Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa majka mu stara, tri od devet. Zar nije to 1 od 3 , ili trecina!
Ovi nisu imali razlomke u skoli i skraćivanje. Jos ako je ova udruge isto ovako napisla, a ne samo "novinar" teško onom koga oni zastupaju!
kljuc je u recenici u sredini teksta:
Podaci udruženja pokazuju da su u devet od četrnaest slučajeva koji su praćeni, žrtve bile supruge, a da su u tri od navedenih devet, optuženi već ranije osuđivani za krivično djelo nasilja u porodici i nasilničko ponašanje prema supruzi ili majci.
morali su ostaviti ovo 3 od devet jer je devet nastavak statistike koju su izvukli da je 9 od 14 nasilnika muskog roda, ako sam dobro skonto, a mislim da jesam jer se u ovom trenutku osjecam veoma pametan.
Pa majka mu stara, tri od devet. Zar nije to 1 od 3 , ili trecina!
Ovi nisu imali razlomke u skoli i skraćivanje. Jos ako je ova udruge isto ovako napisla, a ne samo "novinar" teško onom koga oni zastupaju!
kljuc je u recenici u sredini teksta:
Podaci udruženja pokazuju da su u devet od četrnaest slučajeva koji su praćeni, žrtve bile supruge, a da su u tri od navedenih devet, optuženi već ranije osuđivani za krivično djelo nasilja u porodici i nasilničko ponašanje prema supruzi ili majci.
morali su ostaviti ovo 3 od devet jer je devet nastavak statistike koju su izvukli da je 9 od 14 nasilnika muskog roda, ako sam dobro skonto, a mislim da jesam jer se u ovom trenutku osjecam veoma pametan.
Tri od devet = Jedan od tri = 1/3 (jedna trećina)!
Sve i da je tako, naslov je izraz nepismenosti i intelektulane ograničenosti.
Ovi iz udruge su takođe malo debilni sa ovakvim statističkim izračunima.
Zar nije lakše reći:
U 64% slučajeva nasilja, zrtve su žene!
Trećina počinilaca je već ranije osuđivana za krivična djela nasilja u porodici i nasilničko ponašanje prema supruzi ili majci.
a mislim da jesam jer se u ovom trenutku osjecam veoma pametan
Mislim da bi ovdje mogao i početak članka sa Portala koji govori o stanju u Siriji.
Hladnokrvna snajperska ubistva, neviđena granatiranja, operacije pod svjetlom lampi, glad i strah u gradu koji je u nemilosti superiorne sile. Sva ova okrutnost podsjeća na rat u Bosni i Hercegovini prije 20 godina, kada su srpske, bošnjačke i hrvatske snage razvaljivale ovu balkansku zemlju, a građani opkoljenog grada svoje žrtve sahranjivali na sportskim terenima, piše novinar Reutersa Douglas Hamilton.
Mislim da bi ovo prije moglo u novinarske nebuloze. Zaista mi nije cilj pokretati bilo kakvu političku diskusiju ali reći da su bošnjačke snage razvaljivale ovu zemlju je po mom mišljenju nenadje...a nebuloza.
Na jednom portalu nađoh zanimljivu opciju - označiš tekst, pritisneš ctrl+enter i time prijaviš tipfeler ili grešku druge vrste u tekstu, u prozorčiću koji zatim iskoči samo napišeš kako bi trebalo stajati pravilno. Zgodan feature, mogli bi i na sa-x uvesti
nellington wrote:Na jednom portalu nađoh zanimljivu opciju - označiš tekst, pritisneš ctrl+enter i time prijaviš tipfeler ili grešku druge vrste u tekstu, u prozorčiću koji zatim iskoči samo napišeš kako bi trebalo stajati pravilno. Zgodan feature, mogli bi i na sa-x uvesti
Ja stvarno ne vidim zašto ne bi moglo. Ovo demonstratori mi je dno dna i nepoznavanje vlastitog jezika. Doduše, od OBN-a me to ni najmanje ne iznenađuje.