kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
smurf

#901 Re: kad sam bio mali

Post by smurf »

Jooooj njeeeee, pa ja sam i danas mali, vazda u zijanima :D

Al' me ispali onaj sa mornarom i pretisom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Simply_Red

#902 Re: kad sam bio mali

Post by Simply_Red »

Ja kad sam bio mali moji su idoli bili brega bora corba sada samo zdravko colic... i naravno dzej
BobRock28

#903 Re: kad sam bio mali

Post by BobRock28 »

Cholina_Lokica wrote:sa neke 3 godine upoznala prvi put najbolju jaranicu sa kojom se i dan-danas druzim, isto se zovemo, i prvi susret zavrsen tako sto smo se haman potukle jer nam nije bilo jasno kako se mozemo isto zvati...

....
Meni haman sva sjećanja iz djetinjstva imaju jal tebe jal Čamu u njima... Tipa kad su nas tražili po AP nakon što nas poslaše po jogurt a nas nema satima. I kako si fisnula s tobogana pravo na vugla. I kako olešismo onog debelog, Dejan ja mislim da se zvao, kad je "posudio" tvoju Violetu. I kako je Adi loptu znao nabiti nogom skoro do 8 sprata i kako nam je to bilo najkul na svijetu, skoro pa kao Supermen! I naravno, nezaobilazne svađe oko toga ko je kome posudio patrljak od olovke, a ko kome jednu čarapu od Barbike... :D

A moj drug Čamo i ja nismo dali njegovoj sestri (koja je bila 2 godine starija od nas) da se igra s nama. Osim ako bi se igrali cirkusa, pa je ona bila jedan od istreniranih pasa, hehe. A jednom skontali da nema veze što napolju nije minus, ako ima snijega znači da je hladno, tako da će biti super da veliku hrpu snijega u njegovom dvorištu poprskamo vodom da se zaledi. Kući se vratili k'o popišani, em nam se istopila hrpa, em mi mokri do gole kože... A i branili smo jedno drugo u obdaništu - jednom tata došao po mene a nama lica sva modra, izgrebana. On digao frku "Kakve ste vi vaspitačice, šta je ovo? Mamu vam vašu, vidi na šta mi djeca liče!" Kaže njemu teta, "Gospodine, ali niste vidjeli ono drugo dijete...." Ušuti se čovjek, i mene i njega za ruku i mrš kući.
Cholina_Lokica

#904 Re: kad sam bio mali

Post by Cholina_Lokica »

BobRock28 wrote:
Cholina_Lokica wrote:sa neke 3 godine upoznala prvi put najbolju jaranicu sa kojom se i dan-danas druzim, isto se zovemo, i prvi susret zavrsen tako sto smo se haman potukle jer nam nije bilo jasno kako se mozemo isto zvati...

....
Meni haman sva sjećanja iz djetinjstva imaju jal tebe jal Čamu u njima... Tipa kad su nas tražili po AP nakon što nas poslaše po jogurt a nas nema satima. I kako si fisnula s tobogana pravo na vugla. I kako olešismo onog debelog, Dejan ja mislim da se zvao, kad je "posudio" tvoju Violetu. I kako je Adi loptu znao nabiti nogom skoro do 8 sprata i kako nam je to bilo najkul na svijetu, skoro pa kao Supermen! I naravno, nezaobilazne svađe oko toga ko je kome posudio patrljak od olovke, a ko kome jednu čarapu od Barbike... :D

A moj drug Čamo i ja nismo dali njegovoj sestri (koja je bila 2 godine starija od nas) da se igra s nama. Osim ako bi se igrali cirkusa, pa je ona bila jedan od istreniranih pasa, hehe. A jednom skontali da nema veze što napolju nije minus, ako ima snijega znači da je hladno, tako da će biti super da veliku hrpu snijega u njegovom dvorištu poprskamo vodom da se zaledi. Kući se vratili k'o popišani, em nam se istopila hrpa, em mi mokri do gole kože... A i branili smo jedno drugo u obdaništu - jednom tata došao po mene a nama lica sva modra, izgrebana. On digao frku "Kakve ste vi vaspitačice, šta je ovo? Mamu vam vašu, vidi na šta mi djeca liče!" Kaže njemu teta, "Gospodine, ali niste vidjeli ono drugo dijete...." Ušuti se čovjek, i mene i njega za ruku i mrš kući.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nismo mi krive sto ne bi jogurta nigdje, a dje ces pitu bez joRguta jesti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mjesanac

#905 Re: kad sam bio mali

Post by Mjesanac »

Odlicna tema :thumbup:

Ja kad sam bio mali ... hmm :D Bio sam sejtan pravi, samo nesto izvodio i probleme pravio :D Ko god bi me naljuti opalim ga stocem, ali samo jednom nikad da citava bitka bude :lol: Vazda sam sanjo da se bacam sa balkona stana u kojem smo zivili :D Bio sam opsjednut onim spravama sto mjere brzinu bicikla :D Teletext je bio pojam, cak sam ga vise volio nego internet danas :lol: Skupljo sam slicice hokejasa, i vazda se svadjo sa najboljim jaranom koji je navijao za suprotni klub od mene :D Cak su kada smo trebali krenuti u osnovnu skolu javili iz vrtica da nas ne stavljaju u isti razred :lol: a da vam ne pricam kada smo otkrili da nas na bosanskom niko ne razumije :lol: Nana (maajka po mostarski :D ) mi je vazda lagala da radi u vrticu jer nisam organski podnosio vrtic :D Jeo sam "ribu iz Neretve" preko 1000 kilometara od Neretve, to je bio jedini nacin da pojedem ribu :lol: :lol: :lol: Sad malo i tuzniji dio, posto sam imao problema sa jelom, kad bi na vikendici bili mama bi mene do puta nacera, pa kako bi koje vozilo proslo ona meni hop zalogaj u usta, a tuzni je dio sto sam se najvise odusevljavo kamionima za koje sam nedavno sazno da su prevozili oruzje JNA koji su 1992 napali Mostar :(

Volio sam i Titanik i vazda nesto cito o njemu, znao sam imati i do 5 simpatija odjednom :D :D :D Adje (amidza) je bio pojam, non stop mi je kupovo one male autice i vazda je bilo kad cemo kod adje :D Kad je dosla strina odbijo sam da je zovem strinom, nego sam je imenom zvao, jer mi je "otela" mog adju :D Vazda me negdje vodo, btw. sutra mu je i rodjendan, moram mu cestitat :)

Sve u svemu najljepse djetinjstvo na svijetu :)
ters od rodjenja

#906 Re: kad sam bio mali

Post by ters od rodjenja »

Kad sam bila mala sestre su me zvale krpeljem i krvopijom.Vezale su mi strample i kacile na vjesalicu.Iako su bile starije i jace bojale su se glista :lol: :lol: Kada je kisa padala hvatala sam gliste i ganjala svoje sestre :lol: :lol: Ja ljepote.Igrala sam se fudbala,klikera,ganje,aberecke-abertute,indijanaca i sve moguce muske igrice.Nije mi bilo jasno kako neko moze s Barbikama da se igra satima.Kad sam bila imala imala sam modrice i ogrebotine i cudila se djeci koja ih nemaju.Sahranila sam papagaja zajedno s rodjakom,s fatihom i krstom :lol: :lol: :lol: :lol: Vidjeli u filmu.Onda su nam mame dale takvu porciju batina da nam nikad vise nije naumpalo nesto slicno.Na raspustu zajedno s rodjakom bila sam kod nane koja nije dala nista iz baste da se bere pa smo joj mi krisom pocupale sve mrkve i jagode a ona osula drvlje i kamenje na komsijinu djecu.S rodjakom s kojim sa odrasla svadjala sam se 10 puta dnevno i mirila.Nismo plakali i tuzakali se zbog svake sitnice nego smo rjesavali izmedju sebe ,nekada rijecima a nekad rukama i nogama :lol: Iako kao djeca nismo imali mobitele i kompjuterske igrice imali smo 100% bolje djetinjstvo nego danas. :D :D :D
michio

#907 Re: kad sam bio mali

Post by michio »

Prva procitana knjiga

Image

Zbog slike, nego sta. :lol:
saraboy

#908 Re: kad sam bio mali

Post by saraboy »

bila moda kod nas djece da u praznu kutijicu od sibica ulovimo pcelu i ko fol dok ona tamo zuji i pokusava
da izadje, slusamo tranzistor... mi to zvali 'radio plov' po tadasnjoj radio emisiji radio sarajeva...
a mogo si je uloviti jedino dok sisa sok iz cvijeta ili sakuplja polen u onom krugu na sredini...

jednog dana dok sam 'uzivao na talasima radio plova' pcela ljuta i ocajna promolila zaoku kroz mali otvor i
ujela me. plakao sam i jecao pola dana. mama tjesila i ljubila al jok. koga je ikad ujela pcela zna kako je. :-) :lol:
saraboy

#909 Re: kad sam bio mali

Post by saraboy »

michio wrote:Prva procitana knjiga

Image

Zbog slike, nego sta. :lol:
ista generacija. :) mislio sam da je svijet stvoren radi partizana :run:
Litotes

#910 Re: kad sam bio mali

Post by Litotes »

Sam pakovala snijeg u kese i redala pored kuce, da ponesem kasnije kod nane, jer kod nje u ravnici (nekih 4h voznje od moje kuce) nije bilo snijega za igranje :D
Obuca9

#911 Re: kad sam bio mali

Post by Obuca9 »

saraboy wrote:jednog dana dok sam 'uzivao na talasima radio plova' pcela ljuta i ocajna promolila zaoku kroz mali otvor i ujela me. plakao sam i jecao pola dana. mama tjesila i ljubila al jok. koga je ikad ujela pcela zna kako je. :-) :lol:
Ako ćeš iskreno, ja ne znam nikoga kome se desilo da ga pčela ujede :D
nellington

#912 Re: kad sam bio mali

Post by nellington »

hz__semir wrote:
saraboy wrote:jednog dana dok sam 'uzivao na talasima radio plova' pcela ljuta i ocajna promolila zaoku kroz mali otvor i ujela me. plakao sam i jecao pola dana. mama tjesila i ljubila al jok. koga je ikad ujela pcela zna kako je. :-) :lol:
Ako ćeš iskreno, ja ne znam nikoga kome se desilo da ga pčela ujede :D
Ti misliš da pčela ubada ljude? Naivno :lol:
kurcshlus

#913 Re: kad sam bio mali

Post by kurcshlus »

kad sam bio mali, a to je bilo davno, pojavila se nova serija mašina za veš. uz novu mašinu, naravno i nova reklama. danima su bubali na televiziji da ta mašina sama uzima deterdžent. ja danima kontao kako ona zna gdje moja mama drži deterdžent.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#914 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

Mis mekinjas wrote:
izvini, ali kad pročitah meni samo pada ona na pamet, DRUUUUNAAAAAAAAAAAAAA
:oops: :D :lol:
http://www.stomugromova.com/tekstovi/dr ... ?Itemid=11
poslije 'otkrića' Drune, imo sam podlakticu ko Popaj :thumbup: :mrgreen:
Tasha11

#915 Re: kad sam bio mali

Post by Tasha11 »

kurcshlus wrote:kad sam bio mali, a to je bilo davno, pojavila se nova serija mašina za veš. uz novu mašinu, naravno i nova reklama. danima su bubali na televiziji da ta mašina sama uzima deterdžent. ja danima kontao kako ona zna gdje moja mama drži deterdžent.
Hahahaha....pa jesi li na kraju skontao? Ili samo porastao.
Ja sam svojoj babi predlozila da peglom sredi bore na licu. :-)
Drule_sa

#916 Re: kad sam bio mali

Post by Drule_sa »

Ima tu par stvari kojih se ja sjecam, ali i nekih koji su mi roditelji ispricali, jer sam jos bio mali :D
Bile su ona igralista sa pijeskom, e ja sam znao zakopavati tudje igracke, pa kad oni odu da se ja mogu igrati...
Spustao se biciklom niz tobogan....
Izasao sam iz voza u podzemnoj zeljeznici na pogresnoj stanici za nekim ljudima, misleci da su mi to roditelji....
Redovno "grantiro" komsiju uoci nove godine kada se nakupuje petardi, zavrsilo sa raketom koja je usla kroz odskrinut prozor i roknula mu u kuci....Bio je onaj Black Jack u pitanju koliko se sjecam...
U osnovnoj skoli se popeo uz oluk jer su se vrata zakljucavala, pa ja moro da udjem kroz prozor, a na prvom spratu bili sugdje gelenderi...
Kupio sa prijateljem paket sibica, i u igri zapalio sijeno....Pola mahale gasilo, a ja jos sam sebe istuko sipkom hahahah da me roditelji nebi kad se vrate iz protupozarne akcije...
Udarilo me auto kad sam potrco za loptom, i zavrsim na stakama.Elem, u to se pravila džamija tu u blizini, i ko djeca se vazda igrali.I bilo je puno dasaka sa ekserima koji su bili okrenuti prema gore.Dobro se sjecam, bio u papucama jer mi je noga otekla i nisu mi mogle tene stati, a papuce su bile one plasticne sive, sa natpisom sport.I hodam ja po gradilistu, osjetim kako mi nesto probija nogu.Nabio se na ekser, i ostala mi daska zakucana u taban, nece da ispadne.I ja brze bolje krenem kuci da mi to neko izvadi, i par metara prije izlaza, onako u zurbi mi se isto desi sa drugom nogom.Mozete zamisliti odusevljenja kuci kad sam doso tako potklocan :mrgreen: :mrgreen:

Tema je super, evo zadnja 3 sata je sigurno citam, skroz sam slucajno naletio, pa sam moro sve od pocetka da krenem....
Korisnicko ime

#917 Re: kad sam bio mali

Post by Korisnicko ime »

Htio sam da zivim u Ekvadoru...zbog ovoga...

Image
Mis mekinjas

#918 Re: kad sam bio mali

Post by Mis mekinjas »

i tako jednom sam čačkala zub sa djetelinom. I igrom slučaja sklizne djetelina i ja je progutam.
Panično trčim kući, i naiđe prijateljica, i pita Šta ti je?
reko progutala sam djetelinu, hoću umirjeti. A ona iz topa HOĆEŠ.
A kad ne umrijeh od toga, a jesam plakala i derala se do kuće.... :-) :lol: :lol: :lol:
bijela

#919 Re: kad sam bio mali

Post by bijela »

Drule_sa wrote:Nabio se na ekser, i ostala mi daska zakucana u taban, nece da ispadne.I ja brze bolje krenem kuci da mi to neko izvadi, i par metara prije izlaza, onako u zurbi mi se isto desi sa drugom nogom.
Image
:-D
vjesticanametli

#920 Re: kad sam bio mali

Post by vjesticanametli »

Drule_sa wrote:Ima tu par stvari kojih se ja sjecam, ali i nekih koji su mi roditelji ispricali, jer sam jos bio mali :D
Bile su ona igralista sa pijeskom, e ja sam znao zakopavati tudje igracke, pa kad oni odu da se ja mogu igrati...
Spustao se biciklom niz tobogan....
Izasao sam iz voza u podzemnoj zeljeznici na pogresnoj stanici za nekim ljudima, misleci da su mi to roditelji....
Redovno "grantiro" komsiju uoci nove godine kada se nakupuje petardi, zavrsilo sa raketom koja je usla kroz odskrinut prozor i roknula mu u kuci....Bio je onaj Black Jack u pitanju koliko se sjecam...
U osnovnoj skoli se popeo uz oluk jer su se vrata zakljucavala, pa ja moro da udjem kroz prozor, a na prvom spratu bili sugdje gelenderi...
Kupio sa prijateljem paket sibica, i u igri zapalio sijeno....Pola mahale gasilo, a ja jos sam sebe istuko sipkom hahahah da me roditelji nebi kad se vrate iz protupozarne akcije...
Udarilo me auto kad sam potrco za loptom, i zavrsim na stakama.Elem, u to se pravila džamija tu u blizini, i ko djeca se vazda igrali.I bilo je puno dasaka sa ekserima koji su bili okrenuti prema gore.Dobro se sjecam, bio u papucama jer mi je noga otekla i nisu mi mogle tene stati, a papuce su bile one plasticne sive, sa natpisom sport.I hodam ja po gradilistu, osjetim kako mi nesto probija nogu.Nabio se na ekser, i ostala mi daska zakucana u taban, nece da ispadne.I ja brze bolje krenem kuci da mi to neko izvadi, i par metara prije izlaza, onako u zurbi mi se isto desi sa drugom nogom.Mozete zamisliti odusevljenja kuci kad sam doso tako potklocan :mrgreen: :mrgreen:

Tema je super, evo zadnja 3 sata je sigurno citam, skroz sam slucajno naletio, pa sam moro sve od pocetka da krenem....
:lol: :lol: zamisljam kao na onim prijeratnim plasticnim skijicama :lol: :lol: potkovan
Drule_sa

#921 Re: kad sam bio mali

Post by Drule_sa »

E da..
Isto tako smo se igrali u vec ranije navedenom famoznom objektu rata...Tipa jedna ekipa brani, druga napada i treba da zauzme.Ja sam bio u ovoj ekipi unutra, i imali smo ako pola sata da spremimo neku odbranu.I dok su neki pokusavali da zabarikadiraju vrata, moj prijatelj i ja dodjemo na ideju da napravimo lopatu ko one sto se prave zimi za ciscenje snijega od komada spere i letve, i onda na nju stavimo kreca, jer su tada maltali zidove, pa je bilo par desetina ako ne i stotina vreća po 50 kg u jednom dijelu.Uskoro je svaki prozor bio naoruzan tim odbrambenim sistemom, i napad je trebao da pocne.E sada ja sam bio na nizim prozorima, gdje su oni pokusavali da udju, dok su se ovi ostali gadjali kojekakvim glupostima sa visih spratova...
U po frke, cujem ja korake ispod prozora, i fino ti uzmem onu lopatu sa krecom, i sakrijem se odmah pored da sto bolje iznenadim svog "protivnika".U to moja rodica(koja je bila u protivnickoj ekipi :D ) ulazi kroz prozor deruci se, a ja samo zamahnem onom lopatom ko katapultom, i saspem joj krec usta....
Iduca scena, ona trci bijela ko Kasper niz bastu, kaslje ko luda, a svi legli da se valjaju od smjeha....
Kasnije je morala(bar nam tako kazu) da popije 2 litra mlijeka da to izbaci iz grla..
E da nije vristala bolje bi prosla :evil: :evil:
VenomousV

#922 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

kad sam bila mala mislila sam da se auto treba voziti sredinom ceste, tj da linija bude tacno ispod auta :D :D
flyawayll

#923 Re: kad sam bio mali

Post by flyawayll »

kad sam bio mali, mislio sam da imam neku posebnu moc, previse gledanja Dragon Ball z-a :lol: :lol:
thousands of voices

#924 Re: kad sam bio mali

Post by thousands of voices »

Kad sam bila mala...
Skupljala sam jadne "napustene" zabe, gustere, miseve, gusjenice, mrave... na cisti uzas mojih sestrara.
Jednom sam kupala macku i pokusala je fenirati - naravno macka se upi*ala od straha. U tom se mama nenajavljeno pojavila, pa sam macku sakrila u regal - naravno i tu se macka se upi*sala. Jadna je mama danima cistila stan jer je "nesto" smrdilo :D
Godinama sam djedu nosila cvijece za 8. mart
Na garazi smo u sitne sate prizivali duhove - ali se jedna curica onesvijestila od straha - nikad vise to nismo ponovili jer nas je ona prestravila vise od "duhova"
Krali smo kruske i kad nas je ljuta casna sestra potjerala, ugazila sam u poveliko khkm - nikad vise nisam krala kruske :mrgreen:

Kad sam bila mala...
Tito je bio jaci od Chuck Norrisa
spreca

#925 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Krao secer i davo konjima :lol:
Post Reply