Komša..džaba si krečioToto wrote:vivaldi wrote: E jebiga Toto. Ti ovdje s brda s dola nabroja svega i svacega i nemam pojma sta si uopste htio reci. Navede takstativno 30 likova, poslagao si ih nekako vlastitom interpretacijom.
Sta je bilo prije 10,50 ili 100 godina mozda i nije toliko vazno, ali evo kako je danas (odnosno juce)- prvo Vojvodina
Nema straha od Vojvodine
Jovanka SIMIĆ | 15. oktobar 2010. 21:00 | Komentara: 13
Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, kaže da pokrajina nije zapostavljena i da nikom ni na pamet ne pada secesija. Protivim se stvaranju bilo etničkih regija
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... -Vojvodine
Sto se tice homica evo sta danas kaze Tata Uncle Sam
Kantrimen: Pohvala Srbiji zbog zaštite prava manjina
Beta | 16. 10. 2010. - 11:39h | Komentara: 0
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Tomas Kantrimen pohvalio je Srbiju zbog zaštite prava manjina.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/21222 ... va-manjina
Stop se tice huligana i Genove i tu ima razlicitih tumacenja
VIDEO: 'Ovo je užas, ali krivi su i Talijani, ne samo Srbi!'
13.10.2010. 22:23, I.J./TS komentiraj • pošalji
Prvi čovjek FIFA-e Sepp Blatter smatra da i Talijani zbog loše organizacije snose krivicu za nerede na utakmici Italije i Srbije...
http://gol.hr/clanak/nogomet/euro2012/v ... -srbi.html
Sto se tice mlitavog Tadica
Vesti » SEEbiz 01.09.2010
Frankfurter Rundschau: Tadiću Nobelova za političku genijalnost
http://www.naslovi.net/2010-09-01/seebi ... st/1950855
I na kraju kad saberes sva sranja, dodjes do malo zacudjujuceg rezultata
Политика
Добри изгледи за кандидатуру крајем овог месеца
http://www.politika.rs/rubrike/Politika ... ca.sr.html
Opet kazem Toto. Sve je relativno - Politika je puno vise od huligana, gejeva, navijaca..
NAivno je tvrditi da ne mozes prepoznati sta je zajednicko svim navedenim licnostima iz srpske istorije. ZAjednicko im je da su likvidirani kao zrtve srpskog drzavnog terorizma i huliganstva koje je dominantna karakteristika srpske politicke scene i istorije, od Kosovskog boja, pa sve do Denovskog fudbala u Italiji.
tacno je da nije vazno sta se desilo prije 100 godina ali je jako vazno kad se to od prije 100 godina u Srbiji desav svakih 10 godina. Onda to nije slucajnost - vec karakterstika.
Karadjordja je sjekirom ubio rodjeni kum -a on je izvuko Srbiju od Turaka. Seselj, Vuk Draskovic i Toma Nikoc su kumovi. Na Vuka Draskovica je izvrseno vise atentata; Toma je pobjego od Seselja kad je Seselj naredio da ga ubiju.
Kraljevske srpske obitelji Obrenovici i Karadjordjevici su se tamanile i trovale godinama.
Srpsli agent Gavrilo Princip je bio drzavni terorista i srpski Bin Laden jos u19 vijeku, koga cijeli svjetska istorije poznaje kao atentatora i Srbiju kao povod koji je izaizvao prvi svjetski rat.
Tri Hrvatska poslanika (dva Radica i Basaricek), u starojugoslavensklom parlamentu su ubijeni u atentatu u sred srpskog parlamenta, a atentator je bio najvisi srpskog zvanicnik -gosn poslanik.
dr. Mehmed Spaho - muslimanski poslanik u starojugoslavenskom paralamentu je otrovan. dr. Spaho je bio jako uspjesan kao ministar saobracaja, uvazavan od naroda i kralja, jer je Mehmed Spaho -u ta doba -vise izgradio drumova i sirokotracnih zeljeznica, po kraljevini, vec sve srpske vlasti u zadnjih 20 godina. Otrovala ga je srpska sujeta, ljubomora i sporazum Cvjetkovic-Macek.
Rasim Ljajic jako mnogo podsjeca na Spahu. Stranka Rasima Ljajica je na zadnjim izborima u gradu Boru u od srpskih i vlaskih glasaca -jer tu gotovo i da nema bosnjaka- dobila vise glasova od stranke Velje Ilica i Kostunice zajedno. To je veliki poraz za Velju Ilica, koji on nece nikako oprostit. Ako je srpski ministar Velja magistar Ilic u stanju sa govornice srpskog paralamenta pljuvati po Ljajicu samo zato sto je Ljajic -po ni istarskoj duznosti- potpisao pozivnice za srpsku slavu, sta se od njega moze ocekivati kada Tadic uhapsi Mladica; ili: ako Tadic krene sa davanjem nekih oblika autonomije Sandzaku.. Ako Ilic ne mogne "presuditi" Tadicu: Ljajic je prvi na spisku poslije Tadica.
Sta moze da ocekuje Zukurlic od Velje Ilica i Kostunice ako prozbori o autonomiji. Nije se zaboravili sta su radikali i razni srpski pokreti -koje danas hapse po Srbiji- radili po Vojvodini, kad se desavao vojvodjanski ustav i vojvodjanska autonomija.
Ivan Stambolic je bi predsjednik Srbije i jedan od najuticijanih politicara, koji je uveo MIlosevica u politicke vode, pa ga je Milosevic zivog spalio u krecu, samo zato sto je imao ugled u milosevicevoj stranci i bio potencijalna konkurencija Milosevicu. Kad je Milosvic "krecio" Ivana Stambolica sadasnji ministar Ivica Dacic bio je jedan od najodanijih milosevicevih suradnika. KO zna? Mozda je Ivica Dacic kupoveo i mjesao krec, misleci da ce Mira Markovioc da krecit cenifu, u kojoj je Stambolic "dezinficiran", na starosrpsk nacin.
Osim najvaznijih politickih licnosti Srbija je ubijala cijeli niz novinara, privrednika, sportskioh radnika, politickih licnosti nizeg ranga.
Dada Vujasilovic je bosanka -rodjena u Capljini- koja je ubijena jer je kao ratni izbjetac pocela pisati istinu o opsadi Sarajeva i sa ratista u BiH. Ni do dan danas nije bilo sudjene za njeno ubistvo.
Arkan je organizovao atentat na celnike europske fudbalske federacija, kada nisu htjeli da igraju po njegovim interesima.
U sred topciderske vojane kasarne likvidirana su dva srpska vojnika, na strazarskoj duznosti. Ni do dan danas roditelji ne zaju zasto su "srpska deca" ubijena u sred kasarne.
Javna tajna je -i u samoj Srbiji- da je Kostunica naredio ubistvo Zorana Dindica, a izvrsilac je pukovnik srpske policije..
Sta reci na cinjenicu da su u 21 vijeku predsjednik drzave i policijski pukovnik glavni atentatori na premijera sopstvene drzave? Zbog toga je Srbija Kostunicinu stranku za samo nekoliko godina gotovo izbrisala sa politicke scene.
Huliganizma fudbalskih navijaca ima svugdje, ali je rijetko gdje zabiljezeno da je fudbalski navijac druge drzave na smrt pretucen u sred glavnog grada. Francusli navijac Brice Taton je, prosle godine, bukvalno lincovan u sred Beograda. Nije se radilo o masovnoj tuci i obracubu grupa navijaca, nego: covjek sjedio u basti kaficu, a "srpska deca" doli u kafic izvnukli covjeka na ulicu i na ocigled ciejelog beograda ga lincovali. To nije huliganizam. To je svugdje na svijetu zlocin. Ali ne i u Srbiji, jer su "srpska deca" ubila ne srbina i onda je to junastvo, heroziam - zbog kojeg se ne ide u zatvor.
Na netu se mogu naci potresne snimke kako Taton, u smrtnom ropcu, umire na hodniku bolnice, jer mu ni doktori nisu htjeli pruziti hitno pomoc misleci da su francuza srpska deca malko "okrecila" -ko milosevic stambolica- . Cak ni srpski doktori nisu duzni postovati zakletvu koju polazu svi svjetski lijecnici.
Da stvar bude jos frapantnija: da nacije koja toliko drzi do istorije lincuje drzavljanina francuske koja je u prvom ratu spasila gotovu likvidiranu srpsku vojsku poslije bjezanije iz Srbije preko Prokeltija i Albanije. Francuska je brodovima prihvatila srpsku vojsku u rasulu, odveka na Krf nahranila ih, izlijecila, naoruzala i pomogla im da oslobadjaju Srbiju i sad joj srbi to visestruko uzvracaju. Mladic je vezao za stubove francuske legionare i pokaziovao ih posramljene i uplakane cijelom svijetu; za pilote je trazio milione otkupnine, a obicne gradjanuine im lincuju u sred beograda.
Ni saveznici, ni najodaniji prijetelji nisu vrijedni postovanja samo ako se "srpskoj deci" prohtije da kojju i lincuju.
Isti linc je uradilo "srpsko dete" Kovacevic u sred amerike - poslavsi u komu kolegu, studenta iz kampusa- pa kad su ga ameri sprcali u zatvor, srpska drzava mu organizovala bijeg u najvecem diplomatskom skandalu u zadnih 50 g.
Isti ti srpski navijaci su u sred Italije krenuli da lincuju srbina - golmana drzavne reprezentacije, samo zato sto je nekad prije igrao u Zvijezdi, pa se poslije visegodisnjeg pecalbarenja po svijetu vratio u Partizan.
Mozada se svijetu mogu prodat fazoni i opravdanja kad srpski seljaci - sa popovima na celu- ganjaju homoseksualce da ih nabodu na srpske vile, i degenjece lopatama, ali: sta reci kad rodjeni beogradjani -i jos k tome zvezdasi- lincuju clanove drzavne reprezentacije u drugoj drzavi.??
Sta reci o drzavi koja lincuje sopstvene drzavne reprezentativce?
Sta reci o vodji drzave: kojem vodja sopstvenih navijaca lincuje drzavljane i reprezentativce? Kriminalac je javno, pred cijelim svijetom, ponizio predsjednika Tadica.
Sav onaj performans koji je vodja zvezdinih navijaca izveo pred svjetskim kamerama je uperen isklucivo protiv Tadica i sadasnje srpske vlade. Ovdje je po srijedi unutar srpski obracun, koji ce -po starosrpskom obicaju- nekoga da okrvari: strane ambasade, francuske navijace, srpske reprezentativce, beogradske novinare, srpskog premijera, predsjednika drzave, srpske ministre za socjalni rad, policajce, vjeroucitelje, buregdzije, pekare, manjinske grupe ispod mostarske petlje.
Bez obzira hoce li Srbija ucu ili izaci iz EU na srpski oltar ce se morati prinjeti mnogo zrtava.
Ako Srbija udje u EU svaki EU standard i zakon ce morati -po starosrpskom obicaju- imati krvavi biljeg.
Ko ce platiti cijenu predaje Mladica Hagu. Ljajic, Obardovic, Vucic, Tadic??
Ko ce platiti cijenu uvodjenja manjinskih zakona: bosnjaci, albanci madari, romi..?
Ko ce platiti cijenu regionalozacije Srbije: vojvodjani, sandzaklije, pirocanci, carapani, seljaci gradjani?
U Srbij nije pitanje hoce li se sta uraditi ili ne. U Srbiji je samo pitanje ko ce biti kraci za glavu radi necega, pa makar to bila i utakmica ili golama nekog "gradjanskog" kluba.
Obzirom na ovakvu srpsku tradiciju i istoriju opravdani su strahovi, bojazni, sumnje, rezerve koja se imaju spram Srbije i Tadicevih kapaciteta da ulazak u EU sprovede bez proljevanja krvi.
Jedno od najkrupnijih pitanja koje Srbija mora uskoro rijesavati je pitanje regionalizacije, u koju spada i on sto se zove autonomija Sandzaka. Veliko je pitanje sta ce Srbija organizovati po sandzackim stadionima, vladinim kancelarijama, agencijama, paralamentima, navijackim klubovimam, akademijama, univerzitetima, sudovima?
Ja zbog svega iznijetog iz srbijanske istorije i politicke prakse nemam ni mrvu povjerenja ni u Srbiju ni u Tadica, a svakom covjeku u Srbiji: golmanu reprezentacije, Brankici Stankovic, Bosnjaku, mom rodjaku i prijeteljima u Beogradu zelim: da ih Bog cuva -jer se nesto "debelo" kuha u Srbiji.
Autonomija Sandzaka
-
hercegovac_pravi
#901 Re: Autonomija Sandzaka
- vivaldi
#902 Re: Autonomija Sandzaka
E Toto vala samljeo si me argumentima. Od boja na Kosovu pa do danas napravio si citav serijal crne hronike, da bi dokazao sta?
Ubistva na dvorovima i kraljevskim porodicima su patenti jos od drevnog Egipta, samo zavisi koju zemlju uzmes kao predmet analize.
Sto se tice huligana evo ti pregled "pozorisne italijanske publike" http://www.index.hr/sport/clanak/krvava ... 80545.aspx
Pri dnu strane kreni od 1995. i ubistva bas navijaca Djenove. Spisku naravno treba dodati i ubistvo navijaca Lazija 2007, ili navijaca Juventusa ove godine.
Doduse, ti si spomenuo medjunarodna ubistva (Tatona) pa treba spomenuta slucaj od prije par mjeseca kada je navijac Njemacke u Njemackoj, pistoljem na bolji svijet poslao ne jednog vec dvojicu Talijana.
PS. da se primjetiti da sam se bazirao samo na Italijane.
E sada ne znam da li ti mozda razlikujes ova ubistva ( a cak su i policajci ubijani) zato sto su mozda uradjena po evropskom HACCP standardu, za razilku od balkanskih!?
Sto se tice Sandzaka, ne znam kakav belaj tamo prizeljkujes, ali nije ni vazno. Medjutim, postoje dvije opstepoznate cinjenice. Sandzak ima puno evropsko pravo da trazi regionalizaciju, ali po toj istoj evropskoj direktivi i preporuci evropske unije, svaki region NUTS 1 tipa mora imati NAJMANJE 800.000 stanovnika. Tu naravno dolazi do problema, jer imas puno pravo da trazis regionalizaciju, ali ne mozes to traziti za samo 1-2 grada gdje tebi odgovara jer nemas ni blizu dovoljno stanovnika.
Kad je rijec o Ljajicu, ne znam kako si ga i po cemu uporedio sa Spahom!?
Time sto je pobjedio u Boru i osvojio tacno 5 hiljada glasova? Ako ti je to mjerilo onda ni to nije bas tacno. Ljajic je tamo bio u koalciji sa Dinkicem i jos nekoliko regionalnih stranaka. Mogao si bez problema reci da je Dinkic pobjedio u Boru.
Na kraju da dodam, da sam ja u svom prvom postu koristio argumente stare mjesec ili dva jer mislim da su puno relevatniji od tvojih Obrenovica, Krfa, Karadjordja.. Istorija jeste uciteljica zivota pa su mozda bas zato Zemunci, a i ovi novopeceni huligani (Uros Misic vec odavno guli 10 godina zatvora) ili pod zemljom ili iza resetaka, a imovina im je oduzeta (preko 200 miliona eura). Jos samo mladica u hag.
Sto se tice, Velje selje, Kostunjavog, Vuka, Canka...oni jesu vjecna insipiracija, ali o njima najbolje govore izborni rezultati.
Ubistva na dvorovima i kraljevskim porodicima su patenti jos od drevnog Egipta, samo zavisi koju zemlju uzmes kao predmet analize.
Sto se tice huligana evo ti pregled "pozorisne italijanske publike" http://www.index.hr/sport/clanak/krvava ... 80545.aspx
Pri dnu strane kreni od 1995. i ubistva bas navijaca Djenove. Spisku naravno treba dodati i ubistvo navijaca Lazija 2007, ili navijaca Juventusa ove godine.
Doduse, ti si spomenuo medjunarodna ubistva (Tatona) pa treba spomenuta slucaj od prije par mjeseca kada je navijac Njemacke u Njemackoj, pistoljem na bolji svijet poslao ne jednog vec dvojicu Talijana.
E sada ne znam da li ti mozda razlikujes ova ubistva ( a cak su i policajci ubijani) zato sto su mozda uradjena po evropskom HACCP standardu, za razilku od balkanskih!?
Sto se tice Sandzaka, ne znam kakav belaj tamo prizeljkujes, ali nije ni vazno. Medjutim, postoje dvije opstepoznate cinjenice. Sandzak ima puno evropsko pravo da trazi regionalizaciju, ali po toj istoj evropskoj direktivi i preporuci evropske unije, svaki region NUTS 1 tipa mora imati NAJMANJE 800.000 stanovnika. Tu naravno dolazi do problema, jer imas puno pravo da trazis regionalizaciju, ali ne mozes to traziti za samo 1-2 grada gdje tebi odgovara jer nemas ni blizu dovoljno stanovnika.
Time sto je pobjedio u Boru i osvojio tacno 5 hiljada glasova? Ako ti je to mjerilo onda ni to nije bas tacno. Ljajic je tamo bio u koalciji sa Dinkicem i jos nekoliko regionalnih stranaka. Mogao si bez problema reci da je Dinkic pobjedio u Boru.
Na kraju da dodam, da sam ja u svom prvom postu koristio argumente stare mjesec ili dva jer mislim da su puno relevatniji od tvojih Obrenovica, Krfa, Karadjordja.. Istorija jeste uciteljica zivota pa su mozda bas zato Zemunci, a i ovi novopeceni huligani (Uros Misic vec odavno guli 10 godina zatvora) ili pod zemljom ili iza resetaka, a imovina im je oduzeta (preko 200 miliona eura). Jos samo mladica u hag.
Sto se tice, Velje selje, Kostunjavog, Vuka, Canka...oni jesu vjecna insipiracija, ali o njima najbolje govore izborni rezultati.
-
libero95
#903 Re: Autonomija Sandzaka
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6528049.stmvivaldi wrote: Sto se tice huligana evo ti pregled "pozorisne italijanske publike" http://www.index.hr/sport/clanak/krvava ... 80545.aspx
2007 - Roma - Manchester Utd
Izboden (ali ne i na smrt) navijac Manchestera.
- Gat'Gor
#904 Re: Autonomija Sandzaka
sansun wrote:PipiDugaDevetka wrote:Je li ti to, keve ti, teško prevaliti preko tastature riječ Bošnjak ili i ti hoćeš da nas svedeš na religijsku grupu?sansun wrote:Ovaj Muftija jeste veoma inteligentan, elokventan i karizmatičan, ali nimalo mudar jer u Evropi sa svoje dvije žene i onom ahmedijom na glavi sigurno nije mudro predstavljati jedan narod.
Mojim dragim muslimanima iz Srbije bih preporučio da se što više integrišu u srbijansko društvo kako bi sto utjecajniji tamo bili. A u suštini bi vam najpametnije bilo da se deklarišete kao Srbi ateisti. Uopće ne vidim kakvu korist možete imati od Bosne pa i od islama čak ( ili bilo koje druge religije), religija je ionako u 99% nasljedna kategorija, stoga, zarad budućnosti vaše djece se okrenite humanizmu i poštovanju prvenstveno ljudskog digniteta pa tek onda njegovog ideološkog, rasnog,... porijekla,... Turske zastave zamijenite Srpskim i onim od EU-a, a Bosanske vratite Ceriću i Izetbegoviću na adresu.
A sada su Bošnjaci? Pa vi sami, muslimani iz BiH, ih ne prihvatate kao dio svog naroda a mene optužuješ da im želim nacionalnost oduzeti? Nisam musliman, ali jesam Bosanac, i u razgovorima sa muslimanskim Bosancima imam osjećaj da više mrzite sandžaklije nego fašiste. Narod sandžaka, iz meni ličnog iskustva sa njima, mi je veoma drag ( inače sam osjetljiv na manjine gdje god se nalazile) i zarad njihovog dobra smatram da u Sarajevu nemaju ništa iskrenijih prijatelja nego u Beogradu.
BiH-x wrote:^^A sta bi sa tvojim miljenikom Fahrom? Treba li se on okrenuti Srbiji
Nema potrebe jer zivi u BiH, stoga mu je korisnije da mu Sarajevo bude Meka a ne Beograd. Kada kažem da se sandžaklije trebaju više Beogradu okrenuti, tu mislim na one koji žive u Srbiji.
Pogledaj popis Srbije. Probudi se. Nikoga neboli k sta ti ili iko drugi misli. Na papiru je realnost. Bosnjaci su oko 2% populacije Srbije.
A neznam sa kakvim moronima ti razgovaras, ali to je njihovo misljenje, nije "Bosnjacko".
- psydelija
#905 Re: Autonomija Sandzaka
Malo sam bio odsutan sa ove teme. Sta ima novog, ne off u vezi navijaca, onako iz Sandzaka? Da li se oglasavao Muamer ef. Zukorlic? Citam pre desetak dana da je mimo protokola isao u poslanickom klubu u Skupstini Srbije kod Cede Nozdrve (LDP)...pa da ne znate o cemu su eglenisali?!
p.s. jesu li krenule one investicije u sandzaku?
p.s. jesu li krenule one investicije u sandzaku?
-
nista novo
#906 Re: Autonomija Sandzaka
Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
-
luckypot
#907 Re: Autonomija Sandzaka
Sandzak se regionalizira samo i iskljucio zato sto tamo zive muslimani i radi pritiska velikih sila. A o primjeni EU uslova u srbiji mogu samo recivivaldi wrote:E Toto vala samljeo si me argumentima. Od boja na Kosovu pa do danas napravio si citav serijal crne hronike, da bi dokazao sta?
Sandzak se spasava od sukoba izmedju samih srba - bit ce tu krvi i razbijenih glava po beogradu koliko hoces i zato od beograda sto prije
Last edited by luckypot on 17/10/2010 19:06, edited 2 times in total.
- mO k3
#908 Re: Autonomija Sandzaka
haj nam malo pametuj... isto je tako sa Bosanskim srbima sa ove strane drine ni oni nemaju nista sa srbjiom jeli tako??nista novo wrote:Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
-
luckypot
#909 Re: Autonomija Sandzaka
Pa recimo mozemo ih pitati da li su bosnjaci ili nisu. da necemo mozda srbe mozda pitati ko su sandzaklije?nista novo wrote:Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
-
Klon
#910 Re: Autonomija Sandzaka
jel ti ista znas o istoriji?nista novo wrote:Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
Veliki broj Bosnjaka u Sandzaku se preselilo iz Bosne u Sandzak kad su Turci morali napustiti Bosnu.
a kao drugo sandzak je oko 300 godina bio dio bosanskog vilajeta, tako da nije cudo da tamo ima Bosnjaka.
-
nista novo
#911 Re: Autonomija Sandzaka
Pa ako mislite zamjeniti Sandzak za RS, onda mi je jasno zasto ih branite, jebiga ovi su bar iste vjere. I kad ce mo pripojiti Sandzak, jer moramo imati rezervu ako odu Srbi i Hrvati. Bolje vam je da se brinete za vasu BiH, jer ova mi briga lici isto kao ona za Palestinu, jer nase su vjere...
-
luckypot
#912 Re: Autonomija Sandzaka
Ne mijenja se nista za nesto. Sandzak ima historijski kontinuitet, bilo u cg bilo u srbiji (onoliko koliko od nje ostane). o rs vec se sve zna. sto bi mjenjali nesto sto vec imamo?nista novo wrote:Pa ako mislite zamjeniti Sandzak za RS, onda mi je jasno zasto ih branite, jebiga ovi su bar iste vjere. I kad ce mo pripojiti Sandzak, jer moramo imati rezervu ako odu Srbi i Hrvati. Bolje vam je da se brinete za vasu BiH, jer ova mi briga lici isto kao ona za Palestinu, jer nase su vjere...
-
nista novo
#913 Re: Autonomija Sandzaka
Pa imaju i Hrvati u Burgelandu kontinuitet pa ih ne mozes pripojiti Hrvatskoj, i nemas ti rs vec je ona sastavni dio BiH i to je jedina istina, a Sandzak nek ostane u Srbiji, za to nek se brine Srbija i svjetske sile, nije to problem BiH, jel tako!?luckypot wrote:Ne mijenja se nista za nesto. Sandzak ima historijski kontinuitet, bilo u cg bilo u srbiji (onoliko koliko od nje ostane). o rs vec se sve zna. sto bi mjenjali nesto sto vec imamo?nista novo wrote:Pa ako mislite zamjeniti Sandzak za RS, onda mi je jasno zasto ih branite, jebiga ovi su bar iste vjere. I kad ce mo pripojiti Sandzak, jer moramo imati rezervu ako odu Srbi i Hrvati. Bolje vam je da se brinete za vasu BiH, jer ova mi briga lici isto kao ona za Palestinu, jer nase su vjere...
- psydelija
#914 Re: Autonomija Sandzaka
Bez svadje...sve ce to Turska pregaziti kao plitak potok, do Minhena!nista novo wrote:Pa imaju i Hrvati u Burgelandu kontinuitet pa ih ne mozes pripojiti Hrvatskoj, i nemas ti rs vec je ona sastavni dio BiH i to je jedina istina, a Sandzak nek ostane u Srbiji, za to nek se brine Srbija i svjetske sile, nije to problem BiH, jel tako!?
- Gat'Gor
#915 Re: Autonomija Sandzaka
1. Pogledaj popis Srbije. To je realnost, koliko god da ti se nesvidja.nista novo wrote:Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
2. Samo zato sto ti neznas nista o historiji Bosnjaka Sandzaka neznaci da nepostoji ta historija.
3. "Odkud Srbi u Bosni i Hrvatskoj! Otkud Albanci u Makedoniji i Srbiji! OMG! Otkud Crnogorci na Kosovu i Hrvati u Vojvodini!!? Svasta ovdje covjek moze procitati!"
Znam da vam je tesko, ali skontaj te ovo. Identitet je osjecaj danas. Pravoslavac u BiH moze da kaze da je Srbin, moze da kaze da je Bosnjak pravoslavac. Niko ga nemoze zaustaviti. Kad se upise na popis, on je to. Kad bi sutra Bosnjaci ubjedili sve Hrvate i Srbe u BiH da se izjasnjavaju kao Bosnjaci katolici i pravoslavci, 'Bosanski Srbi i Hrvati' bi nestali. Preko noci. Vise nebi postojali. Skontaj,
-
nista novo
#916 Re: Autonomija Sandzaka
A sta ako ti Srbi i Hrvati nisu katolici i pravoslavci, pa bi bilo logicnije da budu Bosansko-Hercegovacki Srbi, Hrvati i Bosnjaci, jer sto bi se vjerski iko izrazavao, jer ne mora znaciti da je svaki Bosnjak i musliman, moze biti i ateista, tako i ova druga dva, pa ti skontajGat'Gor wrote:1. Pogledaj popis Srbije. To je realnost, koliko god da ti se nesvidja.nista novo wrote:Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
2. Samo zato sto ti neznas nista o historiji Bosnjaka Sandzaka neznaci da nepostoji ta historija.
3. "Odkud Srbi u Bosni i Hrvatskoj! Otkud Albanci u Makedoniji i Srbiji! OMG! Otkud Crnogorci na Kosovu i Hrvati u Vojvodini!!? Svasta ovdje covjek moze procitati!"
Znam da vam je tesko, ali skontaj te ovo. Identitet je osjecaj danas. Pravoslavac u BiH moze da kaze da je Srbin, moze da kaze da je Bosnjak pravoslavac. Niko ga nemoze zaustaviti. Kad se upise na popis, on je to. Kad bi sutra Bosnjaci ubjedili sve Hrvate i Srbe u BiH da se izjasnjavaju kao Bosnjaci katolici i pravoslavci, 'Bosanski Srbi i Hrvati' bi nestali. Preko noci. Vise nebi postojali. Skontaj,
-
hercegovac_pravi
#917 Re: Autonomija Sandzaka
Pa istu takvu stvar možeš napisati i za ljude koji žive u Sandžakunista novo wrote:A sta ako ti Srbi i Hrvati nisu katolici i pravoslavci, pa bi bilo logicnije da budu Bosansko-Hercegovacki Srbi, Hrvati i Bosnjaci, jer sto bi se vjerski iko izrazavao, jer ne mora znaciti da je svaki Bosnjak i musliman, moze biti i ateista, tako i ova druga dva, pa ti skontajGat'Gor wrote:1. Pogledaj popis Srbije. To je realnost, koliko god da ti se nesvidja.nista novo wrote:Sandzaklije nemaju nikakve veze sa Bosnjacima osim vjere, i ne znam sta se Bosnjaci brinu za sandzaklije, odkud ta ljubav silna i briga odjedanput. i odkud su sandzaklije Bosnjaci, svasta covjek moze ovdje procitati?!
Ali, ne vozi brigu BiH je garant teritorijalnog suvereniteta beogradskog pašaluka i podržavamo sve što se tamošnji narodi međusobno dogovore.
- vivaldi
#918 Re: Autonomija Sandzaka
Svaka ti je zlatnaluckypot wrote:Sandzak se regionalizira samo i iskljucio zato sto tamo zive muslimani i radi pritiska velikih sila. A o primjeni EU uslova u srbiji mogu samo reci . Svaka primjena jednog uslova u srbiji, pa makar se radilo i o zarezu u regulativi o ugljenmonoksidu u kravljoj balegi ce biti placen krvlju i sa nepoznatim brojem srpskih glava (proeuropskih ili kontraeuropskih).
Sandzak se spasava od sukoba izmedju samih srba - bit ce tu krvi i razbijenih glava po beogradu koliko hoces i zato od beograda sto prije i reci im papa. vojvodina ce bjezati zadnja. vijesti iz uze srbije i danas a i u buducnosti su kao vijesti iz kolumbije - "predsjednik naredio zandarmeriji da uhapsi pripadnike obavjestajne sluzbe" "protesti na ulicama, vojska reaguje..." ili nesto slicno...
-
nista novo
#919 Re: Autonomija Sandzaka
1. Pogledaj popis Srbije. To je realnost, koliko god da ti se nesvidja.
Znam da vam je tesko, ali skontaj te ovo. Identitet je osjecaj danas. Pravoslavac u BiH moze da kaze da je Srbin, moze da kaze da je Bosnjak pravoslavac. Niko ga nemoze zaustaviti. Kad se upise na popis, on je to. Kad bi sutra Bosnjaci ubjedili sve Hrvate i Srbe u BiH da se izjasnjavaju kao Bosnjaci katolici i pravoslavci, 'Bosanski Srbi i Hrvati' bi nestali. Preko noci. Vise nebi postojali. Skontaj,[/quote]
A sta ako ti Srbi i Hrvati nisu katolici i pravoslavci, pa bi bilo logicnije da budu Bosansko-Hercegovacki Srbi, Hrvati i Bosnjaci, jer sto bi se vjerski iko izrazavao, jer ne mora znaciti da je svaki Bosnjak i musliman, moze biti i ateista, tako i ova druga dva, pa ti skontaj
[/quote]
Pa istu takvu stvar možeš napisati i za ljude koji žive u Sandžaku
Koja argumentacija...ali ništa novo. uglavnom da ne bi previše pametovali, "privremena srbija" je u fazi raspada i sve teritorije koje su trenutno u sklopu privremene srbije a van su nekadašnjeg beogrdskog pašaluka će biti izuzete iz danšnjeg sklopa teritorija koja čine današnju "privremenu srbiju".
Ali, ne vozi brigu BiH je garant teritorijalnog suvereniteta beogradskog pašaluka i podržavamo sve što se tamošnji narodi međusobno dogovore.[/quote]
Ja ne bi Srbe iz Bosne mjenjao za Sandzaklije, samo da znas
Znam da vam je tesko, ali skontaj te ovo. Identitet je osjecaj danas. Pravoslavac u BiH moze da kaze da je Srbin, moze da kaze da je Bosnjak pravoslavac. Niko ga nemoze zaustaviti. Kad se upise na popis, on je to. Kad bi sutra Bosnjaci ubjedili sve Hrvate i Srbe u BiH da se izjasnjavaju kao Bosnjaci katolici i pravoslavci, 'Bosanski Srbi i Hrvati' bi nestali. Preko noci. Vise nebi postojali. Skontaj,[/quote]
A sta ako ti Srbi i Hrvati nisu katolici i pravoslavci, pa bi bilo logicnije da budu Bosansko-Hercegovacki Srbi, Hrvati i Bosnjaci, jer sto bi se vjerski iko izrazavao, jer ne mora znaciti da je svaki Bosnjak i musliman, moze biti i ateista, tako i ova druga dva, pa ti skontaj
Ali, ne vozi brigu BiH je garant teritorijalnog suvereniteta beogradskog pašaluka i podržavamo sve što se tamošnji narodi međusobno dogovore.[/quote]
-
hercegovac_pravi
#920 Re: Autonomija Sandzaka
Dakle tebi su bolji Mladić, Plavšić Karadžić, Krajišnik, braća Lukić, Elezi...itd..itd.. i oni ostali što sveukupno imaju preko 1,000 godina robije za najteže zločine protiv čovječanstva od Sandžaklija?nista novo wrote: Ja ne bi Srbe iz Bosne mjenjao za Sandzaklije, samo da znas
I ko ti govori o ikakvom mjenjanju? Gdje si to vidio ili sam ja opet prespavao nešto?
Što bi mijenjao ono što je tvoje za nešto što već imaš? kakv ti je to logika?
-
vonSchtigliz
#921 Re: Autonomija Sandzaka
A sta ako ti Srbi i Hrvati nisu katolici i pravoslavci, pa bi bilo logicnije da budu Bosansko-Hercegovacki Srbi, Hrvati i Bosnjaci, jer sto bi se vjerski iko izrazavao, jer ne mora znaciti da je svaki Bosnjak i musliman, moze biti i ateista, tako i ova druga dva, pa ti skontajnista novo wrote:1. Pogledaj popis Srbije. To je realnost, koliko god da ti se nesvidja.
Ja bih vrlo rado promjenio Srbe iz BiH za Sandjaklije a ima i puno razloga koje nebi sad nabrajo ali to je tek plan B . Cilj nam je svima ravnopravnost naroda, da Bosnjaci u Srbiji dobiju ista prava kao Srbi ovdje a tek ukoliko taj plan neuspije moguce je da ce doci do humanog preseljenja naroda. Teza koji neki ovdje propagiraju o tzv razmjeni teritorija i crtanju nekin novih granica je ludjacka, nemoguca i neizvodljiva cak i ako dodje do potpunog rata pa zato o takvim stvarima netreba ni pisati ni razmisljati. Cak ni svjet nebi dozvolio takvo sto prvenstveno radi sebe.
-
vonSchtigliz
#922 Re: Autonomija Sandzaka
Ja bih vrlo rado promjenio Srbe iz BiH za Sandjaklije a ima i puno razloga koje nebi sad nabrajo ali to je tek plan B . Cilj nam je svima ravnopravnost naroda, da Bosnjaci u Srbiji dobiju ista prava kao Srbi ovdje a tek ukoliko taj plan neuspije moguce je da ce doci do humanog preseljenja naroda. Teza koji neki ovdje propagiraju o tzv razmjeni teritorija i crtanju nekin novih granica je ludjacka, nemoguca i neizvodljiva cak i ako dodje do potpunog rata pa zato o takvim stvarima netreba ni pisati ni razmisljati. Cak ni svjet nebi dozvolio takvo sto prvenstveno radi sebe.
- addem
#923 Re: Autonomija Sandzaka
Pustite budalu sto provocira. Imas popis iz Srbije i tamo se tacno vidi koliko ima Bosnjaka i gdje zive. Ne moze jedna forumaska ubleha odredjivati ko je sta.
- Gat'Gor
#924 Re: Autonomija Sandzaka
Kad se prica o regijonalnim grupama kod Bosnjaka......Hercegovci i Sandzaklije su najsposobiniji i najpametniji. Zato ih skoro svi mrze
Ovako to ide:
1. Hercegovci
2. Sandzaklije
3. Krajisnici
4. Dijaspora
5. Bosanci
Steta ovih zadnjih ima najvise
Ali nazad na temu; meni su Srbi smijesni zato sto umjeso da rjesavaju problem kad im dodje, oni uvijek guraju nesto nemoguce. Naprimjer umjesto da rijese problem sa Bosnjacima Sandzaka i dogovore se, njima je draze zauvijek vikat "KAKO SU TO BOSNJACI? TO NISU BOSNJACI!! NISU!!!". Kao da ce to rijesiti problem. Upravo to ga pravi vecim haha. Ali tvrdoglavi Srbi uvijek moraju INAAAAAAAT. INAAAAAT. I onda ispastaju svaki put.
Nastavite tako, i Sandzak ce jedan dan otici bye bye, a vi cete jos vikat "niiissssuuuu toooo bosnjaaaciiiiiiii".
Ovako to ide:
1. Hercegovci
2. Sandzaklije
3. Krajisnici
4. Dijaspora
5. Bosanci
Steta ovih zadnjih ima najvise
Ali nazad na temu; meni su Srbi smijesni zato sto umjeso da rjesavaju problem kad im dodje, oni uvijek guraju nesto nemoguce. Naprimjer umjesto da rijese problem sa Bosnjacima Sandzaka i dogovore se, njima je draze zauvijek vikat "KAKO SU TO BOSNJACI? TO NISU BOSNJACI!! NISU!!!". Kao da ce to rijesiti problem. Upravo to ga pravi vecim haha. Ali tvrdoglavi Srbi uvijek moraju INAAAAAAAT. INAAAAAT. I onda ispastaju svaki put.
Nastavite tako, i Sandzak ce jedan dan otici bye bye, a vi cete jos vikat "niiissssuuuu toooo bosnjaaaciiiiiiii".
- kiky
#925 Re: Autonomija Sandzaka
kao što rekoh ...
ide zima i sanđaklije če na zimovanje ...
nema politike do prolječa ...

ide zima i sanđaklije če na zimovanje ...
nema politike do prolječa ...