KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
L@BuD

#901 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by L@BuD »

LeonardoAC wrote:
terra_incognita wrote:ni u telecomu pripavnici nemaju topli obrok a kamo li kod privatnika

doduše ovi imaju 1400 za vrijeme pripravničkog staža (VSS)
baš me zanima, kako uopšte dođu do tog pripravničkog staža ti u telecomu... vrve oglasi na sve strane
telecom prima preko protokola kao recimo i neke banke
znači nemaju potrebe da izdaju oglase sad normalno kako ti preko protokola se biraju to je već druga priča većinom naravo preko štela mada oni navodno imaju obavezu i primiti neke stipendiste ako govorimo o pripravnicima
LaCici

#902 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by LaCici »

Tata ili mama u penziju, a dijete umjesto njih dobija posao, tako sam ja cula da ide u Telecomu.
saskony

#903 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saskony »

Ima li neko onformaciju da li je zavrsen konkurs za pripravnika u konkurencijskom vijecu? :?
terra_incognita

#904 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by terra_incognita »

LaCici wrote:Tata ili mama u penziju, a dijete umjesto njih dobija posao, tako sam ja cula da ide u Telecomu.
nije istina, mjesto se naraštaju napravi još za radnog vijeka roditelja
ko bi čekao da roditelji odu u penziju
Hamurabi

#905 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Hamurabi »

terra_incognita wrote:
LaCici wrote:Tata ili mama u penziju, a dijete umjesto njih dobija posao, tako sam ja cula da ide u Telecomu.
nije istina, mjesto se naraštaju napravi još za radnog vijeka roditelja
ko bi čekao da roditelji odu u penziju
:lol: :thumbup:
saskony

#906 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saskony »

Zavrsen je konkurs. Ja sam dobila odbijenicu, navodno nija potpuna dokumentacija. Namjesteno 100%, vec neko radi.[/quote]

Ja nisam dobila ni odbijenicu, nemam nikakvih informacija o konkursu! Svasta!!! :?
lady____

#907 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lady____ »

da li je neko radio pripravnicki u opstini, kako tamo placaju?
amisha

#908 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amisha »

Pozdrav svima ;-)

Ima li neko da se prijavio na konkurs za prijem pripravnika u Sluzbi za zajednicke poslove institucija BiH? Znate li slucajno sta bude na testu?
Mada pretpostavljam da je unaprijed namjesteno, ali moje je da odem na testiranje, pa sta bude.
saskony

#909 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saskony »

mimoza7 wrote:
saskony wrote:Ima li neko onformaciju da li je zavrsen konkurs za pripravnika u konkurencijskom vijecu? :?
Zavrsen je konkurs. Ja sam dobila odbijenicu, navodno nija potpuna dokumentacija. Namjesteno 100%, vec neko radi.
Konacno stigao poziv za intervju, izgleda da nije zavrsen...samo se nesto oduuuuuuuuuuuzilo! Ima li jos neko da je pozvan na intervju u Konkurencijsko vijece?
LeonardoAC

#910 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by LeonardoAC »

Ja sam u tom Konk. vijeću dobio odbijenicu jer nisam (navodno) priložio dokaz o poznavanju rada na računaru iako sam priložio dokaz da imam (značajno) iskustvo u programiranju... (valjda to ne podrazumijeva poznavanje rada na računaru) :-) :-) :-)
Ne razumijem kako se takva glupost uopšte može tražiti u XXI stoljeću... zar logika ne nalaže ako si diplomirao na jednom od državnih univerziteta da to nisi bio u stanju učiniti bez poznavanja osnova informatike... :bih: :bih: :bih:
lady____

#911 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lady____ »

moja je prijateljica radila magistarski u Londonu i na konkursu trazili poznavanje Engleskog /neki dokaz valjda/ koji ona nije predala jer se valjda podrazumjeva da znas Engleski ako si studiro u Londonu i to im je bio izgovor da joj ne prime papire uopste...
ima i dalje prica kad je ona dosla da se zali naiso neki ciko koji je nako usput pito sta se desava jer je ona urlala, i kad je skonto o cemu je rijec reko joj da dodje sutra kod njega direktno i on joj je onda ponudo bolju poziciju od te na koju je konkurisala :D
ibizza

#912 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

LeonardoAC wrote:Ja sam u tom Konk. vijeću dobio odbijenicu jer nisam (navodno) priložio dokaz o poznavanju rada na računaru iako sam priložio dokaz da imam (značajno) iskustvo u programiranju... (valjda to ne podrazumijeva poznavanje rada na računaru) :-) :-) :-)
Ne razumijem kako se takva glupost uopšte može tražiti u XXI stoljeću... zar logika ne nalaže ako si diplomirao na jednom od državnih univerziteta da to nisi bio u stanju učiniti bez poznavanja osnova informatike... :bih: :bih: :bih:
I na privatnim fakultetima postoji predmet informatika :D
Sto se tice dokaza o poznavanju rada na racunar5u ili poznavanju engkeskog jezika,dovoljno je samo da predate dodatak diplome ,gdje se nalaze sve ocjene,zaokruzite navedene predmete i ispod tih ocjena napisete da je to dokaz o poznavanju. :)
lady____

#913 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lady____ »

to sa fax-a ne priznaju svugdje...
dezurni_ucenik

#914 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:46, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#916 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:45, edited 1 time in total.
amer10

#917 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

iMA LI OVDJE NEKO KO IMA NEKOG ISUSTVA SA OVIM PRIPRAVNICKIM RADOM DAJE RADIO PRIJE , DA JE PRIMIO JEDNU PLATU OD OVOK PRIVRANICKOG RADA
dezurni_ucenik

#918 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:45, edited 1 time in total.
ja1986

#919 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja1986 »

I da vidimo hoce li neko konkurisati za SIPU? Ja sam dipl. kriminalista. Sta mislite otprilike koliko kandidata bude, da li je ipak stela najvaznija. Sta obuhvata test općeg znanja (6-7 oblasti ili samo kriminalistika). Mozda jos nekih zanimljivih detalja? :)
Mada nije konkurs za pripravnike, pa ne znam hoce li biti nova tema ili da ostane ovdje...
zli_hordas

#920 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by zli_hordas »

zna li neko iz kojih su oblasti pitanja na testu za sipu za kriminaliste
neuočljiva

#921 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by neuočljiva »

Zna li i ko da li će sad na jesen biti opet onaj poziv za sufinansiranje pripravnika od strane zavoda za zapošljavanje???
pwn

#922 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pwn »

ja1986 wrote:I da vidimo hoce li neko konkurisati za SIPU? Ja sam dipl. kriminalista. Sta mislite otprilike koliko kandidata bude, da li je ipak stela najvaznija. Sta obuhvata test općeg znanja (6-7 oblasti ili samo kriminalistika). Mozda jos nekih zanimljivih detalja? :)
Mada nije konkurs za pripravnike, pa ne znam hoce li biti nova tema ili da ostane ovdje...
I mene ovo zanima, jesu li ovi poslovi vec zauzeti (kao i opstali na tim drzavnim natjecajima) ili se ovdje moze i da nemas stelu??? Jel itko zna pitanja i testove kakvi budu ovdje, jel budu za sve ista (kriminalisti, ekonomisti itd) ili su razlicita za svaku oblast?

neuočljiva wrote:Zna li i ko da li će sad na jesen biti opet onaj poziv za sufinansiranje pripravnika od strane zavoda za zapošljavanje???
Milsim da je to trebalo bit otvoreno sad pocetkom 9tog mjeseca, ako vec nije bit ce sad nekad :P
Ricken

#923 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ricken »

Price Waterhouse traži više pripravnika, a mogu se valjda javiti i oni koji su završna godina. Posao je valjda nešto oko revizije.
Ili je ovo tema samo za ove što bi u državne džabalebaroške institucije. :-D
ibizza

#924 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Ricken wrote:Price Waterhouse traži više pripravnika, a mogu se valjda javiti i oni koji su završna godina. Posao je valjda nešto oko revizije.
Ili je ovo tema samo za ove što bi u državne džabalebaroške institucije. :-D
gdje ima konkurs?
Ricken

#925 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ricken »

Današnji Avaz ili Oslobođenje nisam siguran te posao.ba
Post Reply