Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
suza81

#901 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

Ne mogu da vam se ne pridruzim u pohvalama za dr. Masica :) Zahvaljujuci najvecim dijelom njemu svoje trudnoce se sjecam kao veoma lijepog perioda u zivotu a na porodjaj sam krenula kao na izlet!

I ne morate da ga vise ganjate po dezurama i kabinetima, poceo je sa radom i u svojoj privatnoj ordinaciji u Vogosci, za razliku od vecine privatnih doktora ne zalim ni jedne marke potrosene kod njega!
admir_adoo

#902 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by admir_adoo »

LaCici wrote:Jasta je, stvarno je divan, jedini ginekolog kod kojeg sam do sada isla a da je ljubazan, a to itekako znaci. Nije ni cudo sto mu je svaki put guzva kada je on na kabinetu.
Ja sam svjedok da se moze bez problema kod Masica otici u dezuru bez ikakve uputinice. Kad sam u petak navece cekao da mi zenu radi, bez sestrice je primao bukvalno on na vratima i nije nikoga odbijao. Istina je da mi je malo bilo "krivo" sto je tu noc bilo malo vise guzve jer mi nije operisao suprugu dok nije sve trudnice koje su dosle i dolazile u medjuvremenu primio na pregled.
aristocat

#903 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

admir_adoo wrote:Posto sam se nekada javaljao na ovoj temi moram da se "pohvalim" :):):):)
Sinoc oko 21:55 na svijet je dosla jedna prekrasna bebica a ja sam posato najsretniji covjek na svijetu!
Zelim da se javno zahvalim doktoru Salki Masicu koji je uredno i da kazem uspjesno vodio cijelu trudnocu moje dusice i koji je sinoc operisao moju dusicu :)
Ja se pridruzujem cestitkama sretnim roditeljima! :-D
zbunjena2010 wrote:Imam jedno pitanjce :) Moguce da ima negdje to vec i napisano medjutim nisam mogla naci. Nakon kucnog testa koji je pozitivan koji je sljedeci korak? Zelim da odem na pregled kod doktora i razmisljam da trudnocu vodim u Vojnoj bolnici pa me zanima kako to ide? Je li trebam po uputnicu ili kako?
Hvala unaprijed!
Draga zbunjena, vec su ti sve rekli, cini mi se. ja samo da odgovorim za ovo pitanje oko uputnice, ako ces ici "regularnim" putem, za bilo kojeg doktora moras imati uputnicu, koju uzmes od svog doktora opste prakse.
male_okice

#904 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by male_okice »

Teta Macheta wrote:
male_okice wrote:trudnice i porodilje kako ste znale za ste spremne za 1 bebu?
Barem ti ja mogu dati jednostavan odgovor. Bilo mi je 35 godina i nije se imalo šta
više čekat. :D

Trenutno stanje 2 curice, do 45 godine planiram još dvoje. :)
:lol: meni nije kriza sa godinama dapace imam ja jos fore pravo sto se tice i biologije i svega ali nekako ne znam ni ja cini mi se da u zadnje vrijeme samo vidim bebe ili sanjam da sam trudna :?
zbunjena2010

#905 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by zbunjena2010 »

Hvala vam svima na odgovoru, puno mi znaci, jer prva mi je trunoca i zaista sam samo upucena "iz prica". Vecina mojih poznanica ili prijateljica je vodilo trudnocu privatno, medjutim obzirom da sam cula da bas kada dodjes na porod a vodila si trudnocu privatno uglavnom te ne gledaju bas u najboljem svjetlu, bude im kao krivo.
Za Masica sam cula sve najbolje (hvala Bogu da takvi doktori kod nas postoje) i moju je snahu porodio.

Dakle trebam da saznam kada je u dezuri i da odem. A voljela bih da sto prije odem na pregled kako bih mogla na vrijeme da se ponasam kao trudnica :-D
zbunjena2010

#906 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by zbunjena2010 »

niko_niko_kao_ja wrote: pa ako zelis da vodis trudnocu u vojnoj bolnici najbolje ti je da saznas kada je doktor kod kojeg zelis voditi trudnocu dezurni, i odes mu u dezuru nekad iza 4 sata, gore na drugi sprat. mozes ti naruciti se i u kabinet, ali se termini dugo cekaju i moras imati uputnicu od svog ginekologa, tako da se to po meni ne isplati. ja od pocetka vodim trudnocu gore i idem u dezuru. :-D
i da cestitam ti na bebici. :-D
Hvala puno :) Takodjer zelim sve najbolje ukoliko sam dobro shvatila da si trenutno trudna :)
yellow cat

#907 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

Je li kod vas u Sarajevu Masic jedini ginekolog? :D A da mi ga je vidjeti, taj izgleda već ima dženet zarađen :) ...
LaCici

#908 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

:lol:
Ma Masic je glavni, sta bi mi bez njega. :D
niko_niko_kao_ja

#909 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

zbunjena2010 wrote:Hvala vam svima na odgovoru, puno mi znaci, jer prva mi je trunoca i zaista sam samo upucena "iz prica". Vecina mojih poznanica ili prijateljica je vodilo trudnocu privatno, medjutim obzirom da sam cula da bas kada dodjes na porod a vodila si trudnocu privatno uglavnom te ne gledaju bas u najboljem svjetlu, bude im kao krivo.
Za Masica sam cula sve najbolje (hvala Bogu da takvi doktori kod nas postoje) i moju je snahu porodio.

Dakle trebam da saznam kada je u dezuri i da odem. A voljela bih da sto prije odem na pregled kako bih mogla na vrijeme da se ponasam kao trudnica :-D
Masic bi trebao biti dezurni u cetvrtak. :-D
admir_adoo

#910 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by admir_adoo »

niko_niko_kao_ja wrote:
zbunjena2010 wrote:Hvala vam svima na odgovoru, puno mi znaci, jer prva mi je trunoca i zaista sam samo upucena "iz prica". Vecina mojih poznanica ili prijateljica je vodilo trudnocu privatno, medjutim obzirom da sam cula da bas kada dodjes na porod a vodila si trudnocu privatno uglavnom te ne gledaju bas u najboljem svjetlu, bude im kao krivo.

Masic bi trebao biti dezurni u cetvrtak. :-D
Sigurno ce biti u cetvrtak ;-)
putujucidzindas

#911 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

a sto se obradovah :D kaze doktor, nalaz triple testa odlican, necemo na amniocentezu. jipiiii!!! e sad se mogu i opustiti napokon
wewa

#912 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

putujucidzindas wrote:a sto se obradovah :D kaze doktor, nalaz triple testa odlican, necemo na amniocentezu. jipiiii!!! e sad se mogu i opustiti napokon
divne vijesti! :)
uzivaj u svakom trenu koji slijedi ;-)
baby24

#913 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by baby24 »

putujucidzindas wrote:a sto se obradovah :D kaze doktor, nalaz triple testa odlican, necemo na amniocentezu. jipiiii!!! e sad se mogu i opustiti napokon
samo uzivaj i sretnooooo!!!! ovo dane nam niko nece ponoviti zato svaki treba biti poseban, sa svim svojim tegobama:-))
putujucidzindas

#914 Re: Trudnjače i porodilje online

baby i wewa, hvala vam :)
bas kao sto kazete :)
niko_niko_kao_ja

#915 Re: Trudnjače i porodilje online

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

super, sad se opusti i uzivaj sa svojim bebcom u tibi. :-D
aristocat

#916 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

:thumbup:
Odlicne vijesti. Relaksiraj se i uzivaj u trudnoci :-D

I mi bili danas na kontroli, kaze dr. bebica dobro, ja dobro, ma sve za 5 :-D :-D
putujucidzindas

#917 Re: Trudnjače i porodilje online

aristocat wrote:

:thumbup:
Odlicne vijesti. Relaksiraj se i uzivaj u trudnoci :-D

I mi bili danas na kontroli, kaze dr. bebica dobro, ja dobro, ma sve za 5 :-D :-D
e pa divno. uzivajte i vi :)
Felidae

#918 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

uzivajte zene...i ja se trudim da uzivam ali sve teze to postizem, u subotu aBd ulazimo u 9 mjesec a mene ledja toliko bole da mi dodje da placem u pola noci. sve sto sam se udebljala otislo je u tibu,i dalje sam nekako krhke konstrukcije i osjetim rebra na sebi, valjda zbog toga me ledja unistise....mada pored svega toga zao mi je sto se blizi kraj jednom prekrasnom periodu mog zivota...ali zato pocinje jos bolji :-D :-D :-D
putujucidzindas

#919 Re: Trudnjače i porodilje online

Znas, mene ledja vec sad polomise, ne smijem ni misliti sta ce biti za par mjeseci jos. Doduse, posao mi je "sjedeci", pa svaki cas izmisljam nacine da se bar malo istegnem ili bar prosetam:)
a ti si tako blizu, pa jos samo malo. i to je divno :) mislim da nemas sta da zalis, jos malo i bice sve malo drugacije, a opet sreca i veselje :)
sve najbolje :)
radenska

#920 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Eh ovako ja imam jedno pitanje pa kako ste sve vi vec trudne mozda mi mozete pomoci.
Kog doktora bi mi mogle preporuciti da mi uradi sve pretrage,kako to vec ide papa test, ultrazvuk (cjelokupan pregled zenskih organa) i cijena tog pregleda,a da se nalazi u Sarajevu. Vec sam ranije pisala, prolazi sedmi mjesec i nista od baby, mnogo se sekiram pa bih ipak da odem provjeriti da li je sve uredu. Hvala
zbunjena2010

#921 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by zbunjena2010 »

radenska sto se toga tice, ne znam da li te zanima privatno ili u drzavnoj ustanovi. Ja inace idem kod Amre u Clarus i ona mi je sasvim o.k. doktorica. Bas sam pred samu trudnocu isla na godisnji pregled i hvala Bogu sve je o.k., malo mi se ucinila kao na momenat nezainteresovana jer joj nisam bila dvije godine, ali kasnije kada sam otisla na kontrolu stvarno je bila super :wink: ali bih ipak trudnocu da vodim u Vojnoj bolinici, vec sam pomenula kod dr. Masica.

I ponovo ja dosadna i neupucena :) posto sam fulila cetvrtak zbog posla, nisam mogla otici u dezuru, da li bi mi neka od trudnica pomogla kada je Masic ponovo dezurni naredne sedmice :) Hvala unaprijed.
I dodatno pitanje, da li postoji doktorica kakva dobra u Vojnoj bolinici???
niko_niko_kao_ja

#922 Re: Trudnjače i porodilje online

zbunjena2010 wrote:radenska sto se toga tice, ne znam da li te zanima privatno ili u drzavnoj ustanovi. Ja inace idem kod Amre u Clarus i ona mi je sasvim o.k. doktorica. Bas sam pred samu trudnocu isla na godisnji pregled i hvala Bogu sve je o.k., malo mi se ucinila kao na momenat nezainteresovana jer joj nisam bila dvije godine, ali kasnije kada sam otisla na kontrolu stvarno je bila super :wink: ali bih ipak trudnocu da vodim u Vojnoj bolinici, vec sam pomenula kod dr. Masica.

I ponovo ja dosadna i neupucena :) posto sam fulila cetvrtak zbog posla, nisam mogla otici u dezuru, da li bi mi neka od trudnica pomogla kada je Masic ponovo dezurni naredne sedmice :) Hvala unaprijed.
I dodatno pitanje, da li postoji doktorica kakva dobra u Vojnoj bolinici???
Masic bi trebao biti dezurni u srijedu, u dezuru mozes otici poslije 16 sati, mozda je najbolje tamo oko 19 ili 20 sati, najmanja je guzva. a sto se tice doktorica ja nisam cula ni za jednu da je neki veliki strucnjak. ;-)
radenska

#923 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma zato i pitam jer sam bas nepovjerljiva. Mojoj kolegici je neka doktorica (privatno) reklla da ima policisticne jajnike, prepala je, propisala joj tonu nekakvih hormona, i poslije kad je otisla kod Masica on joj rekao da tu dok. moze slobodno tuziti kakve joj je gluposti nagovorila.

Nego jel Masic radi privatno i gdje
niko_niko_kao_ja

#924 Re: Trudnjače i porodilje online

radenska wrote:Ma zato i pitam jer sam bas nepovjerljiva. Mojoj kolegici je neka doktorica (privatno) reklla da ima policisticne jajnike, prepala je, propisala joj tonu nekakvih hormona, i poslije kad je otisla kod Masica on joj rekao da tu dok. moze slobodno tuziti kakve joj je gluposti nagovorila.

Nego jel Masic radi privatno i gdje
Masic povremeno radi u ordinaciji Vita, ali ne mozes se naruciti kod njega jer se nikad ne zna kad tacno radi, pa ako te zapadne super, mozda ti je bolje otici kod njega u bolnicu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#925 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PipiDugaDevetka »

radenska wrote:Eh ovako ja imam jedno pitanje pa kako ste sve vi vec trudne mozda mi mozete pomoci.
Kog doktora bi mi mogle preporuciti da mi uradi sve pretrage,kako to vec ide papa test, ultrazvuk (cjelokupan pregled zenskih organa) i cijena tog pregleda,a da se nalazi u Sarajevu. Vec sam ranije pisala, prolazi sedmi mjesec i nista od baby, mnogo se sekiram pa bih ipak da odem provjeriti da li je sve uredu. Hvala
Zar nije lakše i jeftinije suprugu, partneru da se on prvo pregleda?
Post Reply