Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

MOSALJOZE

#901 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

dinooh wrote:Navijac sam Bayerna, ali i Njemackog nogometa i ovim povodom Vam cestitam na zasluzenoj pobjedi. Sada samo preostaje da ovo privedemo kraju sljedecu sedmicu i da onda gledamo Njemacko finale, jer su ovo dva kluba i zasluzila da budu u finalu. Cak mi se svida sto se nije zvizdalo tokom utakmice kada bi Mario dobio loptu, ne treba zaboravit da je BVB u njegovom srcu, bez obzira gdje on igrao. Sad ako neki govore da je Bayern oslabio BVB kupovinom Gotze-a, ne bi rekao da je Bayern oslabio Dortmund nego je Dortmund sam sebe oslabio. Jer zaista je smjesna cifra od 37mil za ovakvog igraca, trebali su bar 50 staviti. On bio bio pojacanje za svaku ekipu pa tako i cijelu ligu,pa je mozda i bolje da je ostao u Njemackoj da je tako cini jacom ligom nego da je otisao u drugu. Vako se Njemacka liga polako priblizava Englezima i Spanjolcima i nadam se da ce jednom i njih prrestici. ABD ako prodemo u finale, NEKA BOLJI POBJEDI !!!
:thumbup:
LSD

#902 Re: Borussia Dortmund

Post by LSD »

dinooh wrote:Navijac sam Bayerna, ali i Njemackog nogometa i ovim povodom Vam cestitam na zasluzenoj pobjedi. Sada samo preostaje da ovo privedemo kraju sljedecu sedmicu i da onda gledamo Njemacko finale, jer su ovo dva kluba i zasluzila da budu u finalu. Cak mi se svida sto se nije zvizdalo tokom utakmice kada bi Mario dobio loptu, ne treba zaboravit da je BVB u njegovom srcu, bez obzira gdje on igrao. Sad ako neki govore da je Bayern oslabio BVB kupovinom Gotze-a, ne bi rekao da je Bayern oslabio Dortmund nego je Dortmund sam sebe oslabio. Jer zaista je smjesna cifra od 37mil za ovakvog igraca, trebali su bar 50 staviti. On bio bio pojacanje za svaku ekipu pa tako i cijelu ligu,pa je mozda i bolje da je ostao u Njemackoj da je tako cini jacom ligom nego da je otisao u drugu. Vako se Njemacka liga polako priblizava Englezima i Spanjolcima i nadam se da ce jednom i njih prrestici. ABD ako prodemo u finale, NEKA BOLJI POBJEDI !!!
Bundes je sad broj 1 liga, da si ti živ i zdrav :wink: ....najbolji njemacki klubovi oderaše i obrukaše najbolje španske klubove Barcu i Real, a engleza nema ni na mapi odavno....poispadali u osmini finala i grupnim fazama.
dinooh

#903 Re: Borussia Dortmund

Post by dinooh »

LSD wrote:
Bundes je sad broj 1 liga, da si ti živ i zdrav :wink: ....najbolji njemacki klubovi oderaše i obrukaše najbolje španske klubove Barcu i Real, a engleza nema ni na mapi odavno....poispadali u osmini finala i grupnim fazama.
to je trenutno, ali nazalost to ne odlucuje. Uefa gleda period od 5 godina i tu je njemacka liga trenutno 3.
Dugi nožni nokti

#904 Re: Borussia Dortmund

Post by Dugi nožni nokti »

Klopp vs Mourinho 2-1-0. :bih:
Real neće pobijediti ni na SB-u. Ubiće ih Borussija kontrama, u to sam ubijeđen. 8-)
BHF_Manijak

#905 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Ako je istina da je ovaj potpisao, onda BvB treba kolektivno da se rokne! :shock: :roll: Hajd Goetze je imao klauzulu, ali Robert nema nista i njihova je volja hoce li ga prodati ili ne! Eh ako su ga prodali samo za to da bi uzeli 15-16 mil eura, jer vie ne mogu uzeti, ode frajer naredne dzaba, onda su fakat jadni! Jebote pare, ja ga ne bih nakon Goetzea iz inata dao!

Fakat su glupi ako ga prodaju, zestoko glupi!
Ma jarane, ne mogu ga zadržati gotovo nikako....jer onda naredne može ode bez feninga obeštecenja :wink: znaci, bolje uzeti šta bilo odmah...a to je oko 15-20 miliona pošto sad hara...mislim, cifra je smiješna ali eto jbg
Oba Mančestera ga traže plus Bayern...to je navala na kosti i pritisak, garantovano svi nude vecu platu od trenutne u Dortmundu....i šta onda preostaje :-? i ako odbiju sve to i ostane, postoju mogucnost da postane nezadovljan igrac.
Ode Lewa gotovo sigurno na ljeto, poslije finala LP.
Sad ti kazem, ja bih ga radije sljedece godine DZABA dao nekom od Manchestera nego sad Bayernu za 15mil eura! E necete kurave!
Jebi ga, ja sam takav, ponoso ovo ono. :) Mislim s dvije strane je to dobro! Ostaje im i iducu sezonu, a na kraju nece ni u Bayern ni ove ni iduce sezone, jer sam siguran da i United i City mogu ponuditi vecu platu od Bayerna, tako da bi onda dogodine vjerovatno otisao u neki od manchesterskih klubova.
Tacno je da onda ne bi dobio tih 15 mil eura za njega, ali mislim da bi ovako daleko vise dobili!
burgundy

#906 Re: Borussia Dortmund

Post by burgundy »

Ono kad KLOP poklopi Murinja!
Svaka cast.
juan

#907 Re: Borussia Dortmund

Post by juan »

Sabahajrulla Manijace! Ja ti kazem da je covjek vec 3 godinu ubica i da je najveci razlog sto su nas 2god bukvalno handrili! A ti meni neke statistike. ;)

I momak je vec potpisao za Bayern, to je fiksno (jos koji dan ce se objaviti, mozda pred finale :) )! Samo nije fiksno hocel Uli sad dati 25-30mil. koliko ce min.traziti zuti, ili ce cekati iduce godine za dzaba! U oba slucaja prodaja se pommes nekim ludim arapima il englezima ;)
A to da shity i manU mogu vise platiti (posebno crveni) malo morgen. Shity nemoze zbog financial fairplay-a, a crveni imaju rooneya i vPersie-ja, nemaju oni love za jos jednog te klase.

Jos nesto oko gece i zuti u srcu, malo morgen. Mali je tek produzio, kad su mu ubacili tu klauzulu u ugovoru. Pa cjela familija mu iz Memmingena u Bavarskoj.

Uglavno, ubica nije jeftiniji postao nocas :), al nema veze, nas Uli to placa iz male kase ;)
BHF_Manijak

#908 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Sta je mala kasa?! :mrgreen:

Da se razumijemo, da ne bude danas-sutra ja ga proglasio klocem, decko je odlican fudbaler, pravi napadac, kojih danas nema za lijeka, no ja sam samo rekao da je frajer proslih godina, tacnije zadnje dvije, trosio previse sansi. I to je fakt. Ove godine je jos vise napredovao, sto pokazuje i interes klubova. Ja opet mislim da bi Dzeko slican gigant bio da igra u ovoj Borussiji ili Bayernu, pravi napadac za njih! :thumbup:
R9..

#909 Re: Borussia Dortmund

Post by R9.. »

Cestitke Borusiji, super su odigrali....
Male sanse ima Real da prodje zato vam zelim sve najbolje u finalu vjerovatno protiv Bayerna....
DonVito

#910 Re: Borussia Dortmund

Post by DonVito »

MOSALJOZE wrote:Ali nema Velle kakva pobjede,ako nema njegovog posta da sve začini.
Oficijalno se ceka potvrda pobjede :mrgreen:
Starasan BVB ovaj.

Barsa i Real su bas trube u gostima tj. u Njemackoj :mrgreen:
legionar2010

#911 Re: Borussia Dortmund

Post by legionar2010 »

legionar2010 wrote:Izgleda da ce biti njemacki finale... i BVB osvaja CL :zoka:
:-D :lol:
sumirprimus

#912 Re: Borussia Dortmund

Post by sumirprimus »

poljska konjica i švapski panzeri... :thumbup:
šteta remonta nagodinu...
tendzera

#913 Re: Borussia Dortmund

Post by tendzera »

Svaka cast za sinocnju tekmu. :thumbup:
Partijaner

#914 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

DEUTSCHE DOMINATION!!!

Znao sam da je Real losa ekipa, sinoc se i to vidjelo, bili ste bolji, iskreno sam navijao kao da gledam svog Bayerna. Trenutno BvB i Bayern igraju najbolji i najljepsi fudbal i zasluzuju da se nadzu u finalu u Engleskoj koja bi to sminka bila, pojeli bi se englezi. :mrgreen:
Samo ovu istu igru pokazat u Madridu i mozete se nadati u finalu, veliki korak ste ucinili, ovo je jedinstvena prilika da se nadzete u zavrsinici LP, ko zna kad cete opet uspjeti.
juan

#915 Re: Borussia Dortmund

Post by juan »

BHF_Manijak wrote:Sta je mala kasa?! :mrgreen:

Da se razumijemo, da ne bude danas-sutra ja ga proglasio klocem, decko je odlican fudbaler, pravi napadac, kojih danas nema za lijeka, no ja sam samo rekao da je frajer proslih godina, tacnije zadnje dvije, trosio previse sansi. I to je fakt. Ove godine je jos vise napredovao, sto pokazuje i interes klubova. Ja opet mislim da bi Dzeko slican gigant bio da igra u ovoj Borussiji ili Bayernu, pravi napadac za njih! :thumbup:

pa mali ima tek 24 god.mlad je on jos, al zna ko niko bilo kako da mu dodas loptu primiti!
E dzekson je unistio svoju karijeru za sad u shity-u. Da je Bogdo onda potpisao za Bayern, vec bi LP uzeli bili :D
El_comadante

#916 Re: Borussia Dortmund

Post by El_comadante »

ovaj što je otišo u Bayern je i nekakav logičan slijed u karijeri jer ipak je Bayern u njemačkoj naj klub u mnogo čemu. najvjerovatnije da i lewandowski ide e sada je bitno ko ga če dovesti i sa kakvim sastavom ulaze u narednu sezonu. sada sam poluoptimista. nisam iz razloga što BVB nije poznatom po tome što su dovodili skupa pojačanja, barem u zadnje vrijeme, ali optimista u smislu da su znali pronači pojefitno a dobrog igrača a najbolji primjer je Kagawa. no vidječemo
vicious

#917 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

O sinoćnjoj utakmici ne treba više trošiti riječi, sve je već rečeno.
Samo još da dodam, kapa dole za publiku na Westfalenu, nevjerovatno je kako su iskulirali ovaj cirkus sa Goetzeom, nije bilo zvižduka ni kojekakvih izliva gnjeva, i još jednom su pokazali da je UVIJEK KLUB NA PRVOM MJESTU! Svaka čast. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Možda par riječi o špekulacijama oko transfera za novu sezonu.
Neko je spominjao Isca iz Malage, čini mi se da to nije realna opcija jer kao prvo obeštećenje za njega je 36 mil. €, znači sve što dobiju za Goetzea morali bi odmah investirati u jednog igrača, a mislim da nisu baš raspoloženi za tako nešto. Kao drugo, teško da bi i on prihvatio transfer u Njemačku, on 99% čeka Barcu ili Real.

Džeko - možda, ali samo ako Lewandowski ode. Kako sada stvari stoje, BVB će radije zadržati Lewandowskog do isteka ugovora 2014 nego da ga puste za neku neznatnu cifru, znači otići će jedino ako bi došla neka ozbiljna ponuda iz Engleske. ManU se odavno spominje, pitanje je samo koliko su spremni iskeširati.

Neka imena koja su realnija:
Eriksen (Ajax), Son (HSV), Hermann (BMG), Ginter (Freiburg, ovo je navodno već sigurno) i KP Boateng (Milan, navodno izrazio želju za povratkom :)).

Spominju se još i druga imena kao De Bruyne, Belhanda, Diagne, Szalai, ali to je čini mi se onako, na prilično dugom štapu.
zlajapravaraja

#918 Re: Borussia Dortmund

Post by zlajapravaraja »

vicious wrote:O sinoćnjoj utakmici ne treba više trošiti riječi, sve je već rečeno.
Samo još da dodam, kapa dole za publiku na Westfalenu, nevjerovatno je kako su iskulirali ovaj cirkus sa Goetzeom, nije bilo zvižduka ni kojekakvih izliva gnjeva, i još jednom su pokazali da je UVIJEK KLUB NA PRVOM MJESTU! Svaka čast. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Možda par riječi o špekulacijama oko transfera za novu sezonu.
Neko je spominjao Isca iz Malage, čini mi se da to nije realna opcija jer kao prvo obeštećenje za njega je 36 mil. €, znači sve što dobiju za Goetzea morali bi odmah investirati u jednog igrača, a mislim da nisu baš raspoloženi za tako nešto. Kao drugo, teško da bi i on prihvatio transfer u Njemačku, on 99% čeka Barcu ili Real.

Džeko - možda, ali samo ako Lewandowski ode. Kako sada stvari stoje, BVB će radije zadržati Lewandowskog do isteka ugovora 2014 nego da ga puste za neku neznatnu cifru, znači otići će jedino ako bi došla neka ozbiljna ponuda iz Engleske. ManU se odavno spominje, pitanje je samo koliko su spremni iskeširati.

Neka imena koja su realnija:
Eriksen (Ajax), Son (HSV), Hermann (BMG), Ginter (Freiburg, ovo je navodno već sigurno) i KP Boateng (Milan, navodno izrazio želju za povratkom :)).

Spominju se još i druga imena kao De Bruyne, Belhanda, Diagne, Szalai, ali to je čini mi se onako, na prilično dugom štapu.
Upravo napisah na Djekinoj temi: najbolje bi im bilo kupiti Dzeku i Pjanica u paketu, cime dobijaju dvojac koji se vec sjajno razumije na terenu, a Lewandowskog prodati - sto ce najvjerovatnije ionako uraditi, jer je Dortmund sredina koja odnedavno pedantno vodi racuna o finansijama, i mislim da to ne bi mogli vjerodostojno prodati navijacima. Jedino da Lewandowski produzi ugovor...

Reus bi otisao na lijevo krilo, Pjana u sredini, Kuba desno - Dzeko naprijed. Ova druga dvojica su pravi "ulicni" fudbaleri s kojima bi se nasa dvojica sjajno razumijela.

Mislim da bi to bio strasan potez Borusije :zoka:
Revoltage

#919 Re: Borussia Dortmund

Post by Revoltage »

Počela priča da se Gomez nalazi u Dortmundu i da bi Byern za Lewija dala njega + 15mil. Naravno ništa potvrđeno. Ujedno teku pregovori BvB i Lewija o produženju ugovora gdje su menadžeri Lewija već jednu ponudu odbili.
AmiĐa_Idriz

#920 Re: Borussia Dortmund

Post by AmiĐa_Idriz »

Revoltage wrote:Počela priča da se Gomez nalazi u Dortmundu i da bi Byern za Lewija dala njega + 15mil. Naravno ništa potvrđeno. Ujedno teku pregovori BvB i Lewija o produženju ugovora gdje su menadžeri Lewija već jednu ponudu odbili.
gomeza mjesto lewandowskog :lol: :lol:
sorge_sa

#921 Re: Borussia Dortmund

Post by sorge_sa »

Image

Turkish Airlines launches a Premium Partnership with Germany's
Borussia Dortmund…

Turkish Airlines is proud to announce an agreement with Borussia Dortmund, champion in both the 2010 and 2011 seasons of the the German
football Bundesliga, Germany's top league.

On May 2nd 2013, Turkish Airlines and Borussia Dortmund (BVB) will meet to sign a 3-year agreement. It represents a strong commitment for
both sides and will involve numerous joint activities and programs. Most importantly, Turkish Airlines will be the airline of choice for
all BVB international flights. Turkish Airlines serves twelve German cities with roughly 250 flights a week. Then, from its hub in
Istanbul, the airline offers connections that allow the team to travel across the world.

The Premium Partnership with BVB once again underlines Turkish Airlines’ commitment to align with the best. The club has won the
German championship twice, is the current DFB Cup champion and is also a strong performer in the Champion's League. With eight German
championship titles, three German DFB Cup titles and one Champion's League title, Dortmund ranks fifth in the all-time German Bundesliga
table.

As Europe’s Best Airline*, Turkish Airlines is a natural partner for Borussia Dortmund, combining excellence in sports with excellence in
aviation and service. The football club stands for tradition, regional identity, hard work and successs – all principles that Turkish
Airlines also values and strives to exhibit.

Hamdi Topçu, Chairman of Turkish Airlines, says: “We are excited to accompany Borussia Dortmund on its path towards success in the near
future and are looking forward to a fruitful partnership.“

Topçu continues: “Turkish Airlines and Borussia Dortmund share a similar success story. Dortmund has a very notable set of players,
many of them young and successful. The company also invest heavily in talent building. Several of the Borussia Dortmund players are members
of both the German and Turkish national teams.”

Hans-Joachim Watzke, Borussia Dortmund’s CEO, announces: We are glad to have Turkish Airlines, a global brand as our Partner. Turkish Airlines
is a strong brand with obviously high quality and a first class service. We are looking forward to cooperate with Turkish Airlines and pleased, that they chose Borussia Dortmund as a strong partner to realize their goals."
fosil

#922 Re: Borussia Dortmund

Post by fosil »

Znaci Dörtmund od sad. :D
simonese

#923 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

fosil wrote:Znaci Dörtmund od sad. :D
Turkmund
Partijaner

#924 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Knop ubica. :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Revoltage

#925 Re: Borussia Dortmund

Post by Revoltage »

Evo još malo valute Borussiji. Turkish Airlines novi premium partner. Ugovor od tri godine vrijedan 10mil.€. :run:

http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html

http://www.turkishairlines.com/en-int/c ... a-dortmund
Post Reply