Zasto bi opet kopirao nesto sto sam vec napisao?Nisam ja ovdje da bih ispunjavao necije zelje.Ako te zanima vrati se par stranica unazad pa procitaj to sto te zanima,vec sam ti rekao da sam odgovorio.Usput mozes i procitat jedino pitanje koje sam i postavio a na koje nisam dobio odgovor(mada je izgleda utopija ocekivat ovdje odgovor na pitanja koja se nekom ne svidjaju).Ti si trazio odgovor i dobio si ga.Sta sad trebas na svakoj stranici da postavljas isto pitanje i ja da ti na svakoj stranici na isto pitanje odgovaram!?Pametnom je dosta jednom,onom ko nije je malo i sto puta.Izgleda da je moja greska bila sto sam smatrao da ce tebi biti dosta da ti jednom odgovorim...hercegovac_pravi wrote: Pa kopiraš i postaš svoj odgovor koji si dao i tako razriješiš sve dileme. Ali opet sumnjam da ćeš to uraditi jer je jedna stvar prosipati fraze a mnogo je teže odgovoriti konkretnim primjerom koji potvrđuje tvoju tezu.
Valjda ti je lakše uraditi copy-paste već pisati kilometarske postove u kojima opet nema ništa konkretno što podupire tvoju tvrdnju.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Co0l
#901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
hercegovac_pravi
#902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vratio se, pregledao, pročitao i nigdje nisam našao odgovor na pitanja 1) Ko i kako od Kraljevića pravi antifašistu i 2) ko i kako od Kraljevića pravi Izeta Nanića?Co0l wrote:Zasto bi opet kopirao nesto sto sam vec napisao?Nisam ja ovdje da bih ispunjavao necije zelje.Ako te zanima vrati se par stranica unazad pa procitaj to sto te zanima,vec sam ti rekao da sam odgovorio.Usput mozes i procitat jedino pitanje koje sam i postavio a na koje nisam dobio odgovor(mada je izgleda utopija ocekivat ovdje odgovor na pitanja koja se nekom ne svidjaju).Ti si trazio odgovor i dobio si ga.Sta sad trebas na svakoj stranici da postavljas isto pitanje i ja da ti na svakoj stranici na isto pitanje odgovaram!?Pametnom je dosta jednom,onom ko nije je malo i sto puta.Izgleda da je moja greska bila sto sam smatrao da ce tebi biti dosta da ti jednom odgovorim...hercegovac_pravi wrote: Pa kopiraš i postaš svoj odgovor koji si dao i tako razriješiš sve dileme. Ali opet sumnjam da ćeš to uraditi jer je jedna stvar prosipati fraze a mnogo je teže odgovoriti konkretnim primjerom koji potvrđuje tvoju tezu.
Valjda ti je lakše uraditi copy-paste već pisati kilometarske postove u kojima opet nema ništa konkretno što podupire tvoju tvrdnju.
Doduše pronašao sam masu generalizacije i floskula ali konkretan odgovor NE. I ne ispunjavaš ničije želje već braniš svoje teze opisane u ova dva pitanja iznad. Doduše bezuspješno ali ipak se trudiš.
Dakle, možeš li ti nama konkretno (onako u 5-6 rečenica da i mi malo "sporiji" skontamo) dati odgovor na tvoje tvrdnje koje su iznesene u ona dva pitanja iznad?
-
hercegovac_pravi
#903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma majorizirat ćemo i fejs....nije ni to za svakog..heckler wrote:Bice da je facebook u pitanju.hercegovac_pravi wrote:Hoće li biti finaliziran u vidu nekog novog web portala ili onako u vidu "formalnog" okupljanja negdje u kafani? Nešto poput "Vlade rsk-a" ? De nam bola malo više informacija, nemoj nas "patit" ovako na slamku...panorama wrote: Neće.Formira se nešto što ne postoji , a TREĆI se neće formirati nego samo finalizirati.
- Co0l
#904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Postao/la Co0l dana 23/02/2011 23:03hercegovac_pravi wrote:Vratio se, pregledao, pročitao i nigdje nisam našao odgovor na pitanja 1) Ko i kako od Kraljevića pravi antifašistu i 2) ko i kako od Kraljevića pravi Izeta Nanića?Co0l wrote:Zasto bi opet kopirao nesto sto sam vec napisao?Nisam ja ovdje da bih ispunjavao necije zelje.Ako te zanima vrati se par stranica unazad pa procitaj to sto te zanima,vec sam ti rekao da sam odgovorio.Usput mozes i procitat jedino pitanje koje sam i postavio a na koje nisam dobio odgovor(mada je izgleda utopija ocekivat ovdje odgovor na pitanja koja se nekom ne svidjaju).Ti si trazio odgovor i dobio si ga.Sta sad trebas na svakoj stranici da postavljas isto pitanje i ja da ti na svakoj stranici na isto pitanje odgovaram!?Pametnom je dosta jednom,onom ko nije je malo i sto puta.Izgleda da je moja greska bila sto sam smatrao da ce tebi biti dosta da ti jednom odgovorim...hercegovac_pravi wrote: Pa kopiraš i postaš svoj odgovor koji si dao i tako razriješiš sve dileme. Ali opet sumnjam da ćeš to uraditi jer je jedna stvar prosipati fraze a mnogo je teže odgovoriti konkretnim primjerom koji potvrđuje tvoju tezu.
Doduše pronašao sam masu generalizacije i floskula ali konkretan odgovor NE. I ne ispunjavaš ničije želje već braniš svoje teze opisane u ova dva pitanja iznad. Doduše bezuspješno ali ipak se trudiš.
Dakle, možeš li ti nama konkretno (onako u 5-6 rečenica da i mi malo "sporiji" skontamo) dati odgovor na tvoje tvrdnje koje su iznesene u ona dva pitanja iznad?
Ako me pokusavas citirati onda to uradi kako treba.Citirati znaci ne izostavljati rijeci,pogotovo onih koji su jako bitne za smisao citiranog.
Hint: Ispustio si kod Kraljevica citirat rijec 'haman' koja je tu sinonim za 'skoro' sto daje sasvim drugi smisao onog sto citiras(namjerno ili ne,svejedno je i nebitno) a kod drugog citata si zaboravio dodati sta je stajalo u zagradi odmah pored toga sto si,kao,citrao-stajalo je da i to ne shvatis bukvalno kao ono gore sa Kraljevicem.Ali,avaj,ti i pored ocite upute i upozorenja ti to opet shvati bukvalno i tad a evo vidim jos uvijek si pod istim dojmom.
Dzaba se ti vracao i citao i sto puta kad ne citas ono sto pise nego sto ti zelis da vidis a cega nema....
- Prpa.ba
#905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da li je istina da je ovaj "momcilo" imena Nebojsa Malic ( http://original.antiwar.com/malic/2010/ ... acred-lie/ ), negator genocida, sin Mirjane Malic- trenutne predsjedavajuce skupstine Kantona Sarajevo (SDP) ? 
- NightSkyWalker
#906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imaju srece ove nase glavesine sto je sranje u Libiji, jer tako bobijaju na vremenu.
-
hercegovac_pravi
#907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro hajde onda ovako...Co0l wrote:Postao/la Co0l dana 23/02/2011 23:03hercegovac_pravi wrote:Vratio se, pregledao, pročitao i nigdje nisam našao odgovor na pitanja 1) Ko i kako od Kraljevića pravi antifašistu i 2) ko i kako od Kraljevića pravi Izeta Nanića?Co0l wrote:
Zasto bi opet kopirao nesto sto sam vec napisao?Nisam ja ovdje da bih ispunjavao necije zelje.Ako te zanima vrati se par stranica unazad pa procitaj to sto te zanima,vec sam ti rekao da sam odgovorio.Usput mozes i procitat jedino pitanje koje sam i postavio a na koje nisam dobio odgovor(mada je izgleda utopija ocekivat ovdje odgovor na pitanja koja se nekom ne svidjaju).Ti si trazio odgovor i dobio si ga.Sta sad trebas na svakoj stranici da postavljas isto pitanje i ja da ti na svakoj stranici na isto pitanje odgovaram!?Pametnom je dosta jednom,onom ko nije je malo i sto puta.Izgleda da je moja greska bila sto sam smatrao da ce tebi biti dosta da ti jednom odgovorim...
Ako me pokusavas citirati onda to uradi kako treba.Citirati znaci ne izostavljati rijeci,pogotovo onih koji su jako bitne za smisao citiranog.
Hint: Ispustio si kod Kraljevica citirat rijec 'haman' koja je tu sinonim za 'skoro' sto daje sasvim drugi smisao onog sto citiras(namjerno ili ne,svejedno je i nebitno) a kod drugog citata si zaboravio dodati sta je stajalo u zagradi odmah pored toga sto si,kao,citrao-stajalo je da i to ne shvatis bukvalno kao ono gore sa Kraljevicem.Ali,avaj,ti i pored ocite upute i upozorenja ti to opet shvati bukvalno i tad a evo vidim jos uvijek si pod istim dojmom.
Dzaba se ti vracao i citao i sto puta kad ne citas ono sto pise nego sto ti zelis da vidis a cega nema....
1) ko i kako haman (skoro) od Kraljevića pravi antifašistu
2) Ko i kako od Kraljevića pravi drugog Izeta Nanića (ne shvatam bukvalno kao ono gore sa Kraljevicem) ?
Eto jel sada uredu ? Valjda ćeš sada ponuditi konkretan odgovor.
- Co0l
#908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije da ne lice,bar u faciPrpa.ba wrote:Da li je istina da je ovaj "momcilo" imena Nebojsa Malic ( http://original.antiwar.com/malic/2010/ ... acred-lie/ ), negator genocida, sin Mirjane Malic- trenutne predsjedavajuce skupstine Kantona Sarajevo (SDP) ?

http://skupstina.ks.gov.ba/node/2214
A i po godinama su tu negdje,odgovarajuci
- heckler
#909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Majorizacija do Tokijahercegovac_pravi wrote:heckler wrote:ma majorizirat ćemo i fejs....nije ni to za svakog..hercegovac_pravi wrote:
Bice da je facebook u pitanju.
-
Nass
#910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, boldirano. Kod mene je vec nastupila dosada u tom smislu. U odnosu na sve koji napadaju SDP na ovakav nacin. Sada cekam da vidim sta ce se konkretno desavati narednih dana 'na terenu'.hercegovac_pravi wrote:Možda ostali forumaš nemaju vremena da odgovaraju na tvoje postove? Možda je ljudima dosadilo "presipati iz šuplje u prazno" tj. voditi raspravu koja se suštinski bazira na ničemu? Možda,....itd..itd..
- Gandalf
#911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj jedva čekam da ove adezeovce počnem majorizirat'
Sad će treći mart i majorizacija počinje 
-
Nezbilj
#912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači kontaš moglo bi šta bit od te majorizacije konačno?Gandalf wrote:Joj jedva čekam da ove adezeovce počnem majorizirat'Sad će treći mart i majorizacija počinje
- Gandalf
#913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Biće, biće - ko čeka taj dočeka - Majorizacija je moja nedosanjana željaNezbilj wrote:Znači kontaš moglo bi šta bit od te majorizacije konačno?Gandalf wrote:Joj jedva čekam da ove adezeovce počnem majorizirat'Sad će treći mart i majorizacija počinje
-
Nass
#914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haha. Eno Doris Pack prijeti, nisam je nikad vidjela da ovako govori, moglo bi nesto konacno biti i od ove MZ. Sutra dolaze Lajcak i Amerikanci. Neko tvrdi da Lajcak ima drugaciju ulogu sada i da dolazi sa zadatkom od Ms Ashton, tako da se ne moze unaprijed tvrditi kako ce se postaviti (u poredjenju sa njegovim prethodnim mandatom). OHR odgovorio Dodiku da mu ne priznaje ovaj novi zakon o katastru. Hajde, nece li i oni napokon povuci kakav konkretan potez..... da malo pripomognu 
- Co0l
#915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A brate naporan si al ono pravohercegovac_pravi wrote: Dobro hajde onda ovako...
2) Ko i kako od Kraljevića pravi drugog Izeta Nanića (ne shvatam bukvalno kao ono gore sa Kraljevicem) ?
Eto jel sada uredu ? Valjda ćeš sada ponuditi konkretan odgovor.
Ja ti maloprije napisem da nemam namjeru po sto puta jedno te isto ponavljati i objasnjavati ono sto ti ne shvatas a ti opet ponavljas sve isto
Pa kolko moras biti slijep kod ociju kad ti neko tri puta napise da ne shvatis bukvalno kad se kaze da neko pravi od Kraljevica drugog Izeta Nanica a ti opet to shvatis bukvalno i pitas ko to pravi od Kraljevica Izeta Nanica
Jel se trebamo sad vratit u osnovnu skolu da ti objasnjvam sta znaci metafora,sta znaci bukvalno i slicno!?
Ponavljam ti,po zadnji put,sve sto me pitas imas u ranijim postovima,to sto ti nisi u stanju da prepoznas odgovor u njima na ono sto pitas meni moze biti zao ali to ipak nije moj problem.Taman da rizikujem da me neko poput tebe optuzi da pricam fraze i floskule i sta li vec,zaista mi to nije bitno nit mi je tolko stalo da me smatraju kao nekog uberforumasa(sto se za mnoge ne bi moglo reci).Slobodno nastavi monolog sto se ovoga tice i optuzi me za sta ti je god volja,nemam se namjeru branit,ionako izgleda ko da zidu pricam a ne insanu pa vise i ne vidim nikakav smisao toga.
- Prpa.ba
#916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo treba pripaziti s kime cemo se na "nasoj strani" upustiti u tu majorizaciju. Ako je istina sto sam cuo, a to je da je navodno Malicka iz SDP-a branila stavove svog (opet navodno..) sina koji negira genocid i vjeruje u belosvetsku zaveru protiv Srba, onda sam definitivno zabrinut.Nezbilj wrote:Znači kontaš moglo bi šta bit od te majorizacije konačno?
- Co0l
#917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De ne sikiraj se bezveze,bitno je da podrzi javno Platformu a da li negira genocid ili posjecuje u Hagu ratne zlocince je nebitna stvarPrpa.ba wrote:Samo treba pripaziti s kime cemo se na "nasoj strani" upustiti u tu majorizaciju. Ako je istina sto sam cuo, a to je da je navodno Malicka iz SDP-a branila stavove svog (opet navodno..) sina koji negira genocid i vjeruje u belosvetsku zaveru protiv Srba, onda sam definitivno zabrinut.Nezbilj wrote:Znači kontaš moglo bi šta bit od te majorizacije konačno?
Salu na stranu,ako je tacno to da bilo ko brani takve stavove odmah ga treba odstranit sa funkcije na kojoj je,prije svega bi to bilo u interesu SDP-a.Ako je uopste tacno da visokopozicioniran kadar SDP-a nesto tako tvrdi,malo mi to ipak zvuci nategnuto i nepromisljeno da bi bilo istinito,al hajd ga znaj.
-
Nezbilj
#918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Co0l wrote:De ne sikiraj se bezveze,bitno je da podrzi javno Platformu a da li negira genocid ili posjecuje u Hagu ratne zlocince je nebitna stvarPrpa.ba wrote:Samo treba pripaziti s kime cemo se na "nasoj strani" upustiti u tu majorizaciju. Ako je istina sto sam cuo, a to je da je navodno Malicka iz SDP-a branila stavove svog (opet navodno..) sina koji negira genocid i vjeruje u belosvetsku zaveru protiv Srba, onda sam definitivno zabrinut.Nezbilj wrote:Znači kontaš moglo bi šta bit od te majorizacije konačno?![]()
Salu na stranu,ako je tacno to da bilo ko brani takve stavove odmah ga treba odstranit sa funkcije na kojoj je,prije svega bi to bilo u interesu SDP-a.Ako je uopste tacno da visokopozicioniran kadar SDP-a nesto tako tvrdi,malo mi to ipak zvuci nategnuto i nepromisljeno da bi bilo istinito,al hajd ga znaj.
Dobro demokratski bi bilo dati joj šansu da se sama majorizira
-
popajic
#919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar je SDP pobjednik ijednog od tri konstitutivna ? Odnosno, zar nije otvoren za sva tri ?panorama wrote: To je lako učiniti kada postoji politički dogovor izmedju pobjednika na izborima.(pobjednici unutar svakog od tri konstitutivna naroda)Taj dogovor će uskoro biti i objelodanjen.Na taj način će se BiH vratiti svojim korjenima-srpska-hrvatska-bošnjačka.
A umjesto paranoidnog nabrajanja srpskog, hrvatskog i bosnjackog , mogla bi nam buducnost donijeti gradjane ( koji ce i dalje biti sto i jesu : Bosnjaci, Srbi , Hrvati , Bosanci , Romi , Kinezi , Jevreji , Marsovci i ini
Glava boli od preseravanja o trecem , zajebavanja onog drugog i sludjenosti prvog - kako se samo ne umorite
-
VjecitiStudent
#920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li ista gluplje od ovih "all inclusive" tema?
Sta ce nam uopste forumi, podforumi i teme, treba ostaviti pet-sest "all inclusive" tema i sve rijeseno.
Sta ce nam uopste forumi, podforumi i teme, treba ostaviti pet-sest "all inclusive" tema i sve rijeseno.
-
convict
#921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel' vjeruješ da će ako dovoljno puta ponoviš ovu nebulozu neko da ti i povjeruje?Prpa.ba wrote:Samo treba pripaziti s kime cemo se na "nasoj strani" upustiti u tu majorizaciju. Ako je istina sto sam cuo, a to je da je navodno Malicka iz SDP-a branila stavove svog (opet navodno..) sina koji negira genocid i vjeruje u belosvetsku zaveru protiv Srba, onda sam definitivno zabrinut.Nezbilj wrote:Znači kontaš moglo bi šta bit od te majorizacije konačno?
- Prpa.ba
#922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
convict wrote:Jel' vjeruješ da će ako dovoljno puta ponoviš ovu nebulozu neko da ti i povjeruje?
Ako malo manje ostrasceno procitas moje "nebuloze", vidjet ces da i sam pitam svekoliko forumsko pucanstvo da li je to istina buduci da se radi o neprovjerenim informacijama koje se mogu ispostaviti kao lazne.
EDIT: sad vidim da je ova informacija potekla sa TV1
Posto doticnu TV stanicu ne gledam zbog velike kolicine ublehe, ovo ne mogu ni na koji nacin potvrditi, to je na cijenjenim i neostrascenim forumasima. Iskreno se nadam da nije istina.
-
hercegovac_pravi
#923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Co0l wrote:A brate naporan si al ono pravohercegovac_pravi wrote: Dobro hajde onda ovako...
Eto jel sada uredu ? Valjda ćeš sada ponuditi konkretan odgovor.![]()
![]()
Ja ti maloprije napisem da nemam namjeru po sto puta jedno te isto ponavljati i objasnjavati ono sto ti ne shvatas a ti opet ponavljas sve isto.Napisao sam vec ko gura pricu o Kraljevicu kao o 100% pozitivnom liku ali da je istina ipak malo drugacija i ne zelim ti ponavljati to do bogojavljanja samo zato sto ti to ne shvatas,kako ti to nije jasno
![]()
Pa kolko moras biti slijep kod ociju kad ti neko tri puta napise da ne shvatis bukvalno kad se kaze da neko pravi od Kraljevica drugog Izeta Nanica a ti opet to shvatis bukvalno i pitas ko to pravi od Kraljevica Izeta Nanica![]()
Jel se trebamo sad vratit u osnovnu skolu da ti objasnjvam sta znaci metafora,sta znaci bukvalno i slicno!?![]()
Ponavljam ti,po zadnji put,sve sto me pitas imas u ranijim postovima,to sto ti nisi u stanju da prepoznas odgovor u njima na ono sto pitas meni moze biti zao ali to ipak nije moj problem.Taman da rizikujem da me neko poput tebe optuzi da pricam fraze i floskule i sta li vec,zaista mi to nije bitno nit mi je tolko stalo da me smatraju kao nekog uberforumasa(sto se za mnoge ne bi moglo reci).Slobodno nastavi monolog sto se ovoga tice i optuzi me za sta ti je god volja,nemam se namjeru branit,ionako izgleda ko da zidu pricam a ne insanu pa vise i ne vidim nikakav smisao toga.
Da, naravno ali to još uvjek nije odgovor na postavljena pitanja.A brate naporan si al ono pravo![]()
![]()
I nema potrebe da ponavljaš "sto puta". Dovoljno je barem da jedanput postaviš konkretan odgovor. Ali ti to još niti jednom nisi uradio. U protivinom, kopiraj i postavi post u kome si odgovorio na ova pitanja. Nije dovoljno samo reći "Ja sam odgovorio sto puta", valjda trebaš i postaviti odgovor da bi ta tvrdnja bila istinita. Ali odgovora nema pa nema..Ja ti maloprije napisem da nemam namjeru po sto puta jedno te isto ponavljati i objasnjavati ono sto ti ne shvatas a ti opet ponavljas sve isto.Napisao sam vec ko gura pricu o Kraljevicu kao o 100% pozitivnom liku ali da je istina ipak malo drugacija i ne zelim ti ponavljati to do bogojavljanja samo zato sto ti to ne shvatas,kako ti to nije jasno
![]()
Dalje jel se gura priča o "Kraljeviću kao 100% pozitivnom liku" ili "Kraljeviću kao (haman-skoro) antifašisti" ili "o Kraljeviću kao drugom Izetu Naniću (i ne shvatam bukvalno) ? Sad mi malo ovo konfuzno izgleda..
Samo pitam ono što si ti napisao, ništa ni manje ni više od toga. I jeli "sto puta" ili je "tri puta"? Na osnovu čega si uopšte zaključio da neko čak i pokušava "od Kraljevića praviti Izeta Nanića"? Eto postavi neki citat koji upućuje ili čak insinura ovakavu jednu tvrdnju? Eto barem jedan post, zar pitam previše?Pa kolko moras biti slijep kod ociju kad ti neko tri puta napise da ne shvatis bukvalno kad se kaze da neko pravi od Kraljevica drugog Izeta Nanica a ti opet to shvatis bukvalno i pitas ko to pravi od Kraljevica Izeta Nanica
Ne moramo, samo razgovaramo o onome šta si ti napisao. Ako si želio reći nešto drugo i izabrao pogrešnu "metaforu", onda ti to govori da i nisi baš "u dobrim odnosima" sa navedenim pojmom.Jel se trebamo sad vratit u osnovnu skolu da ti objasnjvam sta znaci metafora,sta znaci bukvalno i slicno!?![]()
U ranijim postovima nisi ponudio bilo šta što liči na odgovor. Ponudio si samo isprazne fraze ali odgovor definitivno nisi dao. Ako jesi onda jednostavno uradiš copy-paste svoga odgovora i začepiš usta i "meni i ovakvim ko meni". Ali to se neće desiti, znam da uludo zapitkivamPonavljam ti,po zadnji put,sve sto me pitas imas u ranijim postovima,to sto ti nisi u stanju da prepoznas odgovor u njima na ono sto pitas meni moze biti zao ali to ipak nije moj problem.
Hajde bola ovo je samo forum, pusti patetiku....nemoj ovo doživljavati toliko lično. Uštedjet ćeš si mnoge frustracije.Taman da rizikujem da me neko poput tebe optuzi da pricam fraze i floskule i sta li vec,zaista mi to nije bitno nit mi je tolko stalo da me smatraju kao nekog uberforumasa(sto se za mnoge ne bi moglo reci).
Pa pošteno da ti kažem do sada si ti vodio monolog prosipajući ispraznu demagogiju koja se sruši pred jednim najobičnijm pitanjem na koje ni nakon ovolikog broja postova nisi uspio dati konkretan odgovor.Slobodno nastavi monolog sto se ovoga tice i optuzi me za sta ti je god volja,nemam se namjeru branit,ionako izgleda ko da zidu pricam a ne insanu pa vise i ne vidim nikakav smisao toga
A bola šta ću te optuživati živ i zdrav bio? Pa ovo je FORUM nije sud. Razumiješ? Razmjena mišljenja, usaglašavanje stavova, javna diskusija.....kakve su te "optuže" okupile
-
Nass
#924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
PREDSTAVA ZA STRANCE: DODIK ZA DRŽAVU, ČOVIĆ ZA “PLATFORMU”
SARAJEVO - Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović u zadnja dva dana su najomiljeniji politički likovi na izmorenoj bošnjačkoj političkoj pozornici koja toliko dugo jednostavno vapi za njihovim umiljatim porukama lojalnosti ovoj državi, spremnosti da se formira vlast i pokrenu reformski procesi.
Dodik i Čović su se “smilovali” i već dvije večeri ne silaze sa sarajevskih dalekovidnica šaljući domaćoj i svjetskoj javnosti pregršt prodržavnih i proplatformskih “šarenih laža”, na zaprepašćujuće naivnu radost zbunjenih voditelja i oduševljene javnosti. Predsjednik RS-a iz Banje Luke odašilje lojalnost državi BiH, iskazuje spremnost da se u tolerantnom ozračju, bez stranaca, dogovaraju rješenja za europski put ove zemlje, podsjeća kako su ministri iz njegove stranke jedini i najbolje uredili svoja ministarstva kako i priliči predstavnicima “državotvornog” naroda koji odavno zna što su država i njezine institucije.
Neprecizni rokovi
Prema Dodikovim riječima, potrebno je samo da bošnjačke političke elite odustanu od unitarizacije BiH i da prihvate realnost drukčijih političkih interesa Srba i stvar je riješena. Trajni dogovor oko funkcionalne, europske, demokratske države, oko njezinoga ustava, državne imovine i popisa stanovništva je posve lako rješiva opcija. I dok se Dodik bavio visokom politikom i državnim problemima, njegov “saveznik” u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, do besvijesti nas je, i bez da je trepnuo, zasuo sumnjivim tvrdnjama i neshvatljivo nepreciznim i rastezljivim rokovima vezanim uz formiranje vlasti.
Što je sve Čović izgovorio u jednome danu nemoguće je pohvatati i dešifrirati. Kaže: “Prije dan ili dva sam razgovarao sa svim političkim akterima, pa i sa SDP-om, javnost to i ne mora sve znati. Opet, za dan ili dva osobno ću pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora. Vjerujem kako će se najkasnije za 10 ili 15 dana postići dogovor vezan uz formiranje vlasti. Nakon toga, uvjeren sam kako ćemo za mjesec ili dva tehnički formalizirati i realizirati naše dogovore o vlasti na svim razinama” .
Ili još jedan krajnje konfuzan komentar na opasku kako je Dodik iskazao lojalnost državi BiH i spremnost da jača njezine institucije: “Pa ja vam to odavno govorim. Evo, s Dodikom, koji je jedan realan čovjek, razgovarao sam u zadnjih 10 dana petnaestak puta”, kao iz topa ispalio je Čović kao da priča maloj djeci u vrtiću, a ne ozbiljnim ljudima kojima smeta ta nepreciznost i rasponi od dan ili dva, 10 ili 15, mjesec ili dva.
Koliko je samo puta Čović promijenio Ustav BiH za “dva do tri, ili najkasnije do šest mjeseci”. I samo još jedan njegov “biser”. Kazao je kako je u zadnje vrijeme razgovarao s gotovo svim veleposlanicima u BiH i svi su mu jasno dali do znanja da se vlast mora formirati s dva HDZ-a i da to više nije upitno.
Vraćanje usluga
Lider HDZ-a BiH već vidi sebe i svoje provjerene kadrove u ministarskim foteljama. Nije to baš tako. Iz SDP-a su mu brutalno uzvratili: “Neka Čović otvoreno kaže s kim se to iz SDP-a tajno sastajao. Ako hoće u vlast, mora potpisati platformu." Korektnosti radi, Čović u svojim istupima nije eksplicitno zanijekao niti odbacio takvu mogućnost, još kad bi mu se ostvarila strategija eliminiranja HSP-a i Boljitka. Koliko god ugodno i milo zvučale poruke Milorada Dodika i Dragana Čovića, one su ciljano plasirane pred skori dolazak visokih diplomata iz Washingtona i Bruxellesa i narastajuće zabrinutosti i nezadovoljstva EU-a i SAD-a zbog zastoja u formiranju vlasti.
Prije nešto više od dvije godine pred dolazak Josepha Bidena u BiH Čović je u Prudu s Dodikom režirao predstavu o velikom napretku u BiH po pitanju ustavnih promjena, rješavanju pitanja državne imovine i popisa pučanstva. Tada je Dodik bio na popisu međunarodne zajednice za politički “odstrel” zbog svoga bahatoga ponašanja i tada mu je Čović “spasio glavu”. Sulejman Tihić, lider SDA, bio je prateća pojava na savskome nasipu i bosanskoj oranici.
Danas, eto, Dodik vraća uslugu Čoviću i svojim kooperativnim gotovo “patriotskim” porukama spašava političku glavu svome odanome partneru koji je u gadnim mukama zbog blokada vezanih uz konstituiranje Doma naroda federalnog Parlamenta. Prema njemu je prstom pokazao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, i lider HDZ-a BiH se boji mogućih šamara od zamjenika američkog državnog tajnika Jamesa Steinberga.
Bivši visoki predstavnik u BiH i direktor regionalnih odjela u europskoj diplomatskoj službi za područje zapadnog Balkana Miroslav Lajčak je “kućni” Čovićev i još više Dodikov prijatelj, koji će umjesto “biča” donijeti riječi ohrabrenja. Kad se pogase svijetla i utihnu “zumovi” fotoaparata, Čović i Dodik će se negdje na ručku u ugodnoj atmosferi posprdno smiješiti novoj uspjeloj prijevari. Rokovi će ostati samo u rokovnicima, ali, izvjesno, i Čović bez vlasti u Federaciji.
Naime, danas u BiH, kao izaslanik visoke predstavnice EU-a za sigurnost i vanjsku politiku Catherine Ashton, dolazi Miroslav Lajčak, dok u petak dolazi zamjenik američke državne tajnice James Steinberg. U petak će u BiH doputovati i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
Piše: D. Stešević (Dnevni List)
SARAJEVO - Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović u zadnja dva dana su najomiljeniji politički likovi na izmorenoj bošnjačkoj političkoj pozornici koja toliko dugo jednostavno vapi za njihovim umiljatim porukama lojalnosti ovoj državi, spremnosti da se formira vlast i pokrenu reformski procesi.
Dodik i Čović su se “smilovali” i već dvije večeri ne silaze sa sarajevskih dalekovidnica šaljući domaćoj i svjetskoj javnosti pregršt prodržavnih i proplatformskih “šarenih laža”, na zaprepašćujuće naivnu radost zbunjenih voditelja i oduševljene javnosti. Predsjednik RS-a iz Banje Luke odašilje lojalnost državi BiH, iskazuje spremnost da se u tolerantnom ozračju, bez stranaca, dogovaraju rješenja za europski put ove zemlje, podsjeća kako su ministri iz njegove stranke jedini i najbolje uredili svoja ministarstva kako i priliči predstavnicima “državotvornog” naroda koji odavno zna što su država i njezine institucije.
Neprecizni rokovi
Prema Dodikovim riječima, potrebno je samo da bošnjačke političke elite odustanu od unitarizacije BiH i da prihvate realnost drukčijih političkih interesa Srba i stvar je riješena. Trajni dogovor oko funkcionalne, europske, demokratske države, oko njezinoga ustava, državne imovine i popisa stanovništva je posve lako rješiva opcija. I dok se Dodik bavio visokom politikom i državnim problemima, njegov “saveznik” u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, do besvijesti nas je, i bez da je trepnuo, zasuo sumnjivim tvrdnjama i neshvatljivo nepreciznim i rastezljivim rokovima vezanim uz formiranje vlasti.
Što je sve Čović izgovorio u jednome danu nemoguće je pohvatati i dešifrirati. Kaže: “Prije dan ili dva sam razgovarao sa svim političkim akterima, pa i sa SDP-om, javnost to i ne mora sve znati. Opet, za dan ili dva osobno ću pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora. Vjerujem kako će se najkasnije za 10 ili 15 dana postići dogovor vezan uz formiranje vlasti. Nakon toga, uvjeren sam kako ćemo za mjesec ili dva tehnički formalizirati i realizirati naše dogovore o vlasti na svim razinama” .
Ili još jedan krajnje konfuzan komentar na opasku kako je Dodik iskazao lojalnost državi BiH i spremnost da jača njezine institucije: “Pa ja vam to odavno govorim. Evo, s Dodikom, koji je jedan realan čovjek, razgovarao sam u zadnjih 10 dana petnaestak puta”, kao iz topa ispalio je Čović kao da priča maloj djeci u vrtiću, a ne ozbiljnim ljudima kojima smeta ta nepreciznost i rasponi od dan ili dva, 10 ili 15, mjesec ili dva.
Koliko je samo puta Čović promijenio Ustav BiH za “dva do tri, ili najkasnije do šest mjeseci”. I samo još jedan njegov “biser”. Kazao je kako je u zadnje vrijeme razgovarao s gotovo svim veleposlanicima u BiH i svi su mu jasno dali do znanja da se vlast mora formirati s dva HDZ-a i da to više nije upitno.
Vraćanje usluga
Lider HDZ-a BiH već vidi sebe i svoje provjerene kadrove u ministarskim foteljama. Nije to baš tako. Iz SDP-a su mu brutalno uzvratili: “Neka Čović otvoreno kaže s kim se to iz SDP-a tajno sastajao. Ako hoće u vlast, mora potpisati platformu." Korektnosti radi, Čović u svojim istupima nije eksplicitno zanijekao niti odbacio takvu mogućnost, još kad bi mu se ostvarila strategija eliminiranja HSP-a i Boljitka. Koliko god ugodno i milo zvučale poruke Milorada Dodika i Dragana Čovića, one su ciljano plasirane pred skori dolazak visokih diplomata iz Washingtona i Bruxellesa i narastajuće zabrinutosti i nezadovoljstva EU-a i SAD-a zbog zastoja u formiranju vlasti.
Prije nešto više od dvije godine pred dolazak Josepha Bidena u BiH Čović je u Prudu s Dodikom režirao predstavu o velikom napretku u BiH po pitanju ustavnih promjena, rješavanju pitanja državne imovine i popisa pučanstva. Tada je Dodik bio na popisu međunarodne zajednice za politički “odstrel” zbog svoga bahatoga ponašanja i tada mu je Čović “spasio glavu”. Sulejman Tihić, lider SDA, bio je prateća pojava na savskome nasipu i bosanskoj oranici.
Danas, eto, Dodik vraća uslugu Čoviću i svojim kooperativnim gotovo “patriotskim” porukama spašava političku glavu svome odanome partneru koji je u gadnim mukama zbog blokada vezanih uz konstituiranje Doma naroda federalnog Parlamenta. Prema njemu je prstom pokazao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, i lider HDZ-a BiH se boji mogućih šamara od zamjenika američkog državnog tajnika Jamesa Steinberga.
Bivši visoki predstavnik u BiH i direktor regionalnih odjela u europskoj diplomatskoj službi za područje zapadnog Balkana Miroslav Lajčak je “kućni” Čovićev i još više Dodikov prijatelj, koji će umjesto “biča” donijeti riječi ohrabrenja. Kad se pogase svijetla i utihnu “zumovi” fotoaparata, Čović i Dodik će se negdje na ručku u ugodnoj atmosferi posprdno smiješiti novoj uspjeloj prijevari. Rokovi će ostati samo u rokovnicima, ali, izvjesno, i Čović bez vlasti u Federaciji.
Naime, danas u BiH, kao izaslanik visoke predstavnice EU-a za sigurnost i vanjsku politiku Catherine Ashton, dolazi Miroslav Lajčak, dok u petak dolazi zamjenik američke državne tajnice James Steinberg. U petak će u BiH doputovati i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
Piše: D. Stešević (Dnevni List)
- Banksy
#925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dogovorili se HDZ i SDP: Lagumdžija ponudio Čoviću mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH?!
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastaće se danas u Sarajevu sa predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom, a ovaj susret mogao bi biti i presudan za formiranje vlasti i konačno rješenje krize.
Dobro obaviješteni izvori "Dnevnog lista" tvrde da će Čović pristati na Lagumdžijinu ponudu i uzeti mrvice koje mu je ponudio SDP. Hoće li to podijeliti sa svojim partnerom "devedesetkom" ili će ova stranka ostati kratkih rukava, ostaje za vidjeti.
Čovićeva odluka da pozove Lagumdžiju i zatraži sastanak navodno je došla nakon što mu je šef SDA prijateljski sugerisao da bi, ukoliko ne prihvati ono što mu se nudi, mogao ostati bez ičega.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... z1ErtuYKLC