Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ma ja ba

#901 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ma ja ba »

vitamini wrote:
Black swan wrote:
kadinica wrote:Ne radim.

Govorim za konretan slučaj, a mislim i da drugi puno ne odudaraju.

Sve propuste majke može otac nadoknaditi, ako dijete redovno viđa. Može ga okupati, voditi u šetnju, hraniti ga zdravo, učiti čitati i pisati, voziti bicikl i sl. Tako i dijete sa "nemajkom" može postati zdravo i normalno.

p.s. a što ste ženili "nemajke", i što su vam "nemajke" rađale djecu?
mislim da bi više napakostio majci tako što bi tražio dokaz da je dijete zapravo njegovo
nego da "odvede" sina
Ne bi trebali razmisljati u tom pravcu ko ce kome vise napakostiti, jer je to stvar povrijedjenog ega. Takvim niskim udarcima samo ce dovesti do jos veceg haosa, zamjeranja i optuzivanja. Kad "ohlade glave" treba razmisljati da se ponasaju zrelo i odgovorno u cilju dobrobiti djeteta. Dijete ne smije osjetiti da je zakinuto za ljubav i paznju ni jednog ni drugog roditelja u toku ni nakon razvoda, niti ga smiju koristiti kao sredstvo u licnim okrsajima. Nazalost, u ovakvim situacijama tesko je razmisljati hladne glave, ali ako su dovoljno zrele licnosti, rijesit ce sve na najbolji i najmanje traumatican nacin. Zasto potpirujete vatru ovakvim prijedlozima?
Potpisujem. :thumbup: Zreo i dobro balansiran komentar.
alanskoda

#902 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alanskoda »

Enofazni števec wrote:jeste moj 100%

Pocela se cudno ponasati zadnjih 4 mjeseca

Jarane da nije malo i do tebe ako se ona pocela prije 4 mjeseca cudno ponasati? taj joj je sigurno pruzio ono sto ti nisi, ili si propustio da joj pruzis.
insomnia78

#903 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by insomnia78 »

alanskoda wrote:

Jarane da nije malo i do tebe ako se ona pocela prije 4 mjeseca cudno ponasati? taj joj je sigurno pruzio ono sto ti nisi, ili si propustio da joj pruzis.
Ma ja do njega je garant, dobro neko rece da ce na kraju on ispasti kriv
Jbt a to se ne moze reci ako nesto fali?
Lakse se bubati okolo doduse

s' moje sokocalo
cindrlimindrli

#904 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cindrlimindrli »

Ma raja se puno ufurava u socijalne price Dr. Phil i sl., kao treba ostati razuman, razgovarati, slusati kakafoniju
socijalnog radnika, suda p... materine....
Meni je sin sve, sutra da mi kazu kako on nece zivjeti sa mnom postoji samo jedna opcija. Draga, razumijem ja
da si nasla nekog kuratijeg, u redu, neka, razumijem da me ne podnosis, u redu...ali ne postoji sud, drzava,
vojska, murija koja cete zastiti da ti glavu ne odvrnem k`o saraf ako mi dijete uzmes. Kraj price.
eluna

#905 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

cindrlimindrli wrote:

Ma raja se puno ufurava u socijalne price Dr. Phil i sl., kao treba ostati razuman, razgovarati, slusati kakafoniju
socijalnog radnika, suda p... materine....
Meni je sin sve, sutra da mi kazu kako on nece zivjeti sa mnom postoji samo jedna opcija. Draga, razumijem ja
da si nasla nekog kuratijeg, u redu, neka, razumijem da me ne podnosis, u redu...ali ne postoji sud, drzava,
vojska, murija koja cete zastiti da ti glavu ne odvrnem k`o saraf ako mi dijete uzmes. Kraj price.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) i te kako postoji ................ i štas bi onda, njoj zavrnuo šiju, i svoje dijete ostavio u domu za nezbrinutu djecu jer bi morao u zatvor???

koja glupost
ortodont

#906 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ortodont »

kadinica wrote: .... majka je majka i nju niko djetetu ne može nadomjestiti, pogotovo u prvim godinama života.
:thumbup:

A ima istine u ovome da djeca razvedenih roditelja uživaju u čak i većoj pažnji, no, sve je individualno.
Enofazni števec

#907 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Enofazni števec »

Dogovorili smo se ko ljudi
Dijete ide prvo meni jer ona sad kad se pojavi svojima na oci bice galame i svega tako da necemo da dozivi neki stres

Meni se evo odmah "nafaka" otvorila pa sam pozvan da radim u jednoj firmi na zapadu pa ce eto biti samnom dok sam ja tu mjesec dva a onda ide njoj

Ja kad god hocu da ga vidim moci cu kao i to da ga vodim gdje god ja hocu samonom ( diznilend i te picke materine )

Postigli smo i dogovor (valjda) da ako ja negdje uspijem u zivotu tamo u Austriji da bi trebao da ide meni zbog uslova za napredak i tako to :-D

Znaci dobro sam prosao zasad
iamia

#908 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by iamia »

odlicno... :thumbup:
htio sam ti odmah predloziti da je pitas da ti dadne dijete. (ali sam se bojao galame ovdasnjih sefica :D )..
zene koje nadju svalera imaju puno teze ispred sebe nego sto se misli.
vecinom svaler nece da odgaja tudje djete.
pa zena veoma rado "rijesi" se "paketa".

jednom kad djete provede dva mjeseca kod tebe, garantujem ti da ce i ostati.
Ma ja ba

#909 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ma ja ba »

iamia wrote:odlicno... :thumbup:
htio sam ti odmah predloziti da je pitas da ti dadne dijete. (ali sam se bojao galame ovdasnjih sefica :D )..
zene koje nadju svalera imaju puno teze ispred sebe nego sto se misli.
vecinom svaler nece da odgaja tudje djete.
pa zena veoma rado "rijesi" se "paketa".

jednom kad djete provede dva mjeseca kod tebe, garantujem ti da ce i ostati.
Koje bezvezno stereotipisanje. Nigdje veze s vezom.
Ma ja ba

#910 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ma ja ba »

Enofazni števec wrote:Dogovorili smo se ko ljudi
Dijete ide prvo meni jer ona sad kad se pojavi svojima na oci bice galame i svega tako da necemo da dozivi neki stres

Meni se evo odmah "nafaka" otvorila pa sam pozvan da radim u jednoj firmi na zapadu pa ce eto biti samnom dok sam ja tu mjesec dva a onda ide njoj

Ja kad god hocu da ga vidim moci cu kao i to da ga vodim gdje god ja hocu samonom ( diznilend i te picke materine )

Postigli smo i dogovor (valjda) da ako ja negdje uspijem u zivotu tamo u Austriji da bi trebao da ide meni zbog uslova za napredak i tako to :-D

Znaci dobro sam prosao zasad
Drago mi je da ste se uspjeli dogovoriti. :thumbup:

Jer povlacenje po sudovima i prepucavanja, svadje, osvete preko djecijih ledja nikome nikakvo dobro ne moze donijeti.
vjesticanametli

#911 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vjesticanametli »

stavite vi to na papir
xmaya

#912 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

Nalete mi periodi da mi je super i presretna sam, a nalete mi i momenti teške depresije, što neko u nekoj pjesmi reče: "...ni kamen izdržao ne bi..." razguljena sam nekako....s jedne strane sam se riješila milion problema koji su me jeli, a s druge sam dobila milion novih problema...
ne kajem se što sam povukla taj potez, ali ljudi dokle će dolaziti ti momenti razočaranosti u sve...?
eluna

#913 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

xmaya wrote:Nalete mi periodi da mi je super i presretna sam, a nalete mi i momenti teške depresije, što neko u nekoj pjesmi reče: "...ni kamen izdržao ne bi..." razguljena sam nekako....s jedne strane sam se riješila milion problema koji su me jeli, a s druge sam dobila milion novih problema...
ne kajem se što sam povukla taj potez, ali ljudi dokle će dolaziti ti momenti razočaranosti u sve...?
sve dok svoj život ne okreneš u nekom pravcu
xmaya

#914 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

eluna wrote:
xmaya wrote:Nalete mi periodi da mi je super i presretna sam, a nalete mi i momenti teške depresije, što neko u nekoj pjesmi reče: "...ni kamen izdržao ne bi..." razguljena sam nekako....s jedne strane sam se riješila milion problema koji su me jeli, a s druge sam dobila milion novih problema...
već sam ga okrenula, ali ipak ide teško, preteško...to ti je ko kad trčiš do cilja a stotine ruku s obje strane te vuku, zadržavaju i koče...
najradije bih iz ove kože u drugu...
eluna

#915 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

xmaya wrote:
eluna wrote:
već sam ga okrenula, ali ipak ide teško, preteško...to ti je ko kad trčiš do cilja a stotine ruku s obje strane te vuku, zadržavaju i koče...
ne opterećuj se - samo svima fino kaži "sikter" i nastavi svojim putem ..........
alchak.ba

#916 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

xmaya wrote: već sam ga okrenula, ali ipak ide teško, preteško...to ti je ko kad trčiš do cilja a stotine ruku s obje strane te vuku, zadržavaju i koče...
Ovakve osjecaje sam imao i ja, a to sam nazvao "falim i nedostajem sam sebi"
e onda sam se posvetio sebi, naravno ne izbjegavajuci druge
xmaya

#917 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

alchak.ba wrote:
xmaya wrote: već sam ga okrenula, ali ipak ide teško, preteško...to ti je ko kad trčiš do cilja a stotine ruku s obje strane te vuku, zadržavaju i koče...
"posvetiti se sam sebi" ?? daj mi koju pametnu, kako kad mi je dan full isprogramiran? dok podmirim sve obaveze, nema me nigdje, ne mogu nauštrb ni posla, ni djece.. muškarcima je puno lakše imam osjećaj, mada smo svi ljudi od krvi i mesa i trebalo bi da nas iste stvari pune i psihički i duhovno i svakako...
_aja_

#918 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by _aja_ »

xmaya wrote:
alchak.ba wrote:
"posvetiti se sam sebi" ?? daj mi koju pametnu, kako kad mi je dan full isprogramiran? dok podmirim sve obaveze, nema me nigdje, ne mogu nauštrb ni posla, ni djece.. muškarcima je puno lakše imam osjećaj, mada smo svi ljudi od krvi i mesa i trebalo bi da nas iste stvari pune i psihički i duhovno i svakako...
Draga moja udahni duboko, imaš dovoljno razloga da budeš sretna i pored svega. Imaš djecu i ona imaju tebe zar ti se to ne čini dovoljan razlog da budeš sretna i pored svega, imaš i posao mnogi ga danas nemaju :) itd...
Ne kažem da je nenormalno biti ponekad i tužan, ali razmisli dobro imaš li razloga i vremena za tugu i onko je dovoljno života prošlo u njoj, vrijeme je da se krene dalje. Ne treba ti mnogo vremena za tebe par minuta dnevno da ponoviš sebi razloge zbog kojih trebaš biti sretna, a ne samo misliti o onom lošem što ti se dešava. Zašto su ljudi skloni da vide ono što nemaju, a ne vide ono što imaju....
alchak.ba

#919 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

xmaya wrote: "posvetiti se sam sebi" ?? daj mi koju pametnu, kako kad mi je dan full isprogramiran? dok podmirim sve obaveze, nema me nigdje, ne mogu nauštrb ni posla, ni djece.. muškarcima je puno lakše imam osjećaj, mada smo svi ljudi od krvi i mesa i trebalo bi da nas iste stvari pune i psihički i duhovno i svakako...
Trenutci kada si sama i kad razmisljas o tome kako si slomljena, kako ne ide na dobro, kako nema sanse da se izboris da bude bolje preokreni u trenutke pozitive, optimizma, zelje za boljim, citanjem optimisticnih knjiga.... a za pocetak ti preporucujem knjigu od spencer johnsona "ko je maznuo moj sir"
_aja_

#920 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by _aja_ »

@xmaja nestala... :?
ho oponopono

#921 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ho oponopono »

...nije nestala zatrpale je obaveze pobogu... :D
_aja_

#922 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by _aja_ »

meni je palo na pamet nešto dugo, al nema veze .. :D