el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lerdi

#901 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by lerdi »

Ja tvrdim da je pobjedio fudbal, ali ne zato što Real propagira antifudbal (štaviše imali su zaista finih partija kao one protiv Milana ili Ajaxa), nego zato što je politika Reala čisti biznis i pravljenje rezultata na silu. Pa Real je zadnjih godina dao para više nego ijedan drugi klub. S druge strane Barsa se poodavno okrenula mladim momcima iz svoje škole (njih 10 je nastupilo večeras od ukupno 14 igrača Barse) i sasvim je normalno da će biti 10x naloženiji za ove duele. S jedne strane su igrači koje vole svoj klub i znaju šta ova utakmica znači tom istom klubu, a sa druge strane plačenici (njih 12 od 13 igrača Reala koji su nastupili večeras). Jednostavno igrači Reala koji su tu samo radi para, nikad ali nikad neče moći shvatiti vrijednost jednog el Clasica. Oni se samo mogu naložiti radi eventualnih bonusa, ali opet nema tu srca. Skroz sam neutralan (iako su moje simpatije bile na strani Barse večeras) jer nisu mi posebno interesantni niti jedni niti drugi, ali mi je drago što je ovako sve završilo. Najviše zbog kristine i društva. Nek sad idu i nek se furaju da su galaktikosi, a fudbal nek ostave onima kojima je fudbal ispred para. ;)
djudjologija

#902 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by djudjologija »

hau jes no wrote:
juventus wrote:a Bogami je i Barca šamarala mnoge kad je bilo biti il ne biti...i to sa stilom, a ne s kopanjem rovova pred svojim golom.. :dance:
pregazio ih je mourinho 3-1 na san siru, nisu znali šta ih je snašlo.
poslije ovolikog onanisanja na crvenoplave veceras od strane otas,relax tours,ekskurzija navijaca barselone,ta pobjeda intera je jos veca
zivio el principe
5 0 5

#903 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

hau jes no wrote:
juventus wrote:a Bogami je i Barca šamarala mnoge kad je bilo biti il ne biti...i to sa stilom, a ne s kopanjem rovova pred svojim golom.. :dance:
pregazio ih je mourinho 3-1 na san siru, nisu znali šta ih je snašlo.
Pa mogao bih i ja spominjati vulkan i put autobusom u Milan 2 dana, bla bla bla... Ali ne. Inter je bio bolji, nadigrali su Barçu, kapa dolje. Pošto se barcine izgubljene utakmice mogu prebrojati na prste jedne ruke, nekako mi je lakše.
fixer

#904 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

505sCrtom wrote:[

Guardiola je odrastao u barciloninoj školi. Igrao je za jedan od najjačih barcinih timova u istoriji Barce. Pa i Mourinho je izučio zanat u Barceloni.
Nema to sta, taj tim ima odlicnu filozofiju i strategiju. Ali glupo je pricati o nekakvom vrhunskom strucnjaku. On je za Barcelone najbolji,ali ako ode u Chelsea, Liverpool i tamo se dokaze, onda je majstor. Ovako je samo jedna od violina koja savrseno razumije ono sto su davno prije pojedinci pokrenuli. Vrhunski strucnjak bi znao rijesiti bunker sa 10 igraca na onolikom terenu. On to jos nije, a mozda postane.
5 0 5

#905 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:

Guardiola je odrastao u barciloninoj školi. Igrao je za jedan od najjačih barcinih timova u istoriji Barce. Pa i Mourinho je izučio zanat u Barceloni.
Nema to sta, taj tim ima odlicnu filozofiju i strategiju. Ali glupo je pricati o nekakvom vrhunskom strucnjaku. On je za Barcelone najbolji,ali ako ode u Chelsea, Liverpool i tamo se dokaze, onda je majstor. Ovako je samo jedna od violina koja savrseno razumije ono sto su davno prije pojedinci pokrenuli. Vrhunski strucnjak bi znao rijesiti bunker sa 10 igraca na onolikom terenu. On to jos nije, a mozda postane.

Jel to isto važi i za Fergusona?
fixer

#906 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

lerdi wrote:Ja tvrdim da je pobjedio fudbal, ali ne zato što Real propagira antifudbal (štaviše imali su zaista finih partija kao one protiv Milana ili Ajaxa), nego zato što je politika Reala čisti biznis i pravljenje rezultata na silu. Pa Real je zadnjih godina dao para više nego ijedan drugi klub. S druge strane Barsa se poodavno okrenula mladim momcima iz svoje škole (njih 10 je nastupilo večeras od ukupno 14 igrača Barse) i sasvim je normalno da će biti 10x naloženiji za ove duele. S jedne strane su igrači koje vole svoj klub i znaju šta ova utakmica znači tom istom klubu, a sa druge strane plačenici (njih 12 od 13 igrača Reala koji su nastupili večeras). Jednostavno igrači Reala koji su tu samo radi para, nikad ali nikad neče moći shvatiti vrijednost jednog el Clasica. Oni se samo mogu naložiti radi eventualnih bonusa, ali opet nema tu srca. Skroz sam neutralan (iako su moje simpatije bile na strani Barse večeras) jer nisu mi posebno interesantni niti jedni niti drugi, ali mi je drago što je ovako sve završilo. Najviše zbog kristine i društva. Nek sad idu i nek se furaju da su galaktikosi, a fudbal nek ostave onima kojima je fudbal ispred para. ;)
A sve te igrace Barcelona u inkubatoru napravila... Svi oni kupuju i prodaju, samo sto Barcelona trguje djecom. Sumnjam da ce ikad vise imati ovakvu generaciju. Zivi bili i vidjeli... Ne sto ne znaju napraviti igraca, vec sto je ovakav talenat neponovljiv. Messi se radja jednom u 30-40 godina. Vrijedi isto za Xavia.
LSD

#907 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

fixer wrote:

Ali ne možeš reci ni da je loš strucnjak samo zato zakazao u jednoj utakmici i što nije uspio riješiti bunker Intera koji se branio sa 10 igraca (usput receno svaka cast Interu na toj utakmicu jer uspjeli u svojim namjerama i zasluženo prošli).
Guardiola je ,za razliku od Mourinha, još uvijek pocetnik u ovoj struci - puter :mrgreen: ... tek dvije sezone kao trener prvog tima ima iza sebe- dakle definitivno pocetnik...ali ima iza sebe trofeje i nije korektno ga omalovažavati jer se radi o perspektivnom treneru...tek za nekih 10-tak godina se može o njemu dati neki konkretniji sud kao o strucnjaku.
fixer

#908 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Nema to sta, taj tim ima odlicnu filozofiju i strategiju. Ali glupo je pricati o nekakvom vrhunskom strucnjaku. On je za Barcelone najbolji,ali ako ode u Chelsea, Liverpool i tamo se dokaze, onda je majstor. Ovako je samo jedna od violina koja savrseno razumije ono sto su davno prije pojedinci pokrenuli. Vrhunski strucnjak bi znao rijesiti bunker sa 10 igraca na onolikom terenu. On to jos nije, a mozda postane.

Ne, jer taj je mnogo generacija svojim rukama sklepao i dovodio na tron. Gvardijola je prodao Eto-a,doveo Zlatana, kupio Cingrinskog. Okosnicu mu cine igraci koje on nije birao, koji nisu stasali pod njegovom palicom. Mozda jedino Pedro, ali nema neku znacajnu ulogu.
fixer

#909 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

LSD wrote: Ali ne možeš reci ni da je loš strucnjak samo zato zakazao u jednoj utakmici i što nije uspio riješiti bunker Intera koji se branio sa 10 igraca (usput receno svaka cast Interu na toj utakmicu jer uspjeli u svojim namjerama i zasluženo prošli).
Guardiola je ,za razliku od Mourinha, još uvijek pocetnik u ovoj struci - puter :mrgreen: ... tek dvije sezone kao trener prvog tima ima iza sebe- dakle definitivno pocetnik...ali ima iza sebe trofeje i nije korektno ga omalovažavati jer se radi o perspektivnom treneru...tek za nekih 10-tak godina se može o njemu dati neki konkretniji sud kao o strucnjaku.
Nakon ovog posta nemamo sta raspravljati. Sve isto mislimo. :thumbup:
HarisKavaz

#910 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by HarisKavaz »

spaho wrote:jel ima negdje na netu da se skine ova utakmica??' :thumbup: :thumbup: :bih:
http://extratorrent.com/torrent/2157186 ... D-433.html
Baltazar_khan

#911 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baltazar_khan »

Image

Evo vam dokaz da je ovaj sport odavno otišao u helać. Iniesta ima vrijednost 30 miliona manju, ali je korisniji i daje timu više od ovog precijenog manekena.
fixer

#912 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Sto je maneken? Sto pada i scenira? Podsjeca vas na nekog? Ni Messiju nije bilo mane vcrs. Ja tvrdim odgovorno da bi Ronaldo bolje odigrao pored onakvog Xavia, nego sto je to Messi vcrs. :D Odoh spavat. A fudbal ce pobijediti. :D
5 0 5

#913 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Evo malo i za nostalgičare:

Image

Image

Image
darius_maximus

#914 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by darius_maximus »

fixer wrote:Ok, uputit cemo javni apel svim igracima, navijacima, da se, ukoliko vole fudbal i zele da on pobjedi, pridruze Barceloni. Nema potrebe da igras negdje drugo, da navijas za nekog drugog. Jedino ako mrzis fudbal. A Barcelona ce braniti casne boje u tako necasnom antifudbalskom okruzenju. Niko nije odgovorio s kim ce igrati kad na kraju, jednom za svagda, poraze antifudbalske snage? Hoce to onda biti konacna pobjeda fudbala, zavrsna scena duge mitske borbe, nakon cega ce svi zivjeti sretni i zadovoljni, jer je dobro nadjacalo zlo? :shock:
Moram ti reci da malo pretjerujes i da ne vidis poentu koja stoji iza citave price... Barcelona se cijeni ne zato sto je osvajac sest trofeja u jednoj godini (ne samo zato) vec zato sto uvijek pokusavaju igrati svoju igru i zato sto igraju za go vise. Znaci kada gledas utakmicu koju oni igraju mozes biti siguran da taktika nece biti bunker jer su nauceni da je najbolja odbrana dobar napad. Ja licno volim gledati sve ekipe koje igraju ofanzivno i koje se ne boje da ce utakmicu izgubiti zato sto je neko bolji od njih.
Barcelonu volim jos od vremena Kluiverta, pa Rivalda, Ronalda, Ronaldinha. Koja god da je generacija u pitanju, Barca je uvijek napadala koliko je mogla, a ova generacija im je zlatna. Jos kada im je podmladak onako jak, ne moraju se bojati da ce uskoro izgubiti na ostrini.
Da ne bude da ja mislim da igraci Barce igraju za kifle, moram reci samo da je politika Barcinih pojacanja podredjena stilu igre koji gaji ova ekipa, dok je politika Reala kupiti ono sto je na glasu kao najbolje, pokusavajuci onda to uklopiti u neki kolektiv.
Pobjeda fudbala ce biti onaj dan kada neko nadigra Barcu i pobijedi je na taj nacin, davajuci joj povoda da jos dalje usavrsi svoj stil igre, a ne dan kada se usavrsi "parkiranje autobusa" pred sesnaesterac. Da se opet razumijemo, ja to do neke mjere razumijem kod ekipa koje su nekoliko klasa slabije od protivnika, ali gledati tako nesto od Intera ili Chelsea koji imaju i vise nego dobre igrace za evropsku scenu je za mene kukavicluk. Kao priznavanje slabosti i pokusaj izvlacenja najboljeg iz date situacije. Tako nesto ja ne mogu cijeniti i to je ono sto vecina smatra antifubalom, kada se govori o njemu.
Sto se tekme tice, ne mogu opisati koliko mi je drago ne samo sto je pobijedila Barca, nego sto je to uradila na onakav nacin, ne dajuci protivniku da dahne i da stvori pravu priliku. Onako se protivnickoj ekipi pokazuje ko igra bolji fudbal. :D :D :D :D :D
5 0 5

#915 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

omar little

#916 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by omar little »

Game Over! For next game you must insert 300M €! :D :D :D
Baltazar_khan

#917 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baltazar_khan »

fixer wrote:Sto je maneken? Sto pada i scenira?
Ako je Perezu bio cilj da dovede takvog fudbalera koji pada na svakom koraku, bolje da je doveo onda nekog glumca ili kaskadera manje bi ga koštao :oops:
ibizza

#918 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ibizza »

Casillas: Ronaldo,gdje je lopta? Nemoj me zajebavati?!
Ronaldo: Eto ti je u mrezi,peti put ti kazem! xDD :lol: :lol:
edistizu

#919 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by edistizu »

Nemoj mi molim te pricati o tome da je ovaj Gvardi bolji trener od Murinha. Ovdje nije pobjedila njegova taktika, jer se u Barceloninoj igri nije nista znacajno mijenjalo od Rajkarda. Igraju isti sistem koji je i on igrao. Rajkard je bio trener u Barceloni i nigdje vise. Lako je voditi Barcelonu. Ako ode iz Barcelone i dokaze se kao trener, onda je istinski majstor. Ovako je samo jedan Rajkard, kojeg su isto tako svi hvalili, a taj se propisno utopio u prosjecnost sa drugim trenerima cim je napustio klupu Barcelone.

Haha dobar argument nema šta,
pa ajde daj Rajkardu da trenira Real, pa i on može izgubiti ko Mourinho od Barce večeras, nidje veze stvarno,
ja Mourinhu skidam kapu za titulu s Portom, gdje je opet Monaco izbacio sve favorite do Finala.
Sve ostalo je bilo sastravljanje ekipa velikom lovom po njegovoj želji, a kad ne ide, kriv je onaj, kriv je onaj, kupi sad ovog itd.

Ancelotti je za njega izmislio fudbal, merak mi je gledat čelzi zadnje dvije godine(s izuzetkom zadnjih par kola, ozljede učinile svoje), a vatreni sam navijač Barce.
lerdi

#920 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by lerdi »

fixer wrote:
lerdi wrote:Ja tvrdim da je pobjedio fudbal, ali ne zato što Real propagira antifudbal (štaviše imali su zaista finih partija kao one protiv Milana ili Ajaxa), nego zato što je politika Reala čisti biznis i pravljenje rezultata na silu. Pa Real je zadnjih godina dao para više nego ijedan drugi klub. S druge strane Barsa se poodavno okrenula mladim momcima iz svoje škole (njih 10 je nastupilo večeras od ukupno 14 igrača Barse) i sasvim je normalno da će biti 10x naloženiji za ove duele. S jedne strane su igrači koje vole svoj klub i znaju šta ova utakmica znači tom istom klubu, a sa druge strane plačenici (njih 12 od 13 igrača Reala koji su nastupili večeras). Jednostavno igrači Reala koji su tu samo radi para, nikad ali nikad neče moći shvatiti vrijednost jednog el Clasica. Oni se samo mogu naložiti radi eventualnih bonusa, ali opet nema tu srca. Skroz sam neutralan (iako su moje simpatije bile na strani Barse večeras) jer nisu mi posebno interesantni niti jedni niti drugi, ali mi je drago što je ovako sve završilo. Najviše zbog kristine i društva. Nek sad idu i nek se furaju da su galaktikosi, a fudbal nek ostave onima kojima je fudbal ispred para. ;)
A sve te igrace Barcelona u inkubatoru napravila... Svi oni kupuju i prodaju, samo sto Barcelona trguje djecom. Sumnjam da ce ikad vise imati ovakvu generaciju. Zivi bili i vidjeli... Ne sto ne znaju napraviti igraca, vec sto je ovakav talenat neponovljiv. Messi se radja jednom u 30-40 godina. Vrijedi isto za Xavia.
Jebi ga fixer i ti ga pretjeruješ. Kontam da ti je krivo, i meni je kad Sarajevo zijani, ali pretjera ga fakat. Od 10 igrača iz omladinskog pogona 7-8 je iz Katalonije. Mislim da ipak to nešto znači. S druge strane Real ubija draž fudbala, svojim bahatim ponašanjem na tržištu. Slično kao i Man. City. Ali opet ponavljam nikad igrači s strane ne mogu skontati draž derbija. Oni su tu da uzmu pare, a vrijednost određene utakmice mjere samo po iznosu potencijalnog bonusa.

Šta će biti u budučnosti ne znamo ni ja ni ti. Ipak činjenica je da Barca, svake dvije-tri godine, izbaci novog vanserijskog igrača. Ako ovako nastave, ne bi me čudilo da vidimo i novih Messija i Xavija iz njihovog pogona.
Jack Be Nimble

#921 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Jack Be Nimble »

barem nije plakao ovaj put
Image
5 0 5

#922 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

darius_maximus wrote:
fixer wrote:Ok, uputit cemo javni apel svim igracima, navijacima, da se, ukoliko vole fudbal i zele da on pobjedi, pridruze Barceloni. Nema potrebe da igras negdje drugo, da navijas za nekog drugog. Jedino ako mrzis fudbal. A Barcelona ce braniti casne boje u tako necasnom antifudbalskom okruzenju. Niko nije odgovorio s kim ce igrati kad na kraju, jednom za svagda, poraze antifudbalske snage? Hoce to onda biti konacna pobjeda fudbala, zavrsna scena duge mitske borbe, nakon cega ce svi zivjeti sretni i zadovoljni, jer je dobro nadjacalo zlo? :shock:
Moram ti reci da malo pretjerujes i da ne vidis poentu koja stoji iza citave price... Barcelona se cijeni ne zato sto je osvajac sest trofeja u jednoj godini (ne samo zato) vec zato sto uvijek pokusavaju igrati svoju igru i zato sto igraju za go vise. Znaci kada gledas utakmicu koju oni igraju mozes biti siguran da taktika nece biti bunker jer su nauceni da je najbolja odbrana dobar napad. Ja licno volim gledati sve ekipe koje igraju ofanzivno i koje se ne boje da ce utakmicu izgubiti zato sto je neko bolji od njih.
Barcelonu volim jos od vremena Kluiverta, pa Rivalda, Ronalda, Ronaldinha. Koja god da je generacija u pitanju, Barca je uvijek napadala koliko je mogla, a ova generacija im je zlatna. Jos kada im je podmladak onako jak, ne moraju se bojati da ce uskoro izgubiti na ostrini.
Da ne bude da ja mislim da igraci Barce igraju za kifle, moram reci samo da je politika Barcinih pojacanja podredjena stilu igre koji gaji ova ekipa, dok je politika Reala kupiti ono sto je na glasu kao najbolje, pokusavajuci onda to uklopiti u neki kolektiv.
Pobjeda fudbala ce biti onaj dan kada neko nadigra Barcu i pobijedi je na taj nacin, davajuci joj povoda da jos dalje usavrsi svoj stil igre, a ne dan kada se usavrsi "parkiranje autobusa" pred sesnaesterac. Da se opet razumijemo, ja to do neke mjere razumijem kod ekipa koje su nekoliko klasa slabije od protivnika, ali gledati tako nesto od Intera ili Chelsea koji imaju i vise nego dobre igrace za evropsku scenu je za mene kukavicluk. Kao priznavanje slabosti i pokusaj izvlacenja najboljeg iz date situacije. Tako nesto ja ne mogu cijeniti i to je ono sto vecina smatra antifubalom, kada se govori o njemu.
Sto se tekme tice, ne mogu opisati koliko mi je drago ne samo sto je pobijedila Barca, nego sto je to uradila na onakav nacin, ne dajuci protivniku da dahne i da stvori pravu priliku. Onako se protivnickoj ekipi pokazuje ko igra bolji fudbal. :D :D :D :D :D

Zanimljivo je da je Barca bila u krizi dok je van Gaal bio trener (a Mourinho baš pekao zanat kod njega kao pomoćnik). Taj je Barca igrala kombinacije i bar je 5 igrača bilo iz Holandije. Van Gaalu su tad svi jedva čekali da mu vide leđa. Većina tima, čini mi se da se svađao sa Rivaldom oko pozicije.
Bušman

#923 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Bušman »

Barca je bila u krizi kada je Gaspart postao predsjednik i mnogi navijaci Barce taj period zovu Dark Ages. Kad se samo sjetim koji su imbecili (simbol te ere je bio Christanval - nadam se da ga se niko ne sjeca) bude mi muka od tog perioda. Inace sam navijac Barce jos od vremena Kodre - zbog njega sam i postao navijac :D i uvijek su igrali dobru igru, onako kako je Cruyff postavio stvari.
505sCrtom wrote:Zanimljivo je da je Barca bila u krizi dok je van Gaal bio trener (a Mourinho baš pekao zanat kod njega kao pomoćnik). Taj je Barca igrala kombinacije i bar je 5 igrača bilo iz Holandije. Van Gaalu su tad svi jedva čekali da mu vide leđa. Većina tima, čini mi se da se svađao sa Rivaldom oko pozicije.
Hmm, Barca je tada osvojila ligu dvaput i kup jednom ili dva put, ne sjecam se tacno. Ali to je sve bilo prije Gasparta. Doduse, nije se samo sa Rivaldom svadjao, ali i Rivaldo je bio potezak karakter :D
darius_maximus

#924 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by darius_maximus »

Pa dobro, ne mogu vazda ni med i mlijeko teci. Istina je da je Barca imala tezih i boljih perioda, ali su znali u kojem smjeru zele da se razvijaju... :) Od Cruyffa pa do dan danas ova Barcelona se razvijala, bas kao sto kaze Guardiola, nista slagao nije...

P.S. Koliko god bio tezak, Rivaldo je meni uvijek bio jako drag igrac... :D
5 0 5

#925 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:
505sCrtom wrote:
fixer wrote: Nema to sta, taj tim ima odlicnu filozofiju i strategiju. Ali glupo je pricati o nekakvom vrhunskom strucnjaku. On je za Barcelone najbolji,ali ako ode u Chelsea, Liverpool i tamo se dokaze, onda je majstor. Ovako je samo jedna od violina koja savrseno razumije ono sto su davno prije pojedinci pokrenuli. Vrhunski strucnjak bi znao rijesiti bunker sa 10 igraca na onolikom terenu. On to jos nije, a mozda postane.

Ne, jer taj je mnogo generacija svojim rukama sklepao i dovodio na tron. Gvardijola je prodao Eto-a,doveo Zlatana, kupio Cingrinskog. Okosnicu mu cine igraci koje on nije birao, koji nisu stasali pod njegovom palicom. Mozda jedino Pedro, ali nema neku znacajnu ulogu.

Da ti odgovorim. Nadam se da nije kasno. Priča oko Eto'o-a (kao i Ronaldiña, Deco-a) je dublja nego što misliš. Bilo je tu dosta prijetnji, ucjenjivanja, uglavnom su tu menadžeri uvlačili prste. Dugo se razmišljalo oko toga šta s njim (Eto'o) i na kraju su ga morali prodati jer je unosio nesklad u svlačionicu itd. Ipak, nisu ga pljuvali. Kad je Barca osvojila svih onih 6 trofeja Guardiola mu se lijepo zahvalio i rekao da je i on veliki dio tog uspjeha. Razlika je u tome što takve probleme pokušavaju riješiti u klubu a ne na sav glas u medijima (kao što je običaj u Engleskoj). Za Ibru je isto priča za sebe. On se jednostavno nije uklopio u stil igre. (Možda je tu malo i jezik igrao ulogu). Sad šta je tu je. Cingrinski je guardiolin promašaj. Prije se vratio nazad odakle je došao (za pola para) nego što je Nike uspio prodati njegovu majcu.
Barca ima igrača iz svoje škole za prodaju. Fabregas, Reina, Pique, svi su se pokazali u Engleskoj. U najjačim klubovima. I Bojan bi otišao ove godine da je Zlatan otišao. Tako je to.
Ne slažem se da se Guardiola treba dokazivati igdje. Barcelona je njegov grad i njegov klub, tu je odrastao. To je za mene i ideja sporta. Da podržavaš svoj klub. Pa na kraju krajeva, čovjek je napunio pun tamić trofeja u par godina.
Btw. Guardiola je trenirao Messija (i ostale pionire) u Barcinom B timu.
Locked