Android OS
Moderator: Benq
-
tare89
#901 Re: Android OS
Postoji li način da prebacim sliku s MojeTV (imam wireless router) na Samsung Galaxy S2? 
- Baltazar_khan
#902 Re: Android OS
telefon je samsung galaxy ACE.GAU8 wrote:Hahahaha koji telefon, koja android verzija??Baltazar_khan wrote:šta je ovo za minutu mi ode 5 maraka kredita![]()
dobio danas novi mob, sa android operativnim sistemom i evo instalirao postavke bh telecoma. ode sav kredit
Idi u "Wireless and Networks" imas tamo nesto poput "Enable Data" to iskljuci.
Jos dodatno aktiviraj "Use only 2G networks" to ce ti dodatno stediti bateriju.
android verzija 2.3.3
uradio sam ovo što si napisao. valjda pomogne
- GAU8
#903 Re: Android OS
Settings -> Wireless & Networks -> Mobile Networks i tu iskljuci kvakicu na "Data Enabled"Baltazar_khan wrote:telefon je samsung galaxy ACE.GAU8 wrote:Hahahaha koji telefon, koja android verzija??Baltazar_khan wrote:šta je ovo za minutu mi ode 5 maraka kredita![]()
dobio danas novi mob, sa android operativnim sistemom i evo instalirao postavke bh telecoma. ode sav kredit
Idi u "Wireless and Networks" imas tamo nesto poput "Enable Data" to iskljuci.
Jos dodatno aktiviraj "Use only 2G networks" to ce ti dodatno stediti bateriju.
android verzija 2.3.3
Po zelji ukljuci kvakicu na "Use only 2G networks"
- Baltazar_khan
#904 Re: Android OS
isključio. hvala gauGAU8 wrote: Settings -> Wireless & Networks -> Mobile Networks i tu iskljuci kvakicu na "Data Enabled"
Po zelji ukljuci kvakicu na "Use only 2G networks"
- Rauber
#905 Re: Android OS
Drug skini umjesto Android Dreamer-a Controloid, i player nek ti bude Daroon player.Chuckie wrote:Ja sa Android Dreamerom vidim kanale sa Dreama al nema sanse da dobijem sliku. Na daroon playeru dobijem staticnu sliku ali ton ide normalno.
Sacekaj prvo da ti se ucita lista kanala, i onda na odabranom kanalu drzis prst dok ti se ne pojavi da izaberes opciju "Start video strujanja"
Evo upravo gledam Real na mobitelu, radi sve za 10.
-
Chuckie
#906 Re: Android OS
Ne mogu ucitati listu kanala samo pise Aktualizira paket i to vrti bez prestanka.Rauber wrote:Drug skini umjesto Android Dreamer-a Controloid, i player nek ti bude Daroon player.Chuckie wrote:Ja sa Android Dreamerom vidim kanale sa Dreama al nema sanse da dobijem sliku. Na daroon playeru dobijem staticnu sliku ali ton ide normalno.
Sacekaj prvo da ti se ucita lista kanala, i onda na odabranom kanalu drzis prst dok ti se ne pojavi da izaberes opciju "Start video strujanja"
- valter.ba
#907 Re: Android OS
Drustvo zna li neko kako se moze pojacati ton slusalice na Galaxy II ??? Znam da ima neki kod koji se unese pa se jos nesto odradi ali to sada nikako da nadjem na netu. Kazu da je generalno problem sa jacinom zvuka na Galaxy II i to mi je pravo cudno jer rcimo na Wave otkida a noviji i model vise klase da ima takav problem,hm 
- Rauber
#908 Re: Android OS
Meni je isto ucitavalo dugo, nisam mogao cekati pa sam ukinuo, ali poslije vidim da mi je ucitao listu kanala.Chuckie wrote:Ne mogu ucitati listu kanala samo pise Aktualizira paket i to vrti bez prestanka.Rauber wrote:Drug skini umjesto Android Dreamer-a Controloid, i player nek ti bude Daroon player.Chuckie wrote:Ja sa Android Dreamerom vidim kanale sa Dreama al nema sanse da dobijem sliku. Na daroon playeru dobijem staticnu sliku ali ton ide normalno.
Probaj jbg, mora moci.
- Dupli_skalp
#909 Re: Android OS
čitam da ace ipak ima svoje mane, dok za wildfire S nikad nisam čuo da se neko nešto žalio.Chuckie wrote:ACE all the way. Nema tu rasprave. Što ovog foruma nema na tapatalku, čitaju li ovo admini, mislim živimo u 21 vijeku.
- Radar71
#910 Re: Android OS
Kako da napravim screnshoot displeja?? 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#911 Re: Android OS
Skini neku od aplikacija sa marketaRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
- hakazvaka
#912 Re: Android OS
thumbs down... na iphone moze s 2 klika po defaulturashtiman wrote:Skini neku od aplikacija sa marketaRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
- hakazvaka
#913 Re: Android OS
eyesburn wrote:čitam da ace ipak ima svoje mane, dok za wildfire S nikad nisam čuo da se neko nešto žalio.Chuckie wrote:ACE all the way. Nema tu rasprave. Što ovog foruma nema na tapatalku, čitaju li ovo admini, mislim živimo u 21 vijeku.
- Radar71
#914 Re: Android OS
Reci mu kojurashtiman wrote:Skini neku od aplikacija sa marketaRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
-
Chuckie
#915 Re: Android OS
Displej, CPU, dizajn, halo baeyesburn wrote:čitam da ace ipak ima svoje mane, dok za wildfire S nikad nisam čuo da se neko nešto žalio.Chuckie wrote:ACE all the way. Nema tu rasprave. Što ovog foruma nema na tapatalku, čitaju li ovo admini, mislim živimo u 21 vijeku.
Kažem ti ACE je bolji.
Last edited by Chuckie on 23/09/2011 18:49, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#916 Re: Android OS
Ukucaj screenshot dovoljno je, nisi nesposoban.Radar71 wrote:Reci mu kojurashtiman wrote:Skini neku od aplikacija sa marketaRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
https://market.android.com/search?q=scr ... o=1&c=apps
- Dupli_skalp
#917 Re: Android OS
a šta je toliko smiješno?hakazvaka wrote:eyesburn wrote:čitam da ace ipak ima svoje mane, dok za wildfire S nikad nisam čuo da se neko nešto žalio.Chuckie wrote:ACE all the way. Nema tu rasprave. Što ovog foruma nema na tapatalku, čitaju li ovo admini, mislim živimo u 21 vijeku.![]()
![]()
na nekoliko mjesta sam pročitao da ace ima problem s tzv. SOD (sleep of death) - odnosno gašenjem telefona, koje se (konkretno kod ace-a) dešava ako izgubi signal dok je na wireless-u.
za wildfire S nisam pročitao da ima iti jedna problem koji uzrokuje gašenje telefona. kolega koji ga ima, prezadovoljan s njim.
-
(ne)forumas
#918 Re: Android OS
kod mene na galaxy s bez ikakvih programa screenshot dobijes kada pritisnes back + homeRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
- shiljak
#919 Re: Android OS
dobar fazon, ali kako uslikat neku aplikaciju, kada sa "back" gasis program(ne)forumas wrote:kod mene na galaxy s bez ikakvih programa screenshot dobijes kada pritisnes back + homeRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
Last edited by shiljak on 24/09/2011 23:35, edited 1 time in total.
-
ismiramir
#920 Re: Android OS
Pitao sam u drugoj temi ali da pokusam i ovdje. Da li neko ima iskustva s htc droid incredible2??? Imam problem- mob ima nasu mrezu ali poceo neku aktivaciju i ne mogu nista koristiti. Zna li neko kako da napravim to?
-
Gray
#921 Re: Android OS
shiljak wrote:dobar fazon, ali kako uslikat neku aplikaciju, kada sa "back" gasis program(ne)forumas wrote:kod mene na galaxy s bez ikakvih programa screenshot dobijes kada pritisnes back + homeRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
Pa vjerovatno pritisneš istovremeno. Proguglaj za svoj telefon, na Optimus 2X je istovremeno home + power.
- bordo gandalf
-
kojeime
#923 Re: Android OS
Jesi li provjerio da li back gasi program u trenutku kada je pritisnut ili u trenutku kada ga poslije pritiska pustis. Naime, ako neki taster ima dodatne funkcije kada je pritisnut zajedno sa nekim drugim tasterom, onda kada taj taster pritisnes i drzis pritisnutim on ne obavlja svoju funkciju vec ceka ili da ga pustis da izvrsi svoju osnovnu funkciju ili da pritisnes jos neki drugi taster da bi izvrsio dodatnu funkciju. Osim, naravno, ako duzina pritiska takodje ima neku trecu funkciju, u tom slucaju ce izvrsiti funkciju koja se aktivira dugim pritiskom tastera.shiljak wrote:dobar fazon, ali kako uslikat neku aplikaciju, kada sa "back" gasis program(ne)forumas wrote:kod mene na galaxy s bez ikakvih programa screenshot dobijes kada pritisnes back + homeRadar71 wrote:Kako da napravim screnshoot displeja??
- shiljak
#924 Re: Android OS
nije back dugme problem, nego ovo home
Cim home pritisnem izadje iz programa (iako drzim back dugme) 
- bordo gandalf
#925 Re: Android OS
Meni na miniju fercera...proguglajshiljak wrote:nije back dugme problem, nego ovo homeCim home pritisnem izadje iz programa (iako drzim back dugme)