako budemo igrali u ovoj formaciji koja je najavljena, bez Misimovića, gol ćemo da zabijemo možda jedino u snovima..pa nije Džeko mađioničar..ne vidim nikakvu mogućnost postizanja gola osim iz slobodnog udarca sa 30 metara da Salihović zabije..
To mene ne zadovoljava..
-
Frankyee
#923 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako Mujdza i Papac ne budu spremni onda bi odbrana izgledala tanko,...
Lulic, Spahic, Pandza, Mravac
Begovic
Bez Mujdze ce prodori po desnoj strani ici teze, on je do sada imao solidnih prodora i ubacivanja lopte na Dzeku/Vedu. Ja nikako ne vidim Mravca da moze uspjesno da to radi. Znaci jedino nam ostaje da Lulic pomaze po lijevoj strani.
U ovoj liniji gore smo tanki na bar dvije pozicije, Lulic nije najbolji u odbrani , mnogo je puta ispao a, ali mu je napad solidna strana. Mravac je Mravac i od njega nema kvalitete nikad. Ako Susic misli da je Mravac dobar u skoku neka pogleda snimak iz Tirane,....
Jedino ako Susic ubaci dva zadnja vezna onda ce to pojacati odbranu ali je i dalje pitanje kako po bokovima. Ali tada je nedostatak ofanzive jos veci a Zahirovic je odigrao samo jednu tekmu pa je jos neprovjeren.
Cinilo se da je ovo najjaca ekipa ali bez Vede, Mujdze i Papca kao i sa tankim Misketom ovo ce ici teze. Sve ce se vrtiti oko Spahe, Mede, Pjane i Dzeke
Ako stavi Lulica desno onda smo pukli
Lulic, Spahic, Pandza, Mravac
Begovic
Bez Mujdze ce prodori po desnoj strani ici teze, on je do sada imao solidnih prodora i ubacivanja lopte na Dzeku/Vedu. Ja nikako ne vidim Mravca da moze uspjesno da to radi. Znaci jedino nam ostaje da Lulic pomaze po lijevoj strani.
U ovoj liniji gore smo tanki na bar dvije pozicije, Lulic nije najbolji u odbrani , mnogo je puta ispao a, ali mu je napad solidna strana. Mravac je Mravac i od njega nema kvalitete nikad. Ako Susic misli da je Mravac dobar u skoku neka pogleda snimak iz Tirane,....
Jedino ako Susic ubaci dva zadnja vezna onda ce to pojacati odbranu ali je i dalje pitanje kako po bokovima. Ali tada je nedostatak ofanzive jos veci a Zahirovic je odigrao samo jednu tekmu pa je jos neprovjeren.
Cinilo se da je ovo najjaca ekipa ali bez Vede, Mujdze i Papca kao i sa tankim Misketom ovo ce ici teze. Sve ce se vrtiti oko Spahe, Mede, Pjane i Dzeke
Ako stavi Lulica desno onda smo pukli
-
Korisničkoime
#924 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Edin H. wrote:Mensur Mujža, standardni desni bek reprezentacije BiH i njemačkog Freiburga, neće moći da igra u prvoj utakmici protiv Bjelorusije, bar tako je na jutrošnjem treningu, koji je održan na Grbavici, novinarima saopštio selektor Safet Sušić.
-
Korisničkoime
#925 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Zajeba se ja malo
Razmišljati o njegovoj zamjeni je trebao prije dvije sedmice kad se Mujdža i povrijedio a ne dva dana pred utakmicu, možda bi skonto da nekog pozove umjesto Mujdže ko zaista i igra desnog beka. S kim to sad zakrpit.
Razmišljati o njegovoj zamjeni je trebao prije dvije sedmice kad se Mujdža i povrijedio a ne dva dana pred utakmicu, možda bi skonto da nekog pozove umjesto Mujdže ko zaista i igra desnog beka. S kim to sad zakrpit.