e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bratov brat

#901 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Na 0:23 tekma Zvezda-Panatenaikos a sa severa ori "Hej sloveni " :-) :) na 1:53 pored aut linije u nekoj ljubicastoj trenerci protrcava Aleksandar Knezevic-Knele,za one koje to zanima. http://www.youtube.com/watch?v=Kn15zoGVOkY

Jos nekoliko videa iz 80-tih.

http://www.youtube.com/watch?v=E5ZfPbtR ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=YVHzQeb_ ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=8Dak4eg7 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=vfXFNRUA ... re=related Split 89.

http://www.youtube.com/watch?v=CVtRa4ZkUtk Delije na Kosevu 1986. tj.cigani,jer se grupa nije zvala Delije u to vreme.

http://www.youtube.com/watch?v=bTvvtvxGIyU

http://www.youtube.com/watch?v=oQPMFlIs ... re=related
Obuca9

#902 Re: e moji "navijači"

Post by Obuca9 »

FS Srbije mora platiti odštetu BH Fanaticosima

Šest godina nakon utakmice Srbija i Crna Gora – Bosna i Hercegobina i pet godina nakon početka sudskog procesa po tužbi bh. navijača koji su povrijeđeni na utakmici odigranoj na Marakani, beogradski sud donio je predudu u korist navijača reprezentacij BiH – FS Srbije morat će bh. navijačima platiti odštetu!

Ovu informaciju potvrdio jedan od tadašnjih vođa "BH Fanaticosa" Izudin Bećirčić Zenga.

„Zvali su me iz Fonda za humanitarno pravo, koji nas je zastupao. Očekujemo sada da sudska komisija odredi koliko trebamo dobiti odštete. Zbog načina na koji su nas prisilili da vodimo postupak, mnogo navijača je odustalo. Nas jedanaest je ostalo, iako smo morali po 250 KM platiti ljekarska vještačenja. Pravda je spora, ali ipak dostižna“, rekao je Bećirčić za „Dnevni avaz“.

Code: Select all

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=30292
Dudlajte ga fašisti.
Richard Wagner

#903 Re: e moji "navijači"

Post by Richard Wagner »

pa zar samo šest godina

meni se činilo ko 66
Chisum

#904 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

Fanatikosi su najjaci, nane mi. :lol:

Nego, hocemo li mi ostali koji smo isli dobiti koji dinar... bar za kafe? :lol:

Campo se ver'o po ogradi... to je barem cener, odoka.
oridjidji

#905 Re: e moji "navijači"

Post by oridjidji »

leet wrote:"Mada smatram da Bosna nije odavno vidjela tako dobro pjevanje od utakmice Sarajeva i Ekerena kada su Pitari pjevali 45 minuta bez prestanka."

Znaci da odavno nisi bio na tekmi :P
Prestao sam ici na utakmice Sarajeva odavno. Ne znam jeli se poslje toga pjevalo duze. Bio sam redovan na utakmicama svoga kluba, ali onda jednostavno puklo u meni i prestao sam da dolazim.
nemam_ideje

#906 Re: e moji "navijači"

Post by nemam_ideje »

Chisum wrote:Fanatikosi su najjaci, nane mi. :lol:

Nego, hocemo li mi ostali koji smo isli dobiti koji dinar... bar za kafe? :lol:

Campo se ver'o po ogradi... to je barem cener, odoka.
Krili se po hali a vamo duksevi hardcore Bosnian on tour šta li je već pisalo :lol: Campo u nekakvoj crvenoj majci kratkih rukava, mrtav hladan, ajnšpric, pazi glavu Campo, neće mene :lol:
north

#907 Re: e moji "navijači"

Post by north »

Dosta raje baš i ne podržava BHF, kao ono kurčevita dijaspora koja se oparila i slične priče....ja baš i nemam neko izgrađeno mišljenje o njima.....ali jebi ga, ne može im se sporiti da o svom trošku podržavaju repku na dalekim gostovanjima ma gdje igrala repka i da su dobro organizovani.....samo sjetiti se gostovanja u Belgiji, Parizu, Litvaniji, Luksemburgu i sl...

Kakvi su kao fajteri i da li je istinita priča da su se krili po hali na Marakani, to ne znam, ali što me to ne čudi za Campu :D ... Pa lik se prije 20 godina fajtao po centru Beograda, što ne bi i tada....Campo jedan od zaštitinih znakova HZ-a :thumbup:
nemam_ideje

#908 Re: e moji "navijači"

Post by nemam_ideje »

Nije u pitanju što su se krili po hali problem je što je bio kurčevit nastup kada se kretalo sa onog parkinga kod mosta Suade Dilberović, nemojte ovo, nemojte ono, oni nešto kontrolišu, nema pušenja u autobusu, fol opominju nas deset zapalilo nismo ni krenuli :D mrš ba, šta vam je, nije ekskurzija ni skup izviđača. Ide ološ na utakmicu :D Jest put bio cvaja zahvaljujući njima :D al su ispali tupsoni samo takvi. Zato im se ljudi i smiju. Moraš malo imati takta sa ljudima kad nisi sila :D
ganjeta

#909 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

Campo :thumbup:
Baltazar_khan

#910 Re: e moji "navijači"

Post by Baltazar_khan »

meni je jedan "fanatikos" kojeg poznajem rekao... hajde sa mnom idemo u beograd bit će dobrih dijasporki iz švedske obilazit ćemo beograd busem šminka vako nako. poslije, jedva su mu spasili oko od posljedica povrede kamenom :-)
vinnie_jones

#911 Re: e moji "navijači"

Post by vinnie_jones »

Koji ba Campo, jel' visoki, krupni sa gustom kosom? :)
north

#912 Re: e moji "navijači"

Post by north »

vinnie_jones wrote:Koji ba Campo, jel' visoki, krupni sa gustom kosom? :)
:-)

Pronaći uljeza na 4:15 klipa :D http://www.youtube.com/watch?v=sslQhd_0Owc
vinnie_jones

#913 Re: e moji "navijači"

Post by vinnie_jones »

Ama ja kontru "udario" da ne ofiram komšu :mrgreen:
Jel' Kićo bio sa vama u begešu?
CSKA

#914 Re: e moji "navijači"

Post by CSKA »

Zivo me interesuje koliku ce odstetu dobiti Fanatikosi od Srbije.Da vidim tog koji je zeznuo Srbiju i njeno pravosudje.
Bratov brat

#915 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Jel vide neko sto Cesi opalise cene karata za Salkeove navijace :mrgreen: ?
BHF_Manijak

#916 Re: e moji "navijači"

Post by BHF_Manijak »

Interesuje me da li je to dozvoljeno, zar nema neka regulativa u UEFA koja ogranicava da karte za gostujuce navijace ne smiju biti skuplje xx posto u odnosu na domace, sjecam se da su to isto nama portugalci uradili u proslom barazu! :-? :? Mislim fakat nidje veze, traze preko 100 eura za karte! :roll: :oops:
Bratov brat

#917 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

BHF_Manijak wrote:Interesuje me da li je to dozvoljeno, zar nema neka regulativa u UEFA koja ogranicava da karte za gostujuce navijace ne smiju biti skuplje xx posto u odnosu na domace, sjecam se da su to isto nama portugalci uradili u proslom barazu! :-? :? Mislim fakat nidje veze, traze preko 100 eura za karte! :roll: :oops:
To sam se i ja zapitao 100 puta,po ovoj logici koju primenjuje Viktorija Plzen bez problema mozes staviti cenu karte 1000 evra i nikom nista :-D
Bratov brat

#918 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Pocela je 2012. i u navijackom svetu :-D

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eBll5Z1BJM

Ovi koji upadose na teren su navijaci egipatskog kluba Galz El Mehale.
Creasy

#919 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

:D :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#920 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Evo ga, drugovi Skripari ispusise u Novom Sadu. Barem ta ekipa koja je bil gore..A posto je zastava koje je pala zastava koju nose kada prate Hr. znaci ne radi se o nekim simpatizerima i "indijancima" nego je ispusila ekipa

Image
ganjeta

#921 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

:thumbup:
Creasy

#922 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

U ŠIREM centru Novog Sada uhićena su dvojica građana Srbije zbog napada na navijače hrvatske rukometne reprezentacije.

Incident se dogodio sinoć, nakon utakmice Hrvatske i Španjolske, u koju su naši izgubili unatoč podršci tri i pol tisuće navijača, pristiglih iz Hrvatske i BiH.

30-godišnji Mladen R. i 46-godišnji Aleksandar D. u Ulici Maksima Gorkog napali su petoricu državljana Hrvatske, nanijevši dvojici od njih lakše tjelesne ozljede.

Priopćila je to novosadska policija, uz dodatak kako će protiv Mladena i Aleksandra biti podnešena kaznena prijava za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Ono sa 46 godina otima djeci transparente... :-)
KAO što možete vidjeti u prijenosima utakmica hrvatske rukometne reprezentacije iz Novog Sada, oko pola dvorane Spens zauzimaju hrvatski navijači i njihova znamenja. Dvoranom odjekuje "Mi Hrvati", "Vukovar", "Lijepa naša" i sve djeluje idilično.

Srbijom se ne šeće u kockastom dresu

Utakmice protiv Španjolske i Francuske pratilo je oko tri tisuće naših navijača. Neki od njih međutim, "nisu pazili" i previše su turistički shvatili odlazak u zemlju koja je po navijačkim kriterijima, neprijateljska. Naročito ako se drugim srpskim gradom po veličini, šeću okićeni kockastim dresovima i šalovima, a transparente nose i vješaju nehajno.

Pisali smo o napadu na nekoliko naših navijača u Novom Sadu, ali posljednja dva dana javljaju nam se čitatelji, navijači Hrvatske iz "matice" i BiH, koji tvrde da je u medijima stvorena idilična slika "prijateljskog prijema mase hrvatskih navijača u Novom Sadu", obična laž i da su mnogi od njih spoznali drugu stranu gostoprimstva.

Oko dvorane je sve puno policije, ali srpski navijači snimaju i prate poslije utakmica

Ispred dvorane je sve puno policije i veliki ograđeni plato u koji se može ući samo s ulaznicom, kao što i u čuvanu fan-zonu mogu samo hrvatski navijači. Oni koji dolaze na dan utakmice, izravno s granice se prepraćuju prema dvorani. Usprkos svim mjerama opreza, događaju se propusti koji za posljedice imaju razbijene glave i "šajbe".

Navijače iz Hercegovine koji su mirno pili u kafiću pored dvorane, palicama je napala skupina maskiranih srpskih navijača. Policija je odmah došla na mjesto napada, ali je napadače pustila da odu. Nakon što su se vratili iz policijske stanice gdje su davali iskaz, Hercegovce je dočekalo novo neugodno iznenađenje - na parkingu im je razbijen automobil. Informacije od drugih navijača govore kako oni nisu jedini čije vozilo je nastradalo. Srpski portali izvještavaju i o tuči prije utakmice u Ulici Laze Telečkog, te o nekoliko razbijenih auta s hrvatskim tablicama.

Grobari oduzeli zastave navijačima Dinama i Širokog Brijega

Osim hrvatskih navijača i njihovih auta, stradali su i navijačima posebno bitni i prestižni rekviziti: Navijačke zastave. Hrvatske zastave "Donja Dubrava" i "Škripari Široki Brig" su nakon okršaja onih koji su ih nosili i srpskih suparnika, ostali kao trofeji ovih drugih, koji su ih odmah "okačili" na internet. Navijači Partizana, pripadnici navijačke grupe "Južni front", potvrdili su da su nakon utakmice Hrvatske i Španjolske u nedjelju navečer, na više mjesta u Novom Sadu napali hrvatske navijače.

"Tko vidi naš transparent, neka lajka"

U gore spomenutom napadu Grobari su pretukli pet Hrvata, od kojih su dvojica lakše povrijeđeni. Novosadska policija uhapsila je dvojicu navijača Partizana, protiv kojih će podnijeta kaznenu prijavu. Oni su sa napali navijače Dinama koji su nosili zastavu s natpisom "Donja Dubrava". Zanimljivo je da su pripadnici BBB na svojoj Facebook stranici napisali da u Novi Sad dolaze s transparentom: "Večeras pratite na rukometnoj utakmici naš transparent.. Pet članova udruge je otišlo bodriti našu reprezentaciju u Novi Sad... Tko vidi naš transparent neka lajka..."

Naravno da na tu najavu, ali i na promenadu Hrvata po glavnoj, Zmaj Jovinoj ulici u kockastim dresovima, domaći huligani nisu ostali skrštenih ruku. "Patrolirali smo mi i "firmaši" (navijači Vojvodine). Običan narod nas nije zanimao, čekali smo samo one iz navijačkih grupa. Tokom utakmice smo snimili tko su momci koji stoje iza zastave "Donja Dubrava", pratili ih poslije utakmice i uzeli im transparent" izjavio je navijač Partizana za Press. Osim ove zastave, srpski navijači oduzeli i onu navijača iz Širokog Brijega, pripadnika skupine Škripari.

Poruka i pouka pred Beograd

Hrvatskim navijačima i turistima koji će sigurno nahrupiti u Beograd ako naša reprezentacija izbori polufinale, svakako treba skrenuti pažnju na ove događaje, kako im se ne bi dogodilo isto što i onima o kojima je ovdje riječ. Sigurno je da će u Beogradu osiguranje biti još veće, ali i broj onih koji će htjeti doći do hrvatskih trofeja.

Sta ce tek biti ako se u finalu sretnu Srbija i Hrvatska...
ganjeta

#923 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

Djeci :lol: :run:
samo_ti

#924 Re: e moji "navijači"

Post by samo_ti »

Samo se rokajte :D
Lucas Leiva

#925 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Koliko vidim Hrvatima popadale sve zastave koje su ponijeli u Srbiju :D