vec dva mjeseca cekam dostavu...... zvao sam ih i rekli su iduci sedmice, to je bilo prije sedam dana........ evo jos uvijek cekam, a moracu ih opet nazvati......... katastrofa....
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
r_faruk
#901 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci 
vec dva mjeseca cekam dostavu...... zvao sam ih i rekli su iduci sedmice, to je bilo prije sedam dana........ evo jos uvijek cekam, a moracu ih opet nazvati......... katastrofa....
-
Emi_Nevermind
#902 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
-
r_faruk
#903 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
nadam se da nece
, cak sam im i montazu platio, do sada sam uvijek ja sklapao sve sto sam kupovao, hajd reko necu se zbog 20KM maltretirati. bojim se da cu i na montazu cekati 2 mjeseca 
- shuma.ispod.pazuha
#904 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
ja ovo drukanje firmi preko foruma nikako ne kontam, koliko ja imam primjera ne bi moglo stati na 100 tema al meni je besmisleno ovakve stvari raditi na forumu, isto kao u osnovnoj kad te onaj neki cviko uskih ramena ode drukat razrednoj jer si mu opalio čvoku
-
udrch
#905 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Jebiga Emira jesi ti imala sa nekim kakvo pozitivno iskustvo?AmirEmira wrote:Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
Sljedeći put kad nešto budeš kupovala ili popravljala okreni neki odjevni predmet naopako
-
Emi_Nevermind
#906 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Eh pa pisi na 100 tema ondashuma.ispod.pazuha wrote:ja ovo drukanje firmi preko foruma nikako ne kontam, koliko ja imam primjera ne bi moglo stati na 100 tema al meni je besmisleno ovakve stvari raditi na forumu, isto kao u osnovnoj kad te onaj neki cviko uskih ramena ode drukat razrednoj jer si mu opalio čvoku
-
Emi_Nevermind
#907 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Imam ja puno pozitivnih iskustava, ali nema za to teme.. To valjda govori puno o nasem mentalitetu, samo kuknjavaudrch wrote:Jebiga Emira jesi ti imala sa nekim kakvo pozitivno iskustvo?AmirEmira wrote:Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
Sljedeći put kad nešto budeš kupovala ili popravljala okreni neki odjevni predmet naopako
Nisam ja nista u udobnosti kupovala, vec moji roditelji, sve je ko babin zub, sve se ljulja, skripi, propada, i to nakon nekih godinu dvije. Pa samo prenosim iskustvo
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- super.nova
#909 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ja sam nedavno imala lose iskustvo sa gospodjama koje rade na trafikama na tramvajskoj kod Katedrale. Da se jednom desilo, pa hajd', al kad se ponovi vise puta, mislim stvarno....
Dodjem na trafiku (onu desno) da kupim kartu i dam 2 KM, kaze meni teta: "Evo ti maramice, nemam sitno". (Istim tim rijecima)
Hajde, nema veze, desava se...
Dodjem drugi put ista prica. "Ma neces vise", kontam. "Ne trebaju mi maramice, molim Vas dajte mi moje 2 KM" Kad ce ti ona meni: "Evo, evo imam" i izbaci mi 40 feninga, a ja onako iz revolta: "Necu sad nikako, daj mi moje 2 KM!"
Taman bi ti meni dala kartu da ti dodjem sa 1,20 KM!!
Naredni put, dodjem na trafiku lijevo i ljubazno se obratim gospodji : "Molim Vas, jednu kartu i ultru od 5 KM", i dam joj 7 KM.
Izbaci ona meni, kartu i IZGREBANU ultra karticu i nista, zatvori prozorcic. (Valjda se nadala da cu utrcati u tramvaj). Okrenem karticu i ona sva cudu pokucam : "Mora da se salite!" Ni rijec nije progovorila samo uze karticu i zamjeni za "ispravnu"! Po meni je logicno kad se zeznes, da ti nije jasno, pitas sta je bilo... Al ona nista, vidjela sam joj na izrazu lica da je tacno znala o cemu pricam. "I niste mi vratili kusur za kartu", a ona ce meni dok mi je davala kusur : "Jesil zadovoljna?"
Samo sam se nasmijala...
Da se razumijemo prije je tu radila ljubazna pokrivena teta, ne radi se o njoj, a ova je sve suprotno od toga.
Ovdje se radi o sici, u odnosu na neka druga iskustva, ali ocigledno se radi o dobro uvjezbanoj taktici, pa zato OPREZ!
Dodjem na trafiku (onu desno) da kupim kartu i dam 2 KM, kaze meni teta: "Evo ti maramice, nemam sitno". (Istim tim rijecima)
Hajde, nema veze, desava se...
Dodjem drugi put ista prica. "Ma neces vise", kontam. "Ne trebaju mi maramice, molim Vas dajte mi moje 2 KM" Kad ce ti ona meni: "Evo, evo imam" i izbaci mi 40 feninga, a ja onako iz revolta: "Necu sad nikako, daj mi moje 2 KM!"
Taman bi ti meni dala kartu da ti dodjem sa 1,20 KM!!
Naredni put, dodjem na trafiku lijevo i ljubazno se obratim gospodji : "Molim Vas, jednu kartu i ultru od 5 KM", i dam joj 7 KM.
Izbaci ona meni, kartu i IZGREBANU ultra karticu i nista, zatvori prozorcic. (Valjda se nadala da cu utrcati u tramvaj). Okrenem karticu i ona sva cudu pokucam : "Mora da se salite!" Ni rijec nije progovorila samo uze karticu i zamjeni za "ispravnu"! Po meni je logicno kad se zeznes, da ti nije jasno, pitas sta je bilo... Al ona nista, vidjela sam joj na izrazu lica da je tacno znala o cemu pricam. "I niste mi vratili kusur za kartu", a ona ce meni dok mi je davala kusur : "Jesil zadovoljna?"
Samo sam se nasmijala...
Da se razumijemo prije je tu radila ljubazna pokrivena teta, ne radi se o njoj, a ova je sve suprotno od toga.
Ovdje se radi o sici, u odnosu na neka druga iskustva, ali ocigledno se radi o dobro uvjezbanoj taktici, pa zato OPREZ!
- roki
#910 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ove tete na trafikama izgleda vole da varaju raju i to opasno.Pisao sam vec na forumu da su mi na trafici (Predsjedništvo BiH) uvalili koristen i neaktivan ultra broj umjesto novog zapakovanog.I isto se i meni desilo,kada sam se vratio da napadnem zenu ona mi bez rijeci vrati 5KM, kao da je znalasuper.nova wrote:Naredni put, dodjem na trafiku lijevo i ljubazno se obratim gospodji : "Molim Vas, jednu kartu i ultru od 5 KM", i dam joj 7 KM.
Izbaci ona meni, kartu i IZGREBANU ultra karticu i nista, zatvori prozorcic. (Valjda se nadala da cu utrcati u tramvaj). Okrenem karticu i ona sva cudu pokucam : "Mora da se salite!" Ni rijec nije progovorila samo uze karticu i zamjeni za "ispravnu"!
- krompir i riza
#911 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ja inače nemam tih neugodnih iskustava baš pretjerano, ali moram spomenuti da neljubaznije i nadrkanije stvorenje od onog službenika u Hypo banci u Titovoj ,nikad nisam vidjela
Neko bi ga stvarno trebao staviti negdje da radi sam, a ne sa ljudima, nije to za njega definitivno.
- chuchumbamayumbe
#912 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ima li kakva knjiga utisaka, email direktora, ovo-ono?!krompir i riza wrote:čuj izgrebanu
svašta
![]()
Ja inače nemam tih neugodnih iskustava baš pretjerano, ali moram spomenuti da neljubaznije i nadrkanije stvorenje od onog službenika u Hypo banci u Titovoj ,nikad nisam vidjelaOnaj zalizani, Emir/Amir,tako nešto, radi na šalteru za pravna lica. Taj mensečini čim ustane, mršne sebe u ogledalu pa krene na pos'o. Čekaš ga po pola sata dok ga neko zovne,pa dok se dogega do stolice , na ''Dobar dan'' nikad ne uzvraća, ignoriše sve redom , ''Hvala'' i ''Doviđenja'' takođe ne zna šta znače
![]()
Neko bi ga stvarno trebao staviti negdje da radi sam, a ne sa ljudima, nije to za njega definitivno.
- krompir i riza
#913 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Mail direktora ili nekoga iz HR bi se dao iskopati,knjigu žalbe nikad nisam opazila , ali ionako ne idem više tamo , draža mi je poslovnica u Z.beretki, ovdje sam samo par puta svraćala i okanila se. Radije prošetam minut-dva više nego da mi neko takav kvari raspoloženje.
- Zox
#914 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ima teme, ja otvorio na podforumu sarajevoAmirEmira wrote: Imam ja puno pozitivnih iskustava, ali nema za to teme.. To valjda govori puno o nasem mentalitetu, samo kuknjava![]()
Nisam ja nista u udobnosti kupovala, vec moji roditelji, sve je ko babin zub, sve se ljulja, skripi, propada, i to nakon nekih godinu dvije. Pa samo prenosim iskustvoKrevet su kupili tamo, on je jos uvijek skroz ok. A za odjevni predmet, tu si skroz upravu, jest me nesto saFatalo u zadnje vrijeme!
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#915 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ma trebala si je pitati "A šta je s gratis maramicama?"super.nova wrote:"..., a ona ce meni dok mi je davala kusur : "Jesil zadovoljna?"
Samo sam se nasmijala...
- moa
#916 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Firma NARAVAL d.o.o, bjezite od te firme glavom bez obzira.
-
Magnat
#917 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ma ovi ispod vojne bolnice su najjaci,neki dan ulijecem u taksi k'o metak,pita me taksista cemu zurba,kazem ja:"ma ispit,kasnim,a treba dobro mjesto zauzet",kaze on da nazovem nekog da mi sacuva,kazem ja da nemam kredita,izvadi lik mobitel iz djepa i dade mi da nazovem.Vracam se za par sati,ulazim u zgradu,kad dere se on:"Kako prodje ispit?Bodkin wrote:izgleda da ima par stajalista po gradu gdje se bas dno taxista skupljachocolate_girl wrote:Kad vec pricate o sa taxiju...
Nedavno, jednu subotu nakon setnje muz, dijete i ja, posli na stajaliste sa taxija kod BBI centra. Na stajalistu je stajalo samo jedno vozilo, metalik sivi mercedes i KONJ (kako drugo da ga nazovem?) kad je vidio kolica odbio je da vozi pod izgovorom da mu je pun gepek, u medjuvremenu na stajaliste je doslo jos jedno vozilo (crna jetta), i taj vozac je takodjer odbio voznju pod izgovorom "ako nece on, necu ni ja... ". Samo mi je zao sto nismo zapisali broj vozila pa da ih prijavimo...
Al da nisu svi isti, u toj guzvi, primijetio je sta se dogadja i zaustavio se jos jedan vozac sa taxija i pomogao nam oko bebe, kolica i profesionalno obavio svoj posao.
On takodjer nije imao nimalo lijepe rijeci o svojim kolegama sa tog stajalista. Njemu najljepsa hvala!
-
otsam
#918 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
kakav si ti to student...Magnat wrote:Ma ovi ispod vojne bolnice su najjaci,neki dan ulijecem u taksi k'o metak,pita me taksista cemu zurba,kazem ja:"ma ispit,kasnim,a treba dobro mjesto zauzet",kaze on da nazovem nekog da mi sacuva,kazem ja da nemam kredita,izvadi lik mobitel iz djepa i dade mi da nazovem.Vracam se za par sati,ulazim u zgradu,kad dere se on:"Kako prodje ispit?Bodkin wrote:izgleda da ima par stajalista po gradu gdje se bas dno taxista skupljachocolate_girl wrote:Kad vec pricate o sa taxiju...
Nedavno, jednu subotu nakon setnje muz, dijete i ja, posli na stajaliste sa taxija kod BBI centra. Na stajalistu je stajalo samo jedno vozilo, metalik sivi mercedes i KONJ (kako drugo da ga nazovem?) kad je vidio kolica odbio je da vozi pod izgovorom da mu je pun gepek, u medjuvremenu na stajaliste je doslo jos jedno vozilo (crna jetta), i taj vozac je takodjer odbio voznju pod izgovorom "ako nece on, necu ni ja... ". Samo mi je zao sto nismo zapisali broj vozila pa da ih prijavimo...
Al da nisu svi isti, u toj guzvi, primijetio je sta se dogadja i zaustavio se jos jedan vozac sa taxija i pomogao nam oko bebe, kolica i profesionalno obavio svoj posao.
On takodjer nije imao nimalo lijepe rijeci o svojim kolegama sa tog stajalista. Njemu najljepsa hvala!"
- saibaba
#919 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ne kontam !? kad si tako zatjevan kupac sto kupujes najjeftinije stvari ?AmirEmira wrote:Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
-
otsam
#920 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
mozda nema kešasaibaba wrote:Ne kontam !? kad si tako zatjevan kupac sto kupujes najjeftinije stvari ?AmirEmira wrote:Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
-
Bodkin
#921 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
kako ba zahtjevan ako hoce da knjige stoje na policama i da se ne raspada nakon dva mjesecasaibaba wrote:Ne kontam !? kad si tako zatjevan kupac sto kupujes najjeftinije stvari ?AmirEmira wrote:Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
-
Emi_Nevermind
#922 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ko je rekao da kupujem najjeftinije stvari??? Placam najjeftinije majstore za plin mozda? Ne ide ti matematika... Kao prvo,ako se vratis par stranica ces vidjeti da sam napisala da nismo mi kupili, vec je iskustvo mojih roditelja, a poslije toga mi ne bi palo na pamet da kupim nesto tamo. Kao drugo, kao potrosac smatram da nije bitno da li nesto skupo ili jeftino, treba da ispunjava glavnu funkciju. Kao trece, da li je nesto skupo ili jetino je jako relativno. Znam ljude kojima je npr. dormeo jeftino smece, dok neki dormeo smatraju luksuzom. Kao cetvrto, uopste nisam zahtjevna. Zelim da mi majstor koga platim zna popraviti bojler i ne ponasa se kao zadnji papak iako ga placam, i prenesem iskustvo mojih roditelja kojima se namjestaj raspada i zato sam zahtjevna? Ne, nego smatram da kao covjek imam dovoljno vrijednosti da ne dopustam da me neko koga placam ponizava, i ako ne postoji mogucnost da se nekom zalim, (ili postoji ali taj neko ne bude sankcioniran), onda cu iskoristiti ovaj forum da upozorim druge, postene ljude kako ne bi naletili na istog kloca. AKo zelim da dobijem uslugu ili proizvod koja se nudi, a ne dobijem je za svoje pare (malo ili puno nije bas bitno), imam pravo da budem nezadovoljna, to ne znaci da sam zahtjevna. Svako sa imalo samopostovanja, i ko cijeni sebe smatra da ima pravo da dobije uslugu kakva mu je obecana.. Ti ako insuiniras da ljudi koji nemaju para nemaju pravo da se zale, zaista onda nemam rijeci.. Smijesni su mi ljudi koji odu na pijacu pa se vrate da se zale sto im nesto od dvije marke smrdi, jer se to podrazumijeva, ali mislim da je namjestaj (pa i taj iz udobnosti) investicija i svako ima pravo da dobije ono za sto plati , tj. ispravne stvari , pa tako i moji roditelji ili neko ko vec kupi tamo.Ne znam koji je tvoj problem...saibaba wrote:Ne kontam !? kad si tako zatjevan kupac sto kupujes najjeftinije stvari ?AmirEmira wrote:Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..r_faruk wrote:kupio sam ormar u salonu namjestaja UDOBNOST, na stupu. bolje reci platio sam ormar. kada kazes kupio sam onda se podrazumijeva da ti je ormar u kuci
-
Emi_Nevermind
#923 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
[/quote]Kreteni.. Ali ti nazalost moram reci da ce ti veci belaj biti kad dodje, pa se pocne raspadati nakon 2 mjeseca, ladice popustati od par knjiga i tako..
[/quote]
Ne kontam !? kad si tako zatjevan kupac sto kupujes najjeftinije stvari ?[/quote]
kako ba zahtjevan ako hoce da knjige stoje na policama i da se ne raspada nakon dva mjeseca
[/quote]
I nisam se ni zalila, vec samo prenijela iskustvo mojih roditelja.. Mora da ovaj lafo meditacioni guru radi za udobnost..
Ne kontam !? kad si tako zatjevan kupac sto kupujes najjeftinije stvari ?[/quote]
kako ba zahtjevan ako hoce da knjige stoje na policama i da se ne raspada nakon dva mjeseca
-
Jean
#924 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Da i ja dam doprinos ovoj temi, dozivjela sam neugodno iskustvo, u mjestu koje mi je hvaljeno kao "dobro mjesto, mjesto izlaska gradske raje i sl". Ok, mozda tamo i izlasi gradska raja ali usluga svakako nije u skladu s razvikanim dobrim glasom. Radi se o restoranu "Druga kuca" izmedju Pofalica i Socijalnog. Naime,kada je promet bio nesto veci ( s kojim ocito oni nisu u stanju da se nose) dosla sam na veceru. Konobar mi je rekao da buduci da im je guzva da slobodno ako vidim da se neko mjesto uprazni da slobodno sjednem, on naravno nema vremena da mi nadje mjesto (sto je za jedan nazovimo elitni restoran nedopustivo no...) Jedan bracni par je upravo zavrsavao veceru i gospodin je vrlo ljubazno rekao da su oni gotovi i da mozemo sjesti odmah poslije njih. Prije nego sto sam sjela provjerila sam da na stolu slucajno nema karta rezervacije za dalje. Nije je bilo. Sjeli smo. Nakon izvjesnog vremena prilazi nam konobar i kaze da je mjesto rezervisano. Izrevoltirana njegovim krajnje drskim, nekulturnim i bezobraznim da ne kazem primitivnim nastupom zatrazila sam da mi kaze kada je rezervacija bila napravljena. Odogovor koji je uslijedio je "od ranije" na sto sam zahtjevala da razgovaram sa sefom sale. Po dolasku njihove sefice, stvorio se i drugi konobar koji nas je isto tako htio doslovno "otjerati". Sefica sale naravno je pokusala "izgladiti stvar" tako sto nas je htjela premjestiti na drugo mjesto koje uopce nije predvidjeno za jelo, plus je u pusackoj zoni. Naravno, drzala se price da je mjesto od ranije rezervisano i da ona tu nista ne moze. Ako je i mjesto od ranije rezervisano trebala se izvinuti zbog propusta svog osoblja ( mislim na stavljanje reserve kartice) a ne ponasati se krajnje bezobrazno i drsko a svako ponasanje svog osoblja pravdati rjecima "malo nam je guzva..." Naravno da nisam pristala na takav tretman gostiju i otisla sam.
- žulijan asanž
#925 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Jean wrote:Da i ja dam doprinos ovoj temi, dozivjela sam neugodno iskustvo, u mjestu koje mi je hvaljeno kao "dobro mjesto, mjesto izlaska gradske raje i sl". Ok, mozda tamo i izlasi gradska raja ali usluga svakako nije u skladu s razvikanim dobrim glasom. Radi se o restoranu "Druga kuca" izmedju Pofalica i Socijalnog. Naime,kada je promet bio nesto veci ( s kojim ocito oni nisu u stanju da se nose) dosla sam na veceru. Konobar mi je rekao da buduci da im je guzva da slobodno ako vidim da se neko mjesto uprazni da slobodno sjednem, on naravno nema vremena da mi nadje mjesto (sto je za jedan nazovimo elitni restoran nedopustivo no...) Jedan bracni par je upravo zavrsavao veceru i gospodin je vrlo ljubazno rekao da su oni gotovi i da mozemo sjesti odmah poslije njih. Prije nego sto sam sjela provjerila sam da na stolu slucajno nema karta rezervacije za dalje. Nije je bilo. Sjeli smo. Nakon izvjesnog vremena prilazi nam konobar i kaze da je mjesto rezervisano. Izrevoltirana njegovim krajnje drskim, nekulturnim i bezobraznim da ne kazem primitivnim nastupom zatrazila sam da mi kaze kada je rezervacija bila napravljena. Odogovor koji je uslijedio je "od ranije" na sto sam zahtjevala da razgovaram sa sefom sale. Po dolasku njihove sefice, stvorio se i drugi konobar koji nas je isto tako htio doslovno "otjerati". Sefica sale naravno je pokusala "izgladiti stvar" tako sto nas je htjela premjestiti na drugo mjesto koje uopce nije predvidjeno za jelo, plus je u pusackoj zoni. Naravno, drzala se price da je mjesto od ranije rezervisano i da ona tu nista ne moze. Ako je i mjesto od ranije rezervisano trebala se izvinuti zbog propusta svog osoblja ( mislim na stavljanje reserve kartice) a ne ponasati se krajnje bezobrazno i drsko a svako ponasanje svog osoblja pravdati rjecima "malo nam je guzva..." Naravno da nisam pristala na takav tretman gostiju i otisla sam.
reserve oznaka ne može stajati na stolu dok tu neko sjedi. vi ste bukvalno tu stajali dok su već neki gosti koristili taj sto. kako očekuješ da su oni mogli stići staviti reserve karticu? da li vam je konobar ponudio da sjednete za taj sto gdje su ljudi ustajali?
mislim da pretjeruješ i hoćeš vodu na svoj mlin...a nisi u pravu.