Neki dan uzeo za bratovo auto Continental PC5 u toj dimenziji, 117 KM po komadu, a kad ih pocnu nabavljati u vecim kolicinama sad pred proljece, moze se ocekivati jos 5% popusta na tu cijenu. Montaza i balansiranje je naravno ukljuceno, to se svugdje podrazumijeva. Imam i na svom autu iste Continental PC5, samo su 175/65 R14, nabacio ih proslog proljeca i ekstra su se pokazale.nemampojma0 wrote:Zna li mi neko reci kakve su ove Pirelli Cinturato P1,meni trebaju u dimenzijama 195 65 15.cijena im na Gume.ba 118KM.
Isplatil se ovo?
Prije njih sam imao Pirelli P3000 (zapravo jos ih imam na zadnjoj osovini), to je ako se ne varam preteca P1... sta da ti kazem... s obzirom na cijenu, a bile su tako oko 118 KM po komadu za 175/65 R14 (nekad 2006.), jedino sto je dobro na njima je sto traju. Ja sam prednje skinuo posle oko 40 k km, zadnje su jos dobre. Cim i pomislis na naglo kocenje na potpuno suhoj cesti ABS se aktivira, gume UZASNO tvrde i neudobne... itd itd. Mislim da su to standardni problemi kod tzv. "zelenih" guma, tako da bih takve izbjegavao da sam na tvom mjestu.
Generalno gledajuci gume su korektne, svjetlosna godina ispred Save i slicnih, ali s obzirom za pare koje sam dao za njih, ocekivao sam puno vise. Za usporedbu ove Continental sam platio oko 95 KM po komadu, a ne mogu se porediti ni u jednom segmentu, od udobnosti, do drzanja.
I jos jedan savjet: Ne gledaj to "ne vozim brzo". Kazes vozis 80 na sat, kad trebas naglo prikociti s te brzine, 2-3 metra zaustavnog puta vise znace da ides oko 40 km/h kad drugi auto stoji. Zamisli sad da se tu zadesi pjesak.