Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
terra_incognita wrote:ni u telecomu pripavnici nemaju topli obrok a kamo li kod privatnika
doduše ovi imaju 1400 za vrijeme pripravničkog staža (VSS)
baš me zanima, kako uopšte dođu do tog pripravničkog staža ti u telecomu... vrve oglasi na sve strane
telecom prima preko protokola kao recimo i neke banke
znači nemaju potrebe da izdaju oglase sad normalno kako ti preko protokola se biraju to je već druga priča većinom naravo preko štela mada oni navodno imaju obavezu i primiti neke stipendiste ako govorimo o pripravnicima
Ima li neko da se prijavio na konkurs za prijem pripravnika u Sluzbi za zajednicke poslove institucija BiH? Znate li slucajno sta bude na testu?
Mada pretpostavljam da je unaprijed namjesteno, ali moje je da odem na testiranje, pa sta bude.
saskony wrote:Ima li neko onformaciju da li je zavrsen konkurs za pripravnika u konkurencijskom vijecu?
Zavrsen je konkurs. Ja sam dobila odbijenicu, navodno nija potpuna dokumentacija. Namjesteno 100%, vec neko radi.
Konacno stigao poziv za intervju, izgleda da nije zavrsen...samo se nesto oduuuuuuuuuuuzilo! Ima li jos neko da je pozvan na intervju u Konkurencijsko vijece?
Ja sam u tom Konk. vijeću dobio odbijenicu jer nisam (navodno) priložio dokaz o poznavanju rada na računaru iako sam priložio dokaz da imam (značajno) iskustvo u programiranju... (valjda to ne podrazumijeva poznavanje rada na računaru)
Ne razumijem kako se takva glupost uopšte može tražiti u XXI stoljeću... zar logika ne nalaže ako si diplomirao na jednom od državnih univerziteta da to nisi bio u stanju učiniti bez poznavanja osnova informatike...
moja je prijateljica radila magistarski u Londonu i na konkursu trazili poznavanje Engleskog /neki dokaz valjda/ koji ona nije predala jer se valjda podrazumjeva da znas Engleski ako si studiro u Londonu i to im je bio izgovor da joj ne prime papire uopste...
ima i dalje prica kad je ona dosla da se zali naiso neki ciko koji je nako usput pito sta se desava jer je ona urlala, i kad je skonto o cemu je rijec reko joj da dodje sutra kod njega direktno i on joj je onda ponudo bolju poziciju od te na koju je konkurisala
LeonardoAC wrote:Ja sam u tom Konk. vijeću dobio odbijenicu jer nisam (navodno) priložio dokaz o poznavanju rada na računaru iako sam priložio dokaz da imam (značajno) iskustvo u programiranju... (valjda to ne podrazumijeva poznavanje rada na računaru)
Ne razumijem kako se takva glupost uopšte može tražiti u XXI stoljeću... zar logika ne nalaže ako si diplomirao na jednom od državnih univerziteta da to nisi bio u stanju učiniti bez poznavanja osnova informatike...
I na privatnim fakultetima postoji predmet informatika
Sto se tice dokaza o poznavanju rada na racunar5u ili poznavanju engkeskog jezika,dovoljno je samo da predate dodatak diplome ,gdje se nalaze sve ocjene,zaokruzite navedene predmete i ispod tih ocjena napisete da je to dokaz o poznavanju.
I da vidimo hoce li neko konkurisati za SIPU? Ja sam dipl. kriminalista. Sta mislite otprilike koliko kandidata bude, da li je ipak stela najvaznija. Sta obuhvata test općeg znanja (6-7 oblasti ili samo kriminalistika). Mozda jos nekih zanimljivih detalja?
Mada nije konkurs za pripravnike, pa ne znam hoce li biti nova tema ili da ostane ovdje...
ja1986 wrote:I da vidimo hoce li neko konkurisati za SIPU? Ja sam dipl. kriminalista. Sta mislite otprilike koliko kandidata bude, da li je ipak stela najvaznija. Sta obuhvata test općeg znanja (6-7 oblasti ili samo kriminalistika). Mozda jos nekih zanimljivih detalja?
Mada nije konkurs za pripravnike, pa ne znam hoce li biti nova tema ili da ostane ovdje...
I mene ovo zanima, jesu li ovi poslovi vec zauzeti (kao i opstali na tim drzavnim natjecajima) ili se ovdje moze i da nemas stelu??? Jel itko zna pitanja i testove kakvi budu ovdje, jel budu za sve ista (kriminalisti, ekonomisti itd) ili su razlicita za svaku oblast?
neuočljiva wrote:Zna li i ko da li će sad na jesen biti opet onaj poziv za sufinansiranje pripravnika od strane zavoda za zapošljavanje???
Milsim da je to trebalo bit otvoreno sad pocetkom 9tog mjeseca, ako vec nije bit ce sad nekad
Price Waterhouse traži više pripravnika, a mogu se valjda javiti i oni koji su završna godina. Posao je valjda nešto oko revizije.
Ili je ovo tema samo za ove što bi u državne džabalebaroške institucije.
Ricken wrote:Price Waterhouse traži više pripravnika, a mogu se valjda javiti i oni koji su završna godina. Posao je valjda nešto oko revizije.
Ili je ovo tema samo za ove što bi u državne džabalebaroške institucije.