Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

So What!

#901 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

johntra wrote:
So What! wrote:
Pola smo dobili iz donacije, pola smo sami obezbjedili. Na Ravnoj planini nije isto, mehanizam jeste, ali dužina, kapacitet kao i objekti, sve je drugačije.

Što se tiče Skake, poznato je da je Hadžibajrić otezao jer njih dvojica ratuju, pa je onda shvatio šta će to značit za Općinu valjda i dao pola miliona za projekat.
znam za donaciju, ali je sramota i to...ovo je i trebao biti projekat Kantona, a ne Grada i tad su se sredstva mogla lakše namaknuti...kako ba na Ravnoj planini nije isto? potpuno sve isto, od mehanizma do gondola, jedino je kraća dionica...a sve novo, dok su kod nas gondole polovne i ima ih više..Ravna planina će raditi punom parom zimi, dok se ljeti niko neće haman gore voziti, jer su namijenjene samo skijanju i stazama...
nisam protiv ovoga projekta, ko bi mogao biti protiv tog, niti tražim dlaku u jajetu...samo treba biti malo realniji prema svemu...
Nemaju polaznu i dolaznu stanicu, a Sarajevo to ima, mnogo je duža i prolazi kroz kompleksnije područje. Sama polazna i dolazna stanica su skupi sami po sebi, jer žičara kao žičara je kao što vidiš jako brzo završena.
insomnia78

#902 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

A jesi ti neki ljubopitljiv insan krhkog znanja.
Pa na stanici su ti sve te dzingabeze.
johntra

#903 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

Banksy wrote:@johntra
To je već stranački obojen post.
Bilo je vremena kad je SDP držao vlast i u Kantonu i u Gradu i u svim općinama, pa obnove nije bilo jer je svaka ino donacija tražila detaljan pregled troškova što Lagumdžijinoj halki nije odgovaralo jer se nije moglo krasti.
Osim toga, SDP je na vlast u gradu uvijek stavljao gerijatriju koja bi svoj mandat otkunjala u ćošku, sasvim nezainteresirana i za sebe i za grad. Pa sam Komšić se i godinu i više prije izbora nezvanično povukao s funkcije prepuštajući zamjeniku Skaki vlast i prije samih izbora. Uz to, SDP gradonačelnici su bili iz Kiseljaka, Hercegovine, itd, pa baš i nisu imali neke posebne emocije prema šeheru. Kupusović, Semiha, Skaka su Sarajlije, pa vjerovatno bolje osjete grad. Ukratko, SDP je protraćio godine svoje gradske vlasti, SDA ipak nešto radi.
Obnova žičare jeste Skakino/SDA djelo i ja im na tome čestitam.
nije obojen, nego je to tako...priča o donaciji krenula 2009. ili malo kasnije, Behmen bio gradonačelnik..ako ćemo iskreno, on je i najzaslužniji što je Offerman ušao u ovu priču ikako...ko je bio u Kantonu vlast tada, ko drži Kanton 20 godina, ko je mogao pokrenuti ovaj projekat i 1996. godine? Grad nikada nije mogao, jer je to samo jedna obična ikebana i biti gradonačelnik je samo pitanje lutke...
Komšić se svjesno povukao jer se nije vidio u SDP-u, kao što se to vidi Miro Lazović...jednostavno prepustio sve sunetlji i to je to...on sad ubire kajmak...Komšića nema ni na mapi u SDP-u sada i sumnjam da će ga ikako biti...
i kad baš ove Sarajlije bolje osjete ovaj grad, haj mi nabroj ijedan infrastrukturni ili bilo kakav projekat SDA Sarajlija kao gradonačelnika? nema ga, jednostavno...prvo, jer većinu stvari rade općine i kanton, a Grad ko Grad je i dalje samo ikebana...priča o ugrađivanjima su mi smiješna, jer bi me baš začudilo da Čampare nisu iskopale nešto do sada i opalile po SDP-u...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#904 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

TDK-90 wrote: Ali kako ovo funkcionise :)
ta jako velika misterija je objasnjena na videu koji su ti preporucili ali ga nisi pogledao...
johntra

#905 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

So What! wrote:
Nemaju polaznu i dolaznu stanicu, a Sarajevo to ima, mnogo je duža i prolazi kroz kompleksnije područje. Sama polazna i dolazna stanica su skupi sami po sebi, jer žičara kao žičara je kao što vidiš jako brzo završena.
Ravna se gradila od nule, ovo se obnavljalo..i trasa i dolazne i polazne stanice...
TDK-90

#906 Re: Sarajevska zicara?

Post by TDK-90 »

bitanga_sa_otesa wrote:
ta jako velika misterija je objasnjena na videu koji su ti preporucili ali ga nisi pogledao...
Imam slabu internet vezu, pregledao sam teskom mukom nekoliko videa , ali nista , cak jedan VIDEO su staticne slike.
Zna li neko koji je tacno video , na kojoj je stranici od njih 37 :sad:
So What!

#907 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

johntra wrote:
So What! wrote:
Ravna se gradila od nule, ovo se obnavljalo..i trasa i dolazne i polazne stanice...
Prijatelju, naručen mehanizam iz Italije, došli njihovi inžinjeri, razvukli i postavili mehanizme, bez ikakavih pratećih sadržaja, uz jedno brdo, gdje je vlasnik bez problema dobio dozvole.

To možeš i ti, ako imaš koji milion i slobodne zemlje, Leitner će ti to bez ikakvih problema uraditi.

Na drugoj strani, polazna i dolazna stanica su u potpunosti demolirane i od 0 napravljeni objekti, jedina prednost je što smo naslijedili te lokacije, ali trebalo je platiti i troškove demoliranja, onda mnogo je teže ubaciti mehanizam u zgradu, nego ga ostaviti na ledini.
drndalo

#908 Re: Sarajevska zicara?

Post by drndalo »

Kakvo ubacivanje meh.u zgradu kad se zgrada pravila nanovo? Pa valjda se pravila po projektu koji to predvidja? Troskovi rusenja? U odnosu na kompletan trosak su zjbncja, pa ga ne moras posebno spominjati...

Troskove spominjes? Kome je lakse napraviti finansijski zicaru, gradu/kantonu Sarajevo sa parama koje ima, ili Peri Pericu, ma koliko velikom privatniku...?
archi_a

#909 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

Tesko je voditi dijalog sa osobom koja je dosla da ocrni. Nju ne interesuju ni cinjenice, ni informacije jer ima samo jednu misiju, pokusati ocrniti, omalovaziti, ismijati .... :lol:
Kome se truditi? Kome pokusati iznijeti cinjenice?
Fakti su da je zicara za vrijeme agresije bila sjebana, kamen na kamenu nije ostao! Cinjenica je da se ovih dana zicara kao feniks dize iz pepela. Jel moglo ranije, moglo je! Sto nije, ne interesuje me vise, vazno je da smo docekali! Nova novcijata! Svako normalan osjeca ponos i sretan je. Dobri ljudi, uzivajte, opstalo je, opstalo se, izdrzalo se. :bih:
Ostali.......... Necu napisati.
drndalo

#910 Re: Sarajevska zicara?

Post by drndalo »

TDK-90 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Imam slabu internet vezu, pregledao sam teskom mukom nekoliko videa , ali nista , cak jedan VIDEO su staticne slike.
Zna li neko koji je tacno video , na kojoj je stranici od njih 37 :sad:
https://m.youtube.com/watch?v=589uRMy4Ty4
Prpa.ba

#911 Re: Sarajevska zicara?

Post by Prpa.ba »

Jedno je pljuvati projekat cisto zbog pljuvanja, drugo je propitivati troskove, kasnjenja i zakulisne radnje oko njegove implementacije. Prvo je obicno forumsko zgubidanjenje, drugo je osnova demokratije. Stav "mislimo pozitivno, prezivjeli smo, neka institucije rade svoj posao, u inat dusmanima" uz mahanje zastavicama je i razlog spore obnove infrastrukture i ekonomije, rastuceg urbicida i dramaticnog zaostajanja za ostatkom razvijenog svijeta :bih: .
TDK-90

#912 Re: Sarajevska zicara?

Post by TDK-90 »

Hvala :-D sad imam uvid u neke stvari, znaci stanica na neki nacin otkoci kabinu onda kabina rotira na tockovima stanice sa malom brzinom da putnici izadju i udju.

Sajla odnosno brzina sajle se ne mijenja, kada su kabine na putu prema gore ili dole. :thumbup:

Stanica vjerovatno otvara i zatvara vrata :?
Tesla Edison

#913 Re: Sarajevska zicara?

Post by Tesla Edison »

TDK-90 wrote:
Hvala :-D sad imam uvid u neke stvari, znaci stanica na neki nacin otkoci kabinu onda kabina rotira na tockovima stanice sa malom brzinom da putnici izadju i udju.

Sajla odnosno brzina sajle se ne mijenja, kada su kabine na putu prema gore ili dole. :thumbup:

Stanica vjerovatno otvara i zatvara vrata :?
A jebajiga jarane. Utuši pitanjima.

Vrata mogu i ne moraju biti, mehanizam je takakav kakav jeste, jednostavan i moderan. I ja sam se pitao isto što i ti i nakon dva posta bilo mi je sve jasno :D

Struje u kabini nema, wifi-a nema, xenon farova nema, kablovske tv nema, gps navigacije nema,.... Nema potrebe jer vožnja traje 7 minuta.
amar1994

#914 Re: Sarajevska zicara?

Post by amar1994 »

Bas mi je drago sto nema wi-fi :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#915 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

imajul grijalice u kabinama ? na sta rade :lol: :lol:
insomnia78

#916 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

Pa tu nema cega nema. I za sta on ocekuje cenera ako nema vajfaja?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#917 Re: Sarajevska zicara?

Post by Velkoski »

šta će vam wifi pored trigea? :mrgreen:
amar1994

#918 Re: Sarajevska zicara?

Post by amar1994 »

za lajv video :lol:
insomnia78

#919 Re: Sarajevska zicara?

Post by insomnia78 »

Nemere trige i ajfon ta ne radim ja u njemackoj
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#920 Re: Sarajevska zicara?

Post by Velkoski »

insomnia78 wrote:Nemere trige i ajfon ta ne radim ja u njemackoj
doduše, jes skup jebo nanu, čitava markitza
amar1994 wrote:za lajv video :lol:

selfi iz kabine :srce: :lol:
Logovan

#921 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

amar1994 wrote:Bas mi je drago sto nema wi-fi :thumbup:
Čuj drago ti, trebao bi biti wi-fi. :oops: :D
thekupus

#922 Re: Sarajevska zicara?

Post by thekupus »

sta ce wifi za 7 minuta putovanja? Wtf
made_in_sarajevo

#923 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

ja jos cekam da neko izvali i da se po novinama provuce kako je komplet zicara pranje para Skake i kako je to sve nastimano :mrgreen: . mozda sam i ja u stranci pa tako dobio dio posla na zicari,a da nisam ni znao :mrgreen: .

puno se sralo,oduglovacilo, trebalo gornju srusiti,iskopati,betonirati,a dole im kamenje, cuo sam da su morali i minirati da bi rupe pravili. ma bilo sta je bilo i sta sad, zicara se gradi, kome se ne svidja i hoce da sere samo ne mora se nikad provozati zicarom, bolje za nas koji hocemo jer ce biti manja guzva :mrgreen: .

ja koliko god mrzio SDA i sve oko njih, Skaki svaka cast za ovo. trebalo je opet nafatati onog investitora sto je digao ruke od svega pa i dovesti ovo do kraja, a em sam cuo od jakog bliskog izvora Skaki koji i radi sa njim,a i po meni licno da projekat uopste nije nastiman stranackim firmama, da su se rastalile pare i slicno. prvi ja ne bi dobio posao da je ista stranacki bilo na ovom poslu i da je bilo da se rastale pare. u takvim slucajevima dobije par odredjenih firmi haman i bez ponude,a koje su 100% SDA firme.
thekupus

#924 Re: Sarajevska zicara?

Post by thekupus »

Ma ja, nisi ti blizak sa Skakom, vec si blizak s nekim ko je blizak s njim. Al inace ga ne podnosis. :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu, svaka mu cast za ovo, i par drugih poteza koji su me pozitivno iznenadili.
made_in_sarajevo

#925 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

thekupus wrote:Ma ja, nisi ti blizak sa Skakom, vec si blizak s nekim ko je blizak s njim. Al inace ga ne podnosis. :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu, svaka mu cast za ovo, i par drugih poteza koji su me pozitivno iznenadili.
salio ili ne krenut ce rasprava bezveze. Skaku nikad u zivotu nisam vidio i ovako da ga vidim ne bi skontao da je on. taj sto sam blizak je odrastao sa likom koji radi sa Skakom ili u Gradu veze nemam otkad je tacno tu uposlen,a ja to jest moja firma nikad u zivotu za stranke nismo radili kao sto rade njihove firme :mrgreen: . mi svoje ponudimo pa ako prodje,a i to treba da nam se bruku stvari poklopi pored cijene :mrgreen:

da bar imam kakvih veza sa Skakom pa da zenu uvalim u ovu firmu sto ce odrzavati zicaru :mrgreen:
Post Reply