Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- I naravno Dzej
#901 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ma jasta je. Otkad su JU Djeca Sarajeva , udruzenje gradjana.
-
ROGOPEK
#902 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Što se tiče "Gaja"udruženja,da pojasnim:
ima tri člana i dva zaposlena
jedan zaposleni ima všs,drugi sss
Šta mislite koji je Gaja,prvi ili drugi?
ima tri člana i dva zaposlena
jedan zaposleni ima všs,drugi sss
Šta mislite koji je Gaja,prvi ili drugi?
-
ROGOPEK
#903 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Gospodo glasači,vi još niste svjesni šta je načelinik u nas Senaid Memić (čitaj psihopata) u stanju da uradi.
Na stranu doktorati i diplome,na stanu voćnjaci,na stranu pokloni debelguzom Mustafi DŽeliloviću.
Ispričati ću vam šta je onomad,čini mi se, ratne'94 godine uradio.
Jaran u njega ef. Lavić je branio Bosnu u Turskoj kao i on.
Pošao psihopata da obiđe rodbinu kod nas.
Kralj Fahd poklonio nam 1000 KUR'AN-a sa prevodom na naš.
Zamolio gore pomenuti ef. Lavić da nam,psihopata, to doturi,do prvih linija.
Došla pošiljka u Hrasnicu ali i naredba:"Na svakom KUR'AN-u ima da se napiše posveta".
A ona je glasila ovako:"Poklon kralja Fahda uz posredovanje Senaida Memića (čitaj psihopate).
Mislim da, još uvijek, raja ima te Kur'an-e u svojim vitrinama.
Ko je pisao posvetu nisam saznao.On sam ili on i Gaja.
Na stranu doktorati i diplome,na stanu voćnjaci,na stranu pokloni debelguzom Mustafi DŽeliloviću.
Ispričati ću vam šta je onomad,čini mi se, ratne'94 godine uradio.
Jaran u njega ef. Lavić je branio Bosnu u Turskoj kao i on.
Pošao psihopata da obiđe rodbinu kod nas.
Kralj Fahd poklonio nam 1000 KUR'AN-a sa prevodom na naš.
Zamolio gore pomenuti ef. Lavić da nam,psihopata, to doturi,do prvih linija.
Došla pošiljka u Hrasnicu ali i naredba:"Na svakom KUR'AN-u ima da se napiše posveta".
A ona je glasila ovako:"Poklon kralja Fahda uz posredovanje Senaida Memića (čitaj psihopate).
Mislim da, još uvijek, raja ima te Kur'an-e u svojim vitrinama.
Ko je pisao posvetu nisam saznao.On sam ili on i Gaja.
- Chemist
#904 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Rogopek, potrudite se da malo laksim tonom pricate o ljudima...Vama niko nije kriv sto je preko Vase glasacke volje Memic dosao u fotelju nacelnika. Ali to nije sada razlog da covjeka nazivate psihipatom. Car demokratije i jeste u tome da su nekada na vlasti ljudi koji nama glasacima nekada nisu po ceifu. Ako cemo vec tako meni niko nije po ceifu, ja navijam za tehnokratsku vladu (vladu politicki neopredijeljenih STRUCNJAKA!!), ali ipak ne nazivam Memica, Lagumdziju, Covica, Dodika i ine psihopatama, idiotima i slicnom imenima
-
Innovation
-
ROGOPEK
#906 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Poštovani gospodine Chemist,
slažem se u potpunosti sa vama da ne treba ljude etiketirati,ali ovo je kompletan idiot.
Ako je neko spreman oskrnaviti svetu knjigu KUR'AN za neki svoj sitni šićar,ne možemo više pričati o ljkudima.
Ako je neko spreman rođenog sina zavaliti u zatvor,je li o njemu da pričamo hvalospjeve.
Ako je neko spreman ići od kuće do kuće i narodu pričati, ja sam onaj što mijenja Amera Čenanovića,a cijelo vrijeme njegovog načelnikovanja mu zagorčavati život...
Ako je neko spreman da kaže ,ne možeš ti volontirati u općini ,jer je tvoj babo glasao za Husu.
Naa žalost ja ga ne mogu oslovljavati sa gospodine,ali obećavam da ga više uopšte neću pominjati,ako je dobar vama ,dobar je i meni
slažem se u potpunosti sa vama da ne treba ljude etiketirati,ali ovo je kompletan idiot.
Ako je neko spreman oskrnaviti svetu knjigu KUR'AN za neki svoj sitni šićar,ne možemo više pričati o ljkudima.
Ako je neko spreman rođenog sina zavaliti u zatvor,je li o njemu da pričamo hvalospjeve.
Ako je neko spreman ići od kuće do kuće i narodu pričati, ja sam onaj što mijenja Amera Čenanovića,a cijelo vrijeme njegovog načelnikovanja mu zagorčavati život...
Ako je neko spreman da kaže ,ne možeš ti volontirati u općini ,jer je tvoj babo glasao za Husu.
Naa žalost ja ga ne mogu oslovljavati sa gospodine,ali obećavam da ga više uopšte neću pominjati,ako je dobar vama ,dobar je i meni
- Chemist
#907 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Vidi, apsolutno me ne interesiraju politicari niti njihovi postupci sada i ranije. Govorim o opcoj kulturi ponasanja i odnosa, odakle vam pravo da nekoga nazivate psihopatom? Jel to imate strucnu kvalifikaciju pa da tako mozete karakterizirati ljude???...i da jos jednom ponovim...od trenutne garniture politicara i "kvazi elite" u BiH se na prste jedne ruke se mogu izbrojati ljudi koji nesto vrijede...
- Chemist
#908 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ako se dicimo demokratijom i ljudskim pravima onda da...nase pravo prestaje tamo gdje ono pocinje da ugrozava pravo, cast, ugled itd drugog covjeka...dakle teoretski nikog ne bi smjeli nazvati lopovom i krimilacem dok sud ga ne osudi za to djelo...teoretski!micki125 wrote:pa možda i ima. uostalom, onda nikoga nebi smjeli nazvati ni lopovom, kriminalcem.......Chemist wrote:Vidi, apsolutno me ne interesiraju politicari niti njihovi postupci sada i ranije. Govorim o opcoj kulturi ponasanja i odnosa, odakle vam pravo da nekoga nazivate psihopatom? Jel to imate strucnu kvalifikaciju pa da tako mozete karakterizirati ljude???...i da jos jednom ponovim...od trenutne garniture politicara i "kvazi elite" u BiH se na prste jedne ruke se mogu izbrojati ljudi koji nesto vrijede...
-
irconbih
#909 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sto nikome ne padne da napravi jednoobrazne ili barem slicne standove za prodaju ovih praznicnih fazona na Ilidzi? Imaju li oni majmuni iz opstine oci? Ono sto sad rade izgleda kao neki buvljak, nesto sklepano od daski, malo najlona i eto standa. Mogu, brate, opstinari kad izdaju dozvole za rad na tom dijelu, dati skicu kako treba da izgleda stand. Dva-tri dana poslije izdavanja dozvole, poslati ljude da provjere da li stand tako izgleda, ako ne, rusi. Ono je ruglo sto se sada radi. Ili, ne daj Boze, opstina moze napraviti standove i dati ih na koristenje onima sto prodaju. Ne moraju daleko ici, eno im primjera kod ekonomije kako to treba da se radi.
- Chemist
#910 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa dobro, mogu se i stvari izvuci iz kontesta i okrenuti kako kome pase, sto da ne...Mozemo se malo i sprdati na racun tudjeg misljenja, mozemo se malo praviti duhoviti i pametni time sto cemo imati jednu opasku, onako za raju...svaka koja ostane na jeziku je zlatna!micki125 wrote: onda kod nas sve poštenjačine, pardon, možda nikoga ne bismo smjeli nazvati ni poštenjačinom dok sud ne potvrdi da je on zaista poštenjačina?
Tuzno, stvarno!
-
ROGOPEK
#911 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Gospodine demokrata,
Ti si nas počeo učiti demokratiji kad smo dirnuli u tvoje jarane, koji su ti,bezbeli, obezbjedili sigurnu egzistenciju,kao onom debelguzom besposličaru iz Hadžića,a nama ostavili mogućnost da vam, u najboljem slučaju budemo hizmećari.
O kakvoj demokratiji pričaš dok je pola radno sposobnog stanovništva ne zaposleno.
O kakvoj demokratiji pričaš dok nam penzioneri nemaju hljeba.
O kavoj demokratiji pričaš dok kompletne porodice jašu na našim leđima.
O kakvoj demokratiji pričaš dok se jaranu daje 100.000 KM naših novaca...
O kakvoj demokratiji pričaš dok postoji SDA
Nema demokratije na takav način.
Ovdje su postavljena neka druga pravila
Ti si nas počeo učiti demokratiji kad smo dirnuli u tvoje jarane, koji su ti,bezbeli, obezbjedili sigurnu egzistenciju,kao onom debelguzom besposličaru iz Hadžića,a nama ostavili mogućnost da vam, u najboljem slučaju budemo hizmećari.
O kakvoj demokratiji pričaš dok je pola radno sposobnog stanovništva ne zaposleno.
- JohnnyS.
#912 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Slazem se. Ono je stvarno ruglo.irconbih wrote:Sto nikome ne padne da napravi jednoobrazne ili barem slicne standove za prodaju ovih praznicnih fazona na Ilidzi? Imaju li oni majmuni iz opstine oci? Ono sto sad rade izgleda kao neki buvljak, nesto sklepano od daski, malo najlona i eto standa. Mogu, brate, opstinari kad izdaju dozvole za rad na tom dijelu, dati skicu kako treba da izgleda stand. Dva-tri dana poslije izdavanja dozvole, poslati ljude da provjere da li stand tako izgleda, ako ne, rusi. Ono je ruglo sto se sada radi. Ili, ne daj Boze, opstina moze napraviti standove i dati ih na koristenje onima sto prodaju. Ne moraju daleko ici, eno im primjera kod ekonomije kako to treba da se radi.
- Chemist
#913 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Greska, tehnokrataROGOPEK wrote:Gospodine demokrata,
Jarani mi nisu, a egzistenciju obezbjedjujem svojom pamecu i radom, a od drzave i naroda u njoj imam samo odmaganje nikad pomaganje...a ti nastavi sa mahalskom pricom i politikom, jer ocito za kulturniji, elokventniji i nadasve argumentovan razgovor nisi ni spreman ni spooban....
-
ROGOPEK
#914 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Lako je tebi kad ti je bog dao pamet,a šta ću ja?
- Chemist
#915 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nek ti Budnjo da posao, to je svakako tvoj favorit!
-
ROGOPEK
#916 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hoće li to biti demokratski,a KATARINA KOSAČA dva puta išla na razgovor?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#917 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisam ja, ali jeste netko meni blizak, pa je plaćao kafu i on i svi kandidati za posao kod gazde u kafani na razgovoru za posaoROGOPEK wrote:Hoće li to biti demokratski,a KATARINA KOSAČA dva puta išla na razgovor?
Ja da sam bila frku bi napravila... Kako volim takve tajkune
- fidoremilienko
#918 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Da ima kakve demokratije i vlasti, malo bi zatvora bilo 
- KatarinaKosaca
#919 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pratim temu, jer mi je ovo buduća općina stanovanja. Prvi susret sa općinskom administracijom bio je
Sa porte me uputio na šelter x, na šelteru x nije bilo nikoga, pa je onda teta sa šaltera y drsko pitala ko me tu poslao, ja rekla.. portir, onda se izderala kako samo njoj šalju i kako samo ona radi
Bilo je toliko nevjerovatno da sam u jednom momentu pomislila da sam u skrivenoj kameri..
Nije za uzoran primjer ni općina Centar ni Stari Grad gdje idem češće, ali za ove na Ilidži su pojam službenika i odnosa prema strankama.
Sa porte me uputio na šelter x, na šelteru x nije bilo nikoga, pa je onda teta sa šaltera y drsko pitala ko me tu poslao, ja rekla.. portir, onda se izderala kako samo njoj šalju i kako samo ona radi
Nije za uzoran primjer ni općina Centar ni Stari Grad gdje idem češće, ali za ove na Ilidži su pojam službenika i odnosa prema strankama.
- JohnnyS.
#920 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
aaa nemoj tako. to je "opstina ugodnog zivljenja". barem tako tvrde ovi iz opstine sto upravljaju.KatarinaKosaca wrote:Pratim temu, jer mi je ovo buduća općina stanovanja. Prvi susret sa općinskom administracijom bio je![]()
![]()
Sa porte me uputio na šelter x, na šelteru x nije bilo nikoga, pa je onda teta sa šaltera y drsko pitala ko me tu poslao, ja rekla.. portir, onda se izderala kako samo njoj šalju i kako samo ona radi![]()
Bilo je toliko nevjerovatno da sam u jednom momentu pomislila da sam u skrivenoj kameri..
-
StupskaBitanga
#921 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
zato se ja nikada u ovoj opštini nisam prijavio niti ćuKatarinaKosaca wrote:Pratim temu, jer mi je ovo buduća općina stanovanja. Prvi susret sa općinskom administracijom bio je![]()
![]()
Sa porte me uputio na šelter x, na šelteru x nije bilo nikoga, pa je onda teta sa šaltera y drsko pitala ko me tu poslao, ja rekla.. portir, onda se izderala kako samo njoj šalju i kako samo ona radi![]()
- KatarinaKosaca
#922 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ja ću morati, jer mi je muž stranac, pa jako moram voditi o tome računa. A imam želju da snimam idući put ono čudo od administracijeStupskaBitanga wrote:zato se ja nikada u ovoj opštini nisam prijavio niti ću
-
StupskaBitanga
#923 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Bosanska kraljice svaka Vam častKatarinaKosaca wrote:Ja ću morati, jer mi je muž stranac, pa jako moram voditi o tome računa. A imam želju da snimam idući put ono čudo od administracijeStupskaBitanga wrote:zato se ja nikada u ovoj opštini nisam prijavio niti ću
Imati stranca za muža i to dovesti ga još u ovu selendru zaslužuje ogromni RESPECT
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#924 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Haj' da skrenemo malo sa te teme...dajte slike mahala pod snijegom 
- KatarinaKosaca
#925 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
I šta ima na Ilidži???
Bila sam juče u poreskoj na Ilidži, ukratko... Sretna Nova 1946... pola kanclarija zaključano, koga tražiš pije kafu, onda u jednoj njih 5-6 to zajedno rade, onda kažu pričekajte... prljavština, nered, prašina
Ima li tamo da šta funkcionira sem Brajlovića?
Bila sam juče u poreskoj na Ilidži, ukratko... Sretna Nova 1946... pola kanclarija zaključano, koga tražiš pije kafu, onda u jednoj njih 5-6 to zajedno rade, onda kažu pričekajte... prljavština, nered, prašina
Ima li tamo da šta funkcionira sem Brajlovića?