Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ledenko

#901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

hox79 wrote:3,5 godine prvi golman u kreisligi u njemackoj....s.ebo kicmu a i dan danas mi lijevi bubreg nagovjesti svaku promjenu vremena
za one koji zele i vole izazov;dimenzije gola su ca. 7.30 x 2.45 ocrtajte to na garazi pa experimentisite sa komsijom ;)
maksuz selam
Maksuz selam, ja sam bio jedne godine najbolji golman FISGOLA, sljedeće godine smo ga i osvojili. I siguran sam da je za prvi gol Begović kriv 97%, živi zid čuva jednu stranu, a golman drugu? Onda golman ne treba ni reagovati ako šut bude preko živog zida :-)
JThomas

#902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

slovenija ima državu, a mi nemamo, na to vam se svodi sva ta priča oko nas i slovenije. jer nije sve ni u igračkom kadru.
hljebarnik

#903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hljebarnik »

Arma-Sarma obicno nije dobar sa glavom, ali se u ovom slucaju apsolutno slazem s njim.
cyprus

#904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Inače, ne bih ništa reko... ali kad se sjetim šta se sve zamjeralo Hasagiću, išlo se do te mjere da ga se krivilo za poraze protiv Francuske i Rumunije :-) :-) , vala moram kritički sagledat i Begovićevu partiju...

Dakle, Begović je prvi BH golman koji je u reprezentativnom dresu primio 6 golova u jednoj utakmici. Opet, daleko od toga da ga trebamo kriviti za poraz ili većinu golova, ipak bio je kao na streljani... Ali golovi iz slobodnih udaraca zasigurno idu na njegovu dušu... Dakle, evo slika, može li mi stvarno neko reći da je ovo normalno postavljanje pri slobodnim udarcima (možda jedan metar od stative)

1:0 Ronaldo
Image

5:2 Veloso
Image

Da sam bio na mjestu Velosa zabio bih ga i ja, jer sve što je trebalo - prebacit zid :oops:

Ovo ne treba shvatit kao pljuvanje na Begovića, nego samo kao pobunu na činjenicu da se neki igrači pljuju za sve što urade ili ne urade, a neki su potpuno oslobođeni kritike :-) :-) Jer ponavljam, da je Hasagić bio u pitanju, već bi se tražio nejgov ispis iz državljanstva...
Last edited by cyprus on 17/11/2011 16:13, edited 1 time in total.
JThomas

#905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

o siđe veloso promijenio si frizuru :-)
sistematski pregled

#906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sistematski pregled »

Dr. Octagon wrote:Mislim da ovi koji ne daju da se krritikuje reprezentacija i koji žele da gurnu stvari pod tepih nisu nikakvi ni prijatelji naše zemlje a ni patriote za kakve se deklariraju.Ne vidim razlog zašto ne komentarisati i ne analizirati nešto što je u samom startu bilo osuđeno na neuspjeh.Ovaj konačni rezultat kvalifikacija je katastofalan.Pratim utakmice reprezenatacije od njenog osnivanja... ... Zašto se nije poozvao Zajko Zeba?Zašto se nije pozvao ranije Cocalić i Torlak.
E j.ebiga jarane.
and

#907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

jel ovaj ronaldo još nekom zabio iz slobodnog?
kad majstor puca slobodan,golman može ušima mahati.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... H9GXnpCsQs#
Last edited by and on 17/11/2011 16:13, edited 1 time in total.
JThomas

#908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

zeba bi baš unio tu fizičku snagu na sredini terena koja nam je falila :D
denimb

#909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

cyprus wrote:Inače, ne bih ništa reko... ali kad se sjetim šta se sve zamjeralo Hasagiću, išlo se do te mjere da ga se krivilo za poraze protiv Francuske i Rumunije :-) :-) , vala moram kritički sagledat i Begovićevu partiju...

Dakle, Begović je prvi BH golman koji je u reprezentativnom dresu primio 6 golova u jednoj utakmici. Opet, daleko od toga da ga trebamo kriviti za poraz ili većinu golova, ipak bio je kao na streljani... Ali golovi iz slobodnih udaraca zasigurno idu na njegovu dušu... Dakle, evo slika, može li mi stvarno neko reći da je ovo normalno postavljanje pri slobodnim udarcima (možda jedan metar od stative)

1:0 Ronaldo
Image

5:2 Veloso
Image

Da sam bio na mjestu Velosa zabio bih ga i ja, jer sve što je trebalo - prebacit zid :oops:

Ovo ne treba shvatit kao pljuvanje na Begovića, nego samo kao pobunu na činjenicu da se neki igrači pljuju za sve što urade ili ne urade, a neki su potpuno oslobođeni kritike :-) :-)

O majko draga, kako je samo otvorio gol na prvoj slici...pa mogao i iza stative stati jbt :roll: :roll:

Koliko mogu da skontam, on se izgleda stima da vidi loptu dok je na zemlji...
Last edited by denimb on 17/11/2011 16:15, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

halo ba ljudi, dao je gol Danskoj u golmanov čošak sa 30 metara...

ne brane se ti udarci

cyprus

#911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

JThomas wrote:o siđe veloso promijenio si frizuru :-)
Nisam Veloso, ali sam prilično uvjeren da mogu prebacit živi zid... 8-)
JThomas

#912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

mislim hajd' što poslije utakmice svi znaju kako je trebalo postaviti taktiku...al' sad su svi mogli i gol dati :-)
DaysleepeR

#913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

ja ne znam kako ljudi očekuju da golman postavi živi zid pa da onda stane iza njega i da ne vidi loptu koja stoji na zemlji, pa i to je gol automatski...
Ledenko

#914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

DaysleepeR wrote: ne brane se ti udarci
Dečko, onoliko prostora golman ne smije ostaviti. Hej 6 metara gola je njemu slobodno, a puca mu Ronaldo, a ne Džemal Sadiković. S donjim komentarom si pokazao još zavidno neznanje, ne treba stajati iza živog, ali ne smije ni na stativi :D
DaysleepeR

#915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Ledenko wrote:
Dečko, onoliko prostora golman ne smije ostaviti. Hej 6 metara gola je njemu slobodno, a puca mu Ronaldo, a ne Džemal Sadiković. S donjim komentarom si pokazao još zavidno neznanje, ne treba stajati iza živog, ali ne smije ni na stativi :D
sad ću se ubit odmah
cyprus

#916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Kako god, golman ne može ostaviti 6 metara otvorenog prostora, jedino ako ne može napravit toliku paradu :oops:

I razumjem ja da se neki Ronaldovi udarci ne brane, al ovaj se mogo branit...
Last edited by cyprus on 17/11/2011 16:24, edited 1 time in total.
denimb

#917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

DaysleepeR wrote:ja ne znam kako ljudi očekuju da golman postavi živi zid pa da onda stane iza njega i da ne vidi loptu koja stoji na zemlji, pa i to je gol automatski...
Pa valjda pola gola treba da pokrije zivi zid, a ne 90% gola...sta ima golman od zivog zida ako mora bjezati skroz do stative da bi vidio loptu, kako god da zid prebaci u toj situaciji ne stize je golman nikad.
Ledenko

#918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

DaysleepeR wrote:
Ledenko wrote:
sad ću se ubit odmah
Seppuku je neminovnost!
denimb

#919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

cyprus wrote:Kako god, golman ne može ostaviti 6 metara otvorenog prostora, jedino ako ne može napravit toliku paradu :oops:

I razumjem ja da se neki Ronaldovi udarci ne brane, al ovaj se mogo branit...

Mo's mislit koliko je Ronaldu bilo drago kad ga je vidio gdje stoji (sut je bio uz pomisao "joojjj to mi radi") :oops:

Slazem se s tobom, ne daj Boze da se radilo o Hasagicu :-)
Last edited by denimb on 17/11/2011 16:35, edited 1 time in total.
Stari

#920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

JThomas wrote:slovenija ima državu, a mi nemamo, na to vam se svodi sva ta priča oko nas i slovenije. jer nije sve ni u igračkom kadru.
Da, vjerovatno nije sve u igrackom kadru...i vjerovatno zbog toga Slovenija, uprkos tome sto je vec napravila posao koji BiH samo sanjati moze, ....od iste te reprezentacije -u direktnim odjeravanju snaga , sluzbenim utakmicama, prijateljskim, revijalnim .... uglavnom

:cry: gubi :cry:

vecinom vrlo ubjedljivo.
PR-player

#921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

koliko teksta...kad bi ovoliko energije trosili u druge stvari a ne u fudbal dosad bi bili na sveckom 3 pita... :roll:
LSD

#922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Hajd ne provaljujte se....ne branim Begovića boli me kita, ali onakvi projektili se ne brane....gol Velosa se ne bi branio ni mnogo bolji golman...jedino da je Begović stao u istu stranu gdje je zid što bi bilo totalno van logike, ali onda bi ga Ronaldo zavuk'o u drugi ugao.
Sad svi forumaši bolje postavljaju i sebe i živi zid od samog Begovića, smiješno jbt.

Cocalića obavezno zvati i probati, covjek može odigrati na više pozicija (stoper, desni bek, def.vezni) može,tracati,a nije ni spužva u duelu...takvi igraci nam trebaju...Džakmić, Bekrić, Alispahić iz Dinama nebitno - ko god može trcati u dva pravca...sa ovim veznjacima sad što imamo možemo mlatiti reprezentacije srednje kvalitete, ali kad naletimo na ekipe koje imaju jake veznjake koji mogu trcati 90 minuta - tu nam je pušiona zagarantova što smo i vidjeli uostalom.
Odbrana se isto tako mora pojacati, vec smo pisali da Papac i Spahić imaju po 31 godinu što znaci da se MORAJU vec sad tražiti zamjene za njih...bekova,stopera, svega nam treba.
convict

#923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by convict »

U ovim kvalifikacijama smo dobili Begovića, Mujdžu, Lulića, Zahirovića i vratili Papca. Sad bi trebali do početka kvalifikacija odigrati nekoliko prijateljskih isključivo sa ciljem pronalaženja novih igrača prije početka idućih kvalifikacija i to bar po jednog u svakoj liniji.

U odbrani kad fale dvojica standardnih to je ravno katastrofi, a uvijek će faliti bar neko, što zbog povreda, što zbog kartona. Tu je već Bešić kao nada za budućnost, ali treba razmišljati i korak naprijed.

U vezi imamo nasljednike za Rahimića (Zahirović) i Misimovića (Pjanić) ali bi trebalo naći bar još nekog novog da može uskočiti kad zatreba ili sa klupe ili u slučaju izostanka nekog od standardnih. Na Maletića ne bih ozbiljno računao u sljedećem ciklusu jer je već na zalasku karijere, a po meni i nije kalibar za reprezentaciju. Pitanje je i kako će se Štilić dalje razvijati.

U napadu također treba pronaći trećeg igrača uz Džeku i Ibiševića, jer je pitanje šta će biti dalje s Muslimovićem. Ako ne nađe klub sad u zimskom prelaznom roku može se reći i da je gotovo s njegovom karijerom, a Zec realno nije taj kalibar i ja bih ga zvao samo u slučaju nužde.

Nadam se da Pape i ljudi oko njega već razmišljaju o nekim imenima jer ima dosta momaka koji igraju po Evropi, često i za mlade reprezentacije drugih država, samo ih treba na vrijeme pridobiti i računati da svakom treba nekoliko utakmica uigravanja.
Ledenko

#924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

LSD wrote:Sad svi forumaši bolje postavljaju i sebe i živi zid od samog Begovića, smiješno jbt.
:dance:

Ima toliko snimaka slobodnjaka na youtube, pa pogledaj gdje stoji golmani, a gdje je naša svjetska klasa stajala.
cyprus

#925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Hasagić umalo nije obješen za muda zbog onog Durinog gola, a taj isti šut je bilo mnogo teže procjenit gdje će završit, nego ove portugalske... Ovdje se i prije šuta vidjelo kuda Ronaldo i Veloso trebaju uputit udarac... Pa jbt lik im je ostavio 6 METARA praznog gola... Zar je tako teško priznat tako očiglednu stvar? :D
Post Reply