Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#901 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Francuski psiholozi predstavili su veoma zanimljivo istraživanje koje je otkrilo vezu između ženinog karaktera i cipela koje nosi. Okosnica je ovaj put bila visina pete. Evo do kakvih su podataka oni došli.

Visoka potpetica za ženstvene

Prema njima visoke pete nose dve potpuno različite grupe žena. S jedne strane tu su one kojima pete služe za podizanje samopouzdanja, dok su s druge one koje su uvek spremne na izazove, otvorene i izrazito ženstvene.

Platforme za romantičarke
Praktične i romantične žene obožavaju platforme. Psiholozi objašnjavaju kako te žene znaju što hoće i što je važnije umeju da to i positgnu.

Puna peta za samouverene

Psiholozi su analizirali i pune pete. Prema njima žene koje obožavaju visoku punu petu su samouverene, imaju čvrsto mišljenje i stavove koje isto tako zastupaju i brane.

Niske pete za nežne

One koje vole pak nižu punu su nežne, fleksibilne i opuštene. One su sklonije kompromisima i s njima je razgovor veoma prijatan.

"Muška cipela" za depresivne

Žene koje vole takozvane "muške" cipele takođe znaju šta žele, ali često padaju u depresiju i prihvataju stvari u životu olako.

Sportski model za konzervativke
Sportske modele, prema francuskim psiholozima, obožavaju žene koje lako stupaju u kontakt s drugim ljudima. One su pomalo konzervativne i ne vole promene u životu.

:D http://zena.blic.rs/Moda/6486/Sta_vase_ ... ore_o_vama :D
AdnaZ

#902 Re: Cipelice, cipelice..

Post by AdnaZ »

Image
sviđa mi se dezen :)
LONGMAN

#903 Re: Cipelice, cipelice..

Post by LONGMAN »

semmy wrote:ja sam uzela tamaris baletanke...zuljale me 1 dan i fino si u dm-u kupim one silikonske trake i nalijepim na cipelice...vise nis ne zulja :D
U kojem dm-u, ja trazila i nema. :roll:
Elzana

#905 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Elzana »

meni se u posljednje vrijeme sviđaju mokasinke <3 <3 <3 minnetonka moccasins <3 ove sa slike i drugi modeli

Image
blondddy

#906 Re: Cipelice, cipelice..

Post by blondddy »

vjesticanametli wrote:joj jesu dobreeeeeeeeeee gdje su i koliko para su :-) :-) :-) ojjjj bankrotiracu
Mozes ih naci u Guliveru u BBI,cijena 151 km.Fenomenalne su, udobnost vrh, sinoc sam ih nosila prosto ne osjetis da su na nozi lagane ko perce.....I ja cu bankrotirati definitivno,vidjela sam jos jedne crvene u United Nude,jest da nisu za svaki dan zbog prrrrevisoke stikle al su brate fantazija...... ;-) ;-) ;-)
sorrow

#907 Re: Cipelice, cipelice..

Post by sorrow »

kad vec spominjete United Nude da iskoristim priliku i pitam za cijene :D obuca im je super, ali ne smijem ni da udjem i provjerim kako se krecu cijene jer me strah da cu se zaljubiti u neki model i da ce tada vec biti prekasno da pitam koliko kostaju (mislim da me razumijete :-D ). gledala sam na njihovoj stranici, i vidim da su baletanke (ili neke ravne cipele koje bi mene zanimale) oko 150 eura, tako da pretpostavljam da su ovdje oko 300 km.
ako neko zna, neka podjeli informacije :) tnx
AkashaSa

#908 Re: Cipelice, cipelice..

Post by AkashaSa »

@sorrow u pravu si, one su od 280 pa gore :(
kupila sam ovakve samo pink
http://blogosfere1.blogs.com/photos/unc ... hoes_1.jpg
a za ovim uzdišem :(
http://static.dezeen.com/uploads/2010/0 ... es-181.jpg
p.s. cipele su im uuuuužasno udobne
sorrow

#909 Re: Cipelice, cipelice..

Post by sorrow »

hvala za info :) kad se nadje viska novca, znam gdje da se uputim :D
to mi i ne bi bila tako strasna cijena za obucu koju bih mogla bas iznosati, ali posto su njihove cipele malo 'neobicne' mislim da ih ne bih bas mogla nositi na svaku kombinaciju i u svakoj prilici. posto volim obucu koja vise lici na muske modele, prije tri godine sam kupila duboke cipele kod ede za 250 km i tada mi se to cinilo skupo, ali su mi se vec uveliko isplatile jer ih nosam vec tri godine u proljece/jesen/blagu zimu i nista se nisu izmjenile tako da ce moci jos koju godinu. i najbitnije od svega, ustedile su mi vrijeme i srklet oko trazenja novog para cipela svake godine :D
vjesticanametli

#910 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vjesticanametli »

blondddy wrote:
vjesticanametli wrote:joj jesu dobreeeeeeeeeee gdje su i koliko para su :-) :-) :-) ojjjj bankrotiracu
Mozes ih naci u Guliveru u BBI,cijena 151 km.Fenomenalne su, udobnost vrh, sinoc sam ih nosila prosto ne osjetis da su na nozi lagane ko perce.....I ja cu bankrotirati definitivno,vidjela sam jos jedne crvene u United Nude,jest da nisu za svaki dan zbog prrrrevisoke stikle al su brate fantazija...... ;-) ;-) ;-)
:-? jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Sortis

#911 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Sortis »

Volim gledati cipele sa visokom potpeticom, divit im se, neke cak i probati, ali ih mrzim nositi. Ima li jos neko ovakav ili sam izrod medju zenama :run: ?
Digla_da_kreci

#912 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Digla_da_kreci »

.
Last edited by Digla_da_kreci on 26/06/2012 05:03, edited 2 times in total.
amiria

#913 Re: Cipelice, cipelice..

Post by amiria »

Sortis wrote:Volim gledati cipele sa visokom potpeticom, divit im se, neke cak i probati, ali ih mrzim nositi. Ima li jos neko ovakav ili sam izrod medju zenama :run: ?

Ja do prije godinu dana nisam nosila ni petu od 2 cm, uvijek sve ravno (zbog svoje visine 174 cm :-) mislila sam da sam previsoka :-) ). Uvijek sam bila ljubomorna na djevojke koje nose stiklu :-? I onda prije godinu dana dozivila sam prosvjetljenje, sada gotovo sva moja obuca ima neku vrstu pete :-D :-D :-D
Iris31

#914 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Iris31 »

....
Last edited by Iris31 on 06/12/2011 20:26, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#915 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Ma.Le.Na »

Iris31 wrote:Drage forumašice,

da li je neka od vas zainteresirana da kupi ove?

http://www.missselfridge.com/webapp/wcs ... geSize=200

Meni su došle, ali su mi velike. broj je 7 UK - 41 naš.
koliko para? :D

edit: kolika je ova peta u cm?
Last edited by Ma.Le.Na on 18/04/2011 09:58, edited 1 time in total.
blondddy

#916 Re: Cipelice, cipelice..

Post by blondddy »

Sortis wrote:Volim gledati cipele sa visokom potpeticom, divit im se, neke cak i probati, ali ih mrzim nositi. Ima li jos neko ovakav ili sam izrod medju zenama :run: ?
Ista sam ti, jednostavno sam upropastila stopala prije par godina kad su se nosile spicoke,nisam ih bukvalno skidala a visina stikle ohohoho :D .Tako da sad visoke oblacim bukvalno kad cu samo u auto i iz auta,zatim presjediti na nekoj vecerici i to je to.Definitivno u njima nema puno kretanja.....sreca da postoje platforme sa punom petom nije tolko pritisak na stopalo a dobijes na visini... :-) :-) :-)
Iris31

#917 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Iris31 »

...
Last edited by Iris31 on 06/12/2011 20:27, edited 1 time in total.
eluna

#918 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

sorrow wrote:hvala za info :) kad se nadje viska novca, znam gdje da se uputim :D
to mi i ne bi bila tako strasna cijena za obucu koju bih mogla bas iznosati, ali posto su njihove cipele malo 'neobicne' mislim da ih ne bih bas mogla nositi na svaku kombinaciju i u svakoj prilici. posto volim obucu koja vise lici na muske modele, prije tri godine sam kupila duboke cipele kod ede za 250 km i tada mi se to cinilo skupo, ali su mi se vec uveliko isplatile jer ih nosam vec tri godine u proljece/jesen/blagu zimu i nista se nisu izmjenile tako da ce moci jos koju godinu. i najbitnije od svega, ustedile su mi vrijeme i srklet oko trazenja novog para cipela svake godine :D
za ovo boldano se ne slažem ...... naime, ove koje ja imam super pašu i na suknje klasičnog kroja, ali i na lepršavije suknjice ako su jednobojne, ali i na pantalone svih boja i krojeva ......... pa čak i na vunene ranozimske haljinice - i tu su strava

http://www.unitednude.com/products/the- ... 4400649EC4

sa svojom kartricom sam ih platila cca 260 KM i već su se isplatile ....... planiram još koje da kupim kad mi se poslože boje na jesen :)
Partizzanka

#919 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Partizzanka »

jel zna neko kako bi se rijesio moj slijedeci problem:

kupila sam prije par godina cipelice iz snova
slicne ovim gore baletankicama koje je postavila adnaz
samo su moje u nekoj zelenkastoj, beige, zlatom izvezene (nista napadno samo uzasno romanticno) verziji
s tim da imaju i snjurice tj spagice pa se kao mogu vezati oko noge ma ono divota od cipela
a da ne kazem kakav su ulov bile na nevidjenom snizenju

e sad ja sam ZALJUBLJENA U NJIH
ali ih nikada poslije probavanja u prodavnici nisam stavila na nogu
zasto???
zato sto one imaju taaaaaaaaako tvrd djon da ja ne mogu saviti nogu kada su mi one na nozi a da hodam kao robot ili da ih potpetim pa vucem za sobom kao papuce ili sta vec ne ide!
ne pitajte zasto sam ih onda kupila ... tad sam u prodavnici mislila da ce se taj dzon malo smeksati ili sta vec
ali ja sumnjam da bi se ikada smeksao to je kao neka cvrsta plastika sta li vec

jel ima neko neki savjet ili obucara u sa koji mi moze pomoci bez da mi osteti cipelicu odozgo da mi mozda promjeni dzon ili sta se vec radi

:((((
Gospoda Ministarka

#920 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

http://www.aldoshoes.com/uk/trends/endless-summer/women

Evo da i vi malo patite kao ja citavo jutro.

:D
Nadinka

#921 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:jel zna neko kako bi se rijesio moj slijedeci problem:

kupila sam prije par godina cipelice iz snova
slicne ovim gore baletankicama koje je postavila adnaz
samo su moje u nekoj zelenkastoj, beige, zlatom izvezene (nista napadno samo uzasno romanticno) verziji
s tim da imaju i snjurice tj spagice pa se kao mogu vezati oko noge ma ono divota od cipela
a da ne kazem kakav su ulov bile na nevidjenom snizenju

e sad ja sam ZALJUBLJENA U NJIH
ali ih nikada poslije probavanja u prodavnici nisam stavila na nogu
zasto???
zato sto one imaju taaaaaaaaako tvrd djon da ja ne mogu saviti nogu kada su mi one na nozi a da hodam kao robot ili da ih potpetim pa vucem za sobom kao papuce ili sta vec ne ide!
ne pitajte zasto sam ih onda kupila ... tad sam u prodavnici mislila da ce se taj dzon malo smeksati ili sta vec
ali ja sumnjam da bi se ikada smeksao to je kao neka cvrsta plastika sta li vec
a jesil probala kupiti one uloske za cipele, oni budu mekani i kao anatomski, kod nas imaju u bati,ali vejrujem da sve radnje te obucom imaju,pa nadji neke kvalitetnije mozda i pomognu?
jel ima neko neki savjet ili obucara u sa koji mi moze pomoci bez da mi osteti cipelicu odozgo da mi mozda promjeni dzon ili sta se vec radi

:((((
Nadinka

#922 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Gospoda Ministarka wrote:http://www.aldoshoes.com/uk/trends/endless-summer/women

Evo da i vi malo patite kao ja citavo jutro.

:D
Najtuznije sto i Hr i Srbija imaju ovaj aldo
nova_korisnica

#923 Re: Cipelice, cipelice..

Post by nova_korisnica »

ministarka, you :evil: woman :D

ima pravo lijepih cipelica... smrc...
djevojke, imam pitanje..je li iko od vas kupovao obucu u targi? nasla sam neke lijepe cipele koje bi mi odgovarale za vjencanje, ali nisam nikada kod njih nesto kupovala pa ne bih znala reci kakav je kvalitet....cipele su 170 KM, nije malo...pogotovo ako ne valjaju :)
Partizzanka

#924 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Partizzanka »

nadinka ti mene samo citira ... imas li rjesenje ???
Nadinka

#925 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:nadinka ti mene samo citira ... imas li rjesenje ???
svasta, ja se ziva nakucala, nemoj zamjerit :)
nego reko da probas sa onim uloscima za cipele, ja imam nekih koje us mi siroke ili tvrde,pa kupim u bati ulozak koji je kozni,anatomski i mekan pravo i stavim i onda bude bolje, pa da probas isto? ima sigurno u radnjama s boljom obucom, a mozda cak i ono tipa DM-a
Post Reply