Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

Hipatija

#901 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Hipatija »

Razumijem razloge M. Dodika, D. Čovića, M. Cerića, E. Bičakčića, ... i mnogih drugih kojima smeta istina, koji bi rado plasirali samo svoju istinu, ali ne razumijem ove ovdje "pomagače" u "rušenju" FTV ( u čemu je NightSkyWalker posebno strpljiv i uporan).

DODIKOV I COVICEV JURIŠ NA FTV
Serijal: Koalicija za zatvor IV
Za DOM@ljevac piše: dr. SLAVO KUKIC
„Pročitah nedavno, u intervjuu kojeg „prvi u Hrvata“ redovito daje svojem biltenu, kako je moja malenkost problem svih njegovih, i muka mu privatne partije. Odgovorna je, veli, FTV što je objavila rezultate istraživanja javnog mnijenja po kojima mu gospođa Borjana logom gubi u utrci za člana državnoga predsjedništva. Odgovorna je jer to nije, tako soko divani, anketa nego mišljenje dvojice ljudi koji su napravili popis želja i plasirali ga bh. javnosti. Koji to popis želja? I koja su to dvojica? Poslušajte. Jasno je, kaže, da predstavnici SDP-a, preko Slave Kukića, koji i dalje pokušava kreirati javno mišljenje preko FTV-a, nastoje umanjiti značenje HDZ-a BiH na predstojećim izborima.“
Boom71

#902 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Boom71 »

plain vanilla wrote: A ovo s dodavanjem pridjeva bosanski, ne znam da li da shvatim kao pokusaj da budes smijesan ili provokacijom. Mozda srpsko trollanje znaci nesto drugo?
Najbolje da i ovo malo nebosnjaka na forumu otjeramo. :roll:

:roll:
felipe kajetano

#903 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

:-?

vidim da svako napisano slovo smatras provokacojom :-) , pa si iz sasvim bezazalene stvari izvukla dvije mogucnosti-provokaciju i zajebavanje, a da si zbog pogresne impresije sasvim zanamarlila da je pridjev "bosanski" u ovom slucaju sasvim normalna i jedina moguca varijanta(obzirom na ime foruma) :sax:
nosara

#904 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

felipe kajetano wrote::-?

vidim da svako napisano slovo smatras provokacojom :-) , pa si iz sasvim bezazalene stvari izvukla dvije mogucnosti-provokaciju i zajebavanje, a da si zbog pogresne impresije sasvim zanamarlila da je pridjev "bosanski" u ovom slucaju sasvim normalna i jedina moguca varijanta(obzirom na ime foruma) :sax:
Zar to nije neustavan termin...? :D
felipe kajetano

#905 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

nosara wrote:

Pa u nekoj nezvanicnoj forumskoj prepisci se moze koristiti :)

I ne trolLaj :P
nosara

#906 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote:

Pa u nekoj nezvanicnoj forumskoj prepisci se moze koristiti :)
E, hvala ti brate sto te, barem u "nezvanicnoj forumskoj prepisci", ne uznemirava i ne ugrozava... Bas ti hvala...! :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#907 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Ne smatram, bas sam lijepo upitala sta si mislio. A s obzirom da si iz RS smatram te vrijednim sugovornikom, koji posmatra stvari iz drugacijeg ugla nego vecina forumasa (vidio si valjda na drugoj temi sinoc).

On topic:

Ono sto je meni zanimljivo sa emisijom 60 minuta, ai FTV, oni su se nakachili bas na MUP TK i komesara istog.
Pricali su o njegovim mutnim radnjama, slupanim sluzbenim autima (sto nije nikakva izmisljotina), o nepotizmu, o zaposlenim policajcima s krivotvorenim diplomama..Ma svasta nesto..
Prvo, u Tuzli se o tome mnogo ne prica, par portala je potenciralo tu pricu o slupanim autima, a ovo ostalo niko ne spominje.
A drugo, sva ta prica nije imala nikakav ucinak, komesar je izabran i u drugi mandat :roll:

Da li shvatamo sve neozbiljno i propagandom? Kako da takve price ne zavrse ili tuzbom ili smjenom odredjene osobe?
felipe kajetano

#908 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Oprosti, stekao sam takav utisak, s obzirom da si insistirala na nebitnim detaljima :)

Nisam pratio to sa komesarom, zaista ne znam o cemu je rijec.Al' jedno sam do sada naucio, da ni cemu ne vjerujem 100%, pogotovo ako je to plasirano iz etera nasih objektivnih i nepristrasnih televizija :roll: ...znas kako svako žanje ono sto je posijao, tako da je i taj magazin izgubio dosta kredibiliteta kod obicne svjetine koja je uostalom i najvjernija publika.U ovakvim uslovima gdje je svijet odusevljen uspjesnom privatizacijom, i gdje ne moze dici glavu od posla egzistira narod koji je zeljan krvi i kod kojeg najbolje pali ona "drz'te lopova", a koju obicno preko svojih satelita plasiraju buduci narastaji raznoraznih Kurti :roll: .Mozda je moj stav defetisticki, al' sam ga usvojio koristeci iskljucivo iskustveni metod i lisen bilo kakve partijske i sl.odanosti.

Jucerasnja izdanja txt na FTV-u i BHT-u su mi onako bila bas zanimljiva, skoro pa savrseni primjeri koristenja tv-a u dnevno-politicke svrhe.Elem, na FTV-u text koji govori o nekoj inicijativi OV Grude(koje je oznaceno kao uporiste Maxa Luburica)valjda da bi se pojacao intezitet hrvatsva koalicionog partnera :-D , i u nastavku jednoglasno usvojena inicijativa koja se bavi likom i djelom Dragana Covica(cirilica, jugosloven i sve vec poznato), na BHT-u potpunu drugaciji naslov, mislim nesto "burno na OV Grude" gdje samo u jednom dijelu stoje slicne stvari, al' se za razliku od FTV izdannja spominje imenovanje nekog HSP-ovca za direktora komunalnog preduzeca, iako je to bilo nemoguce uciniti jer je tip pod istragom zbog bombaskog napada na kucu prebjegle vijecnice njegove partije.
Na FTV-u je taj dodatak o vijecniku bombasu propusten, vjerujem da su u pitanju bile stvari cisto tehnicke prirode :D
ultima_palabra

#909 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

Baci bombu, goni bandu :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#910 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Naravno da necemo vjerovati svemu sto vidimo, sve sto vidim i cujem prihvatam s rezervom, a s obzirom na prirodu posla kojim se bavim trenutno, procitam stosta iz razlicitih izvora, pa onda donosim svoje zakljucke.
Zato sam i dala konkretan primjer komesara Mutapcica, koji jeste lupao sluzbena auta, a MUP jeste zaposljavao ljude s krivotvorenim diplomama :-)

Leteći policajac: Komesar Mutapčić pijan audijem sletio s ceste

Komesar Mutapčić neće odgovarati za saobraćajku

Komesar Mutapčić zaposlio s lažnom diplomom Besima Kopića

Tužilaštvo TK neće provoditi istragu protiv komesara Mutapčića

Nedim Mutapčić ostaje policijski komesar još četiri godine

Ovo su naslovi s razlicitih portala..time se najvise bavio FTV, ali ocito bez ikakvog uspjeha. Je li to normalno za jednu drzavu? Da li bi se to moglo desiti u nekoj evropskoj zemlji?
Ili bi Mutapcic tuzio i FTV i ostale medije ili bi ga smijenili. Kod nas nista..
felipe kajetano

#911 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ultima_palabra wrote:Baci bombu, goni bandu :oops:
ako cemo imati u vidu istorijski kontekst, grupa o kojoj je rijec vise preferira hladno oruzje :oops: ....al' ajd :)
udwarach

#912 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by udwarach »

FelipeKajetano je dao dobar primjer i na takvim stvarima je zaista lako dokazati POTPUNU PRISTRASNOST, odnosno, potpuni PRIVATIZIRANOST ovod DRZAVNOG medija.

DA se razumijemo, svi mi smo pristrasni i to je u ljudskoj naravi, tako da mnogo lakse primjetimo tudju pristranost nego svoju. Ali upravo zato trebamo razvijati objektivnost na sebi samima.
To sto je nekima SDP blizi nego HDZ/SDA/SNSD ne znaci da je medij koji velica, odnosno radi za SDP, bolji od medija koji rade za pobrojane nacionalne stranke. Svaka pristrasnost medija je za osudu.

A kad je jedan DRZAVNI medij pristrasan, kao sto je slucaj sa FTV, onda je to bogme KRIMINAL.
ultima_palabra

#913 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

felipe kajetano wrote:
ultima_palabra wrote:Baci bombu, goni bandu :oops:
ako cemo imati u vidu istorijski kontekst, grupa o kojoj je rijec vise preferira hladno oruzje :oops: ....al' ajd :)
:cry:
nosara

#914 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

udwarach wrote:FelipeKajetano je dao dobar primjer i na takvim stvarima je zaista lako dokazati POTPUNU PRISTRASNOST, odnosno, potpuni PRIVATIZIRANOST ovod DRZAVNOG medija.

DA se razumijemo, svi mi smo pristrasni i to je u ljudskoj naravi, tako da mnogo lakse primjetimo tudju pristranost nego svoju. Ali upravo zato trebamo razvijati objektivnost na sebi samima.
To sto je nekima SDP blizi nego HDZ/SDA/SNSD ne znaci da je medij koji velica, odnosno radi za SDP, bolji od medija koji rade za pobrojane nacionalne stranke. Svaka pristrasnost medija je za osudu.

A kad je jedan DRZAVNI medij pristrasan, kao sto je slucaj sa FTV, onda je to bogme KRIMINAL.
:shock:

Jesi li siguran...? Isto je velicat ovih 20 krvavih godina i njihove kreatore, i opozicionu partiju koja je "nit' luk jela, nit' luk mirisala"...? Kojom logikom...?

Borba protiv ovakvih 20 godina nije pristrasnost, nego svetinja... Ko to ne konta, nek' mu je Marx u pomoc... 8-)
palermo

#915 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by palermo »

udwarach wrote:FelipeKajetano je dao dobar primjer i na takvim stvarima je zaista lako dokazati POTPUNU PRISTRASNOST, odnosno, potpuni PRIVATIZIRANOST ovod DRZAVNOG medija.

Nemam ja problema sa tom pristrasnošću. upravo što je državni medij on treba da stane u zaštitu države i njenih vrijednosti, i bude alat u borbi protiv onih koji je razbijaju. Politika neutralnosti tv kuće, u situaciji u kojoj ne može biti neutralnih, je samo oportunizam koji medij dovodi u situaciju da nikome ne treba (i tipičan primjer za to je BHTV).
Ono što je problem sa federalnom televizijom je što su jako spustili profesionalne standarde, i pri tom ne govorim samo o 60 minuta, nego i cjelokupnom programu. Ja se ponekad upitam da li oni uopšte imaju nekakve stručne kolegije nakon kojih raspravljaju o kvaliteti emisija koje daju.
Nass

#916 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Nass »

nosara wrote:

Jesi li siguran...? Isto je velicat ovih 20 krvavih godina i njihove kreatore, i opozicionu partiju koja je "nit' luk jela, nit' luk mirisala"...? Kojom logikom...?

Borba protiv ovakvih 20 godina nije pristrasnost, nego svetinja... Ko to ne konta, nek' mu je Marx u pomoc... 8-)
U pravu si, nosonjo :D Sasvim si u pravu. FTV i 60 minuta su najmanje zlo u ovoj drzavi, jedan od rijetkih medija koji jos nije u rukama vladajucih stranaka i na kojem se pruza otpor mafiji i silovitoj propagandi koja dolazi sa drugih strana. Namjere su im ispravne. Samo sto bih ja voljela da izdignu svoj profesionalizam na visi nivo jer smatram da je to u novinarstvu svetinja. Ovako, na ovaj nacin, FTV sam sebi skodi, jer ponekad iritira i one koje su 100% na njihovoj liniji. Ovo je dobronamjerna kritika. Cemu histerija i galama? Nema razloga, sve to treba raditi smirenije i pametnije, inteligentno ih rasturati. Mislim da bi zbog stanja u nasoj drzavi oni jednostavno trebali drzati visok nivo, kako bi se onda jos jasnije vidjela razlika izmedju progresivnih snaga i onih koji nas sve zajedno ugrozavaju.
nosara

#917 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by nosara »

Nass wrote:
nosara wrote:

U pravu si, nosonjo :D Sasvim si u pravu. FTV i 60 minuta su najmanje zlo u ovoj drzavi, jedan od rijetkih medija koji jos nije u rukama vladajucih stranaka i na kojem se pruza otpor mafiji i silovitoj propagandi koja dolazi sa drugih strana. Namjere su im ispravne. Samo sto bih ja voljela da izdignu svoj profesionalizam na visi nivo jer smatram da je to u novinarstvu svetinja. Ovako, na ovaj nacin, FTV sam sebi skodi, jer ponekad iritira i one koje su 100% na njihovoj liniji. Ovo je dobronamjerna kritika. Cemu histerija i galama? Nema razloga, sve to treba raditi smirenije i pametnije, inteligentno ih rasturati. Mislim da bi zbog stanja u nasoj drzavi oni jednostavno trebali drzati visok nivo, kako bi se onda jos jasnije vidjela razlika izmedju progresivnih snaga i onih koji nas sve zajedno ugrozavaju.
Kako ces kulturno s ignorantskim govedima...? Ja imam osjecaj da bih onom covicu apriori skocio za vrat, pa bih ga tek onda pitao za zdravlje...

A kako se samo iznenadio kad je Avduka pomenuo zatvor... :lol: Milina gledat hulju na tankom ledu...
Alfa_Ze

#918 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

udwarach wrote: A kad je jedan DRZAVNI medij pristrasan, kao sto je slucaj sa FTV, onda je to bogme KRIMINAL.
Da bi mogao REALNO ocijeniti koliko je jedan DRZAVNI medij u funkciji jedne stranke ( u ovo slucaju FTV ), moras ga uporediti sa necim sto je istoga ranga. U ovom slucaju to je isto toliko DRZAVNI medij koliko i FTV, a to je RTRS.
Pokusaj uporediti ( FTV < > RTRS ), izanaliziraj ta dva medija, pa nam prezentiraj ocjenu svoje analize !!

Ujedmo mozes ( ti ili bilo ko drugi od kriticara FTV ) analizirati, koliki je uticaj SDP-a i Zlatka Lagumdzije na FTV-u, a koliki je uticaj SNSD-a i Milorada Dodika na RTRS-u ??

Bez onih supljih, kao ovo je topik ''Politicka pozadina FTV i 60 minuta'' i slicno !!
palermo

#919 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by palermo »

Alfa_Ze wrote:
udwarach wrote: A kad je jedan DRZAVNI medij pristrasan, kao sto je slucaj sa FTV, onda je to bogme KRIMINAL.
Da bi mogao REALNO ocijeniti koliko je jedan DRZAVNI medij u funkciji jedne stranke ( u ovo slucaju FTV ), moras ga uporediti sa necim sto je istoga ranga. U ovom slucaju to je isto toliko DRZAVNI medij koliko i FTV, a to je RTRS.
Pokusaj uporediti ( FTV < > RTRS ), izanaliziraj ta dva medija, pa nam prezentiraj ocjenu svoje analize !!

Ujedmo mozes ( ti ili bilo ko drugi od kriticara FTV ) analizirati, koliki je uticaj SDP-a i Zlatka Lagumdzije na FTV-u, a koliki je uticaj SNSD-a i Milorada Dodika na RTRS-u ??

Bez onih supljih, kao ovo je topik ''Politicka pozadina FTV i 60 minuta'' i slicno !!
principjelno se ne bih složio tu sa tobom. svako poređenje sa najgorim i tebe dovodi u situaciju da snižavaš svoje kriterije. Ta poređenja mogu imati samo smisla unutar formuskih nadjebavanja, i to je ok, ali federalna televizija (kao institucija) bi se trebala izdići iznad toga i svoje uzore tražiti negdje drugo.
Alfa_Ze

#920 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

nosara wrote:A kako se samo iznenadio kad je Avduka pomenuo zatvor... :lol: Milina gledat hulju na tankom ledu...
Da, sustina price je bila ZATVOR i sve prevare oko toga.
Medjutim, zakljucak ovih pljuvaca 60 minuta, je pokusaj da se osnovna tema priloga razvodni i relativizira sa ''epitetima'' kao, Avdo - '' seljacic iz Srebrenice'', njegovo ''bahato ponasanje'', . . ''neskolovan''. . . '''nekulturan'' i sl. !!
Nigdje argumantovane analize Avdinih ''kriticara'', da li se u prilogu govori o kriminalu, ili pokusaju ''60 minuta'' da podmetne Draganu Covicu !!
Alfa_Ze

#921 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

palermo wrote: principjelno se ne bih složio tu sa tobom. svako poređenje sa najgorim i tebe dovodi u situaciju da snižavaš svoje kriterije. Ta poređenja mogu imati samo smisla unutar formuskih nadjebavanja, i to je ok, ali federalna televizija (kao institucija) bi se trebala izdići iznad toga i svoje uzore tražiti negdje drugo.
Dakako, to i mislim !! Porediti FTV sa RTRS . . . . :-)
Banksy

#922 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

nosara wrote:
Ja imam osjecaj da bih onom covicu apriori skocio za vrat, pa bih ga tek onda pitao za zdravlje...
A što? :D Čime te je to izbacio iz cipela, šta je to toliko gadno, negativno, crno u Čoviću? Osim što Lagumdžiji želi uzeti mjesto državnog premijera.
Baš me zanima koje su to njegove izjave, postupci, ponašanja koja u tebi bude takve emocije i raspoloženja? :D

Ne vjerujem da iko više uzima za ozbiljno 60 minuta. Ako su nekad i imali težinu i bili ozbiljni, važni i relevantni, danas je to već negledljiva parodija, tužni Monty Python.
Jazuk.
A Bakir na terapiju, pod hitno, za svoje dobro.
udwarach

#923 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by udwarach »

Alfa_Ze wrote:
Prvo i prvo, ne vidim razloga zasto bi RTRS bio opravdanje FTV-u za ovo sto radi.
Drugo i drugo, U RS-u je Dodik glavni i nije cudo da ga RTRS gotivi. U Federaciji Lagumdzija NIJE GLAVNI i ako cemo se drzati logige da "entitetski medij treba biti pristrasan prema entitetskim glavonjama" ond bi FTV tu svoju entitetsku pristranost trebala malo raspodjeliti.

Ali, ponavljam, mislim da nista ne smije biti izgovor za medijsku pristranost. A ovdje ne vidim da iko to osporava u slucaju FTV-SDP. Razlikujemo se samo u tome sto neki od vas smatraju da je to u redu, a drugi, medju koje i sam spadam, se, bez obzira sto im je SDP blizi od drugih, ipak stide jedne takve ofirne pristranosti i nezaustavivog sunovrata nekad uvazavane televizije.
Da je Lagumdzija neki moralni lik, spasavao bi FTV od samog sebe.
Boom71

#924 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Boom71 »

Moze se Bakiru spocitavati svasta i naginjanje crvenim i neke profesionalne akrobacije i neki licni animoziteti spram nekih koje oplete,ali raju pomalo frustriranu od nedodirljivosti zadnjeg sljama cini bar malo sretnim.
Posebno kada ih naziva pravim imenom.
palermo

#925 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by palermo »

Boom71 wrote:Moze se Bakiru spocitavati svasta i naginjanje crvenim i neke profesionalne akrobacije i neki licni animoziteti spram nekih koje oplete,ali raju pomalo frustriranu od nedodirljivosti zadnjeg sljama cini bar malo sretnim.
Posebno kada ih naziva pravim imenom.
To je tačno. Upravo zato je šteta što je Bakir izgubio osjećaj za mjeru.
Locked