Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Harrre

#901 Re: Dino Merlin 2011

Post by Harrre »

ivannn wrote:najvjerojatniji hrvatski predstavnik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobra ova srednja
astrid

#902 Re: Dino Merlin 2011

Post by astrid »

Harrre wrote:bez zajebancije, ko je to veci muzicar od njega? Mozda Brega, ali je i on propo totalno.
Brega nije prop´o,već pravi smeće za široke narodne mase.....
Harrre

#903 Re: Dino Merlin 2011

Post by Harrre »

astrid wrote:
Harrre wrote:bez zajebancije, ko je to veci muzicar od njega? Mozda Brega, ali je i on propo totalno.
Brega nije prop´o,već pravi smeće za široke narodne mase.....
pa de mi onda odgovori na pitanje, koje veci od Dine?
GOLFER

#904 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

Pa Merlin je definitivno najveca zvijezda na prostorima BIVSE YUGE... tu se nema sta diskutovati... E sad to sto ga neko ne voli ili sto ga neko mrzi i sl... nema veze sa cinjenicama :-D a inace o ukusima se ne raspravlja...
Harrre

#905 Re: Dino Merlin 2011

Post by Harrre »

ma da mislim da je trebo neku drugu pjesmu izabrat, ima on bolji

recimo ova

pa pobjedio be sve
Better Man

#906 Re: Dino Merlin 2011

Post by Better Man »

Harrre wrote:Mislim da je dino merlin jedan od najveci muzicara Balkana poslijednog stoljeca ako ne i najveci i mislim da ce nas dobro predstaviti na Euroviziji.
A ja mislim da najdalje što si ti dobacio u slušanju muzike je upravo Dino Merlin.
Better Man

#907 Re: Dino Merlin 2011

Post by Better Man »

Harrre wrote:
astrid wrote:Nadam se da se šališ :roll:
Harrre wrote:Mislim da je dino merlin jedan od najveci muzicara Balkana poslijednog stoljeca ako ne i najveci i mislim da ce nas dobro predstaviti na Euroviziji.
bez zajebancije, ko je to veci muzicar od njega? Mozda Brega, ali je i on propo totalno.

Za početak spomenuću samo jednog Vlatko Stefanovski i to bilionima svjetlosnih godina ispred Dine Merlina. Svako ko se iole razumije u muziku zna da je pjesma glupa i da je za jednokratnu upotrebu. Od Dine se pravi neka muzička veličina i kvalitet, ali realno on to nije. Dino je rekao da kad je pravio pjesmu da je razmišljao i pisao je na engleskom i da je htio da je napravi i otpjeva na istom. Sve to ne bi bio problem da nije jedne bitne stvari, a to je da Dino Merlin ne zna Engleski jezik, odnosno znanje istog mu je katastrofalno.
Gospoda Ministarka

#908 Re: Dino Merlin 2011

Post by Gospoda Ministarka »

Better Man wrote: Za početak spomenuću samo jednog Vlatko Stefanovski i to bilionima svjetlosnih godina ispred Dine Merlina. Svako ko se iole razumije u muziku zna da je pjesma glupa i da je za jednokratnu upotrebu. Od Dine se pravi neka muzička veličina i kvalitet, ali realno on to nije. Dino je rekao da kad je pravio pjesmu da je razmišljao i pisao je na engleskom i da je htio da je napravi i otpjeva na istom. Sve to ne bi bio problem da nije jedne bitne stvari, a to je da Dino Merlin ne zna Engleski jezik, odnosno znanje istog mu je katastrofalno.
:thumbup:
Dino Merlin godinama prodaje masi muda pod bubrege, toliko o njegovoj "umjetnickoj velicini". Konkretno ova pjesmica mi je glupa i besmislena bas za Eurosonga. :D
sa obzirom na...

#909 Re: Dino Merlin 2011

Post by sa obzirom na... »

Ono sto meni zivce na potpuna privatizacija zabavnog programa BHT-a od tandema Kukric-Cengic, ponasaju se kao da im je to privatna babovina s kojoj rukuju iskljucivo kako oni hoce a mi ih placamo kroz pretplatu , oni odlucuju ko ce biti prestavnik i koja pjesma, a kada ih pitaju sto ne organizuju fer i nenamjesteno takmicenje na kome ce gledaoci odluciti ko ce biti prestavnik, pravdaju se nedostatkom para a onda skrkaju pola miliona KM na spektakl prestavljanja pjesme.

Dok god je tako, ja ovo bojkotiram ko sto i bojkotiram Drustvo jednog lica, privatno vlasnistvo Bakira H, u narodu poznato kao FTV, koje takodje ja plaćam. :x
Gospoda Ministarka

#910 Re: Dino Merlin 2011

Post by Gospoda Ministarka »

sa obzirom na... wrote:Ono sto meni zivce na potpuna privatizacija zabavnog programa BHT-a od tandema Kukric-Cengic, ponasaju se kao da im je to privatna babovina s kojoj rukuju iskljucivo kako oni hoce a mi ih placamo kroz pretplatu , oni odlucuju ko ce biti prestavnik i koja pjesma, a kada ih pitaju sto ne organizuju fer i nenamjesteno takmicenje na kome ce gledaoci odluciti ko ce biti prestavnik, pravdaju se nedostatkom para a onda skrkaju pola miliona KM na spektakl prestavljanja pjesme.
:thumbup:

A njihove voditeljske sposobnosti su i ispod OBN kriterijuma.
cunga lunga

#911 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

Better Man wrote:
adnan_hz wrote:Plagijat i je i svaka pjesma od Gorana Bregovica pa niko ne pljuje po bREGOVICU. Bruku pjesama Zabranjenog pusenja je plagijat pa se svi kunu u Seju Sexona- Pa Bombaj stampa isto. Pa ova pjesma Nedim je plagijat. Al ne ljudi samo pljuju po Dini Merlinu.
Za tvoju informaciju jedan od razloga sto je novi album Bombaj Stampe kasnio sa izlaskom je taj sto su cekali odobrenje od Rolling Stonesa, tj odgovornih ljudi za autorska prava na njihove pjesme da mogu obraditi dvije njihove pjesme i stvarni su autori potpisani na cd-u! Isto i Sejo Sexon potpisuje stvarne autore pjesama koje obradi. Merlin kad plagira pjesmu ne potpisuje stvarnog autora, vec sebe potpise da je autor, a nije.
Muci te Dino Merlin vec godinama....izgleda da je frajer neko tvoje prokletstvo, frustracija i ahilova tetiva...
ne volis ga a na pomen njegovog imena moras 20 postova napisati..
Ja npr. ne volim ove folkere i jednostavno mi ne pada na pamet da idem tamo komentarisati novu pjesmuj Kemala Hasica ili Semira Koketa...beskrajno me ne interesuje sta oni rade i cime se bave..
saibaba

#912 Re: Dino Merlin 2011

Post by saibaba »

Better Man wrote:
Harrre wrote:
astrid wrote:Nadam se da se šališ :roll:Mislim da je dino merlin jedan od najveci muzicara Balkana poslijednog stoljeca ako ne i najveci i mislim da ce nas dobro predstaviti na Euroviziji.
bez zajebancije, ko je to veci muzicar od njega? Mozda Brega, ali je i on propo totalno.

Za početak spomenuću samo jednog Vlatko Stefanovski i to bilionima svjetlosnih godina ispred Dine Merlina. Svako ko se iole razumije u muziku zna da je pjesma glupa i da je za jednokratnu upotrebu. Od Dine se pravi neka muzička veličina i kvalitet, ali realno on to nije. Dino je rekao da kad je pravio pjesmu da je razmišljao i pisao je na engleskom i da je htio da je napravi i otpjeva na istom. Sve to ne bi bio problem da nije jedne bitne stvari, a to je da Dino Merlin ne zna Engleski jezik, odnosno znanje istog mu je katastrofalno.
Pa nebi bas Vlatka toliko ukivao u zvijezde ... Vlatko je jedan reproduktivni muzicar gitarista zna zanat i tu mu se kapa mora skinuti... da je umjetnost trcanje na sto metara vjerovatno bi bio najbolji a nije ni tu bez konkurencije ( Tocak po meni gitarista svjetskog ranga ),,, Uprediti recimo Bregu koji je imao stotine hitova i milione prodatih albuma i vlatka je po meni je neumjesno...
Po meni vrhunac sarajevske skole RnR su par kompozicija indeksa koje su nenadjebive, a sa druge stane "staro" pusenje koje je donjelo jedan potpuno novi pristup muzici ... Merlina cijenim zato sto se ozbiljno bavi svojim poslom pogledaj samo produkciju zadnjeg albuma... inace ga ne slusam niti sam ikad slusao ... On je po meni jedan bregin ucenik ... Okupio je najbolje sarajevske muzicare oko sebe i zelim mu sve najbolje ....
astrid

#913 Re: Dino Merlin 2011

Post by astrid »

cunga lunga wrote:Muci te Dino Merlin vec godinama....izgleda da je frajer neko tvoje prokletstvo, frustracija i ahilova tetiva... ne volis ga a na pomen njegovog imena moras 20 postova napisati..Ja npr. ne volim ove folkere i jednostavno mi ne pada na pamet da idem tamo komentarisati novu pjesmuj Kemala Hasica ili Semira Koketa...beskrajno me ne interesuje sta oni rade i cime se bave..
Da li poštovaoci lika i djela Dine imaju ovdje ekskluzivno pravo za komentarisanje :-) ili svako može reći mišljenje o pjesmi i izvođaču :zoka:
GOLFER

#914 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

astrid wrote:
cunga lunga wrote:Muci te Dino Merlin vec godinama....izgleda da je frajer neko tvoje prokletstvo, frustracija i ahilova tetiva... ne volis ga a na pomen njegovog imena moras 20 postova napisati..Ja npr. ne volim ove folkere i jednostavno mi ne pada na pamet da idem tamo komentarisati novu pjesmuj Kemala Hasica ili Semira Koketa...beskrajno me ne interesuje sta oni rade i cime se bave..
Da li poštovaoci lika i djela Dine imaju ovdje ekskluzivno pravo za komentarisanje :-) ili svako može reći mišljenje o pjesmi i izvođaču :zoka:
U muzici ili ti se nesto svidja ili ti se ne svidja nema tu sad neke prevelike price, tu vazi ona o ukusima se ne raspravlja... Ali ovdje kod nekih forumasa se ne radi o ukusima... ovdje se pljuje, omalovazava, ismijava... tu se ne radi o muzici nego o nekim drugim stvarima... Reci da je Merlin jedna NEBITNA OSOBA, da nije nikakav muzicar, da nije nikakav zvijezda i sl, nema veze sa zdravim razumom posebno ne sa muzikom i ukusim, nego cisto ima veze sa kompleksima pojedinaca (koji vecino u zivotu nista postigli nisu).

Merlin je vjerovatno i najveca zvijezda bivse juge, raja ga voli slusati i to je cinjanica, e sad dali se nekomo svidja njegova muzika ili ne to je jedna sasvim druga stvar....
Il_Principe

#915 Re: Dino Merlin 2011

Post by Il_Principe »

eto recimo da je 20 "ukro", a sta je sa ostalih 80 i nesto :-)
because_of_you

#916 Re: Dino Merlin 2011

Post by because_of_you »

Ako ne pobijedi ove godine, pobijediti će za 10 :D :lol:
Il_Principe

#917 Re: Dino Merlin 2011

Post by Il_Principe »

sanabe wrote:
Il_Principe wrote:eto recimo da je 20 "ukro", a sta je sa ostalih 80 i nesto :-)

Sta to znaci? Haj fin je, malo je ukro? :lol: :lol: :lol: :lol: Only in Bosnia :mrgreen:
ne kazem da je fin, al kad se kaze da krade onda zna se na sta se podrazumjeva :oops:
Bloo
Globalna šefica

#918 Re: Dino Merlin 2011

Post by Bloo »

sanabe wrote:Eh eto sad :roll: , sad sam jos iskopleksirana i nisam nista postigla jer ne volim DinA Merlina :shock: :roll: , pored toga nisam patriota, ne volim nista sto je nase ... nidje veze :roll:
Stvarno ne razumijem opcinjenost ovim carobanjekom. Napunio Zetru? I Torabi je :roll: . Prodaje albume? I Ceca ih prodaje, i Dara Bubamara, i Seke Peka, da ne nabrajam. Jbt pa ovdje je i Ekrem Jevric zvijezda. Toliko o nama i nasem muzickom ukusu. Toliko o tome sto mi znamo sta valja. Da cijenim DinA jer radi? Sta radi? Krade pjesme. Ali kod nas je zivotni moto "Ma nek je veselo" ... eto neki dan razgovaram sa svojim prijateljem, ni on me ne razumije zasto ne volim DinA, a na moju opasku da mi se pomalo gadi jer krade pjesme,i to svjetske hitove i na tome zgrce pare, on rece "Pa snalazljiv covjek" :shock: Eto ti nas i naseg poimanja uspjeha. :roll:

pocinjem se brinuti za sebe, ev drugi put se slazem s tobom :D
JThomas

#919 Re: Dino Merlin 2011

Post by JThomas »

volite ga, obožavajte ga, samo nemojte pušenje i štampu u isti koš s njim ako boga znate...
Hemel

#920 Re: Dino Merlin 2011

Post by Hemel »

Kada vidim ko nas je sve predstavljao proslih godina na Eurosongu, Dino je dobar i zelim mu puno srece na nastupu.
Svi mi imamo sta reci (i dobrog i loseg) o njemu ali sada to treba ostaviti po strani.

:thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
cunga lunga

#921 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

sanabe wrote:Eh eto sad :roll: , sad sam jos iskopleksirana i nisam nista postigla jer ne volim DinA Merlina :shock: :roll: , pored toga nisam patriota, ne volim nista sto je nase ... nidje veze :roll:
Stvarno ne razumijem opcinjenost ovim carobanjekom. Napunio Zetru? I Torabi je :roll: . Prodaje albume? I Ceca ih prodaje, i Dara Bubamara, i Seke Peka, da ne nabrajam. Jbt pa ovdje je i Ekrem Jevric zvijezda. Toliko o nama i nasem muzickom ukusu. Toliko o tome sto mi znamo sta valja. Da cijenim DinA jer radi? Sta radi? Krade pjesme. Ali kod nas je zivotni moto "Ma nek je veselo" ... eto neki dan razgovaram sa svojim prijateljem, ni on me ne razumije zasto ne volim DinA, a na moju opasku da mi se pomalo gadi jer krade pjesme,i to svjetske hitove i na tome zgrce pare, on rece "Pa snalazljiv covjek" :shock: Eto ti nas i naseg poimanja uspjeha. :roll:
Dobro je da jos uvijek postoje moralne vertikale poput tebe inace bi ovo drsutvo potpuno bilo izgubljeno..
Mislim, hebo Dinu, cijelu estradu, sportiste, umjetnike, kulturnjake, sve to na stranu ja sam sretan sto postoje uspjesni ljudi poput tebe.
Tvoja karijera, tvoja ljudskost i tvoj uspjeh, to se vrednuje a ne tamo neki tirazi, albumi, vrhunske produkcije, koncerti, stadioni, emocije, popularnost, predstavljanje drzave u najboljem svijetlu i sl...

@Sanabe :bih:
cunga lunga

#922 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

astrid wrote:
vjerujem da je tema pjesma a ne da li je dino nategnuo mahira, da li gljiva kaze da je on skrt i shupak....
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#923 Re: Dino Merlin 2011

Post by ladyblue18 »

Da ponovim ono sto sam napisala na prvoj stranici, samo sada crvenom bojom :oops:
ladyblue18 wrote:Eh da prije nego sto se tema usije, odmah da vam skrenem paznju da se drzite iskljucivo teme a to je vecerasnja emisija i pjesma koju cemo cuti.
100 puta do sada prezvakana teme o Merlinu, njemu kao plagijatoru, i tekstovima pjesama, ismijavanje i ostalo, nece ici.
Inace ce tema biti zakljucana kao i prethodne dvije o izboru Merlina za Eurosong.
:sax:

astrid

#924 Re: Dino Merlin 2011

Post by astrid »

Il_Principe wrote:eto recimo da je 20 "ukro", a sta je sa ostalih 80 i nesto :-)
Eh...ondaK ni Brega ne krade :D On je nešto ukrao, neke malo obrađivao,nešto su drugi pisali..a Boga mi nešto i on sam :oops:Čovjek umjetnik....ima tiraže,koncerte,višedecenijsku karijeru.... 8-)
cunga lunga

#925 Re: Dino Merlin 2011

Post by cunga lunga »

ladyblue18 wrote:Da ponovim ono sto sam napisala na prvoj stranici, samo sada crvenom bojom :oops:
ladyblue18 wrote:Eh da prije nego sto se tema usije, odmah da vam skrenem paznju da se drzite iskljucivo teme a to je vecerasnja emisija i pjesma koju cemo cuti.
100 puta do sada prezvakana teme o Merlinu, njemu kao plagijatoru, i tekstovima pjesama, ismijavanje i ostalo, nece ici.
Inace ce tema biti zakljucana kao i prethodne dvije o izboru Merlina za Eurosong.
:sax:

Samo se onda drzite upravo gore napisanog i brisite postove koji nemaju veze sa pjesmom.
Locked