Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
k3_h3
#901 Re: Škoda all about
Ljudi, cudan zvuk dopire od tockova, il su lezajevi il gume huce, nesto jest :S
Kolko bi mogli biti lezajevi?
Auto Skoda Fabia 1.9TDI 2001 godina sa 152.xxx km
Kolko bi mogli biti lezajevi?
Auto Skoda Fabia 1.9TDI 2001 godina sa 152.xxx km
-
colt
#902 Re: Škoda all about
Može li mi neko odgovoriti da li je normalno da je nivo rashladne tečnosti malo iznad maximuma (kad je hladan motor). Naime, rođaku sam dao da izbaci 1,5 l a da kasnije dospe novih 1,5 l. Međutim, on je dospio malo iznad maximuma i reče da me to ne brine. Ima li razloga za brigu, ili bi ipak trebao izbaciti do nivoa između max-min
Octavia A5
Octavia A5
-
goran16v
#903 Re: Škoda all about
Nivo tecnosti se u ekspanzionoj posudi mjeri kad je motor hladan i trebao bi biti nizi od max jer kad se tecnost ugrije raste povecava se zapremina i upravo tad dio posude koji ostaje prazan kad je motor hladan sluzi da zaprimi povecanu zapreminu i na taj nacin stabilizuje pritisak u sistemu. Kad je sve OK i ispod Max kad se motor ugrije tecnost se nikad ne prosiri toliko da zauzme cijelu posudu, tako da ima neke tolerancije ako je u sistemu malo vise tecnosti nego sto treba, pa ako je malo kao sto tvrdis ne bi trebao da brines. Problem je kad je u sistemu toliko tecnosti da se siri pilikom grijanja, a nema prostora da se siri i onda raste pritisak u sistemu. Sto se tice da li je normalno, u svakom slucaju ne pise dzaba "Min" i "Max" pa je najbolje drzati izmedju tih vrijednosti. To mozes iz sam, kad je motor hladan mjeracem za antifriz koji ima pipetu ili slicnom "spravom" i kojim mozes izvuci izvjesnu kolicinu tecnosti za mjerenje iz nekoliko puta izvuci toliko da se spusti na ispod Max.colt wrote:Može li mi neko odgovoriti da li je normalno da je nivo rashladne tečnosti malo iznad maximuma (kad je hladan motor). Naime, rođaku sam dao da izbaci 1,5 l a da kasnije dospe novih 1,5 l. Međutim, on je dospio malo iznad maximuma i reče da me to ne brine. Ima li razloga za brigu, ili bi ipak trebao izbaciti do nivoa između max-min
Octavia A5
- tm-maglaj
#904 Re: Škoda all about
treba mi prednji znak za škodu fabiu.. ako neko ima slučajno za prodaju.. ili oba, svejedno su mi oba izlizana 
-
colt
#905 Re: Škoda all about
Pretpostavio sam da je nešto ovako. U svakom slučaju, zahvaljujem na odgovoru.goran16v wrote:Nivo tecnosti se u ekspanzionoj posudi mjeri kad je motor hladan i trebao bi biti nizi od max jer kad se tecnost ugrije raste povecava se zapremina i upravo tad dio posude koji ostaje prazan kad je motor hladan sluzi da zaprimi povecanu zapreminu i na taj nacin stabilizuje pritisak u sistemu. Kad je sve OK i ispod Max kad se motor ugrije tecnost se nikad ne prosiri toliko da zauzme cijelu posudu, tako da ima neke tolerancije ako je u sistemu malo vise tecnosti nego sto treba, pa ako je malo kao sto tvrdis ne bi trebao da brines. Problem je kad je u sistemu toliko tecnosti da se siri pilikom grijanja, a nema prostora da se siri i onda raste pritisak u sistemu. Sto se tice da li je normalno, u svakom slucaju ne pise dzaba "Min" i "Max" pa je najbolje drzati izmedju tih vrijednosti. To mozes iz sam, kad je motor hladan mjeracem za antifriz koji ima pipetu ili slicnom "spravom" i kojim mozes izvuci izvjesnu kolicinu tecnosti za mjerenje iz nekoliko puta izvuci toliko da se spusti na ispod Max.colt wrote:Može li mi neko odgovoriti da li je normalno da je nivo rashladne tečnosti malo iznad maximuma (kad je hladan motor). Naime, rođaku sam dao da izbaci 1,5 l a da kasnije dospe novih 1,5 l. Međutim, on je dospio malo iznad maximuma i reče da me to ne brine. Ima li razloga za brigu, ili bi ipak trebao izbaciti do nivoa između max-min
Octavia A5
-
duboka_misao
#906 Re: Škoda all about
jesu jos koga zvali iz skode da mu zamjene znak ?
-
elcho81
#907 Re: Škoda all about
Pozdrav svima
, da li neko zna gdje se moze kupiti mali amortizer i klizac na spaneru ali posebno ? Taj spaner kosta oko 130 KM i svi prodaju u kompletu.
-
maxell_sarajevo
#908 Re: Škoda all about
Pogledaj u onoj radnji kod Zeljinog stadiona.elcho81 wrote:Pozdrav svima, da li neko zna gdje se moze kupiti mali amortizer i klizac na spaneru ali posebno ? Taj spaner kosta oko 130 KM i svi prodaju u kompletu.
- pajero
#909 Re: Škoda all about
Kako mislis da mu zamjene znak?duboka_misao wrote:jesu jos koga zvali iz skode da mu zamjene znak ?
- holowey
#910 Re: Škoda all about
pa znas, ono htp crno u 16v crvenopajero wrote:Kako mislis da mu zamjene znak?duboka_misao wrote:jesu jos koga zvali iz skode da mu zamjene znak ?
-
duboka_misao
#911 Re: Škoda all about
mislim na prednju i zadnju naljepnicu tj skoda logo ,meni su zamjenili na yetijupajero wrote:Kako mislis da mu zamjene znak?duboka_misao wrote:jesu jos koga zvali iz skode da mu zamjene znak ?
- pajero
#912 Re: Škoda all about
@holowev druze ako meni moze TDI hahahahaha
@duboka_misao mene niko nije zvao ali mom autu je vec 5 godina tako da...Koliko ti je star Yeti? Mozda mjenjaju samo ovim novijim...
@duboka_misao mene niko nije zvao ali mom autu je vec 5 godina tako da...Koliko ti je star Yeti? Mozda mjenjaju samo ovim novijim...
-
duboka_misao
#913 Re: Škoda all about
pajero wrote: @duboka_misao mene niko nije zvao ali mom autu je vec 5 godina tako da...Koliko ti je star Yeti? Mozda mjenjaju samo ovim novijim...
dvije godine, nicim izazvani zvali i zamjenili .
- pajero
#915 Re: Škoda all about
To mene i cudi...hahahahahaaa...cuj sami zvali a ti nisi otisao dolje prijetio, mlatio nekogaduboka_misao wrote:pajero wrote: @duboka_misao mene niko nije zvao ali mom autu je vec 5 godina tako da...Koliko ti je star Yeti? Mozda mjenjaju samo ovim novijim...
-
duboka_misao
#916 Re: Škoda all about
pajero wrote:To mene i cudi...hahahahahaaa...cuj sami zvali a ti nisi otisao dolje prijetio, mlatio nekogaduboka_misao wrote:pajero wrote: @duboka_misao mene niko nije zvao ali mom autu je vec 5 godina tako da...Koliko ti je star Yeti? Mozda mjenjaju samo ovim novijim...
to je bilo u slucaju zamjene remena u garantnom roku,mater im.
-
lavic
#917 Re: Škoda all about
Meni jedna stvar vezana za Skoda vozila nikada nece biti jasna, a vjerovatno se dosta vas nece sloziti, ali cinjenica je da bar 95 % vozaca/vlasnika Skode su da ih blago nazovem "levati' za volanom, za njih je voznja borba na zivot i smrt, a ostalih 3% su nazovi trkaci koji nisu mogli kupiti VW pa se dokazuju u Skodama i na kraju normalnih 2%.
Volio bih cuti vasa misljenja i iskustva sa vozacima Skoda vozila. Nisam ovim postom zelio nikoga uvrijediti ili provocirati, ovoj je samo moj dojam koji sam stekao u voznji kroz razner situacije.
Volio bih cuti vasa misljenja i iskustva sa vozacima Skoda vozila. Nisam ovim postom zelio nikoga uvrijediti ili provocirati, ovoj je samo moj dojam koji sam stekao u voznji kroz razner situacije.
-
Mlad i Nevin
#918 Re: Škoda all about
Ja bih rek'o da je pola pola odnos trkača i ''levata''....možda zato što Škode uglavnom kupuju ženskice,bakice/dekice i početnici (Fabia haj ti polako) koji voze zna se već kako i firme u službene svrhe (Fabia isto haj ti polako ili jača, Octavia) koji se gone ko bog vraga..ovo je samo subjektivni dojam 
-
530i
#919 Re: Škoda all about
To je taj renome koji ima Škoda u većini slučajeva...jak marketing i oslanjanje na ugled nekadašnjeg TAS-a, s tim je Škoda nastupila poslije rata i to je to...
-
frngla
#920 Re: Škoda all about
Mlad i Nevin wrote:Ja bih rek'o da je pola pola odnos trkača i ''levata''....možda zato što Škode uglavnom kupuju ženskice,bakice/dekice i početnici (Fabia haj ti polako) koji voze zna se već kako i firme u službene svrhe (Fabia isto haj ti polako ili jača, Octavia) koji se gone ko bog vraga..ovo je samo subjektivni dojam
-
jefferson
#921 Re: Škoda all about
Tako ti je to kada tata i mama kupuju auto i sipaju gorivo.frngla wrote:Mlad i Nevin wrote:Ja bih rek'o da je pola pola odnos trkača i ''levata''....možda zato što Škode uglavnom kupuju ženskice,bakice/dekice i početnici (Fabia haj ti polako) koji voze zna se već kako i firme u službene svrhe (Fabia isto haj ti polako ili jača, Octavia) koji se gone ko bog vraga..ovo je samo subjektivni dojamma veze ti nemas, bez uvrede
-
Mlad i Nevin
#922 Re: Škoda all about
A ko kupuje Škode u najvećem broju, pametnjakovići? Izgleda da neko ne može prepoznati da je to bila zajebancija na post iznad...
-
riki-sa
#923 Re: Škoda all about
znas li mozda razliku u motorima u skoda oktavia, 1,9 tdi 77 kw i motora 1,9,81 mw.citroen xm wrote:Ajd ovako grubo i mahalski rečeno. Selen blokovi su ti dijelovi napravljeni od "presovane gume" koji služe da eliminišu udare i vibracije. Potrošni materijal koji zbog lošijeg puta češće strada. Ne znam cijene za Škodu, ali ne bi trebala biti astronomska.
vec 3 god. vozim 1,9 tdi 81 kw i nemam nikakvih zamjerki,ali mi je ovaj od 77 kw bas nepoznanica...kolika je to razlika u motorima,neka drasticna ili priblizno ista.
pozz i hvala na odg.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#924 Re: Škoda all about
Jedan je stari TDI (81 kw) a drugi je novi TDI (pumpa-dizna sa 77 kw). Nema neke razlike osim u ubrizgavanju i vjerovatno u turbini,ali za to nisam siguran. Oba su odlicna i po meni najbolja kupovina.riki-sa wrote:znas li mozda razliku u motorima u skoda oktavia, 1,9 tdi 77 kw i motora 1,9,81 mw.citroen xm wrote:Ajd ovako grubo i mahalski rečeno. Selen blokovi su ti dijelovi napravljeni od "presovane gume" koji služe da eliminišu udare i vibracije. Potrošni materijal koji zbog lošijeg puta češće strada. Ne znam cijene za Škodu, ali ne bi trebala biti astronomska.
vec 3 god. vozim 1,9 tdi 81 kw i nemam nikakvih zamjerki,ali mi je ovaj od 77 kw bas nepoznanica...kolika je to razlika u motorima,neka drasticna ili priblizno ista.
pozz i hvala na odg.
-
riki-sa
#925 Re: Škoda all about
hvala na odg...mali_milojica wrote:Jedan je stari TDI (81 kw) a drugi je novi TDI (pumpa-dizna sa 77 kw). Nema neke razlike osim u ubrizgavanju i vjerovatno u turbini,ali za to nisam siguran. Oba su odlicna i po meni najbolja kupovina.riki-sa wrote:znas li mozda razliku u motorima u skoda oktavia, 1,9 tdi 77 kw i motora 1,9,81 mw.citroen xm wrote:Ajd ovako grubo i mahalski rečeno. Selen blokovi su ti dijelovi napravljeni od "presovane gume" koji služe da eliminišu udare i vibracije. Potrošni materijal koji zbog lošijeg puta češće strada. Ne znam cijene za Škodu, ali ne bi trebala biti astronomska.
pozz i hvala na odg.
poz